Kirjoittaja Aihe: Yksi maailman suurin kusetus, nami nami  (Luettu 27332 kertaa)

Koe marsu.fin

 • Vieras
Yksi maailman suurin kusetus, nami nami
« : Maaliskuu 23, 2007, 02:49:38 ip »
Söisitkö jos tietäisit?

"Suomalaiset syövät geenimanipuloitua ruokaa tietämättään, vaaroista ja haitoista on puhuttu mutta ei tarpeeksi. Järki ja järjen käyttö, ei ole loppunut kansalaisilta, vaan vastuullisissa viroissa olevat ihmiset ovat menettäneet järkensä".

"Heikki Juutinen Bioteknologia haastattelussa, toteaa seuraavasti  Markkinoille hyväksytään vain sellaiset tuotteet, jotka on todettu turvallisiksi tarkoilla etukäteen tehtävillä tutkimuksilla. Markkinoille hyväksytyt muuntogeeniset tuotteet on myös merkittävä ja niitä valvotaan tarkasti. Mielestäni geenimuunneltu ruoka on täysin terveellistä."
http://www.bioteknologia.info/etusivu/ruoka/fi_FI/haastattelu/

"Heikki Juutinen asettaa biotekniikan"
"geenimanipulaation" etusijalle ennen ihmisten terveyttä, jättää huomiotta tiedemiesten varoitukset ja luotaa sokeasti teollisuuden lobbareihin".

"Hän ei ole ainoa joka vähättelee vaaratekijöistä, voidaanko sanoa että mitä isot edellä sitä pienet perässä. USA:n Presidentti G.W Bush on maailmansuurin liikemies, jonka jalkoihin on jäänyt useampikin ihminen joka on puhunut geenitekniikan vaaroista. Viralta pano on ollut systemaattista, Bush vaientaa kaikki jotka asettuvat bisneksen jalkoihin, niin viranomaiset kuin toimittajatkin. USA:n tutkijat toimittivat mittavan tutkimuksen valkoiseen taloon, tutkimuksessa oli huolestuttavia asioita koskien geenimanipulaatiota. Tutkimusta ei koskaan julkaistu" "siitä ollaan vieläkin todella hiljaa".

"EU:ssa hiljattain elintarvikkeeksi hyväksytty muuntogeeninen maissituote MON 863 tulisi kieltää, esittää arvostettu ranskalainen CRII-GEN -tutkimuskomitea. "Löytömme todistavat varsin vakuuttavasti, että MON 863 tulisi heti kieltää ihmisravintona", sanoo CRII-GENin tutkimuskomitean puheenjohtaja, professori Gilles-Éric Séralini  Svenska Dagbladetin haastattelussa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Gilles-%C3%89ric_S%C3%A9ralini


CRII-GEN on tutkinut geenimanipuloidun maissin kehittäneen Monsato-konsernin testituloksia yli vuoden ja löytänyt huolestuttavia tietoja. Geenimanipuloitua maissia syöneillä naarasrotilla paino nousi ja veren sokeri- ja rasva-arvot kohosivat huomattavasti. Lisäksi maksan paino nousi ja munuaisten toiminta huononi. Urosrotat laihtuivat, niiden munuaiset pienenivät ja virtsan koostumus muuttui. Nuorille tutkimusrotille tuli munuaissairauksia, joita tavataan yleensä vain vanhemmilla rotilla.

CRII-GENin tutkimustulokset julkaistaan tiistaina tiedotustilaisuudessa Berliinissä. Se on ainoana riippumattomana tahona saanut käyttöönsä Monsato-konsernin tutkimustulokset. Tähän mennessä yhtiö on itse analysoinut tuloksia ja julkistanut niitä
." HS Julkaistu: 13.3.2007 08:13

Mosanto on suurimpia geenimanipuloidun maissin tuottajia maailmassa, "se vie viljelijöiltä lähestulkoon kaikki oikeudet. Se pakottaa viljelijän hankkimaan kaikki Monsaltolta ja siinä kielletään muun muassa puhuminen lehdistön kanssa." http://www.kepa.fi/uutiset/2646/

Monsanto-yhtymä on maailman suurimpia maataloudessa käytettyjen kasvien jalostajia sekä kasvinsuojeluaineiden tuottaja. Sen perusti John Francis Queeny vuonna 1901 Saint Louisissa Yhdysvaltojen Missourin osavaltiossa. Yhtymän nimi tulee Queenyn vaimon tyttönimestä.

Yli 90% USA.n viljelemistä tuotteista on peräisin Mosanton sieministä, samoin monet pellot Euroopassa huojuvat mosanton sieministä kasvatettua viljaa.

"Aluksi Monsanto tuotti virvoitusjuomateollisuuden makuaineita: sakariinia, kofeiinia ja vanilliinia erityisesti Coca-Colan tarpeisiin. Yhtiö laajensi myöhemmin toimintaansa peruskemian tuotteiden, kuten rikkihapon valmistukseen. Yhtymästä tuli 1940-luvulla johtava muovien ja synteettisten kuitujen tuottaja maailmassa. Tuotevalikoimaan tulivat tällöin myös muun muassa dioksiini, aspartaami, PCB ja naudan kasvuhormoni. Monsanto oli yksi Vietnamin sodassa käytetyn Agent Orange -kasvimyrkyn valmistajista. Vietnamin hallitus ja Punainen Risti ovat syyttäneet Agent Orangea yli miljoonan ihmisen kuolemasta tai vakavasta vammautumisesta" Lähde :Wikipedia

"Suomessa geenimuunnelluilla lajikkeilla on tehty kenttäkokeita 1990-luvun puolivälistä lähtien. Tutkimuksia ovat tehneet esimerkiksi Helsingin ja Oulun yliopistot, Maatalouden tutkimuslaitos, Metsäntutkimuslaitos, Kemira Agro ja Valio. Testatuissa lajikkeissa on ollut rapsia, rypsiä, ohraa, sokerijuurikasta ja yllättäen muun muassa tupakkaa. Metla on tutkinut ainakin koivua."


"Suomessa suurin osa, myytävistä tuotteista edustaa kansainvälistä tuotantoa. Tuoremehua Afrikasta, pipareita Amerikasta, riisiä Kiinasta ja juustoa Tanskasta. Tuotteita rahdataan maiden sisällä, välillä ja maanosasta toiseen." " Amerikan gm- elintarvikkeiden markkinoilta löytyy useita tuttuja tuotemerkkejä. Greenpeacen True Food -nettisivujen mukaan gm- aineksia sisältävät esimerkiksi Kelloggs`in murot, Snickersin suklaa, Heinzin ketsuppi ja Knorrin kastikkeet. Juomista listalla ovat ainakin Coca Cola, Pepsi, Sprite ja Seven Up ." Ostaisiko lapset esim. Coca Colaa jos kyljessä lukisi, saattaa aiheuttaa Creutzfeldt-Jakobin tautia sekä altshaimerin tautia.

"Tottahan on että  Altshaimerin ja Jakobin tauti ovat yleistyneet huolestuttavalla tavalla. "Modernin geeniteknologian läpimurto tapahtui 1970-luvulla. Tuolloin kehitettiin yhdistelmä- DNA- tekniikat, joilla voitiin yhdistellä eri lajien perimää eli DNA:ta." Tämän voittokulun ovat myös yritykset huomannet, kokeiluja on puoleen jos toiseen, paluuta vanhaan ei ole. 1970 jälkeen kuin geenimanipulaatio alkoi kehittymään, molemmat edellä mainitut taudit ovat yleistyneet maailmalla, unohtamatta laskuista kotimaatammekaan. BSE  eli hullunlehmäntauti,  tunnetaan ihmisessä Creutzfeldt-Jakobin tautina, USA:n tuottama geenimanipuloitu maissi on varmasti yksi syy BSE.n levinneisyyteen. Valtiot eivät juurikaan piittaa asiasta, tai kokonsa puolesta eivät uskalla taistella USA:ta vastaan, mukaan voidaan lukea myös Suomi. Valtioiden reagointi on vaisua, vai onko niin että USA.a on keksinyt taudin (BSE) jolla päästään vanhenevasta väestöstä eroon tehokkaasti, kuluttamasta yhteiskunnan varoja, Creutzfeldt- Jakobin tauti toimii kuin täsmälääke, vanhenevaan väestöön. Euroopan sioissa on USA:n geenimanipuloidun maissin geeniperimää varsin runsaasti, onkohan Suomen väestöönkin istutettu geeniperimä, mene ja tiedä. Onko valtioiden välillä kassakaappisopimus, vanhenevan väestön poistamiseksi BSE:n avulla?"

