Kirjoittaja Aihe: Dosentti Bäckmanin sensuroimaton haastattelu Krimin tilanteesta Iltalehdelle  (Luettu 5452 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772

 
Dosentti Bäckmanin sensuroimaton haastattelu Krimin tilanteesta Iltalehdelle


K: Miten aiotte vaalitarkkailun käytännössä toteuttaa?

V: Olen ollut virallisena vaalitarkkailijana useamman kerran. Vaalitarkkailijalla on esimerkiksi oikeus seurata äänestystä vaalihuoneissa ja ääntenlaskentaa sekä selvittää tilannetta laajemminkin ja muodostaa mahdollisimman oikeudenmukainen näkemys tilanteesta.

Tässä asiassa hyvin poikkeuksellista on tietysti se, että Euroopan unioni ja Yhdysvallat uhkaavat Krimiä sotilaallisesti ja yrittävät siten vaikuttaa vaalien tulokseen pelottelemalla siellä asuvia ihmisiä. Sama koskee Euroopan ja Yhdysvaltain väitteitä, joiden mukaan Krimillä ei olisi edes oikeutta kansanäänestykseen. Tämä kaikki on varmaankin vain lisännyt venäläisten halukkuutta liittyä äkkiä takaisin Venäjään.

K: Milloin matkustat paikanpäälle Ukrainaan ja Krimille?

V: Turvallisuussyistä en sano mitään matkareitistä enkä ajankohdista. On tietenkin selvää, että Kiovan laiton fasistijuntta voi tehdä mitä tahansa vaalitarkkailijoille.

K: Mitä tehtäviisi vaalitarkkailijana kuuluu käytännöntasolla, millaisia tehtäviä?

V: Tehtävät ja oikeudet on vaalista riippuen määritelty yleensä kirjallisesti. On myös yleisiä suosituksia. Pääasiassa tarkkailemme äänestystapahtumaa, ääntenlaskentaa ja selvitämme vaalien oikeudenmukaisuutta. Myös vaalimainonta, äänestyslistat, henkilöllisyyden todistaminen ovat mielenkiintomme kohteita. Selvitämme myös lainsäädäntöä, yleensä vaalien oikeudenmukaisuutta, eli sitä, toteutuuko kansan tahto.

K: Miten koet Krimin aseman, eli että kyseisen alueen itsenäisyydestä voidaan järjestää kansanäänestys?

V: Krimin kansanäänestyksen laillisuuden ja kansainvälilisen oikeuden mukaisuuden selvittäminen ja arviointi on vaalitarkkailijan tärkeimpiä tehtäviä. Asiaan on suhtautuduttava riippumattomasti. Tällä hetkellä on olemassa yhtäältä EU:n ja Yhdysvaltain mielipide, jonka mukaan vaali on kansainvälisen oikeuden vastainen ja Ukrainan perustulain vastainen, ja toisaalta Venään kanta, jonka mukaan vaali on kansainvälisen oikeuden mukainen ja myös Ukrainan sekä Krimin perustuslakien mukainen.

Tässä tapauksessa asiaa on tarkasteltava myös historian kannalta. Krim on kuulunut Venäjän yhteyteen yli 200 vuoden ajan ja 97 % krimiläisistä on venäläisiä. Krim siirtyi Venäjän yhteydestä Ukrainalle viimeksi vuonna 1956, mutta päätöksellä ei ollut Neuvostoliiton korkeimman neuvoston hyväksyntää. Näin ollen katson, että Krimin siirtäminen Ukrainan yhteyteen oli laiton, joten Krimin palauttamiseksi Venään yhteyteen riittää tämän tosiasian toteaminen. Ei siis välttämättä tarvita edes kansanäänestystä.

Minun mielestäni Krimin voi palauttaa Venäjälle sellaisenaan, mitään kansanäänestystä ei edes välttämättä tarvita. Yleisesti ottaen Neuvostoliiton hajoaminen oli laiton, koska 1991 pidetyssä kansanäänestyksessä enemmistö neuvostokansalaisista olisi halunnut säilyttää Neuvostoliiton yhtenäisenä. Joten tässä nyt korjaillaan näitä paljon puhuttuja Neuvostoliiton virheitä. Mutta onneksi saamme sen Euraasian liiton melko pian.

Oma näkemykseni on, että oikeus kansanäänestykseen itsenäisyydestä pitää olla.

