Kirjoittaja Aihe: Koronadystopia – Uuden Suomen sensuroima Malisen ja Elomaan blogiteksti  (Luettu 793 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Koronadystopia – Uuden Suomen sensuroima Malisen ja Elomaan blogiteksti"Kesti vain 40 minuuttia kun alkuperäinen kirjoitus sensuroitiin Uuden Suomen Puheenvuorosta. Tämä on konkreettinen esimerkki siitä, millaisessa maailmassa elämme, toteaa kansalaisaktivisti Ossi Tiihonen ekonomisti Tuomas Malisen ja lääkäri Ville-Veikko Elomaan merkittävästä blogitekstistä, jonka UMV-Lehti julkaisee uudestaan kokonaisuudessaan.

Me suomalaiset olemme, muun maailman osana, saaneet seurata perusoikeuksiemme rapistumista keväällä 2020 Kiinan Wuhanista levinneen koronaviruksen jälkimainingeissa.

Ensiksi ”hyökkäyksen” kohteeksi joutuivat yritykset ja elinkeinonvapaus, kun maat laajamittaisesti sulkivat yhteiskuntiaan viruksen leviämisen estämiseksi. Tämän tuhoisan politiikan vaikutukset alkavat nyt tulla näkyviksi, kun esimerkiksi sulkujen aiheuttama globaalin rahdin massiivinen ruuhkautuminen purkaantui nopeana inflaationa viime kesänä, eivätkä inflaatiopaineet ole helpottamassa.

Katso Tuomas Malisen haastattelu Neuvottelija -podcastissa:


Nyt olemme kuitenkin koronapassin myötä astuneet täysin uuteen vaiheeseen, jossa hyökkäyksen kohteena ovat perusoikeutemme laajemminkin. Olemme hyvää vauhtia etenemässä tilaan, jota voisi kutsua globaaliksi dystopiaksi.

Kun ”järjestelmä” ei päästä sinua sisään
Tuomas kertoo nyt kokemuksistaan viime viikonlopulta.

Olin silloin viettämässä iltaa entisessä kotikaupungissani, Hyvinkäällä. Alkuillasta ystäväporukkamme oli jakaantunut kahteen ryhmään, joista toinen oli jo ehtinyt baariin siinä vaiheessa, kun saavuin keskustaan. Hyvinkäällä keskustan joka baarissa oli käytössä koronapassi, joka minullakin (toistaiseksi) koronan sairastaneena on. Ajattelin, että tässä tapauksessa voisin tehdä poikkeuksen ja mennä sisään ko. passilla.

Kaivoin passin Omakannasta ja kävelin sisään baariin. Ovimiehellä oli käsissään laite, joka näytti lähes samalta kuin kauppojen kassoilla käytettävät viivakoodinlukijat (THL:n ”Koronatodistuksen lukija”).

Ovimies luki passini ja laite ilmoitti, että ei pääsyä. Naurahdin ääneen ja pyysin kokeilemaan uudestaan. Sama tulos. Kolmannen ”ei-tänään” piippauksen jälkeen kysyin ovimieheltä, että voisiko hän tarkistaa passini manuaalisesti, eli lukemalla sen. Hän totesi, että se ei ole mahdollista, koska järjestelmä päättää onko passini voimassa.

Miettikäähän tätä hetki: ”Järjestelmä päättää”.

Siinä hetkessä tajusin, että olemme saapuneet orwellilaiseen dystopiaan. Meille on asetettu koodi, jonka validiteetista ja siten kyvystämme toimia normaalisti yhteiskunnassa päättää jokin algoritmi ja/tai taho.

Jokainen voi kysyä, kuinka pitkä matka tästä on siihen, että ”järjestelmä” päättää pääsetkö esim. kauppaan? Tai siihen, että et pysty viemään lastasi sairaalaan, koska sinulla ei ole järjestelmän hyväksymää todistusta? Jälkimmäisestä kiertää jo huhuja yksityisten sairaaloiden osalta.

On erittäin tärkeää ymmärtää, että jos perusoikeutemme ja perustuslakimme ohitetaan lääketieteellisen tilan (koronarokote) perusteella, se voidaan tehdä minkä tahansa, lähes mielivaltaisesti valitun kriteerin perusteella. Olemmekin menettäneet vapautemme käytännössä yhdessä yössä, 22.10.2021, kun koronapassi tuli käyttöön.

Viime lauantaina, melko kuvaannollisesti, toinen ystävistäni, tuplarokotettu joka oli ollut kanssani koko illan ei myöskään päässyt sisään, mutta professoriystäväni järjestelmä hyväksyi. Tämä saattoi toki olla sattumaa, mutta en tiedä uskonko siihen enää.

Rokottamattomien ajojahti?
Valtaantulonsa jälkeen, vuonna 1933, Saksan kansallissosialistinen puolue aloitti välittömästi juutalaisväestön vainot. He alkoivat tehtailla erilaisia lakeja, jotka estivät juutalaisten, Saksan kansalaisten, osallistumisen tiettyihin töihin. Samanaikaisesti käynnistettiin laaja propagandakampanja, jonka tarkoituksena oli kääntää yleinen mielipide juutalaisväestöä vastaan.

Juutalaisista tehtiin vihollisia.

Jos seuraa niin kutsutun valtavirtamedian kielenkäyttöä Suomessa ja Euroopassa laajemminkin, ei voi olla näkemättä samanlaista hiljalleen pahenevaa propagandaa rokottamattomia kohtaan. Esimerkiksi niin kutsuttu ”koronanyrkki” kehottaa rokottamattomia välttämään joukkoliikennettä ja baareja Helsingissä.

Myös valtiovalta koventaa otettaan. Esimerkiksi Itävallan hallitus ilmoitti juuri asettavansa rokottamattomat kotiarestiin, jos maassa ylitetään tietty tehohoitopotilaiden raja. Kuinka kaukana tästä olemme Suomessa?

Suomessa liikkuu myös huhuja siitä, että VR olisi lähettänyt asiakkailleen kyselyjä, joissa tiedusteltaisiin, kokisivatko he matkansa turvallisemmaksi, jos rokottamattomilla olisi oma vaunu. Sitä huhu ei kerro, olisiko kyseessä ns. karjavaunu.

Nämä muistuttavat pelottavalla tavalla sitä tietä, jonka Saksan juutalaiset kohtasivat Natsipuolueen valtaannousun jälkeen. Heidän perusoikeutensa ja oikeutuksensa olla osa Saksan yhteiskuntaa nakerrettiin pikkuhiljaa pois, lakien ja heidät kansan silmissä vihollisiksi muuttaneen propagandan avulla.

Tämän kaiken tekee nyt vielä absurdimmaksi, että rokottamattomien ja rokotettujen erottamiselle toisistaan ei ole edes mitään lääketieteellistä perustetta.

Koronapassin lääketieteellinen pohja ontuu, pahasti
Yhdysvalloissa tutkittiin vähentääkö rokottaminen koronatartuntoja 68 osavaltiossa ja 2947 kunnassa. Tulos: ei vähennä. Tätä löydöstä vahvistaa tutkimus, jossa todettiin rokotettujenkin todennäköisesti levittävän tautia.

Juuri julkaistussa tutkimuksessa puolestaan löydettiin, että rokotteiden pitkäaikaishaitat ovat todennäköisesti suurempi riski tietyissä ikäryhmissä, esimerkiksi lapsissa, kuin itse tauti. Tutkimuksessa varoitettiin myös, että luvut saattavat olla vielä pahempia, koska rokotteiden pitkän aikavälin vaikutuksista ei tiedetä.

On myös todella mielenkiintoista, miksi luonnollisesti (sairastamalla) hankittu immuniteetti ei paina koronapassiasiassa esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Arvostetussa tieteellisessä aikakauslehdessä, Naturessa julkaistussa tutkimuksessa löydettiin, että koronan sairastaneiden immuniteetti on todennäköisesti elinikäinen. Tässä pitkässä kokooma-artikkelissa puolestaan käydään läpi 91 tutkimusta, jotka todistavat sairastamalla hankitusta immuniteetista.

Näiden perusteella niiden meistä, jotka ovat sairastaneet koronan pitäisi olla jopa elinikäinen koronapassi. Näin ei kuitenkaan ole. Miksi?

Miksi kaikki vaikuttaa yhä enemmän ja enemmän salaliitolta?
Voisiko tähän kaikkeen, pakotettuihin rokotuksiin ja rokottamattomien ajojahtiin, olla jokin tavanomainen syy? Ovatko poliitikot vain yksinkertaisesti menettäneet arviointikykynsä monessa maassa yhtä aikaa? Voisiko kriittisten puheenvuorojen ja kriittisten tutkijoiden sensuroiminen sekä tavanomaisesta että sosiaalisesta mediasta olla vain sattumaa?