 "Jos rehuissa kerran on gm-aineksia, niin eikö käytön jälkeen myös maidossa ja lihassa ole? Avoin merkintä selkeyttäisi tilannetta ja parantaisi tuottajan ja kuluttajan oikeusturvaa", MTK:n johtaja Juha Ruippo sanoo. Kuitenkaan merkintöjä ei ole. On mahdotonta sanoa, mitä yritykset ihmisille syöttää.

"Suomen johtaviin geenitutkijoihin kuuluva Kuopion yliopiston bioteknologian professori Juhani Jänne uskoo vuorenvarmasti bio- ja geeniteknologian voittokulkuun." HYVÄ SUOMI
"Sen vaikutukset lääketieteeseen, ympäristöongelmiin, maatalouteen ja koko yhteiskuntaan sekä paikallisella että globaalilla tasolla ovat käänteentekeviä jo 5 oe10 vuoden sisällä. Se edellyttää tietysti sitä, että yhteiskunnasta löytyy riittävästi ymmärtämystä asialle", Jänne sanoo.

Mistä on pihvi?

"Tuontinautaa syödään kuin vierasta sikaa.
Kansainvälinen McDonalds hampurilaisketju syötti suomalaisille asiakkailleen viime vuonna noin 800 000 kg saksalaista naudanlihaa. Pihvit jauhetaan Ruotsissa ja laivataan Suomeen. Ruotsin McDonalds kehuu markkinoinnissaan pystyvänsä jäljittämään lihan paitsi kasvatustilalle myös jopa yksittäiseen eläimeen. Pyydämme käytännön näyttöä myös täkäläisestä pääkonttorista  oe edellispäivän pihvilaatikko on peräisin pimeältä takapihalta, helsinkiläisravintolan jätehäkistä.

Lähimarketin leikkeletiskiltä tarttuu mukaan Wursti Oy:n "Sisäpaisti suolaliha"  oepussi. Kun myyjä ei osaa kertoa lihan alkuperää, puhelu tehtaalle: Liha on suomalaista. Varmistuskäynti tehtaalla Järvenpäässä tuottaa lihalle kuitenkin uuden alkuperän: Tanskalaista. Enempää ei haluta kertoa. Yritys on tuonut nautaa viime vuonna myös Hollannista ja Saksasta. Paikallinen valvontaeläinlääkäri kehottaa kääntymään ylempien viranomaisten puoleen. Kun ulkomailta tuodaan lihajalosteita, lihavalmisteita joita on jo hiukan käsitelty, niin nepä ei olekaan enää sitten ulkomaista lihaa, ne menee aivan eri sarakkeeseen."
MOT lue myös http://www.yle.fi/mot/260201/liite2.htm  ja  http://www.yle.fi/mot/260201/kasis.htm

"Tutkijoilla on kiire luoda rahakkaita patentteja, jotka ostetaan firmoille, joilla on taas kiire tahkota voittoa pörssissä. Homma perustuu lyhytnäköiseen voitontavoitteluun ja tuotteiden koekaniineina ovat ihmiset niissä maissa, joissa laki sallii geenituotteiden vapaat markkinat."

Hämeen Sanomien ympäristösivun (la 29.5.99) hälyttävät otsikot: "Luonto kostaa", "Geenimanipuloitu maissi tappoi monarkkiperhosia", "Kloonatulla vasikalla kohtalokas leukemia" ja "Uusia tartuntatauteja ilmaantuu jatkuvasti"


Monet meistä on tottunut siihen, että ravitsevaa ruokaa on runsaasti saatavilla. Yksi elämämme perusasioista on syöminen, johon helposti vierähtää pitkiäkin aikoja. Ostaisinko sitten geenimanipuloitua ruokaa jos tietäisin kaikki vaarat, vastaus  EN VARMASTI. Ihmisille syötetään väärällä mainonnalla melkein mitä tahansa, EU:n myötä Suomeen tuli takaisin ennen Suomessa kielletyt väriaineet "uudelleen laillisiksi". Liivatetta on myös monessa tuotteessa, harvempi edes huomaa tuotepakkauksessa merkintää sisältää liivatetta. http://fi.wikipedia.org/wiki/Liivate

"Viljelijä Schmeiser sanoo apeana, että Kanadan itäosissa jo 40 prosenttia rypsin viljelijöistä on Monsanton ohjaksissa."

"Viestini kaikille viljelijöille eri puolilla maailmaa on, että älkää koskaan, missään olosuhteissa allekirjoittako sopimusta Monsanton kanssa." Schmeiser on saanut tuekseen Kanadassa jo useita kansanliikkeitä, osan kirkosta ja ay-liikkeestä. Viljelijöiden kansallinen liitto on jo vaatinut hallitusta pidättäytymään geenimuunneltujen lajikkeiden tuotannosta, jakelusta ja tuonnista.

Muuntogeenisten viljelykasvien geenit karkaavat

"Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa on havaittu manipuloituja geenejä siirtyneen torjunta-aineille vastustuskykyisistä ravintokasveista osaksi tavallisten lajikkeiden perimää, kertoo New Scientist. Tutkituista tavallisen maissin, soijapavun ja rapsin siemenistä jopa yksi prosentti sisälsi vieraita geenejä. Tutkijat pelkäävät, että tulevaisuudessa nämä geenit voisivat olla peräisin geenimanipuloiduista kasveista, joiden avulla tuotetaan lääketeollisuuden tarpeisiin erilaisia proteiineja, antibiootteja ja rokotteita."
http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn4709

Kuka haluaa geenimanipuloitua ruokaa?
http://koti.welho.com/isanttil/llp/timo/al960207.htm


Totuus suomalaisesta eläintuotannosta (aika rankkaa materiaalia Suomen tiloilta)
http://www.oikeuttaelaimille.net/ttnet/

jos on kysyntää, on myös tarjontaa oli se mitä tahansa

Lähteitä:
Kulma
Mot.
MTT
Bioteknologia.info
Kuluttajapuntari
newscientist
Euroopan parlamentti
Wikipedia

Kannataa myös luekea kirja "Ruoka pyramidi huijaus" Susanna kovanen ja Harri Lapinoja niin tiedät paremmin mitä "herkkuja" supermarketit sinulle tarjoaa.


 


« Viimeksi muokattu: Lokakuu 20, 2022, 09:34:11 ap kirjoittanut VD.com »

koe marsu.fin

 • Vieras
Vs: Yksi maailman suurin kusetus, nami nami
« Vastaus #1 : Maaliskuu 26, 2007, 05:02:36 ip »
Suomi on yksi liberaalisimpia GMO- maita Ruotsin, Hollannin ja Englannin kanssa.

Linkkejä

Ihmiskokeita GMO- kasveilla
http://www.kaapeli.fi/seppanen/lehti/GMO.htm

Tutkimus: Geenimanipuloitu maissi haitallista.
http://www.hs.fi/keskustelu/message.jspa?messageID=1032852

MISSÖ,, MERKINNÖ,,T?
http://www.kuluttajat-konsumenterna.fi/docs/kuluttajapuntari/2000_1/missa_merkinnat.html

Loviisan sanomat
"-Suomessakin on istutettu ensimmäiset geenimanipuloidut perunat, Länsipuro kertoi."
http://www.loviisansanomat.net/paauutiset.php?id=798

Geenimanipuloitu soijapapu tulossa.
http://koti.welho.com/isanttil/llp/timo/al960825.htm

Miksi geenimanipuloitu maissi sai Ranskan maanviljelijät suoraan toimintaan?
http://www.anarkismi.net/kapis/24maanviljelijat.htm

"Kuinka paljon Amiga käyttää ulkomaista lihaa ruoan valmistukseen?"
http://www.yle.fi/mot/260201/liite1.htm

Asiantuntijahaastattelussa Heikki Juutinen & Riitta Tainio.
http://www.bioteknologia.info/etusivu/ruoka/fi_FI/haastattelu/

http://www.etl.fi/yhteys/Juutinen.asp


MITÖ,, ON GEENIMANIPULAATIO?
http://www.kulma.net/mkevat/geeni_mani.html

Muuntogeenisten viljelykasvien geenit karkaavat.
http://www.synapsi.net/juttu385.html