Kosovon tapaus osoittaa, että itsenäisyysäänestys oli laillinen, vaikka Kosovossa oli tuolloin Naton joukkoja. En voi hyväksyä Suomen ulkoministeriön näkemystä, jonka mukaan Krimillä ei olisi oikeutta kansanäänestykseen. Samalla logiikallahan Suomen itsenäisyys eli irtautuminen Venäjän imperiumista oli laiton ja kansainvälisen oikeuden vastainen.

Suomihan tosiasiassa sai itsenäisyyden ilman mitään oikeutusta Leniniltä ja Stalinilta ja muulta bolshevikkikoplalta, joka oli kaapannut vallan laittomasti. Heillä ei ollut mitään oikeutta myöntää Suomelle mitään. Leninin ja Stalinin allekirjoittamassa Suomen itsenäisyyden myöntämispaperissa on muuten erilaisia virheitä, joten epäilen sitä paperia muutenkin pätemättömäksi. Tähänkin asiaan varmaan palataan.
 

Johan Bäckman osallistui helmikuun alussa RISI:n (Russian Institue for Strategic Studies) tarkkailijamatkalle Kiovaan. Tuolloin väkivaltaisen vallankaappauksen taistelijoita (taustalla) vielä värvättiin ja koulutettiin väkivaltaisuuksia varten.

Lue lisää (VM 3.2.2014): http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=9665
 

K: Ukrainan perustuslain mukaan Krimi on kuitenkin erottamaton osa Ukrainaa, ja Krimin autonominen tasavalta päättää toimivaltaansa kuuluvista asioista Ukrainan perustuslain sallimissa rajoissa. Ukrainan perustuslain mukaan kaikista maan kansanäänestyksistä päättää Ukrainan parlamentti tai presidentti toimivaltansa rajoissa.

Jos kyse on ehdotuksesta Ukrainan alueen muuttamiseksi, asia ratkaistaan yksinomaan valtakunnan tason kansanäänestyksessä eli all-Ukrainian referendumilla. Ukrainan perustuslain mukaan Krimillä on oikeus päättää vain alueellisen kansanäänestyksen järjestämisestä. Tämän valossahan Krimin järjestämää alueellista kansanäänestystä liittymisestä Venäjään on pidettävä Ukrainan perustuslain vastaisena.

V: Oma näkemykseni on se, että Ukrainaa ei ole tällä hetkellä valtiona enää olemassa. Väite perustuslain vastaisuudesta voidaan tutkia ainoastaan Ukrainan perustuslakituomiostuimessa, mutta se on nyt halvaantunut fasistijuntan uhkailun ja painostuksen vuoksi. Käytännössä perustulakituomioistuin ei voi toimia, joten Ukrainan perustuslakia ei voi tulkita.

Ukraina ei ollut parlamentaarinen vaan presidenttivaltainen demokratia. Väkivaltaisten mielenosoitusten tuloksena presidentti Janukovitsh tuli paljon vastaan ja allekirjoitti oposition ja länsivaltojen kanssa 21.2.2014 sopimuksen, jossa hän käytännössä luopui asemastaan. Hän suostui palauttamaan vanhan perustuslain, nostamaan opposition hallitukseen jne. Samalla sovittiin mielenosoituksien purkamisesta.

Tosiasiassahan mielenosoitus oli jo suurelta osin väkivaltainen vallankaapaus, jossa useat hallintorakennukset, kuten Kiovan kaupungintalo, olivat siirtyneet aseistautuneiden vallankaappaajien haltuun. Mutta 21.2. sopimuksen seurauksena aseistautuneet joukot hyökkäsivät Kiovan avainkohteisiin ja Janukovitsh yritettiin murhata. Janukovitshille jäi siis kaksi vaihtoehtoa: oma henki tai pako.

Hänen poistuttua maasta myös Ukrainan valtio käytännössä lakkasi olemasta. Toisin sanoan Ukrainan valtio on edelleen Janukovitsh, joka on Ukrainan laillinen presidentti. Hän ottaa asiaan vielä kantaa. Vallan kaapannutta fasistijunttaa ei voi pitää laillisena hallituksena, kai sen jokainen ymmärtää. Ukrainan instituutiot eivät ole toimivaltaisia vielä meneillään olevan väkivaltaisen vallankaappauksen takia. Tilanne normalisoituu vasta, kun fasistijuntta on poistettu. Sekin aika vielä koittaa.