Lääkärinä Ville-Veikko Elomaa on ihmetellyt viranomaistemme vastausta koronaan jo keväästä 2020 alkaen. Ekonomistina Tuomas Malinen on havahtunut asiaan huomattavasti myöhemmin, kunnolla vasta alkuvuodesta 2021.

Nyt meidän alkaa kuitenkin olla vaikea löytää tälle kaikelle mitään muuta järkevää selitystä kuin jonkinlainen, mahdollisesti globaalisti johdettu yritys muuttaa avoimet demokraattiset länsimaiset sivistysyhteiskuntamme joksikin täysin muuksi.

Tähän johtopäätökseen on ollut äärimmäisen vaikea päätyä johtuen mm. julkisesta stigmasta, joka tällaiseen kannanottoon liitetään. Tosiasioita on kuitenkin seurattava, riippumatta mihin ne johtavat. Tällä kertaa ne pahaenteisesti johtavat totalitaristisen järjestelmän, jonkinlaisen globaalin dystopian suuntaan. Toivomme toki syvästi, että olemme väärässä, mutta on myös varauduttava siihen, että emme ole.

Jos olemme oikeassa, seuraava vaihe tässä järjestelmämuutoksessa on todennäköisesti rokottamattomien oikeuksien voimakas rajoittaminen ja/tai toisinajattelijoiden hiljentäminen. Tällöin perustuslakimme on vaarassa tuhoutua täysin, ja siihen on jokaisen kansalaisen reagoitava asianmukaisella vakavuudella."https://youtu.be/mwJAUGJy7NY

Teksti/Lähde: OssiTiihonen.com

Tuomas Malinen, taloustieteen dosentti
Ville-Veikko Elomaa, kirurgian erikoislääkäri, kunnanvaltuutettu
Loppuhuomautus US:n sensuroidussa blogissa julkaisuhetkellä:

”Pyydämme, että jaatte tätä tekstiä mahdollisimman moneen eri blogialustaan, koska on todennäköistä, että kirjoitus ei säily Puheenvuorossa pitkään.”

Lähde:UMV-Lehti, 27.10.2021

Lisäys:

Suomalaiset ovat sulkeutuneita /pelokkaita, mainosmedian aivopesemää orjakansaa, se mikä luetaan uskotaan totena. Suomalaiset äänestää vuodesta toiseen samat idiootit tekemään huonoja päätöksia itselleen, esim. kun lyöt vasalla sormeen niin opitko mitään ? vai taotko samaan sormeen taukoamatta. Politiikassa pitäisi olla myös itsesuojeluluvaistoa, se mikä tuhoaa olemassa olevat kansalaisten tukiverkot ja rakenteet niin sellaisia ihmisiä ei pidä  äänestää mitkä tekee niin. Kaikki hallituspuoleueet ja oppositiossa olevat puolueet (paitsi VVK) ovat EU myönteisiä, NATO myönteisiä, maahanmuutaja myönteisiä juuri ed ongelmista pitäisi päästä eroon. Suomen hallitus tekee täysin järjettömiä asioita, kuten pumppaa 1400 miljoonaa vuodessa elintasopakolaisiin, 1200 miljoonaa ulkomaantukiin, 4500 miljoonaa Eun pohjattomaan kassaan ja samaan aikaan on ilman tilastokikkailuja 600 000 ihmistä työttömänä , niin monessa muussa maassa oli tullut turpaan ja kovaa, sekä lentänyt hallituksesta ulos pikavauhdilla.
 
VD
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 28, 2021, 12:20:15 ip kirjoittanut VD.com »

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Suomalaislääkäri: Miksi vastustan koronapassia ja pakkorokotusta? | Kolumni


Erikoislääkäri Ville-Veikko Elomaa yritti julkaista kirjoituksen Uudessa Suomessa tänään 27.10.2021, mutta häntä rangaistiin kirjoituksen poistamisella ja varoituksella "asiattomasta sisällöstä". Hän halua kertoa, että miksi hän kokeneena lääkärinä vastustaa pakkorokotuksia.

Kuva Ville-Veikko Elomaan kotisivulta – kuka olen?
Kirurgian erikoislääkäri ja kunnanvaltuutettu (ps) Ville-Veikko Elomaan US blogeilla 27.10.2021 julkaisema teksti löytyy sensuroinnin jälkeen Web-archivesta ja hänen omalta kotisivulta.


Alla kirjoitus kokonaan uudelleenjulkaistuna UMV-Lehdessä:

Miksi vastustan koronapassia ja pakkorokotusta?

”Olen työssäni lääkärinä yli kahden vuosikymmenen ajan oppinut kunnioittamaan ihmisten yksilönsuojaa ja potilassalaisuuksia ja potilaan vapautta elää haluamaansa elämää, vaikka se on selkeästi hänen omalle terveydelleen haitallista. Tällä en tarkoita pelkästään ääri-ilmiöitä, kuten alkoholismia ja narkomaniaa tai tupakointia, vaan kaikkia tekemiämme valintoja. Näistä huomattavin yhteiskuntaamme rasittavia omia valintoja on esim. ylipaino.

Terveydenhuoltoamme kuormittaa myös ikääntyvä väestö, koska tilastojen valossa suomalaisia yli 70-vuotiaita on jo yli 900 000 eli noin kuudesosa suomalaisista. Minut on koulutettu ja olen oppinut pitkän ajan kuluessa ymmärtämään ja hyväksymään ihmisen tekemät valinnat ja olen auttanut jokaista parhaan kykyni mukaan heidän ideologiastaan ja valinnastaan huolimatta. Lääketieteen etiikan mukaista on ollut kunnioittaa ihmiselämää ja ihmisen vapautta. Lääkärinä minun tehtäväni on ollut auttaa elämän taisteluissa kaikkia osapuolia tasapuolisesti, moralisoimatta ketään, painostamatta ketään.

Meillä on elämässä aina riskejä. On riskejä, joihin voimme vaikuttaa ja on riskejä, joihin emme voi. On myös riskejä, joista emme vielä tiedä tarpeeksi.

Meillä on oltava oikeus omaan kehoomme

Henkilökohtaisesti en kannata ihmisten pakottamista tai painostamista rokottautumaan, varsinkaan tällä uudella mRNA-tekniikalla, vastoin heidän omaa tahtoaan enkä koe lääketieteen etiikan mukaista olevan, että lääkärinä olisin mukana painostamassa hyvesignaloinnilla asiassa, joka on hyvinkin henkilökohtainen ja koskee ihmisen yksilönvapautta ja koskemattomuutta.

Perustuslain 2. luvun ja 6. ja 7. pykälän mukaan ihmisiä tulee kohdella tasavertaisesti:

2 luku

Perusoikeudet

6 §

Yhdenvertaisuus

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

7 §

Oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen

Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen.

Perustuslakivaliokunta antoi vihreää valoa 7.10.2021 koronapassille. Päätös on mielestäni ristiriidassa lääketieteellisten tutkimusten valossa.

Kuka kuormittaa terveydenhuoltoa?

Kuka kuormittaa teho-osastoja? Valtamediaan asti on tihkunut tietoja siitä miten Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa teho-osastoja kuormittavat näissä maissa olevat ”vieraskieliset”. Vastikään uutisoitiin Varsinais-Suomessa jopa 70% koronapotilaista olevan vieraskielisiä.

Tässä jutussa kerrotaan rokottamattomuuden olevan syy, mutta miksi jo ennen rokotuksia sama ilmiö raportoitiin keväällä 2020 Ruotsissa ja myös kevättalvella 2021 Suomessa teho-osastoilla?

Tämä korreloi Ruotsissa myös kuolleisuuteen. Valtaosa kuolleista oli monisairaita ja toinen yliedustettu ryhmä oli vieraskieliset, jotka eivät olleet integroituneet yhteiskuntaan. Stora skillnader i överdödlighet våren 2020 utifrån födelseland (lakartidningen.se)

Toisaalta on tuotu esiin näiden henkilöiden matala D-vitamiinitaso, joka myös merkittävä riskitekijä vakavampaan sairastuvuuteen.

Riskitekijöitä koronakuolleisuuteen ovat erityisesti korkea ikä ja krooniset sairaudet ja ylipaino.