Geenimanipulaatio  oe kuluttajan näkökulma.
http://www.kuluttajat-konsumenterna.fi/docs/kuluttajapuntari/1997_03/geenimanipulaatio.html

Geenitekniikka.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Geenitekniikka

Kuka haluaa geenimanipuloitua ruokaa?
http://koti.welho.com/isanttil/llp/timo/al960207.htm

Ranskan uutiset.
http://www.ranskanuutiset.com/article.php3?id_article=527

Vetoomus gm-vapaan rehun puolesta.
http://www.bioturva.org/allekirjoittaneet.html

Lisäaineet,ympäristömyrkyt,ja geenimanipulaatio
http://www.info.tampere.fi/luontokoulu/ymparistoagentti/luokat7-9/ruoka/lisaaineet.html

Nuoren Keskustan liiton ruokapoliittinen ohjelma. http://www.ruoka-aika.net/tausta-aineisto/kepunuoret/

Vuosi 2006 ratkaiseva maatalouskaupan vapauttamisneuvotteluissa.
http://www.mtt.fi/ajankohtaista/tiedotteet/060330.html

Committee for Independent Information and Research on Genetic Engineering CRIIGEN, Paris, France. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=17356802&query_hl=1&itool=pubmed_docsum

Serious concerns raised over Monsanto GM maize variety.
http://www.foodnavigator.com/news/ng.asp?n=74954&m=2FSN316&idP=1&c=iuyfvgwnogplycn

http://synapsi.net/modules.php?op=modload&name=News&file=index&catid=&topic=13&allstories=1

Mistä on pihvi?
Tuontinautaa syödään kuin vierasta sikaa.
http://www.yle.fi/mot/260201/260201.htm

http://www.yle.fi/mot/260201/kasis.htm


TARVITSEMMEKO GEENIMANIPULOITUA RUOKAA? http://www.kulma.net/gmkampanja/0

Ruokakampanja internetissä osoitteessa:
http://www2.eduskunta.fi/fakta/ekryhma/vihr/Puheet_ja_Tiedotteet/Tiedotteet/250504ruoka_SH&HH.html

NETTINEUVOLA TIETOYHTEISKUNNASSA
"Kukaan ei halua, että lapsi saa hullun lehmän taudin tai geenimanipuloidun ruoan kautta vielä tuntemattomia mutanttipöpöjä."
http://pre20031103.stm.fi/suomi/tao/julkaisut/neuvola/7nettitie.htm

Geeniruoka pelottaa.
http://yliopistolehti.helsinki.fi/1996_12/ylmot.htm

Euroopan Parlamentin keskustelut.

http://europa.eu/bulletin/fi/9701/p109003.htm

http://www.europarl.europa.eu/debats/debats?FILE=97-02-18&LANGUE=FI&LEVEL=DOC&GCSELECTCHAP=7&GCSELECTPERS=109

http://www.europarl.europa.eu/debats/debats?FILE=97-02-18&LEVEL=DOC&GCSELECTCHAP=7&GCSELECTPERS=181&LANGUE=FI

Tutkijat vaativat muuntogeenisen maissin kieltämistä.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Lehti+Tutkijat+vaativat+muuntogeenisen+maissin+kielt%C3%A4mist%C3%A4/1135225780844

Kanadalaisviljelijä ruokajätti Monsanton pihdeissä
http://www.kepa.fi/uutiset/2646/

Geenimuuntelu tuottaa
painetta, pelkoa, ristiriitaa, rahaa, ruokaa, tietoa, toivoa
http://www.pellervo.fi/pellervo/kp3_02/gm.htm
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2011, 10:37:43 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Tuleeko kouluruokailu saamaan uuden käänteen.
« Vastaus #2 : Elokuu 14, 2007, 08:41:37 ip »
Yhdysvaltojen talidominen ruokamarkkinaoppi leviää Suomeen.

"Suomeenkin tuotavan geenimuunnellun soijan turvallisuus arvioidaan uudelleen, koska soijan kehittänyt amerikkalaisyritys Monsanto on hakenut sille yleistä viljelylupaa EU:n alueella." (mtv3)

Niinpä niin, tehoviljely alkaa olla jo arkipäivää ja viranomaiset "arvioivat".

"Suomalainen LSO Food ilmoitti heinäkuussa ,että se alkaa tuoda muuntogeenistä soijarouhetta sianlihankasvattajilleen. Käytännössä tämä tarkoittaa ,että ensi syksystä alkaen osa Suomalaisten pöytään päätyvistä sioista on kasvatettu muuntogeenisellä rehulla" (Iltalehti 13.08-07)

Jo vuonna 2006 oli 8,5 miljoonaa GM- viljelijää, suurin osa viljelijöistä kuitenkin köyhistä maista, kuten Argentiina ja Brasilia.
Viljellystä GM- hehtaareista oli Yhdysvalloilla 55,3% osuus (2006).

Soija on GM- muuntelun ykkönen mutta perässä seuraa maissi, puuvilla, rapsi, riisi, tomaatti, pippuri.
 
"Suurista ruokataloista HK Ruokatalo, Järvi- Suomen Portti ja Atria ovat ilmoittaneet siirtyvänsä taloudellisista syistä muuntogeeniseen eli gmo- rehuun." (Iltalehti 13.08-07)

Asiaa tarkemmin mietittyä alkaa epäilyttämään, gmo- rehulla pumpatun eläimen lihaa ei nykyisen lainsäädännön mukaan tarvitse merkata lainkaan, tämäkin on kummallista.

" Kansalaisten bioturvayhdistyksen puheenjohtajan Markku Rämön mukaan varsinaisia vertaistutkimuksia ,jossa gmo- ja tavallisen ravinnon vaikutuseroja testataan eläimillä, on julkaistu vasta parikymmentä. Tutkimuksissa on havaittu gmo- ravinnon vahingoittavan muun muassa eläinten sisäelimiä ja johtavan jopa kuolemaan, Rämö toteaa." (Iltalehti 13.08-07)

"Kun kuluttaja voi valita, myös tuottajalla on mahdollisuus valita tuotantotapa oman harkintansa ja arvomaailmansa mukaan, MTK:n johtokunta toteaa." (mtv3) Tämähän olisi ihanne jos se toteutuisi, tupakka askeihinkin merkinnät tulivat useidenvuosien viiveellä, pahimmassa tapauksessa merkinnät saattaisivat johtaa ruokajättien kaatumiseen, joten merkintöjä saadaan odottaa.

Halpa ruoka tulee varmasti kiinnostamaan kuntia, joten kouluruokailu lista saa kasvisvaihtoehdon lisäksi gmo vaihtoehdon, vai kaikki oppilaat gmo vaihtoehdon? Tästä asiasta tuskin tullaan puhumaan suuressa mittakaavassa.

Jo nykypäivänä tuontiviljat sekoitetaan kotimaisten viljojen kanssa keskenään, joista kuluttajille valmistetaan erilaisia valmisteita kuten lastenruokia "kotimaista". Virkakoneiston käyttäytyminen viittaa selkeästi apinamenneisyyteemme. Meidän matemaattinen intuitiomme on kehittynyt oloissa, jossa ei juuri tarvittu viittä banaania monimutkaisempia laskelmia (tiede 2000). Vaikka näiltä ajoilta on kehitytty, niin joissain asioissa ollaan vielä siellä kivikautisella asteella.   TJ
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2011, 10:39:25 ap kirjoittanut VD.com »

albertti

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Yksi maailman suurin kusetus, nami nami
« Vastaus #3 : Elokuu 16, 2007, 10:09:06 ip »
Metro lehti.


« Viimeksi muokattu: Syyskuu 18, 2007, 10:53:33 ip kirjoittanut Jarno »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Maanviljelytukien maksut lankeaa Suomen maksettavaksi.
« Vastaus #4 : Lokakuu 31, 2007, 10:31:22 ap »
Se että Suomalaiset pumpataan geeniherkuilla kylläiseksi ei vielä riitä EU:n päättäjille pellot pakettiin ja tuet pois.
                 
                 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maatalouden 141-tuki. Esko Seppänen.

Puhutaan Suomen maatalouden "elintärkeästä edusta" eli kansallisesta ja omasta budjetistamme maksettavasta 141-tuesta. Onko tuki todella "elintärkeä"?

Suomen maataloustuet olivat vuonna 2005 noin 2 650 miljardia euroa.