Fasistijuntta on myös vaatinut Ukrainan palauttamista ydinasevallaksi. Kaikki täma uhkaa vakavasti Venäjän ja venäläisten turvallisuutta. On selvää, että venäjä ei voi missään oloissa hyväksyä fasistijunttaa. Fasistijuntan poliittinen ydin, niin sanottu Oikeistosektori, on myös vaatinut rotupuhdasta Ukrainaa ja Venäjän hävittämistä.

Oikeistosekotri on avoimen kansallissosialistinen natsiporukka. Sen rinnalla perussuomalaiset muistuttavat stalinisteja. Oikeustosektori on myös aseistautunut.

Yhdysvallat on syyllinen Ukrainan tilanteeseen, samaten Euroopan unioni, joka tuki vallankaappaajia julistamalla ratkaisevalla hetkellä Jakukovitsihin vastaisia pakotteita. Näin siis Europan unioni tuki vallankaappaajia, eli nykyinen fasistijuntta on aika lailla Europan unionin luomus.

Yhdysvallat loukkaa kansainvälistä oikeutta sekaantumalla jatkuvasti Ukrainan asioihin, se on YK:n peruskirjan loukkaus, ja loukkaa myös muutamia muita kansainvälisiä sopimuksia. Krimin kansanäänestys on Krimin sisäinen asia ja krimiläisten oma oikeus.

K: Kuka / mikä taho on käytännössä kutsunut sinut ja mahdollisesti muut tarkkailijat Krimille?

V: Vaalitarkailijoiden akkreditoinnista huolehtii yleensä keskusvaalilautakunta. Näin on varmasti nytkin. Olen saanut useita yhteydenottoja hyviltä venäläisiltä ystäviltäni, koska olen ollut aikaisemminkin vaalitarkkailijana. Tällä hetkellä olen kokoamassa Suomesta ja ulkomailta isompaa delegaatiota, mutta en ole lähetellyt kirjeitä mihinkään.

Kokoamani delegaation jäsenet eivät muuten vielä edes tiedä olevansa vaalitarkkailijoita, koska en ole informoinut heitä vielä.

K: Teidätkö mitään vaalitarkkailijoiden värväystoiminnasta, jota Krimin kansanäänestyksen nimissä on tehty muun muassa Suomessa (esimerkiksi Suomessa asuville ukrainalais- ja venäläislähtöisille henkilöille on toimitettu värväyskirjeitä)?

V: Olen lukenut siitä lehdistä. Kysymyksessä ovat ilmeisesti tiedustelut halukkuudesta tulla vaalitarkkailijaksi, mutta en tiedä siitä enempää. Minä olen koonnut koti- ja ulkomaisen vaalitarkkailijadelegaation, mutta he eivät tiedä siitä vielä itse. Ilmoitan heille, kun heidät on akkreditoitu.

Outoa että tällaista väitettyä värväyskirjettä ei ole julkaistu missään. En usko tällaisten kirjeiden olemasaoloon, ennen kuin näen sellaisen. Tietysti kansanäänestys on järjestetty niin nopeasti, että suurta joukkoa vaalitarkkailijita on hankala löytää nopealla aikataululla.

K: Kuka ihmisiä värvää?

V: Vaalitarkkailijoiden akkreditoinnista vastaa ylensä keskusvaalilautakunta ja varmaankin tässä tapauksessa Krimin tasavallan johto.

K: Värvätäänkö ihmisiä myös muualta kuin Suomesta?

V: Yritän itse myötävaikuttaa mahdollisimman monipuoliseen kansainväliseen vaalitarkkailijadelegaatioon, joten olen ollut yhteydessä ulkomaille. Mutta kokonaisuutena vaalitarikkailijoiden kutsumisesta vastaa siis Krimin hallitus ja sinne perustettu keskusvaalilautakunta, joka akkreditoi tarkkailijat.

K: Vertauksen vuoksi, mitä mieltä olisitte siitä, jos esimerkiksi Karjalassa järjestettäisi kansanäänestys liittymisestä Suomeen? Olisiko tällainen mahdollista?