Risk Factors for Intensive Care Unit Admission and In-hospital Mortality Among Hospitalized Adults Identified through the US Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)-Associated Hospitalization Surveillance Network (COVID-NET) – PubMed (nih.gov)

Koronaviruspandemiaan liittynyt tehohoidon tarve ja hoitotulokset Suomessa kevään ja kesän 2020 aikana (duodecimlehti.fi)
Tältä pohjalta voidaan kysyä, koska tiedämme riskitekijät, onko sellainen henkilö vastuuton suhteessa omaan terveyteensä, joka ei edusta korona-taudin riskiryhmää, ollessaan ottamatta rokotetta.

Eikö henkilö, joka on huolehtinut omasta terveydestään kuntoilemalla, syömällä terveellisesti ja välttänyt riskikäyttäytymistä, ole silloin oikeutettu tekemään päätöksen rokottamattomuudestaan?

The under-reported role of toxic substance exposures in the COVID-19 pandemic (nih.gov)

Tälläinen henkilö ei rokottamattomuudellaan suurella todennäköisyydellä kuormita terveydenhuoltoa sen enempää kuin oli kuormittanut tähänkään mennessä.

Normaalistikin riski saada tauti on pieni ja ei-riskiryhmäläiselle taudista toipumisen todennäköisyys ilman jälkiseuraamuksia erittäin suuri. Oman riskinsä sairastua voi laskea esim. tällä laskurilla:

https://qcovid.org/Home/AcademicLicence?licencedUrl=%2FCalculation

Rokote ja taudin leviäminen

Estääkö rokottaminen taudin leviämistä? Vastikään julkaistun korkea-arvoisen lehden julkaisu ei tue tätä väitettä. Tutkimuksessa käytiin läpi 68 valtiota ja 2 947 maakuntaa Yhdysvalloissa eikä rokote näytä estävän koronan leviämistä. Tämäkään ei näytä olevan peruste rokotteeseen pakottamiselle.

On ajateltu, että rokotettu levittäisi tautia lyhyemmän aikaa, mutta tämä tutkimus ei ainakaan osoita sillä olevan epidemiologisesti merkitystä.

Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States | SpringerLink

Läpäisyinfektiot – miksi rokotetutkin voivat saada koronavirustartunnan? (duodecimlehti.fi)

Tuhkarokko ja korona

Koronataudin riskiä näyttää vähentävän myös aiempi tuhkarokkorokotus ja tätä kautta voidaan ajatella sairastetun tuhkarokon myös suojaavan koronalta.

EFFICACY OF THE MEASLES-MUMPS-RUBELLA (MMR) VACCINE IN THE REDUCING THE SEVERITY OF COVID-19: AN INTERIM ANALYSIS OF A RANDOMISED CONTROLLED CLINICAL TRIAL (medrxiv.org)

Luontainen immuniteetti

Epävarmuuksia on myös siinä, pitääkö taudin sairastanut rokottaa? Luontainen immuniteetti saattaa olla riittävä jopa yli vuoden ajan. Antaako rokote paremman suojan?

Vaccinating people who have had covid-19: why doesn’t natural immunity count in the US? | The BMJ
https://www.nature.com/articles/d41586-021-01442-9

Kun kaikki resurssit työnnetään yhteen sairauteen

Yhteen sairauteen resurssien keskittäminen on myös haitallista, josta maailmalla, esim. Britanniassa on huomattu seurauksena olleen selittämätön kesäkuolleisuuden lisääntyminen tänä vuonna 2021.

Thousands more people than usual are dying … but it’s not from Covid (yahoo.com)

Auttaako koronapassi?

Jos perusterve ja vieläpä iältään ja biologialtaan nuori yksilö päättää olla rokottamaton koronan osalta, aiheuttaako hän tällä vaaraa muille enemmän kuin rokotettu? Olisiko tältä pohjalta rokotepassista hyötyä?

Valitettavasti tutkimusten mukaan myös rokotettu levittää tautia. Ei voida väittää rokottamattoman olevan tältäkään osin vastuuttomampi.

Shedding of Infectious SARS-CoV-2 Despite Vaccination | medRxiv Long Covid

Paljon on peloteltu myös lasten long covidilla. Tälle pelottelulle ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa tieteellisiä perusteluja eikä rokotepakkoa tai painostamista voida siihen perustaa lasten osalta.

How Common Is Long COVID in Children and Adolescents? : The Pediatric Infectious Disease Journal (lww.com)

Koronakuolleisuudesta

Korona on varmasti vaarallinen tauti. Kuolleisuutta on ulkomaisen tiedon pohjalta kuitenkin vaikea todentaa johtuen tilastointitapojen ja kulttuurien eroista. Voimme kuitenkin todeta, että Suomessa ja muissa pohjoismaissa, jopa Ruotsissa, kuolleisuus on ollut kansainvälisesti mitaten matala.

Over- and under-estimation of COVID-19 deaths (nih.gov) Infection fatality rate of COVID-19 in community-dwelling populations with emphasis on the elderly: An overview | medRxiv

Mietitäänpä, ketkä Suomessa ovat viime vuoden 2020 aikana kuolleet koronaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo sivuillaan 5. tammikuuta mennessä koronan kanssa – ei välttämättä siitä johtuen – kuolleita olleen 576. Näistä 23% kuoli erikoissairaanhoidossa, 41% perusterveydenhuollossa eli terveyskeskuksen vuodeosastoilla, 35% sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä ja 1% kotona tai muualla.

Suomessa kuolleiden mediaani-ikä – eli jos kuolleet pistetään ikäjärjestykseen, keskimmäisen ikä – on 84 vuotta. Jos ihmisten odotettavissa oleva ikä on tuota luokkaa, kuten Suomessa on (miehet 79,2 ja naiset 84,5 vuotta), niin suuri osa koronan kanssa kuolleista on elänyt jo pidempään kuin mihin suomalainen nainen tai mies keskimäärin yltää. THL ilmoittaa myös, että valtaosalla kuolleista – 95 kuolleella sadasta – oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia.

Lopuksi THL vielä toteaa:

”Koronavirusepidemia EI OLE lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa. Työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia. Lasten ja nuorten koronavirustautiin liittyviä kuolemia ei ole Suomessa todettu lainkaan.”

Vertailuna sanottakoon, että pelkästään imeväisikäisiä lapsia kuoli vuonna 2020 muusta kuin koronaan liittyvistä syistä 83 kpl ja tämä oli historiallisen matala luku. Koronaan ei vuonna 2020 kuollut yhtäkään alle 30-vuotiasta henkilöä. Me unohdamme, että Suomessa kuolee päivittäin noin 150 henkilöä eli vuositasolla noin 55000 henkilöä.

Tämä tulee lähivuosina kaksinkertaistumaan, koska sodanjälkeisinä vuosina Suomessa syntyi noin 100 000 lasta useiden vuosien ajan ja heidän ikänsä alkaa lähestyä suomalaisten kuolleisuuden mediaani-ikää.

Tilastokeskus – Kuolleet 2020 (stat.fi)

Se, kuoleeko ihminen normaalissa kuoliniässään koronadiagnoosiin tai johonkin muuhun infektiotautiin, ei ainakaan Suomessa ole näkynyt ylikuolleisuutena missään ikäryhmässä, vaikka koronakuolleeksi on merkitty enimmäkseen iäkkäitä.

Onneksi osalla, ehkä suurehkollakin osalla väestössä on myös jo vastustuskykyä koronaa vastaan.

Covid-19: Do many people have pre-existing immunity? | The BMJ

Rokottamattomuudella on riskinsä. Suomessa on vajaan kahden vuoden aikana 26.10.2021 mennessä kuollut ihmisiä koronan kanssa seuraavasti:

0 alle 30-vuotiasta

9 (30- 40-vuotiasta)

17 (40-49-vuotiasta)

52 (50-59-vuotiasta)

101 (60-69-vuotiasta)

282 (70-79-vuotiasta)

685 (yli 80-vuotiasta)

Esimerkkejä muusta kuolleisuudesta

Vertailuna on todettava, että pelkästään 0-14-vuotiaita lapsia kuoli erinäisiin syihin vuonna 2019 165 henkilöä, joista erilaisiin infektioihin kuolleita oli 12 henkilöä (yksi influenssa!). Vuonna 2019 pelkästään alkoholiin liittyviin sairauksiin kuoli 2019 Yli 15-64-vuotiaita henkilöitä 1002 henkilöä.