Siitä vajaan kolmanneksen (noin 750 miljoonaa) maksoi EU ja kaksi kolmannesta (1 890 miljoonaa) omasta valtion budjetistaan pieni Suomi.

Tuesta viljelijätukia oli noin 1 800 miljoonaa, josta Suomen osuus oli runsas miljardi.

Suomi on tehnyt huonon liittymissopimuksen, kun maatalous tulee maksuun meille itsellemme, kun taas kaikissa muissa jäsenmaissa sen maksaa suurimmalta osin EU.

Rohkenen lisäksi väittää, että liittymisen yhteydessä Etelä-Suomen maanviljelijöitä petettiin lupaamalla heille pysyvät 141-tuet. Pääsyntinen Heikki Haavisto pitää kiinni tukien pysyvyydestä vieläkin, mutta sellaista ei ole kirjattu laillisiin asiakirjoihin.

Suomi sai liittymissopimuksessa luvan maksaa omasta budjetista kansallisia tukia. joita liittymissopimuksen artiklojen numeroinnin mukaan nimitetään 141- ja 142-tueksi.

Etelä-Suomen 141-tukea Suomi saa maksaa, "jos liittymisestä aiheutuu vakavia vaikeuksia, jotka ovat olemassa sen jälkeen, kun...142 artiklan määräyksiä on sovellettu täysimittaisesti". Artiklan mukaan komissio "voi antaa Suomelle... luvan myöntää tuottajille kansallisia tukia".

Kyseessä on siis kansallinen tuki, jota Suomi ei voi maksaa ilman EU:n lupaa. Komissio "voi antaa" Suomelle luvan maksaa tukea, jos "liittymisestä aiheutuu vakavia vaikeuksia". Komission mukaan kyseessä on Etelä-Suomen maatalouden EU-sopeuttamisen tuki, joka ei ole pysyvä ja jolla tulee olla aleneva kehityssuunta: tuen määrän tulee aina aleta, kun sitä tarkastellaan uudelleen neljän vuoden välein.

Myös 142-tuki on kansallinen tuki, mutta sen luonne poikkeaa olennaisesti 141-tuesta.

Liittymissopimuksen mukaan "komissio antaa... Suomelle luvan myöntää pitkäaikaisia kansallisia tukia sen varmistamiseksi, että maataloutta pidetään yllä erityisillä alueilla", tarkalleen ottaen 62. leveyspiirin pohjoispuolella sijaitsevilla maatalousalueilla sekä eräillä kyseisen leveyspiirin eteläpuolella sijaitsevilla lähialueilla", joilla vallitsevat vastaavanlaiset maatalouden harjoittamisen erityisen vaikeaksi tekevät ilmasto-olosuhteet."

Komissio siis "antaa" eikä vain "voi antaa". Kyseessä on "pitkäaikainen tuki" eikä "liittymisestä aiheutuvien" vaikeuksien tuki. Viittaus ilmasto-olosuhteisiin tekee siitä pysyvän tuen, koska ilmasto-olosuhteet ovat - ainakin toistaiseksi - pysyvät."

Neuvottelujen ollessa kesken 141-tuen jatkosta voin omissa nimissäni sitovasti luvata, että 141-tuki jatkuu vielä ainakin seuraavan tukiohjelman keston verran, siis ainakin neljä vuotta (Suomen ehdottaessa 6 vuotta). Tukea ei lakkauteta, ja sellaiset puheet ovat perusteettomia. Tuki jatkuu - mutta alenee nykyisestä 96,5 miljoonasta eurosta jonkin verran. Suomen hallituksen neuvottelutaidosta riippuu, kuinka paljon se alenee - ja saadaanko tuen alenemiselle kompensaatiota LFA-tuen ("vuoristotuen") enimmäismäärän poistuessa vuonna 2009.

Puheet siitä, että 141-tuki on Suomen maataloudelle elintärkeä, ovat liioiteltuja. Kun Suomi maksoi vuonna 2005 omasta pussistaan maatalouden valtiontukia 1 890 miljoonaa euroa, 141-tuen aleneva suunta vie siitä pois - ja säästää valtion varoja - ehkä yhden prosentin. Se ei ole aivan mahdoton tilanne, vaikka sillä saattaa olla suuri vaikutus joidenkin yksittäisten tuottajien nettotuloihin (jotka toivottavasti kasvavat ruuan maailmanmarkkinahintojen nopean nousun myötä).

Artikla 141-tuen merkitys on kuitenkin rakenteellinen; onhan se yhteydessä 142-tukeen. Artiklassahan sanotaan, että komissio voi antaa luvan 141-tuelle sen jälkeen, kun "142-tuen määräyksiä on sovellettu täysimittaisesti". Näin ollen 141-tuki on sidoksissa pysyvään 142-tukeen (jota maksetaan pohjoiseen 329 miljoonaa euroa vuodessa).

Rakenteellinen ongelma on se, että 141-tuen leikkauksen myötä joillakin tuotantosuunnilla maanviljely on kannattavampaa pohjoisessa kuin etelässä!

Neuvoteltaessa edellisen kerran 141-tuen jatkosta vuonna 2004 sen leikkaus johti siihen, että komission pakotettua Suomen alentamaan 141-tukitasoa Suomen hallitus alensi omatoimisesti 142-tukea. Valtion tukiahan saa vähentää, kun taas niiden maksaminen vaatii EU:n luvan.

Rakenteellinen ongelma on, että nyt saattaa käydä samalla tavalla - ja silloin joutuvat Suomessa vastakkain etelän ja pohjoisen viljelijöiden edut. Pohjoinen pannaan pakkosolidaariseksi 141-tuen leikkaukselle.

Esko Seppänen, MEP

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ei tuumaakaan periksi 141-tuessa.

Eteläsuomalaisille maatiloille maksettavassa vakavien vaikeuksien tuessa eli 141-tuessa ei ole kyse EU:n maksamasta tuesta. Kyse on kansallisesta tuesta. Nyt väännetään kättä siitä, antaako EU Suomelle luvan jatkaa tämän tuen maksamista omasta pussistaan vai ei. Niin kapeat ovat EU-suomen itsenäisyyden puitteet.

Yhä kapeammiksi puitteet käyvät, jos itsenäisyyden rippeiden ja omien talonpoikien etujen puolesta ei taistella. Yhtenä taistelukeinona esitettiin, että Suomen olisi asetettava EU:n uudistussopimuksen eli perustuslain hyväksymisen ehdoksi 141-tuen jatkuminen. Pääministeri Matti Vanhanen torjui koplauksen ja sai oman puolueensa alistumaan.

Tietenkin Suomen pitäisi hylätä EU:n perustuslaki tai ainakin alistaa se kansanäänestykseen ilman 141-koplaustakin. Mutta vähin mitä pitäisi tehdä olisi edes koplata. EU:n herrat ymmärtävät vain röyhkeää oman edun ajamista. Alistujille naureskellaan selän takana.

Tosin esitetään sellainenkin uskottava väite, että suomalaisille annettiin ennen syksyn 1994 neuvoa-antavaa EU-kansanäänestystä tietoisesti väärää informaatiota neuvotellusta sopimuksesta, myös kansallisen maataloustuen osalta. Sopimusta ei ollutkaan neuvoteltu valmiiksi ennen kansanäänestystä, vaan lopullinen ehdotus maatalouden kansallisesta tukipaketista hyväksyttiin pienessä ministeriryhmässä vasta viisi päivää kansanäänestyksen jälkeen. Neuvotteluissa sanamuodot tukien osalta muokattiin sellaisiksi, että sekä suomalaiset neuvottelijat että EU:n komissio saattoivat tulkita sopimusta haluamallaan tavalla. Tärkeintä oli, että EU:n komission tulkinta oli ja on ratkaiseva.

Rumasti tehty. Mutta eihän se ole mikään syy alistua. Päinvastoin, tällainen suhmurointi on hyvitettävä pitämällä tiukasti kiinni siitä tulkinnasta, joka harhautetuille kansalaisille Suomen neuvottelijoiden toimesta julkisesti esitettiin ja joka Suomella nyt on. Varsinkin kun suomalaiset maksavat tuen omasta pussistaan.