V: En tunne mitään sellaista historiallista Karjalaa, jonka liittäminen Suomeen olisi jotenkin oikeudellisesti perusteltu. Karjalan Tasavalta esimerkiksi ei ole koskaan kuulunut Suomeen. Jos puhutaan esimerkiksi Viipurista, se on vanha ruotsalaisten perustama linnoitus. Suomelle se on kuulunut vain mitättömän lyhyen ajan pitkästä historiastaan.

Matti Klingekin on kirjoittanut muistaakseni, että Viipurihan oli savolainen kaupunki. Ei siellä ole mitään Karjalaa. Yleensäkin Suomessa maantiedon tuntemus on aika heikkoa näissä Karjalan asioissa ja varsinkin kansainvälisen oikeuden suhteen. Esimerkiksi tämän Kosovon osalta on nyt podettu pahaa muistinmenetystä.

Mutta kaiken kaikkiaan olen ilahtunut siitä, että Venäjän demografisen kehityksen ongelmiin saadaan nyt parannus. Ilmeisesti Venäjän väestö kasvaa yhdessä yössä peräti 2,5 miljoonalla ihmisellä.
 

Johan Bäckmanin blogi netissä:

    http://kohudosentti.blogspot.fi/

Psta.VD

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Sarasvuon potkut ja Naton soturit
« Vastaus #1 : Maaliskuu 23, 2014, 09:00:16 ap »
Sarasvuon potkut ja Naton soturit


Johan Bäckman

"Sarasvuon potkujen jälkeen asiaa tuntevien Facebook-keskusteluissa pidettiin laajalti melkein varmana, että potkujen varsinaisena syynä oli minun esiintymiseni Sarasvuon ohjelmassa. Tuossa haastattelussahan Sarasvuo kysyi minulta näkemyksiäni Krimin tilanteesta.

 Sarasvuon potkut olivat järkytys ja yllätys monelle. Ne tulivat kesken kauden, kun tekemättä oli vielä kuusi ohjelmaa. Selitykset katsojaluvuista yms. ontuivat. Tuskin sattumalta potkut osuivat samaan päivään, jolloin EU julkisti ensimmäiset Krimin tilanteesta johtuvat henkilöpakotteet.

 Oliko Sarasvuon potkuilla siis poliittinen syy? Päätin kysyä asiaa Sarasvuolta itseltään.

 Lähetin Jarille tekstiviestin, jossa luki: "Miten haastatteluni vaikutti ohjelmasi lopumiseen? Siitä spekuloidaan." Kysymykselläni halusin vahvistaa, oliko haastatteluni vaikuttanut ohjelman loppumiseen. Lisäksi toin esiin, että asiasta on paljon spekulaatiota. Sarasvuo vastasi kolmen minuutin kuluttua: "Epäilen, että ratkaisevasti. En kadu!" Ohessa kuva Sarasvuon tekstiviestistä (kellonajat ovat Krimin - eli siis Moskovan - aikaa).
Sarasvuon mielestä minun haastatteluni suorassa lähetyksessä siis vaikutti hänen potkuihinsa ja koko ohjelman lopettamiseen kesken kauden "ratkaisevasti" eli oli potkujen ja ohjelman lopettamisen keskeinen ja tärkein syy. Sarasvuo on kokenut toimittaja ja kirjoittaja. Hän ei olisi voinut keksiä tuollaista vastausta omasta päästään tai arvioida asiaa minulle totuuden vastaisesti. Päin vastoin hän sanoi totuuden: minun haastatteluni oli ratkaiseva syy Sarasvuon potkuihin. Tieto on erittäin merkittävä, koska se kertoo poliittisesta mediasensuurista Suomessa. Tämä tarkoittaa, että Sanoman medioissa vältetään avointa, moniarvoista ja rehellistä keskustelua Krimin tilanteesta. Tiedetään, että minä tunnen hyvin Venäjän kannan asiaan ja pystyn analysoimaan tilannetta siitä näkökulmasta. Lisäksi minulla on paljon asiaa koskevaa suoraa tietoa. Tämä ei kuitenkaan miellytä Sanoman johtoa, joka antoi Sarasvuolle potkut.

 Tämä ei tietenkään ole ensimmäinen kerta kun havaitsen, että pahaa aavistamattomiin suomalaisiin toimittajiin tai jopa toimituksiin kohdistuu kovaa painostusta sen jälkeen, kun he ovat haastatelleet minua tai julkaisseet näkemyksiäni. Tämäkin vahvistaa nyt selvinnyttä totuutta Sarasvuon potkuista.

