Kirjoittaja Aihe: Ydinaseet. Helsingin Sanomat mestaroi taas.  (Luettu 1800 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Ydinaseet. Helsingin Sanomat mestaroi taas.
« : Marraskuu 01, 2008, 03:29:32 ip »
Ydinaseet. Helsingin Sanomat mestaroi taas.


1.11.2008 Helsingin Sanomat marssitti koko sivun jutussaan esille IAEA:n tutkija Olli Heinosen, joka osaltaan kirjoittaa näköjään ydinasetarkastuksen lähihistoriaa uudelleen.

Hän väittää, että Irakilla oli ydinohjelma, jonka "me" tuhosimme. Kaikkien tähän saakka esitettyjen raporttien mukaan Irakilla ei ollut sen enempää ydinaseohjelmaa kuin muitakaan joukkotuhoaseita tai edes valmiutta sellaisten tuottamiseen.

Yhdysvallat järjesti potkut jokaiselle joukkotuhoasetutkijalle, jotka tutkimustensa perusteella tulivat tähän tulokseen.

Olli Heinonen / HeSa yrittävät ilmeisesti oikeuttaa Yhdysvaltain hyökkäystä Irakiin tällä tavoin jälkeenpäin.

Heinonen kirjoittaa niitänäitä myös pohjoiskorealaisten ydinasevalmiudesta. Samalla hän käyttää palstatilaa hyväkseen syytääkseen lokaa Korean demokraattista kansantasavaltaa vastaan tavalla, joka on aivan puhtaasti pahantahtoista propagandaa, ei mitään muuta.

Iranillakin on kuulemma ydinasevalmius, vaikka siitä ei ole mitään näyttöä. Heikko esitys niin Heinosen kuin HeSankin kannalta.

Jutun lähtökohtana on se, etteivät Hiroshiman ja Nagasakin kaltaiset tuhot saisi toistua. Oikeinhan sen on. Miten kummassa kuitenkin unohtuu, että ainoa valtio, joka koskaan on ydinaseita käyttänyt on Yhdysvallat. USA:n olemassa oleva ydinasearsenaali muodostaa tältä kannalta suurimman vaaran koko maailmalle tänäkin päivänä. Tuo arsenaali ei ole vastuullisisissa käsissä, minkä Jugoslavian, Irakin ja Afganistanin mielipuolisilta näyttävät sotaretket vakuuttavasti osoittavat.

Helsingin Sanomien "arvovaltaiseen, leppoisaan tahoon" nojautuva höpertely on oikeasti vaarallista. Sillä pyritään saamaan lukijoiden hyväksyntä menneille, meneillään oleville ja tuleville sodille. Eikö HeSa koskaan opi?


KOMINFORM