ERKKI SUSI
Tiedonantaja nro 39/2007
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 01, 2007, 11:11:21 ip kirjoittanut Ylläpito »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Maatalouden 141-tuki taas vastatuulessa
« Vastaus #5 : Marraskuu 20, 2007, 10:48:30 ip »
"EU:n maatalouskomissaari Mariann Fischer Boel sanoo MTV:n uutisille, että Etelä-Suomen maatalouden 141-tuki on väliaikainen ja sitä täytyy rukata.

Etelä-Suomen maataloudelle tarkoitettu ns. 141-tuki on väliaikainen ja sitä täytyy rukata, vastasi EU:n maatalouskomissaari Mariann Fischer Boel MTV:lle. Hän esitteli Brysselissä EU:n maatalouspolitiikan välitarkastuksen.

Komissaarin mielestä Suomen maatalouden on pärjättävä samalla tavoin kuin Ruotsinkin.

- Uskokaa minua, että olen hyvin tietoinen suomalaisten huolista. 141-erikoistuki Etelä-Suomelle oli tosiasiassa väliaikainen järjestelmä, jonka tarkoitus oli saada suomalaiset maanviljelijät, jotka viljelevät vaikeissa olosuhteissa, sopeutumaan EU:n maatalouspolitiikkaan, Fischer Boel sanoi.

Suomi on ollut nyt EU:n jäsen 13 vuotta. Fischer Boel on sitä mieltä, että nyt on tullut aika rukata järjestelmää.

- En halua aiheutta tarpeettomia vaikeuksia kenellekään, mutta teidän täytyy katsoa naapurianne Ruotsia, siellä on samalla korkeudella alueita, jotka eivät saa mitään erikoistukea. Meidän täytyy löytää tasapaino sen kanssa.
 
Fischer Boel onkin varma, että Suomen hallitus tulee Brysseliin uuden ehdotuksen kanssa.

Hänen mukaansa vaikeiden olosuhteiden alueille voitaisiin miettiä erityistoimia, jotka pehmentäisivät kiintiöistä luopumista. Tarkempia esityksiä ei kuitenkaan vielä ole
."
(MTV3)
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2007/11/583954
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 27, 2009, 08:04:04 ip kirjoittanut Ylläpito »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
141-maataloustukea maksetaan vuoteen 2011
« Vastaus #6 : Marraskuu 22, 2007, 05:53:34 ip »
"Suomi ja EU sopivat alustavasti, että tuki alenee 2,8 prosenttia vuosina 2009-2011. Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla, sillä suomalaiset haluavat tukikauden jatkuvan vuoteen 2013.

Suomi ja EU ovat MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan sopineet alustavasti siitä, miten Etelä-Suomen 141-maataloustukea maksetaan vuoteen 2011 saakka.

Ensi vuonna maksettavan tuen määrä olisi 93,9 miljoonaa euroa.Vuosina 2009-2011 tuki alenee noin 2,8 prosenttia.

EU:n maatalouskomissaari Mariann Fischer Boel ja maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila neuvottelivat asiasta Brysselissä tänään.

Neuvottelut tukikauden pituudesta ja tuen kahden viime vuoden alenemasta jatkuvat ensi viikolla.

Suomalaiset haluaisivat tukikauden jatkuvan vuoteen 2013, jolloin EU:n maataloustukijärjestelmää uudistetaan.

Neuvoteltavaa jäi myös siitä, kuinka suuri tuen alenema on vuosina 2012-2013.

Ministeri Anttila mukaan neuvottelut käytiin hyvässä hengessä ja etsien molemmille osapuolille hyväksyttävissä olevaa ratkaisua. Neuvotteluja jatketaan siis jälleen ensi viikolla.

Neuvottelujen keskeiset kysymykset ovat liittyneet tulotukien kokonaismäärän ja erityisesti sika- ja siipikarjatalouden tukien kehitykseen."(
mtv3)
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2011, 10:40:38 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Biopolttoaine aiheutti ruokakriisin.
« Vastaus #7 : Lokakuu 10, 2008, 08:49:57 ap »
Biopolttoaine aiheutti ruokakriisin.

Maailmanpankin tutkimuksessa, jota ei ole Bushin hallinnon painostuksen takia virallisesti julkistettu, arvioidaan, että biopolttoaineiden viljely erityisesti USA:ssa ja EU:ssa on suoraan vastuussa viljan ja ruoan hintojen nykyisestä räjähdysmäisestä noususta.

USA:n hallitus väitti äskeisessä Roomassa pidetyssä YK:n ruokahuippukokouksessa, että ?vain kolme prosenttia ruoan hinnoista? aiheutuu biopolttoaineista.

Maailmanpankin raportti sanoo, että ainakin 75 prosenttia viimeaikaisista hintojen nousuista aiheutuu siitä, että suuria maa-alueita on siirretty pois maanviljelyksestä ? pääosin maissinviljelystä Pohjois-Amerikassa ja viljanviljelystä EU-alueella ? tarkoituksella kasvattaa satoja poltettavaksi ajoneuvojen polttoaineena.

Raportissa myös arvioidaan, että jopa perättäisillä kuivuuskausilla Australiassa ja muilla suurilla ruokatuotantoalueilla on ollut vain ?marginaalinen? vaikutus ruoan hintoihin. Samoin raportissa tyrmätään George W. Bushin väite, että korkeammat ruoan hinnat aiheutuvat pelkästään Intian ja Kiinan suuremmasta kysynnästä. ?Nopea tulojen kasvu kehitysmaissa ei ole johtanut suureen lisääntymiseen globaalissa viljan kulutuksessa eikä ollut merkittävä suuriin hinnankorotuksiin johtanut tekijä.?
?Ilman biopolttoaineiden lisäystä maailman vehnä- ja maissivarastot eivät olisi tuntuvasti vähentyneet ja muiden tekijöiden aiheuttamat hinnannousut olisivat olleet maltillisia?, raportti toteaa.


Maailmanpankin tutkimus osoittaa, että biopolttoaineiden tuotanto on vääristänyt ruokamarkkinoita kolmella päätavalla. Ensiksikin se on suunnannut viljan pois ruoasta polttoaineeksi. Jo yli kolmannes USA:n maissista käytetään nyt etanolin tuottamiseen ja noin puolet kasvisöljyistä EU:ssa menee biodieselin tuotantoon. Toiseksi, viljelijöitä on yllytetty varaamaan maansa biopolttoainetuotantoa varten. Ja kolmanneksi, se on saanut aikaan finanssikeinottelun viljalla, mikä on nostanut hintoja.
Maailmanpankin tutkimus vahvistaa sen, mitä muun muassa tässä lehdessä kirjoitettiin 2.5.2008 biopolttoaineiden järjettömyydestä.

Kopion Maailmanpankin raportista haltuunsa saaneen The Guardian -lehden mukaan tutkimus valmistui jo huhtikuussa, reilusti ennen Rooman kesäkuista ruokahuippukokousta, mutta se pimitettiin tahallisesti julkisuudelta ?Bushin hallinnon asemaa vaikeuttavana?. Maailmanpankin presidentti Robert Zoellick on entinen Bushin hallinnon virkailija.

USA yrittää käyttää vuonna 2005 hyväksytyn biopolttoainetukiaisia koskevan lain aiheuttamaa kriisiä edistääkseen Monsanton ja muiden GM-jättien patentoimien geenimanipuloitujen organismien, maissin, soijapapujen, riisin ja muiden kasvien levittämistä.

Maailmanpankin raportti lisännee paineita EU-maiden ja USA:n nykyisen biopolttoaineiden tukipolitiikan muuttamiseksi. Eri asia, johtaako.

ERKKI SUSI

Tiedonantaja nro 36 / 3.10.2008

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
EU:lla salainen suunnitelma gm-tuotannon vauhdittamiseksi.
« Vastaus #8 : Joulukuu 05, 2008, 08:22:25 ap »
EU:lla salainen suunnitelma gm-tuotannon vauhdittamiseksi.

Euroopan unionin ja sen jäsenmaiden johtajat valmistelevat salaisesti kampanjaa geenimuunneltujen kasvien ja gm-ruoan levittämiseksi koko unionin alueella, ilmenee brittiläisen The Independent on Sunday -lehden haltuunsa saamista luottamuksellisista asiakirjoista (Europe's secret plan to boost GM crop production, 26.10.08).

Läntiset johtajat siis pahentavat ensin maailman ruokakriisiä muuntamalla ilmastonmuutoksen torjumisen varjolla ihmisravinnoksi tarkoitetut kasvit biopolttoaineiksi ja sitten tyrkyttämällä ihmisille gm-ruokaa, jonka syömisellä voi olla vakavat seuraukset heidän terveydelleen.