 Sarasvuon potkut on eräs viikon tärkeimpiä uutisia Venäjällä. Asia on tärkeä, koska Sarasvuon potkut yksinäänkin osoitavat, miten suorassa Naton ja Yhdysvaltain sotilaallisten intressien ohjauksessa länsimedia on. Sarasvuon yleisö on nyt kasvanut runsaasta sadasta tuhannesta arviolta 60-70 miljoonaan. Ainakin niin moni ihminen on nyt kuullut Sarasvuosta. Hänelle ollaankin tietojeni mukaan tarjoamassa Venäjältä töitä. Uskon että Jari haluaa jatkossakin tehdä laatujournalismia eikä Yhdysvaltain tai Naton sanelemaa sotapropagandaa.

Miksi Sanoman tiedotusvälineet rankaisevat poliittista syistä toimittajaansa potkuilla ja samalla uhkailevat muita toimittajia?

 Sanoman medioissa Krimin asiaa käsitellään yksipuolisesti Venäjä-vastaisesta näkökulmasta ja pyritään myös lietsomaan suomalaiset Venäjä-vastaiseen sotapsykoosiin Nato-kannatuksen kasvattamiseksi. Näkemykseni siitä, että Kiovassa vallan kaappasi perustuslain vastainen fasistijuntta ja Venäjän toteuttaa koko Eurooppaa vakauttavaa rauhanturvaoperaatiota, on näkemys, jota Sanoma ei halua suomalaisten tietoon, koska Sanoman tärkein tavoite on sodanlietsonta Venäjää vastaan ja Venäjän vetäminen sotaan. Olihan jo talvisota Helsingin Sanomien sotakiihotuksen ja ulkoministeri Erkon aikaansaama "Erkon sota". Sama kopla oli aikanaan saanut aikaiseksi myös Borikovin murhan.

 Kohtalon ivaa oli ainoastaan siinä, että viimeinen Erkko kuoli samana päivänä kun Krim vapautettiin. Ehtikö hän kuulla siitä, on epäselvää.

 Sarasvuon poliittisista syistä annetut potkut toimivat myös varoituksena muille suomalaisille toimittajille. Tietysti jokainen ainakin Sanoman palveluksessa oleva toimittaja nyt ymmärtää, mitä Krimin tilanteesta saa kirjoittaa ja mitä ei. Avointa keskustelua ei missään tapauksessa sallita ja Venäjän toimille ei missään tapauksessa saa antaa mitään oikeutusta.

 On selvää, että Sanoman medioilla ei ole olemassaolon oikeutusta tässä maassa. Krimin kriisin myötä Sanoma on siirtynyt avoimeen sotapropagandaan. Sillä on vain yksi päämäärä: Suomen kytkeminen Natoon. Tätä tarkoitusta varten suomalaiset yritetään lietsoa sotapsykoosiin vääristelemällä kaikki Venäjän toimet Suomea uhkaaviksi.

Sanoman toimittajat eivät ole toimittajia vaan Naton sotilaita ja vakoojia. Sanoman toiminta muodostaa sotilaallisen uhkan Venäjälle, ja tähän uhkaan on reagoitava. Sanoman kaikki yritystoiminta Venäjällä on lakkautettava ja sen Venäjällä oleva omaisuus on takavarikoitava, mukaan luettuna Sanoman palveluksessa olevien toimittajien Venäjällä oleva omaisuus, kuten kiinteistöt ja pankkitilit.

 Matkustuskieltoja tuskin tarvitaan, koska monella Sanoman toimittajalla on sellainen ennestäänkin. Heidät on jo aikaisemminkin nähty Venäjän turvallisuudelle vaarallisina henkilöinä. Jos heidät päästetään Venäjälle, vain sen vuoksi, että heidän kontaktinsa ja toimintansa selvitetään.

 Sanoman työntekijät eivät ole siviilejä vaan Naton sotilaita, jotka toteuttavat Venäjän turvallisuutta vaarantavaa sotilaallista operaatiota Suomen viemiseksi Natoon.

 

 Olen tänään antanut venäläiselle kansalliselle tv-kanavalle asiaa koskevan haastattelun. Olen todennut haastattelussa, että Sanoma osakeyhtiö, erityisesti Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat, ovat nyt siirtyneet suoraan sotapropagandaan, joka uhkaa Venäjän ja venäläisten turvallisuutta. Sanoman toimittajat eivät ole toimittajia vaan Naton sotilaita ja vakoojia sekä Kiovan fasistijuntan kätyreitä."