Tilastokeskus – (stat.fi)

Itsemurhakuolemia oli 15-64-vuotiaissa 573, alle 14-vuotiaissakin 4. Koronakuolemat näyttelevät vuoden 2020 tilastoissa siis vaatimatonta roolia nuoressa ikäryhmässä.

mRNA-rokotteiden riskit

Rokottamattomuus on toki riski, vaikkakin tilastojen valossa häviävän pieni riski, niin itselle kuin muille, jos rokottamaton on perusterve. Onko rokotteissa sitten riskejä? Jokainen voi miettiä tätä tykönään.

Alkuun riskittömiksi mainostettuja rokotteita on kuitenkin riskien vuoksi varovaisuusperiaatteella vedetty yksi toisensa jälkeen markkinoilta. Näin kävi heti alkuun Johnson & Johnsonin ja Astra Zenecan rokotteen kanssa

Johnson & Johnsonin rokotetta ei toistaiseksi oteta käyttöön Suomessa – THL:n Nohynek: Rokotteelle ei ole tarvetta | Yle Uutiset | yle.fi

Nyt näin kävi Modernan kanssa Islannissa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa

Islanti keskeyttää Modernan rokotteen käytön kokonaan – MTVuutiset.fi.

Vain vähän ennen poisvetoa lehtiuutisissa ihmeteltiin suurin otsikoin siitä kieltäytyviä.

Kieltäytymiset Modernan rokotteesta ihmetyttävät Suomessa – ”Se on samanlainen rokote kuin Pfizerin” – Kotimaa – Ilta-Sanomat

Rokotteisiin ajallisesti, ei välttämättä kausaalisesti, liittyviä haittoja on raportoitu Fimea:an 7.10.2021 mennessä yhteensä 4 360 kappaletta, jotka on käsitelty ja joista vakaviksi haitoiksi on tulkittu ilmoituksen mukaan 2982 kappaletta. Käsittelemättömiä haittailmoituksia on odottamassa 13 800 kappaletta. Kuolemia rokotteisiin liittyen on ilmoitettu epäiltävän ainakin 110 kappaletta, joista 11 kpl alle 50-vuotiailla.

Kooste koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksista – Fimea
Muistutettakoon, että ennen rokotteiden aloittamista vuonna 2020 alle 50-vuotiaita on epäilty kuolleen koronaan samaa luokkaa.

Jopa 20–30-vuotiaita kuollut koronaan Suomessa – tämä koronakuolemista tiedetään nyt – Kotimaa – Ilta-Sanomat

Tarkoituksellisesti viitteenä tässä Ilta-Sanomien tyypillinen uutisotsikko, jossa annetaan ymmärtää suuria kuolinlukuja nuorillakin. Sittemmin THL:n tilasto paljastaa karun totuuden: ei yhtäkään kuollutta alle 30-vuotiaissa, toistaiseksi.

Nämä Fimea:an tehdyt haittailmoitukset herättävät huoleni siksi, että ne ovat moninkertaiset aiempiin rokotteisiin verrattuna. Sama havainto on niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kumpi siis on suurempi riski? Rokote vai rokottamattomuus? Toki kyseessä on vain yksi päätemuuttuja (kuolema) eikä suora syy-seuraussuhde, mutta tämä korrelaatio saa mietteliääksi.

Mikä on omakohtainen kokemukseni? Voin kertoa, että ajallisia sattumia en ole aiemmin rokotteisiin liittyen omassa työssäni kohdannut. En edes sikainfluenssan aikana, vaikka tiedetään ainakin 235 lapsen ja nuoren Suomessa sairastuneen siihen rokotekampanjan aikana 2009-10.

Sikainfluenssa-pandemia 2009–2010 ja rokotuksia seurannut narkolepsia – Terveyskirjasto

Haluan huomauttaa, etten hoida tyypillisesti infektiotautipotilaita vaan ortopedisia potilaita. En myöskään työssäni hoida keskitetysti rokotevastaisia ihmisiä enkä ole esiintynyt rokotevastaisena, kuten en nyt tässäkään kirjoituksessani.

Olen työssäni ja lähipiirissäni kohdannut muutamia ajallisia sattumia koronarokotteisiin liittyen, jotka eivät siis ole tavanomaisia kuumereaktioita. Vastaaviin en ole aiemmin törmännyt. MRNA- rokotteeseen liittyy toksikologisia ongelmia.

Rokotetta on myös moitittu siitä, että se lähinnä lieventää oireita ja toki vakaviakin tautimuotoja, mutta se ei estä saamasta tartuntaa eikä estä levittämästä tautia. Liitteenä kattava toksikologian alan julkaisu aiheesta.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S221475002100161X

Meillä on oltava vapaus valita ja päättää omasta kehostamme

Suurin osa rokotetuista on pärjännyt hyvin ja ilman komplikaatioita lyhyellä aikavälillä. Etukäteen emme valitettavasti tiedä miten yksilön keho reagoi pitkällä ajanjaksolla, ja varsinkin toistettujen injektioiden jälkeen. Siksi on tärkeää, että yksilöllä on oikeus omaan kehoonsa ja siihen riskiin, jonka haluaa omalla kohdallaan kantaa.

Meillä on oltava oikeus avoimeen keskusteluun ja kritiikkiin yhteiskunnassa myös rokotteiden suhteen. Meillä on oltava myös vapaa mahdollisuus päättää omasta kehostamme. Siihen meillä tulee säilyttää inhimillinen, kristillinen, lääketieteelliseettinen ja perustuslaillinen oikeus. Vain silloin voimme kutsua maatamme aidosti tasa-arvoiseksi ja demokraattiseksi valtioksi.

Why we petitioned the FDA to refrain from fully approving any covid-19 vaccine this year – The BMJ

Kansainväliset julistukset ja sopimukset

Kansainväliset sopimukset ja julistukset eivät myöskään puolla pakkorokotuksia eivätkä koronapassia. Nämä sopimukset ja julistukset on tehty suojaamaan yksilöä tyranniaa ja manipulaatiota vastaan suojaten meitä historiasta tuttuja mielivaltaisuuksia vastaan.

Erään kansalaisaktivistin blogia lainatakseni:

Syrjintä on kielletty Suomen perustuslain, Suomen solmimien kansainvälisten sopimusten (Oviedon sopimus, Unescon sopimus), Euroopan neuvoston tammikuussa tekemän päätöksen, sekä lääkärien Nürnbergin säännöstön mukaan. Syrjintä on Suomen laissa kielletty vielä erikseen yhdenvertaisuuslaissa mm. terveydentilan perusteella. Nämä syrjinnän kiellot koskevat myös yrityksiä. Terveydentilatiedot ovat lakien vahvasti suojaamia, mm. tietosuojalaki ja laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä. Terveystietoja ei pidä paljastaa ilman asianomaisen lupaa, eikä niiden paljastamista pidä asettaa yhteiskuntaan osallistumisen vaatimukseksi.

Teksti/Lähde: Villeveikkoelomaa.fi
UMV-Lehti, 27.10.2021


***Suomalaislääkäri: Miksi vastustan koronapassia ja pakkorokotusta? | Kolumni
Julkaistu 27.10.2021 19:14, 8527 lukukertaa

Erikoislääkäri Ville-Veikko Elomaa yritti julkaista kirjoituksen Uudessa Suomessa tänään 27.10.2021, mutta häntä rangaistiin kirjoituksen poistamisella ja varoituksella "asiattomasta sisällöstä". Hän halua kertoa, että miksi hän kokeneena lääkärinä vastustaa pakkorokotuksia.

Kuva Ville-Veikko Elomaan kotisivulta – kuka olen?
Kirurgian erikoislääkäri ja kunnanvaltuutettu (ps) Ville-Veikko Elomaan US blogeilla 27.10.2021 julkaisema teksti löytyy sensuroinnin jälkeen Web-archivesta ja hänen omalta kotisivulta.


Alla kirjoitus kokonaan uudelleenjulkaistuna UMV-Lehdestä:

Miksi vastustan koronapassia ja pakkorokotusta?

”Olen työssäni lääkärinä yli kahden vuosikymmenen ajan oppinut kunnioittamaan ihmisten yksilönsuojaa ja potilassalaisuuksia ja potilaan vapautta elää haluamaansa elämää, vaikka se on selkeästi hänen omalle terveydelleen haitallista. Tällä en tarkoita pelkästään ääri-ilmiöitä, kuten alkoholismia ja narkomaniaa tai tupakointia, vaan kaikkia tekemiämme valintoja. Näistä huomattavin yhteiskuntaamme rasittavia omia valintoja on esim. ylipaino.