Huolena kansojen vastarinta.

Asiakirjat  oe muistiot sarjasta 27:n EU:n jäsenmaan hallitusten edustajien suljetuista kokouksista  oe paljastavat suunnitelmat vauhdittaa geenimuunneltujen kasvien ja ruokien käyttöönottoa ja "ottaa käsiteltäväksi" niihin liittyvä yleisön vastarinta.

Asiakirjat osoittavat, että johtajat haluavat "maatalouden edustajien" ja "teollisuuden"  oe muun muassa Monsanton kaltaisten gm-jättien  oe toimivan äänekkäämmin ympäristönsuojelijoiden "ahtaita etuja" vastaan.

Uutiset salaisista suunnitelmista tullevat synnyttämään vastalausemyrskyn aikana, jolloin ihmisten huoli gm-tekniikasta on kasvamassa.

Yleisön vastustus on estänyt muunneltujen kasvien viljelyn Britanniassa. Ranska, yksi kolmesta Euroopan maasta, joka on kasvattanut niitä jonkin verran, on keskeyttänyt niiden viljelyn, ja vastarinta on nopeasti nousemassa kahdessa muussa maassa, Espanjassa ja Portugalissa.

Bioteknologinen teollisuus on käynyt pr-kampanjaa, joka perustuu hyvin kiistanalaiseen väitteeseen, että geenimuuntelua tarvitaan ruokkimaan maailma. Kampanjalla on ollut jonkin verran menestystä hallituksissa, joiden ministerit ovat yhä myönteisemmin puhuneet tämän teknologian puolesta, ja EU:n komissiossa, jonka kanssa gm-lobbarit kehuvat olevansa "erinomaisissa työväleissä". ....

ERKKI SUSI

Lue lisää Tiedonantajasta nro 44/28.11.2008
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2011, 10:41:45 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Valtio korvaamassa geenikasvien haitat
« Vastaus #9 : Helmikuu 09, 2009, 09:11:22 ip »
Valtio korvaamassa geenikasvien haitat
09.02.2009 03:02
 
Valtio aikoo korvata geenimuunneltujen kasvilajien leviämisestä aiheutuvat haitat.

Aamun Turun Sanomat kertoo, että nyt valmisteilla olevassa niin kutsutussa rinnakkaiselolaissa korvausvastuu jäisi viljelijälle ainoastaan silloin, jos kasvilajien leviäminen johtuisi huolimattomuudesta.

Muualla Euroopassa kaikki haitat jäävät yleensä viljelijän korvattavaksi.

Rinnakkaiselolakia valmistellaan GMO-lajien Suomeen tuloa varten. EU ei ole vielä hyväksynyt käyttöön Suomen ilmanalaan soveltuvia GMO-lajikkeita.

Maa- ja metsätalousministeriön maatalousneuvos Kirsi Heinonen korostaa Turun Sanomien haastattelussa, että GMO-lajien ja tavallisten kasvien sekoittumista on käytännössä mahdotonta estää.

(MTV3-STT)

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Kouluruuasta kolmasosa tuotu ulkomailta
« Vastaus #10 : Huhtikuu 23, 2011, 07:56:24 ap »

Mosanto nannaa naamariin.....

----Kouluruuasta kolmasosa tuotu ulkomailta


Koulu- ja laitoskeittiöissä tehtävän ruuan raaka-aineista peräti kolmannes on ulkomaalaista alkuperää. Suurkeittiöiden raaka-aineet kuljetetaan Suomeen kymmenistä maista eri puolilta maapalloa.

Turun Sanomien ja Aamulehden tekemän selvityksen mukaan Helsingin, Tampereen ja Turun tilauslistoilta löytyy yli 40 eri maata, vaikka mausteita ei ole laskettu mukaan.
Maita voi olla enemmänkin, sillä tieto ulkomaalaisten elintarvikkeiden alkuperästä kiinnostaa vain harvoja laitoskeittiöitä.

Maa- ja metsätalousministeriön elintarvikeylitarkastaja Marja Innanen vaatii laitoskeittiöitä ryhdistäytymään ja lisäämään ruokien hankintakriteereihin tiedon ruuan alkuperästä.

Elintarvikkeiden alkuperän selvittämiseen on tulossa lähivuosina parannusta,s illä EU:n uusittu kuluttajainformaatioasetus on tarkoitus saada valmiiksi kuluvana vuonna.

Jatkossa esimerkiksi porsaanlihan ja kanan alkuperä on selvitettävissä nykyistä tarkemmin. Komissio pohtii myös jalosteiden ainesosien alkuperän merkitsemistä.

Lähde (MTV3)


Mosantosta muutamia juttuja

http://www.fin-tv.com/monsanto/outoa-agrobisnesta-video_aa0136016.html

« Viimeksi muokattu: Toukokuu 03, 2011, 08:19:57 ap kirjoittanut VD.com »

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Vs: Yksi maailman suurin kusetus, nami nami
« Vastaus #11 : Toukokuu 04, 2011, 09:30:03 ap »
Tämä MTV3men makkara lista sopii hyvin tähän, mm. siksi että makkarakaan ei aina ole makkaraa, muuten kuin nimeltään, vaikka kuluttaja usein uskoo makkaran sisältävän jonkin verran lihaa.


Lainaus alkaa


Makkaravertailu paljastaa: Lihapitoisuus joissakin tuotteissa 0 %  oe katso lista

Kuluttajaliiton makkaravertailu paljasti tuotteiden lihapitoisuuden vaihtelevan nollasta lähes yhdeksäänkymmeneen prosenttiin.

Kesän tullen monet suomalaiset janoavat taas saunan jälkeistä lenkkimakkaraa ja perinteistä grillimakkaraa. Suosikkimakkarat valitaan helposti kaupan hyllyltä makumieltymysten mukaan, eikä moni suomalainen niinkään kiinnitä huomiota tuotesisältöihin.

Ainesosaluettelo kannattaisi kuitenkin tutkia. Kuluttajaliiton vuoden 2011 makkaravertailussa nimittäin selviää, että esimerkiksi tuotteiden lihapitoisuudet vaihtelevat suuresti. MTV3:n Makuja -sivun omassa vertailussa selvisi myös, että lähes kaikki grillimakkarat pitävät sisällään kiisteltyä arominvahvennetta natriumglutamaattia. Poikkeuksena ovat kuitenkin Snelmannin ja Pajuniemen makkarat, joissa arominvahvennetta ei ole käytetty lainkaan.

Kuluttajaliiton makkaralistoille nousi monia yllättäviäkin tuotteita. Huonoin kokonaisuus  oelistalle nousi esimerkiksi Atrian Wilhelm BBQ, joka on varmasti monille kuluttajille yllätys. Wilhelm-makkaroita nimittäin mainostetaan niiden korkealla lihapitoisuudella, joten kuluttaja ei välttämättä. tule ajatelleeksi tuotteen haittapuolia. Atria Wilhelm BBQ sisältää noin 8,5 grammaa tyydyttyneitä rasvoja. Myös suosittu HK:n Kabanossi on noussut huonoin kokonaisuus -listalle. Se sisältää yli 8 g tyydyttyneitä rasvoja.

Paras kokonaisuus löytyy hieman yllättäen kevyttuotteista. Esimerkiksi Atrian kevyt Wilhelm sisältää vain 3,6 grammaa tyydyttyneitä rasvoja, mutta pitää sisällään silti 68 prosenttia lihaa.

Järkyttävintä on, että joissain makkaratuotteissa ei ole ollenkaan lihaa, siis nolla prosenttia lihaa! Nämä tuotteet sisältävät useimmiten lihaan verrattavia valmisteita, kuten broilerin nahkaa. Alhaisimmat lihapitoisuudet löytyvät HK:n kevyttuotteista sekä Metrilenkistä. Suositussa HK:n Juusto Campingissakin lihapitoisuus yltää vain 10 prosenttiin.