 Posted by  Johan Bäckman     at  12:16 PM        

***
Lue myös:

Sarasvuo vahvisti: Lähetykset keskeytettiin Bäckmanin vierailun seurauksena - ''En kadu!''
   

Dosentti Bäckman vieraili Sarasvuon ohjelmassa Nelosella kertomassa valtamediassa vaietun tietouden Ukrainan kriisistä ja Venäjän roolista siinä. Pian ohjelman päättymisestä ilmoitettiinkesken lähetyskauden. Jo haastattelussa Sarasvuo kertoi painostuksesta ja tekstiviesti vahvistaa tapahtuneen.

20.3.2014, Verkkomedia.org

Lähteet:

    http://yle.fi/uutiset/nelonen_lopettaa_sarasvuon_tv-ohjelman/7140653

    http://www.iltalehti.fi/viihde/201403170140240_vi.shtml

    http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288666445133.html

    http://www.talouselama.fi/uutiset/heikot+katsojaluvut++nelonen

    http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/67471-nelonen-sarasvuo-floppasi-loppu-tuli-juuri-nyt

    http://www.finnpanel.fi/tulokset/tv/kk/ohjkan/2014/2/nelonen.html

Lähde:Verkkomedia


Psta:VD
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 23, 2014, 09:38:12 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Naton vakoojat Suomessa uhkaavat Venäjän turvallisuutta. Paluuni vapaalta Krimiltä Suomeen.

Viikko sitten aloitin matkani Suomen Lapista kohti Krimin tasavaltaa Mustanmeren rannalla. Olin menossa sinne ainoana suomalaisena virallisena vaalitarkkailijana kansanäänestykseen, josta kohisi koko maailma.

 Lähtiessäni matkalle en tiennyt, mitä tuleman pitää. Pääsenkö edes perille? Syttyykö sota? Toteutuuko kansanäänestys? Joudunko tulitaisteluun? Pidättääkö Kiovan fasistijuntta minut? Paistaako Krimillä aurinko?

 Kyllä, Krimillä paistoi aurinko. Lämpöä oli melkein +20.

 Muutaman päivän aikana ehdin nähdä melkein koko Krimin. Kiersin katsomassa Venäjän uusia tiluksia. Häkellyin Krimin kauneudesta, joka toi mieleen Aivazovskin maalaukset. Kaikki oli henkeäsalpaavaa.

 Merkittävintä oli kuitenkin se uusi venäläinen henki, joka syntyi Krimillä. Hyvä ystäväni Aleksandr Dugin kutsuu sitä venäläiseksi kevääksi. Se on Yhdysvaltain yksinapaisen politiikan katkera loppu.

 Krimin kansanäänestys oli yhtä henkeä salpaava kuin Aivazovskin maalaukset. Krimiläiset vaelsivat sankoin joukoin äänestämään kotiinpaluun puolesta erinomaisessa raikkaassa sadessäässä, rauhan ja iloisen odotuksen vallitessa.

 Tapahtumaa todisti poikkeuksellisen suuri joukko ulkomaisia vaalitarkkailijoita: meitä oli yhteensä  70 henkilöä 23 maasta. Mukana oli kansanedustajia, meppejä, politiikan tutkijoita. Krimillä oli myös virallisen tiedon mukaan 1200 toimittajaa. Suomestakin oli useampi toimittaja. Kaikki näkivät, minkälaiseissa merkeissä vaalit sujuivat: krimiläiset äänestivät rauhallisen, odottavan riemun vallassa.

 Ö,,änestyspäivän iltana puhkesi riemu: kansa hurrasi ja Venäjän liput liehuivat kaikkialla. Ihmiset itkivät ja kiittivät Jumalaa.

 Lensin Krimiltä takaisin Moskovaan, koska muuhun suuntaan sieltä ei juuri pääsekään. Moskovassa näin Putinin puheen televisiosta ja allekirjoituksen Venäjän federaation laajentamiseksi. Kaikki se muutti maailmanhistoriaa. Suur-Venäjä palasi miljardien ihmisten tajuntaan.