Terveydenhuoltoamme kuormittaa myös ikääntyvä väestö, koska tilastojen valossa suomalaisia yli 70-vuotiaita on jo yli 900 000 eli noin kuudesosa suomalaisista. Minut on koulutettu ja olen oppinut pitkän ajan kuluessa ymmärtämään ja hyväksymään ihmisen tekemät valinnat ja olen auttanut jokaista parhaan kykyni mukaan heidän ideologiastaan ja valinnastaan huolimatta. Lääketieteen etiikan mukaista on ollut kunnioittaa ihmiselämää ja ihmisen vapautta. Lääkärinä minun tehtäväni on ollut auttaa elämän taisteluissa kaikkia osapuolia tasapuolisesti, moralisoimatta ketään, painostamatta ketään.

Meillä on elämässä aina riskejä. On riskejä, joihin voimme vaikuttaa ja on riskejä, joihin emme voi. On myös riskejä, joista emme vielä tiedä tarpeeksi.

Meillä on oltava oikeus omaan kehoomme
Henkilökohtaisesti en kannata ihmisten pakottamista tai painostamista rokottautumaan, varsinkaan tällä uudella mRNA-tekniikalla, vastoin heidän omaa tahtoaan enkä koe lääketieteen etiikan mukaista olevan, että lääkärinä olisin mukana painostamassa hyvesignaloinnilla asiassa, joka on hyvinkin henkilökohtainen ja koskee ihmisen yksilönvapautta ja koskemattomuutta.

Perustuslain 2. luvun ja 6. ja 7. pykälän mukaan ihmisiä tulee kohdella tasavertaisesti:

2 luku

Perusoikeudet

6 §

Yhdenvertaisuus

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

7 §

Oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen

Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen.

Perustuslakivaliokunta antoi vihreää valoa 7.10.2021 koronapassille. Päätös on mielestäni ristiriidassa lääketieteellisten tutkimusten valossa.

Kuka kuormittaa terveydenhuoltoa?
Kuka kuormittaa teho-osastoja? Valtamediaan asti on tihkunut tietoja siitä miten Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa teho-osastoja kuormittavat näissä maissa olevat ”vieraskieliset”. Vastikään uutisoitiin Varsinais-Suomessa jopa 70% koronapotilaista olevan vieraskielisiä.

Tässä jutussa kerrotaan rokottamattomuuden olevan syy, mutta miksi jo ennen rokotuksia sama ilmiö raportoitiin keväällä 2020 Ruotsissa ja myös kevättalvella 2021 Suomessa teho-osastoilla?

Tämä korreloi Ruotsissa myös kuolleisuuteen. Valtaosa kuolleista oli monisairaita ja toinen yliedustettu ryhmä oli vieraskieliset, jotka eivät olleet integroituneet yhteiskuntaan. Stora skillnader i överdödlighet våren 2020 utifrån födelseland (lakartidningen.se)

Toisaalta on tuotu esiin näiden henkilöiden matala D-vitamiinitaso, joka myös merkittävä riskitekijä vakavampaan sairastuvuuteen.

Riskitekijöitä koronakuolleisuuteen ovat erityisesti korkea ikä ja krooniset sairaudet ja ylipaino.

Risk Factors for Intensive Care Unit Admission and In-hospital Mortality Among Hospitalized Adults Identified through the US Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)-Associated Hospitalization Surveillance Network (COVID-NET) – PubMed (nih.gov)
Koronaviruspandemiaan liittynyt tehohoidon tarve ja hoitotulokset Suomessa kevään ja kesän 2020 aikana (duodecimlehti.fi)
Tältä pohjalta voidaan kysyä, koska tiedämme riskitekijät, onko sellainen henkilö vastuuton suhteessa omaan terveyteensä, joka ei edusta korona-taudin riskiryhmää, ollessaan ottamatta rokotetta.

Eikö henkilö, joka on huolehtinut omasta terveydestään kuntoilemalla, syömällä terveellisesti ja välttänyt riskikäyttäytymistä, ole silloin oikeutettu tekemään päätöksen rokottamattomuudestaan?

The under-reported role of toxic substance exposures in the COVID-19 pandemic (nih.gov)
Tälläinen henkilö ei rokottamattomuudellaan suurella todennäköisyydellä kuormita terveydenhuoltoa sen enempää kuin oli kuormittanut tähänkään mennessä.

Normaalistikin riski saada tauti on pieni ja ei-riskiryhmäläiselle taudista toipumisen todennäköisyys ilman jälkiseuraamuksia erittäin suuri. Oman riskinsä sairastua voi laskea esim. tällä laskurilla:

https://qcovid.org/Home/AcademicLicence?licencedUrl=%2FCalculation
Rokote ja taudin leviäminen
Estääkö rokottaminen taudin leviämistä? Vastikään julkaistun korkea-arvoisen lehden julkaisu ei tue tätä väitettä. Tutkimuksessa käytiin läpi 68 valtiota ja 2 947 maakuntaa Yhdysvalloissa eikä rokote näytä estävän koronan leviämistä. Tämäkään ei näytä olevan peruste rokotteeseen pakottamiselle.

On ajateltu, että rokotettu levittäisi tautia lyhyemmän aikaa, mutta tämä tutkimus ei ainakaan osoita sillä olevan epidemiologisesti merkitystä.

Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States | SpringerLink
Läpäisyinfektiot – miksi rokotetutkin voivat saada koronavirustartunnan? (duodecimlehti.fi)
Tuhkarokko ja korona
Koronataudin riskiä näyttää vähentävän myös aiempi tuhkarokkorokotus ja tätä kautta voidaan ajatella sairastetun tuhkarokon myös suojaavan koronalta.

EFFICACY OF THE MEASLES-MUMPS-RUBELLA (MMR) VACCINE IN THE REDUCING THE SEVERITY OF COVID-19: AN INTERIM ANALYSIS OF A RANDOMISED CONTROLLED CLINICAL TRIAL (medrxiv.org)
Luontainen immuniteetti
Epävarmuuksia on myös siinä, pitääkö taudin sairastanut rokottaa? Luontainen immuniteetti saattaa olla riittävä jopa yli vuoden ajan. Antaako rokote paremman suojan?

Vaccinating people who have had covid-19: why doesn’t natural immunity count in the US? | The BMJ
https://www.nature.com/articles/d41586-021-01442-9
Kun kaikki resurssit työnnetään yhteen sairauteen
Yhteen sairauteen resurssien keskittäminen on myös haitallista, josta maailmalla, esim. Britanniassa on huomattu seurauksena olleen selittämätön kesäkuolleisuuden lisääntyminen tänä vuonna 2021.

Thousands more people than usual are dying … but it’s not from Covid (yahoo.com)
Auttaako koronapassi?
Jos perusterve ja vieläpä iältään ja biologialtaan nuori yksilö päättää olla rokottamaton koronan osalta, aiheuttaako hän tällä vaaraa muille enemmän kuin rokotettu? Olisiko tältä pohjalta rokotepassista hyötyä?

Valitettavasti tutkimusten mukaan myös rokotettu levittää tautia. Ei voida väittää rokottamattoman olevan tältäkään osin vastuuttomampi.

Shedding of Infectious SARS-CoV-2 Despite Vaccination | medRxiv
Long Covid
Paljon on peloteltu myös lasten long covidilla. Tälle pelottelulle ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa tieteellisiä perusteluja eikä rokotepakkoa tai painostamista voida siihen perustaa lasten osalta.

How Common Is Long COVID in Children and Adolescents? : The Pediatric Infectious Disease Journal (lww.com)
Koronakuolleisuudesta
Korona on varmasti vaarallinen tauti. Kuolleisuutta on ulkomaisen tiedon pohjalta kuitenkin vaikea todentaa johtuen tilastointitapojen ja kulttuurien eroista. Voimme kuitenkin todeta, että Suomessa ja muissa pohjoismaissa, jopa Ruotsissa, kuolleisuus on ollut kansainvälisesti mitaten matala.

Over- and under-estimation of COVID-19 deaths (nih.gov)
Infection fatality rate of COVID-19 in community-dwelling populations with emphasis on the elderly: An overview | medRxiv
Mietitäänpä, ketkä Suomessa ovat viime vuoden 2020 aikana kuolleet koronaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo sivuillaan 5. tammikuuta mennessä koronan kanssa – ei välttämättä siitä johtuen – kuolleita olleen 576. Näistä 23% kuoli erikoissairaanhoidossa, 41% perusterveydenhuollossa eli terveyskeskuksen vuodeosastoilla, 35% sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä ja 1% kotona tai muualla.