Kulutajaliiton lista:

Alhaisin rasvan, tyydyttyneen rasvan ja suolan määrä (paras kokonaisuus)

1. Atria Kevyt Broilerilenkki
2. Atria Wilhelm Kevyt
3. HK Kevyt Broilerilenkki

Korkein rasvan, tyydyttyneen rasvan ja suolan määrä (huonoin kokonaisuus)

1. Pirkka Luomu grillimakkara
2. Portti Kotiteollisuusmakkara
2. Snellman Eetvartti
4. Atria Wilhelm BBQ
5. HK Kabanossi Original

Alhaisimmat lihapitoisuudet

1. HK Metrilenkki (0%)
2. HK Kevyt Broilerilenkki (0%)
3. HK Sininen Kevyt (0%)

Korkeimmat lihapitoisuudet

1. Brennecke minibratwursti (87%)
2. HK Kabanossi Grillibalkan (80%)
3. Eetvartti Snellman (79%)

Tarkemmat tulokset löytyvät  Kuluttajaliiton sivuilta.

Tukes muistuttaa: Kertakäyttögrilli voi olla vaarallinen  oe lue ohjeet!

Lähteet: Kuluttajaliitto, HK, Atria, Snellman, Pajuniemi

Petra Kiiski/MTV3

Lainaus päättyy
mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Vs: Yksi maailman suurin kusetus, nami nami
« Vastaus #12 : Heinäkuu 07, 2011, 08:00:47 ip »
Tähän ketjuun sopii juttu  tuoreesta 

Lainaus alkaa

27 lisäainetta, säilyvyys 10 päivää  " totuus kaupan  tuoreista  kolmioleivistäKaupan valmisruokahyllyt pursuavat herkullisen näköisiä kerrosleipiä, joita mainostetaan niiden tuoreudella. Todellisuudessa nämä tuotteet saattavat olla pumpattu täyteen lisäaineita ja säilyvyys maksimoitu lähes kahteen viikkoon.
Ihmisten ruokatietoisuus on kasvanut huomattavasti viime aikoina ja entistä useampi kiinnittääkin nyt ruokakaupassa huomiota ruokatarvikkeiden tuotetietoihin. Vallitseva lisäainekeskustelu on muuttanut esimerkiksi monien koulujen ruokatarjontaa, kun raivostuneet vanhemmat ovat vaatineet lapsilleen tuoreempia antimia.

Monet ruokavalmistajat ovat myös noteeranneet ihmisten kasvavan kiinnostuksen ruoan  puhtautta  kohtaan ja kauppojen hyllyille on ilmestynyt yhä enemmän luomua ja lähiruokaa.

Valmisruokahyllyillä vaanii silti vielä sudenkuoppa. Tiesitkö sinä, että esimerkiksi tuoreudella markkinoidut kolmioleivät saattavat pitää sisällään lähes 30 lisäainetta, jotka pidentävät tuotteen säilyvyyttä huomattavasti? Daily Telegraphin mukaan Britanniassa on nyt kehitelty kolmioleipä, joka säilyy kaupan hyllyllä ennätykselliset 14 päivää. Kuuluuko leivän oikeasti säilyä lähes 2 viikkoa?

Jauhoparanne, säilöntäaine, natriumglutamaatti...

Pienellä tuotevertailulla selviää, että esimerkiksi Rainbow-tuotemerkin kinkku-juustokolmioleipä pitää sisällään 23 lisäainetta. Lisäaineviidakosta löytyy muun muassa jauhoparannetta, säilöntäaineita, stabilointiaineita ja väriaineita. Kinkkua (tai siis kinkkuvalmistetta) tuote sisältää 11 prosenttia ja juustoa 5,5 prosenttia.

Mutta hetkinen, voiton taitaakin tällä kertaa viedä Valion Kippari juusto-kinkku-kolmioleipä, johon on saatu mahtumaan ennätykselliset 27 lisäainetta.

Atrian vuonna 2009 lanseeraamat Fresh-tuotteet kolmioleipineen ovat herättäneet myös keskustelua. Atria Fresh -kolmioleipiä markkinoidaan nimenomaan tuoreus-valttikortilla, vaikka leivät saattavat seistä kaupan hyllyllä 10 päivää. Lisäaineita on kuitenkin "vain" 15. Leivät sisältävät muun muassa kiisteltyä E621 natriumglutamaattia.MTV3:n Makuja-toimitus ei tavoittanut ketään Rainbowlta, Valiolta tai Atrialta kommentoimaan einesleipien sisältöä. Vuonna 2009 Atria kommentoi Ylelle tuoreusmarkkinointia näin:

 " 6-10 vrk säilyvä pakattu elintarvike on tuore, mikäli verrataan yleensä valmisruokahyllyn tarjontaan, eli esimerkiksi Atria Fresh -kartonkipakkaukseen pakattu mikroateria säilyy 10 vrk, kun yleisesti pakattujen valmisruokamikroaterioiden säilyvyys on noin 20 vrk.

Leipien lisäaineista Atria oli puolestaan tätä mieltä:

 " Tehtäessä ruokaa kotona se yleensä syödään heti, mutta teollisten tuotteiden maun tulee säilyä viimeisen käyttöajankohtaan asti. Luonnonmausteet eivät yleensä säilytä makua kovin hyvin, joten maun voimistajia tarvitaan. Pyrimme niitä koko ajan kuitenkin välttämään.

Kaupan hyllyllä kannattaa siis olla valppaana ja tiedostaa "tuoretuotteiden" todellisuus. Monet leipien lisäaineista ovat varmasti tarpeellisia, mutta tarvitseeko einesleipä todella lähes 30 lisäainetta maistuakseen hyvältä?
Lähteet:  Daily Telegraph,  Yle, Atria, Inex Partners, Valio, Petra Kiiski/ MTV3

Lainaus päättyy


VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Uusi raportti taistelusta geenitekniikkajättiläisiä vastaan
« Vastaus #13 : Toukokuu 06, 2012, 10:16:07 ap »
Uusi raportti taistelusta geenitekniikkajättiläisiä vastaan

Sillä välin kun luonnollisia siemeniä kerätään varmuusvarastoon Jäämeren rannikolle, käydään muualla taistelua gm-biosaasteita vastaan. Gm-tuotteet etenevät hallinto¬koneistoissa, jotka ovat etääntyneet liian kauas kansalaisista suurfirmojen lobbaamina, mutta kansalaiset ja viljelijät panevat hanttiin. Uhkina ovat luonnollisten lajien saastuminen ja katoaminen, myrkyttyminen ja ruokaomavaraisuuden menettäminen monopoliyrityksille, jotka gm-tuotteillaan ja torjunta-aineillaan saisivat patentoidun saneluvallan kaikesta ruokatuotannosta.

Toimittaja: Olli Kingelin
4.5.2012 verkkomedia.org


Uusi raportti taistelusta geenitekniikkajättiläisiä vastaan

Uudessa raportissa kerrotaan tilannekatsauksia eri puolilta maailmaa käytävästä taistelusta luonnonmukaisen viljelyn puolesta, bio- ja geenitekniikkajättejä kuten Monsantoa vastaan. On ilmeistä, että pien- ja luomuviljelijät, yhteisöt ja kansalais liikkeet vastustavat Monsantoa sekä Monsanton edustamaa teollista ja monopolistista maataloustuotantomallia. Raportin ovat laatineet Monsanto-protestiliike Combat Monsanto, Maan Ystävät (FOEI) ja maaseutuväestön sekä pienviljelijäin kansalaisliike La via Campesina.

Kansalaisten vastustus gm-lajikkeita ja torjunta-aineita kohtaan on saatu myös maataloudesta ja ruoka-asioista vastaavien byrokraattien kuuluviin. Esimerkiksi Intiassa on määrätty väliaikainen viljelykielto bt-munakoisolle  " bt tulee bacillus thuringiensis  siirtogeenistä, jolla kasvi on saatu vastustuskykyiseksi eräitä hyönteisiä vastaan. Bt-munakoison kehittäjää Mahyco-Monsanto-yhtiötä syytetään Intiassa biopiratismista (luonnonvaraisen kasviston jalostamisesta ilman korvausta ja myymisestä takaisin). Intian gm-vastainen liike on keskittymässä Monsanto, Quit India  liikkeeksi ("Monsanto pois Intiasta"), jonka tarkoitus on savustaa Monsanto kokonaan pois maasta.