 Venäjä käytti tässä viimein yllätysmomenttia, joka kohautti koko maailmaa. Kaikki sujui äärimmäisen tyylikkäästi: Putinin puhe Venäjän poliittiselle eliitille ja allekirjoitustilaisuus olivat visuaalisesti näyttävä tapahtuma Kremlin Pyhän Yrjön salissa.

 Putinin puhe oli kirjallisestikin merkittävä ja ennen kuulumaton katsaus Venäjän ja Krimin historiaan. Se oli massiivinen puhe, joka muutti koko maailman ajattelua ja suuntaa. Venäjä palautti itsensä suurvallaksi ja miljardien ihmisten tietoisuuteen.

 Putinin puhe oli kuitenkin hyvin rauhallinen ja sivistynyt. Hän perusteli kaiken kiihkottomasti myös kansainvälisen oikeuden näkökulmasta. Tämä oli osoitus Venäjän avoimmuudesta ja rehellisyydestä.

 Se peittosi länsimaiden katkeran jankutuksen kansainvälisen oikeuden loukkaamisesta. Näille väitteille länsimaat eivät koskaan ole esittäneet mitään perusteluita.

 Länsi vihaa ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta, jota se ei ole koskaan noudattanut. Sen sijaan juristina Putin halusi tehdä kaiken kansainvälisen oikeuden mukaisesti. Muistatteko, kun suomalainen demari Simo Pietiläinen salakuljetti alaikäisen Venäjän kansalaisen suomalaisen diplomaattiauton takakontissa Suomeen? Ennen salakuljetusta venäläiseltä äidiltä varastettua lasta pidettiin melkein kuukausi panttivankina Suomen Pietarin pääkonsulaatissa. Suomen hallitus kiristi Venäjää perumaan lapsen Venäjän kansalaisuuden.

 Takakonttisalakuljetuksessa Suomi rikkoi noin kymmentä kansainvälistä sopimusta vastaan, lisäksi siinä rikottiin useita Suomen ja Venäjän lakeja ja tehtiin useita rikoksia.

 Demarit palkitsivat Pietiläisen nostamalla hänet ehdokkaaksi vaaleihin. Suomella on siis aika vähän varaa muistuttaa kansainvälisestä oikeudesta, varsinkaan Erkki Tuomiojalla...

 Palattuani Moskovaan osallistuin Rossija1-kanavan keskusteluohjelmaan. Mukana samassa ohjelmassa olivat mm. Krimin pääministeri Aksjonov ja Vladimir Zhirnovski sekä paljon arvostamani kirjailija Prohanov ja elokuvaohjaaja Bortko ym. Venäjällä Zhirinovski ja Aleksandr Dugin on nyt nostettu kansalliseen mediaan tärkeinä uuden suurvenäläisen hengen tulkkeina. Muistutin suorassa lähetyksessä länsimaiden russofobisesta hysteriasta, jonka tavoitteena oli sodanuhkalla estää krimilästä ihmistä käyttämästä kansainvälisen oikeuden mukaista äänioikeuttaan.

 Moskovasta lensin Pietariin, mihin olin jo sopinut tv-haastattelut. Annoin peräti viisi tv-haastattelua Krimin tilanteesta, Suomen ja Venäjän suhteista ja talouspakotteista. Totesin että Suomen ja Venäjän suhteet ovat niin hyvät, että ne eivät voi huonota.

 Suomessakin on jo huomattu, että Venäjän vastaiset pakotteet ovat Suomen vastaisia pakotteita.

 Tultuani Suomeen palasin uuteen, parempaan, demokraattisempaan maailmaan. Mutta työ ei ole vielä tehty. Eurooppa on vielä vapautettava Kiovan fasistikoirista, jotka uhkaavat repiä Ukrainan venäläiset kappaleiksi.

 Myös Suomessa toimivat Naton sotilaat ja vakoojat aiheuttavat uhkan Venäjän ja Suomen turvallisuudelle.

 Kiovan fasistijuntta kiristää länsimailta rahaa samalla, kun se uhkaa Venäjää ydinaseilla. Jokainen Kiovan fasistijuntan kanssa yhteistyössä oleva on järjestäytyneen rikollisryhmän avustaja.

 Venäjä on suvereeni, ylivoimainen ja täysin voittamaton."

Alas Kiovan fasistijuntta!


 Posted by  Johan Bäckman     at  4:15 AM    

***    Psta:VD
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 23, 2014, 09:29:43 ap kirjoittanut VD.com »