Suomessa kuolleiden mediaani-ikä – eli jos kuolleet pistetään ikäjärjestykseen, keskimmäisen ikä – on 84 vuotta. Jos ihmisten odotettavissa oleva ikä on tuota luokkaa, kuten Suomessa on (miehet 79,2 ja naiset 84,5 vuotta), niin suuri osa koronan kanssa kuolleista on elänyt jo pidempään kuin mihin suomalainen nainen tai mies keskimäärin yltää. THL ilmoittaa myös, että valtaosalla kuolleista – 95 kuolleella sadasta – oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia.

Lopuksi THL vielä toteaa:

”Koronavirusepidemia EI OLE lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa. Työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia. Lasten ja nuorten koronavirustautiin liittyviä kuolemia ei ole Suomessa todettu lainkaan.”

Vertailuna sanottakoon, että pelkästään imeväisikäisiä lapsia kuoli vuonna 2020 muusta kuin koronaan liittyvistä syistä 83 kpl ja tämä oli historiallisen matala luku. Koronaan ei vuonna 2020 kuollut yhtäkään alle 30-vuotiasta henkilöä. Me unohdamme, että Suomessa kuolee päivittäin noin 150 henkilöä eli vuositasolla noin 55000 henkilöä.

Tämä tulee lähivuosina kaksinkertaistumaan, koska sodanjälkeisinä vuosina Suomessa syntyi noin 100 000 lasta useiden vuosien ajan ja heidän ikänsä alkaa lähestyä suomalaisten kuolleisuuden mediaani-ikää.

Tilastokeskus – Kuolleet 2020 (stat.fi)
Se, kuoleeko ihminen normaalissa kuoliniässään koronadiagnoosiin tai johonkin muuhun infektiotautiin, ei ainakaan Suomessa ole näkynyt ylikuolleisuutena missään ikäryhmässä, vaikka koronakuolleeksi on merkitty enimmäkseen iäkkäitä.

Onneksi osalla, ehkä suurehkollakin osalla väestössä on myös jo vastustuskykyä koronaa vastaan.

Covid-19: Do many people have pre-existing immunity? | The BMJ
Rokottamattomuudella on riskinsä. Suomessa on vajaan kahden vuoden aikana 26.10.2021 mennessä kuollut ihmisiä koronan kanssa seuraavasti:

0 alle 30-vuotiasta

9 (30- 40-vuotiasta)

17 (40-49-vuotiasta)

52 (50-59-vuotiasta)

101 (60-69-vuotiasta)

282 (70-79-vuotiasta)

685 (yli 80-vuotiasta)

Esimerkkejä muusta kuolleisuudesta
Vertailuna on todettava, että pelkästään 0-14-vuotiaita lapsia kuoli erinäisiin syihin vuonna 2019 165 henkilöä, joista erilaisiin infektioihin kuolleita oli 12 henkilöä (yksi influenssa!). Vuonna 2019 pelkästään alkoholiin liittyviin sairauksiin kuoli 2019 Yli 15-64-vuotiaita henkilöitä 1002 henkilöä.

Tilastokeskus – (stat.fi)
Itsemurhakuolemia oli 15-64-vuotiaissa 573, alle 14-vuotiaissakin 4. Koronakuolemat näyttelevät vuoden 2020 tilastoissa siis vaatimatonta roolia nuoressa ikäryhmässä.

mRNA-rokotteiden riskit
Rokottamattomuus on toki riski, vaikkakin tilastojen valossa häviävän pieni riski, niin itselle kuin muille, jos rokottamaton on perusterve. Onko rokotteissa sitten riskejä? Jokainen voi miettiä tätä tykönään.

Alkuun riskittömiksi mainostettuja rokotteita on kuitenkin riskien vuoksi varovaisuusperiaatteella vedetty yksi toisensa jälkeen markkinoilta. Näin kävi heti alkuun Johnson & Johnsonin ja Astra Zenecan rokotteen kanssa

Johnson & Johnsonin rokotetta ei toistaiseksi oteta käyttöön Suomessa – THL:n Nohynek: Rokotteelle ei ole tarvetta | Yle Uutiset | yle.fi
Nyt näin kävi Modernan kanssa Islannissa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa

Islanti keskeyttää Modernan rokotteen käytön kokonaan – MTVuutiset.fi.
Vain vähän ennen poisvetoa lehtiuutisissa ihmeteltiin suurin otsikoin siitä kieltäytyviä.

Kieltäytymiset Modernan rokotteesta ihmetyttävät Suomessa – ”Se on samanlainen rokote kuin Pfizerin” – Kotimaa – Ilta-Sanomat
Rokotteisiin ajallisesti, ei välttämättä kausaalisesti, liittyviä haittoja on raportoitu Fimea:an 7.10.2021 mennessä yhteensä 4 360 kappaletta, jotka on käsitelty ja joista vakaviksi haitoiksi on tulkittu ilmoituksen mukaan 2982 kappaletta. Käsittelemättömiä haittailmoituksia on odottamassa 13 800 kappaletta. Kuolemia rokotteisiin liittyen on ilmoitettu epäiltävän ainakin 110 kappaletta, joista 11 kpl alle 50-vuotiailla.

Kooste koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksista – Fimea
Muistutettakoon, että ennen rokotteiden aloittamista vuonna 2020 alle 50-vuotiaita on epäilty kuolleen koronaan samaa luokkaa.

Jopa 20–30-vuotiaita kuollut koronaan Suomessa – tämä koronakuolemista tiedetään nyt – Kotimaa – Ilta-Sanomat
Tarkoituksellisesti viitteenä tässä Ilta-Sanomien tyypillinen uutisotsikko, jossa annetaan ymmärtää suuria kuolinlukuja nuorillakin. Sittemmin THL:n tilasto paljastaa karun totuuden: ei yhtäkään kuollutta alle 30-vuotiaissa, toistaiseksi.

Nämä Fimea:an tehdyt haittailmoitukset herättävät huoleni siksi, että ne ovat moninkertaiset aiempiin rokotteisiin verrattuna. Sama havainto on niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kumpi siis on suurempi riski? Rokote vai rokottamattomuus? Toki kyseessä on vain yksi päätemuuttuja (kuolema) eikä suora syy-seuraussuhde, mutta tämä korrelaatio saa mietteliääksi.

Mikä on omakohtainen kokemukseni? Voin kertoa, että ajallisia sattumia en ole aiemmin rokotteisiin liittyen omassa työssäni kohdannut. En edes sikainfluenssan aikana, vaikka tiedetään ainakin 235 lapsen ja nuoren Suomessa sairastuneen siihen rokotekampanjan aikana 2009-10.

Sikainfluenssa-pandemia 2009–2010 ja rokotuksia seurannut narkolepsia – Terveyskirjasto
Haluan huomauttaa, etten hoida tyypillisesti infektiotautipotilaita vaan ortopedisia potilaita. En myöskään työssäni hoida keskitetysti rokotevastaisia ihmisiä enkä ole esiintynyt rokotevastaisena, kuten en nyt tässäkään kirjoituksessani.

Olen työssäni ja lähipiirissäni kohdannut muutamia ajallisia sattumia koronarokotteisiin liittyen, jotka eivät siis ole tavanomaisia kuumereaktioita. Vastaaviin en ole aiemmin törmännyt. MRNA- rokotteeseen liittyy toksikologisia ongelmia.

Rokotetta on myös moitittu siitä, että se lähinnä lieventää oireita ja toki vakaviakin tautimuotoja, mutta se ei estä saamasta tartuntaa eikä estä levittämästä tautia. Liitteenä kattava toksikologian alan julkaisu aiheesta.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S221475002100161X
Meillä on oltava vapaus valita ja päättää omasta kehostamme
Suurin osa rokotetuista on pärjännyt hyvin ja ilman komplikaatioita lyhyellä aikavälillä. Etukäteen emme valitettavasti tiedä miten yksilön keho reagoi pitkällä ajanjaksolla, ja varsinkin toistettujen injektioiden jälkeen. Siksi on tärkeää, että yksilöllä on oikeus omaan kehoonsa ja siihen riskiin, jonka haluaa omalla kohdallaan kantaa.

Meillä on oltava oikeus avoimeen keskusteluun ja kritiikkiin yhteiskunnassa myös rokotteiden suhteen. Meillä on oltava myös vapaa mahdollisuus päättää omasta kehostamme. Siihen meillä tulee säilyttää inhimillinen, kristillinen, lääketieteelliseettinen ja perustuslaillinen oikeus. Vain silloin voimme kutsua maatamme aidosti tasa-arvoiseksi ja demokraattiseksi valtioksi.