Monsanton vastainen mieliala valtaa alaa myös Etelä-Amerikassa ja Karibianmeren alueella. Brasiliassa on vahva viljelijäliike, joka puoltaa vaihtoehtoisia, ruoka omavaraisuuteen tähtääviä toimenpiteitä, ja haitilaiset hylkäsivät Monsanton hybridisiemenet, joita tarjottiin "lahjoituksina" taannoisen maanjäristyksen jälkeen. Perussa on tehty lakialoite kaiken gm-viljelyn kieltämiseksi seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Argentiinassa puolestaan on rajoitettu torjunta-aineiden käyttöä asuin rakennusten läheisyydessä. Guatemalan gm-vastainen verkosto varoittaa valmisteilla olevista laeista ja Yhdysvaltain "avustusohjelmista", joiden mukana gm-tuotteet ja -siemenet voisivat päästä maahan.

Euroopassa ollaan pääosin gm-tuotantoa vastaan, ja Monsanton MON810-maissi sekä BASF:n Amflora-peruna on kielletty monessa maassa, Euroopan komission vastustuksesta huolimatta. Monsanto ja muut biotekniikkayritykset ovat saaneet Yhdysvalloissa niskaansa monenlaisia oikeusjuttuja, muun muassa haasteita siitä, että gm-lajikkeet leviävät luonnonsuojelualueille. Afrikassa ruokaomavaraisuutta ajava liike kannustaa vastustamaan paikallisesti Etelä-Afrikan huonoa esimerkkiä; Etelä-Afrikassa "kuivuutta ja tulvia sietävät" gm-lajikkeet eivät ole lunastaneet lupauksiaan, mutta maassa jatketaan silti gm-myönteisellä linjalla.

Malissa viljelijät ja kansalaisjärjestöt puolestaan jatkavat toistaiseksi menestyksekästä taisteluaan gm-lajikkeiden kaupallisen tuotannon estämiseksi.


Koko raportti (  PDF). http://viacampesina.org/downloads/pdf/en/Monsanto-Publication-EN-Final-Version.pdf
Olli Kingelin @ 4.5.2012 20:20KOMINFORM
http://www.kominform.eu

VD


VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
EU puoltaa Monsanton GM-tuotteita ranskalaisesta syöpätutkimuksesta huolimatta


Kuvituskuva VD


Euroopan unionin terveysviranomaiset (EFSA) ovat hylänneet ranskalaistutkimuksen, jonka mukaan geenimanipuoloitu GM-maissi lisää huomattavasti syöpäriskiä. Eurooppalaiset ovat vaatineet GM-tuotteiden rajoituksia ja Venäjä keskeytti GM-tuotteiden maahantuonnin ja käytön.


Olemme Verkkomediassa uutisoineet aktiivisesti ranskalaistutkimuksesta ja sen synnyttämästä keskustelusta, jonka mukaan Monsanton GM-maissi ja RoundUp-myrkky ovat merkittävä syöpäriski käyttäjilleen. Syyskuussa Caenin yliopiston tutkijat paljastivat tutkimustulokset, joiden mukaan jo sallittuja määriä RoundUp-myrkkyä nauttineet ja GM-maissilla (NK603) ravitut rotat saivat vaarallisia syöpäkasvaimia kahden vuoden tutkimuksessa.


Lue Verkkomediasta mm.

 ¢ GM-maissin ja syövän yhdistävä tutkimus täytyy ottaa vakavasti

 ¢ Tutkimus paljasti: Geenimanipuloitu GMO-ravinto ja Roundup-myrkky aiheuttavat syöpää

 ¢ GM-tutkimus 'on-line': venäläistutkijat aikovat tehdä julkisen syöpätutkimuksen web-kameroilla


Tutkimus lisäsi huomattavasti vaatimuksia, että GM-tuotteille on asetettava rajoituksia Euroopassa. Ranska oli jo aiemmin asettanut tilapäisen kiellon Monsanton maissille (MON810) huhtikuussa samankaltaisten hälyttävien tutkimustulosten seurauksena. Venäjä asetti tuonti- ja käyttökiellon Monsanton GM-tuotteille voimaan syyskuussa.

Kuitenkin Euroopan EFSA:n viranomaiset ovat antaneet viime perjantaina ilmoituksen, että ranskalaistutkimus olisi ollut riittämätön tiedoiltaan ja vaati tiedemiehiltä lisää yksityiskohtia tutkimuksesta. Viranomaisten vaatimus liittyy sarjaan soutamista ja huopaamista, joka liittyy GM-tuotteisiin liittyvään viranomaiskeskusteluun.

EFSA:n mukaan tutkimuksessa käytetty Sprague-Dawley -rottarotu ei olisi luotettava tutkimuskohde, jonka takia viranomaiset eivät voi myöskään yhtyä tutkimuksen antamiin tuloksiin. EFSA:n mukaan testatuilla rotilla on luontainen ominaisuus sairastua syöpään, riippumatta ruokinnasta ja hoidosta - tutkimuksen luotettavuus on kyseenalainen, EFSA tiedotti.

Gillos-Eric Seralini, joka oli johtava tutkija ranskalaistutkimuksessa, hämmästyi EFSA:n ottamasta kannasta tutkimuksen tuloksiin. Hän sanoi, ettei tutkimuksesta julkisteta yhtään enempää tietoja EFSA:lle, ellei se toimita vastaavasti pitäviä perusteita esittämilleen näkökannoille.

"Missään tapauksessa, emme toimita mitään heille. Asetamme tietomme julkiseen osoitteeseen kun he toimittavat tiedot," Seralini sanoi AP:n uutisille.Venäjällä käynnistyy riippumaton ja julkinen tutkimus

Tutkimus johti syyskuussa Venäjällä NK603-maissilajikkeen tuontikieltoon. Venäläinen tutkijaryhmä on käynnistämässä alkuvuodesta 2013 tutkimuksen GM-tuotteiden syöpävaaroista, joka poikkeukselliseen tapaan monitoroidaan nettikameroilla.

Häkeissä asuvat rotat jaetaan neljän ryhmään, joilla kaikilla on oma ruokintaohjelma ja nettikamerat kuvaavat rottien elämää koko tutkimuksen ajan - kaksi vuotta ja julkisesti. Tutkimuksen johto pitää hoitohenkilökunnalta salassa kunkin rottaryhmän saaman ruoavalion tarkemman sisällön, jotta tutkimuksen tuloksiin ei voida vaikuttaa päivittäisessä ruokinnassa.

Geenimanipuloinnin terveysriskit ovat yleinen keskustelunaihe Euroopassa.

GM-tuotteet ovat käytännössä kokonaan kiellettyjä Saksassa, Kreikassa, Itävallassa, Luxemburgissa, Unkarissa ja Britanniassa koskien terveyshaittojen pelkoja. GM-tuotteet ovat kuitenkin kiinnostaneet maanviljelijöitä niiden taloudellisten etujen tähden. GM-tuotteilla maatilat saattavat lisätä taloudellista tuottoaan jopa 20% parempien satojen ja tasaisemman laadun johdosta.

Samaan aikaan kiistely tutkijoiden kesken GM-tuotteiden mahdollisista terveyshaitoista on kiihtynyt. EFSA:n torjuva kanta syöpäriskiin kuuluu sarjaan Monsantoa tukevia tutkimuksia, joissa vakuutellaan, ettei terveyshaittoja olisi.

Monsanton tekemät tutkimukset puoltavat GM-tuotteiden terveydellisyyttä ja vuonna 2003 tehty tutkimus vakuuttaa, että NK603-lajike olisi käyttäjilleen turvallinen. Britanniassa julkaistu Kings Collegen tutkimus kuitenkin varoittaa osaltaan huomattavista terveysvaaroista.

"Terveysviranomaiset tukeutuvat laatimissaan suosituksissa mieluiten tuottajayhtiön laatimiin tutkimuksiin kuin riippumattomiin tutkimuksiin", kertoi tohtori Michalou Antoniu, joka on osallistunut GM-tutkimuksiin Britanniassa.

Monsanton tiedottaja, Phil Angell, tiivisti Monsanton näkemyksen aiheeseen The New York Timesin raportissa vuonna 1998: "Monsanton ei tule kantaa vastuuta bioteknisen ruokatuotteen turvallisuudesta. Meidän intressimme on myydä sitä mahdollisimman paljon. Turvallisuuden takaaminen on FDA:n (USA:n terveysviranomaiset) tehtävä".

Pääasiallinen lähde: RT

Toimittaja: Janus Putkonen

8.10.2012, Verkkomedia.org

Pääasiallinen lähde:
 ¢ http://rt.com/news/corn-study-gm-french-711/


KOMINFORM
http://www.kominform.eu

Psta:VD
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 12, 2012, 09:59:21 ap kirjoittanut VD.com »