Why we petitioned the FDA to refrain from fully approving any covid-19 vaccine this year – The BMJ
Kansainväliset julistukset ja sopimukset
Kansainväliset sopimukset ja julistukset eivät myöskään puolla pakkorokotuksia eivätkä koronapassia. Nämä sopimukset ja julistukset on tehty suojaamaan yksilöä tyranniaa ja manipulaatiota vastaan suojaten meitä historiasta tuttuja mielivaltaisuuksia vastaan.

Erään kansalaisaktivistin blogia lainatakseni:

Syrjintä on kielletty Suomen perustuslain, Suomen solmimien kansainvälisten sopimusten (Oviedon sopimus, Unescon sopimus), Euroopan neuvoston tammikuussa tekemän päätöksen, sekä lääkärien Nürnbergin säännöstön mukaan. Syrjintä on Suomen laissa kielletty vielä erikseen yhdenvertaisuuslaissa mm. terveydentilan perusteella. Nämä syrjinnän kiellot koskevat myös yrityksiä. Terveydentilatiedot ovat lakien vahvasti suojaamia, mm. tietosuojalaki ja laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä. Terveystietoja ei pidä paljastaa ilman asianomaisen lupaa, eikä niiden paljastamista pidä asettaa yhteiskuntaan osallistumisen vaatimukseksi.

Teksti/Lähde: Villeveikkoelomaa.fi
UMV-Lehti, 27.10.2021


Suomalaislääkäri: Miksi vastustan koronapassia ja pakkorokotusta? | Kolumni
Julkaistu 27.10.2021 19:14, 8527 lukukertaa

Erikoislääkäri Ville-Veikko Elomaa yritti julkaista kirjoituksen Uudessa Suomessa tänään 27.10.2021, mutta häntä rangaistiin kirjoituksen poistamisella ja varoituksella "asiattomasta sisällöstä". Hän halua kertoa, että miksi hän kokeneena lääkärinä vastustaa pakkorokotuksia.

Kuva Ville-Veikko Elomaan kotisivulta – kuka olen?
Kirurgian erikoislääkäri ja kunnanvaltuutettu (ps) Ville-Veikko Elomaan US blogeilla 27.10.2021 julkaisema teksti löytyy sensuroinnin jälkeen Web-archivesta ja hänen omalta kotisivulta.


Alla kirjoitus kokonaan uudelleenjulkaistuna UMV-Lehdessä:

Miksi vastustan koronapassia ja pakkorokotusta?
”Olen työssäni lääkärinä yli kahden vuosikymmenen ajan oppinut kunnioittamaan ihmisten yksilönsuojaa ja potilassalaisuuksia ja potilaan vapautta elää haluamaansa elämää, vaikka se on selkeästi hänen omalle terveydelleen haitallista. Tällä en tarkoita pelkästään ääri-ilmiöitä, kuten alkoholismia ja narkomaniaa tai tupakointia, vaan kaikkia tekemiämme valintoja. Näistä huomattavin yhteiskuntaamme rasittavia omia valintoja on esim. ylipaino.

Terveydenhuoltoamme kuormittaa myös ikääntyvä väestö, koska tilastojen valossa suomalaisia yli 70-vuotiaita on jo yli 900 000 eli noin kuudesosa suomalaisista. Minut on koulutettu ja olen oppinut pitkän ajan kuluessa ymmärtämään ja hyväksymään ihmisen tekemät valinnat ja olen auttanut jokaista parhaan kykyni mukaan heidän ideologiastaan ja valinnastaan huolimatta. Lääketieteen etiikan mukaista on ollut kunnioittaa ihmiselämää ja ihmisen vapautta. Lääkärinä minun tehtäväni on ollut auttaa elämän taisteluissa kaikkia osapuolia tasapuolisesti, moralisoimatta ketään, painostamatta ketään.

Meillä on elämässä aina riskejä. On riskejä, joihin voimme vaikuttaa ja on riskejä, joihin emme voi. On myös riskejä, joista emme vielä tiedä tarpeeksi.

Meillä on oltava oikeus omaan kehoomme
Henkilökohtaisesti en kannata ihmisten pakottamista tai painostamista rokottautumaan, varsinkaan tällä uudella mRNA-tekniikalla, vastoin heidän omaa tahtoaan enkä koe lääketieteen etiikan mukaista olevan, että lääkärinä olisin mukana painostamassa hyvesignaloinnilla asiassa, joka on hyvinkin henkilökohtainen ja koskee ihmisen yksilönvapautta ja koskemattomuutta.

Perustuslain 2. luvun ja 6. ja 7. pykälän mukaan ihmisiä tulee kohdella tasavertaisesti:

2 luku

Perusoikeudet

6 §

Yhdenvertaisuus

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

7 §

Oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen

Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen.

Perustuslakivaliokunta antoi vihreää valoa 7.10.2021 koronapassille. Päätös on mielestäni ristiriidassa lääketieteellisten tutkimusten valossa.

Kuka kuormittaa terveydenhuoltoa?
Kuka kuormittaa teho-osastoja? Valtamediaan asti on tihkunut tietoja siitä miten Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa teho-osastoja kuormittavat näissä maissa olevat ”vieraskieliset”. Vastikään uutisoitiin Varsinais-Suomessa jopa 70% koronapotilaista olevan vieraskielisiä.

Tässä jutussa kerrotaan rokottamattomuuden olevan syy, mutta miksi jo ennen rokotuksia sama ilmiö raportoitiin keväällä 2020 Ruotsissa ja myös kevättalvella 2021 Suomessa teho-osastoilla?

Tämä korreloi Ruotsissa myös kuolleisuuteen. Valtaosa kuolleista oli monisairaita ja toinen yliedustettu ryhmä oli vieraskieliset, jotka eivät olleet integroituneet yhteiskuntaan. Stora skillnader i överdödlighet våren 2020 utifrån födelseland (lakartidningen.se)

Toisaalta on tuotu esiin näiden henkilöiden matala D-vitamiinitaso, joka myös merkittävä riskitekijä vakavampaan sairastuvuuteen.

Riskitekijöitä koronakuolleisuuteen ovat erityisesti korkea ikä ja krooniset sairaudet ja ylipaino.

Risk Factors for Intensive Care Unit Admission and In-hospital Mortality Among Hospitalized Adults Identified through the US Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)-Associated Hospitalization Surveillance Network (COVID-NET) – PubMed (nih.gov)
Koronaviruspandemiaan liittynyt tehohoidon tarve ja hoitotulokset Suomessa kevään ja kesän 2020 aikana (duodecimlehti.fi)
Tältä pohjalta voidaan kysyä, koska tiedämme riskitekijät, onko sellainen henkilö vastuuton suhteessa omaan terveyteensä, joka ei edusta korona-taudin riskiryhmää, ollessaan ottamatta rokotetta.

Eikö henkilö, joka on huolehtinut omasta terveydestään kuntoilemalla, syömällä terveellisesti ja välttänyt riskikäyttäytymistä, ole silloin oikeutettu tekemään päätöksen rokottamattomuudestaan?

The under-reported role of toxic substance exposures in the COVID-19 pandemic (nih.gov)
Tälläinen henkilö ei rokottamattomuudellaan suurella todennäköisyydellä kuormita terveydenhuoltoa sen enempää kuin oli kuormittanut tähänkään mennessä.

Normaalistikin riski saada tauti on pieni ja ei-riskiryhmäläiselle taudista toipumisen todennäköisyys ilman jälkiseuraamuksia erittäin suuri. Oman riskinsä sairastua voi laskea esim. tällä laskurilla:

https://qcovid.org/Home/AcademicLicence?licencedUrl=%2FCalculation
Rokote ja taudin leviäminen
Estääkö rokottaminen taudin leviämistä? Vastikään julkaistun korkea-arvoisen lehden julkaisu ei tue tätä väitettä. Tutkimuksessa käytiin läpi 68 valtiota ja 2 947 maakuntaa Yhdysvalloissa eikä rokote näytä estävän koronan leviämistä. Tämäkään ei näytä olevan peruste rokotteeseen pakottamiselle.

On ajateltu, että rokotettu levittäisi tautia lyhyemmän aikaa, mutta tämä tutkimus ei ainakaan osoita sillä olevan epidemiologisesti merkitystä.

Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States | SpringerLink
Läpäisyinfektiot – miksi rokotetutkin voivat saada koronavirustartunnan? (duodecimlehti.fi)
Tuhkarokko ja korona
Koronataudin riskiä näyttää vähentävän myös aiempi tuhkarokkorokotus ja tätä kautta voidaan ajatella sairastetun tuhkarokon myös suojaavan koronalta.

EFFICACY OF THE MEASLES-MUMPS-RUBELLA (MMR) VACCINE IN THE REDUCING THE SEVERITY OF COVID-19: AN INTERIM ANALYSIS OF A RANDOMISED CONTROLLED CLINICAL TRIAL (medrxiv.org)
Luontainen immuniteetti
Epävarmuuksia on myös siinä, pitääkö taudin sairastanut rokottaa? Luontainen immuniteetti saattaa olla riittävä jopa yli vuoden ajan. Antaako rokote paremman suojan?

Vaccinating people who have had covid-19: why doesn’t natural immunity count in the US? | The BMJ
https://www.nature.com/articles/d41586-021-01442-9
Kun kaikki resurssit työnnetään yhteen sairauteen
Yhteen sairauteen resurssien keskittäminen on myös haitallista, josta maailmalla, esim. Britanniassa on huomattu seurauksena olleen selittämätön kesäkuolleisuuden lisääntyminen tänä vuonna 2021.

Thousands more people than usual are dying … but it’s not from Covid (yahoo.com)
Auttaako koronapassi?
Jos perusterve ja vieläpä iältään ja biologialtaan nuori yksilö päättää olla rokottamaton koronan osalta, aiheuttaako hän tällä vaaraa muille enemmän kuin rokotettu? Olisiko tältä pohjalta rokotepassista hyötyä?

Valitettavasti tutkimusten mukaan myös rokotettu levittää tautia. Ei voida väittää rokottamattoman olevan tältäkään osin vastuuttomampi.

Shedding of Infectious SARS-CoV-2 Despite Vaccination | medRxiv
Long Covid
Paljon on peloteltu myös lasten long covidilla. Tälle pelottelulle ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa tieteellisiä perusteluja eikä rokotepakkoa tai painostamista voida siihen perustaa lasten osalta.

How Common Is Long COVID in Children and Adolescents? : The Pediatric Infectious Disease Journal (lww.com)
Koronakuolleisuudesta
Korona on varmasti vaarallinen tauti. Kuolleisuutta on ulkomaisen tiedon pohjalta kuitenkin vaikea todentaa johtuen tilastointitapojen ja kulttuurien eroista. Voimme kuitenkin todeta, että Suomessa ja muissa pohjoismaissa, jopa Ruotsissa, kuolleisuus on ollut kansainvälisesti mitaten matala.

Over- and under-estimation of COVID-19 deaths (nih.gov)
Infection fatality rate of COVID-19 in community-dwelling populations with emphasis on the elderly: An overview | medRxiv
Mietitäänpä, ketkä Suomessa ovat viime vuoden 2020 aikana kuolleet koronaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo sivuillaan 5. tammikuuta mennessä koronan kanssa – ei välttämättä siitä johtuen – kuolleita olleen 576. Näistä 23% kuoli erikoissairaanhoidossa, 41% perusterveydenhuollossa eli terveyskeskuksen vuodeosastoilla, 35% sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä ja 1% kotona tai muualla.

Suomessa kuolleiden mediaani-ikä – eli jos kuolleet pistetään ikäjärjestykseen, keskimmäisen ikä – on 84 vuotta. Jos ihmisten odotettavissa oleva ikä on tuota luokkaa, kuten Suomessa on (miehet 79,2 ja naiset 84,5 vuotta), niin suuri osa koronan kanssa kuolleista on elänyt jo pidempään kuin mihin suomalainen nainen tai mies keskimäärin yltää. THL ilmoittaa myös, että valtaosalla kuolleista – 95 kuolleella sadasta – oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia.

Lopuksi THL vielä toteaa:

”Koronavirusepidemia EI OLE lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa. Työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia. Lasten ja nuorten koronavirustautiin liittyviä kuolemia ei ole Suomessa todettu lainkaan.”

Vertailuna sanottakoon, että pelkästään imeväisikäisiä lapsia kuoli vuonna 2020 muusta kuin koronaan liittyvistä syistä 83 kpl ja tämä oli historiallisen matala luku. Koronaan ei vuonna 2020 kuollut yhtäkään alle 30-vuotiasta henkilöä. Me unohdamme, että Suomessa kuolee päivittäin noin 150 henkilöä eli vuositasolla noin 55000 henkilöä.

Tämä tulee lähivuosina kaksinkertaistumaan, koska sodanjälkeisinä vuosina Suomessa syntyi noin 100 000 lasta useiden vuosien ajan ja heidän ikänsä alkaa lähestyä suomalaisten kuolleisuuden mediaani-ikää.

Tilastokeskus – Kuolleet 2020 (stat.fi)
Se, kuoleeko ihminen normaalissa kuoliniässään koronadiagnoosiin tai johonkin muuhun infektiotautiin, ei ainakaan Suomessa ole näkynyt ylikuolleisuutena missään ikäryhmässä, vaikka koronakuolleeksi on merkitty enimmäkseen iäkkäitä.

Onneksi osalla, ehkä suurehkollakin osalla väestössä on myös jo vastustuskykyä koronaa vastaan.

Covid-19: Do many people have pre-existing immunity? | The BMJ
Rokottamattomuudella on riskinsä. Suomessa on vajaan kahden vuoden aikana 26.10.2021 mennessä kuollut ihmisiä koronan kanssa seuraavasti:

0 alle 30-vuotiasta

9 (30- 40-vuotiasta)

17 (40-49-vuotiasta)

52 (50-59-vuotiasta)

101 (60-69-vuotiasta)

282 (70-79-vuotiasta)

685 (yli 80-vuotiasta)

Esimerkkejä muusta kuolleisuudesta
Vertailuna on todettava, että pelkästään 0-14-vuotiaita lapsia kuoli erinäisiin syihin vuonna 2019 165 henkilöä, joista erilaisiin infektioihin kuolleita oli 12 henkilöä (yksi influenssa!). Vuonna 2019 pelkästään alkoholiin liittyviin sairauksiin kuoli 2019 Yli 15-64-vuotiaita henkilöitä 1002 henkilöä.

Tilastokeskus – (stat.fi)
Itsemurhakuolemia oli 15-64-vuotiaissa 573, alle 14-vuotiaissakin 4. Koronakuolemat näyttelevät vuoden 2020 tilastoissa siis vaatimatonta roolia nuoressa ikäryhmässä.

mRNA-rokotteiden riskit
Rokottamattomuus on toki riski, vaikkakin tilastojen valossa häviävän pieni riski, niin itselle kuin muille, jos rokottamaton on perusterve. Onko rokotteissa sitten riskejä? Jokainen voi miettiä tätä tykönään.

Alkuun riskittömiksi mainostettuja rokotteita on kuitenkin riskien vuoksi varovaisuusperiaatteella vedetty yksi toisensa jälkeen markkinoilta. Näin kävi heti alkuun Johnson & Johnsonin ja Astra Zenecan rokotteen kanssa

Johnson & Johnsonin rokotetta ei toistaiseksi oteta käyttöön Suomessa – THL:n Nohynek: Rokotteelle ei ole tarvetta | Yle Uutiset | yle.fi
Nyt näin kävi Modernan kanssa Islannissa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa

Islanti keskeyttää Modernan rokotteen käytön kokonaan – MTVuutiset.fi.
Vain vähän ennen poisvetoa lehtiuutisissa ihmeteltiin suurin otsikoin siitä kieltäytyviä.

Kieltäytymiset Modernan rokotteesta ihmetyttävät Suomessa – ”Se on samanlainen rokote kuin Pfizerin” – Kotimaa – Ilta-Sanomat
Rokotteisiin ajallisesti, ei välttämättä kausaalisesti, liittyviä haittoja on raportoitu Fimea:an 7.10.2021 mennessä yhteensä 4 360 kappaletta, jotka on käsitelty ja joista vakaviksi haitoiksi on tulkittu ilmoituksen mukaan 2982 kappaletta. Käsittelemättömiä haittailmoituksia on odottamassa 13 800 kappaletta. Kuolemia rokotteisiin liittyen on ilmoitettu epäiltävän ainakin 110 kappaletta, joista 11 kpl alle 50-vuotiailla.

Kooste koronarokotteiden haittavaikutusilmoituksista – Fimea
Muistutettakoon, että ennen rokotteiden aloittamista vuonna 2020 alle 50-vuotiaita on epäilty kuolleen koronaan samaa luokkaa.

Jopa 20–30-vuotiaita kuollut koronaan Suomessa – tämä koronakuolemista tiedetään nyt – Kotimaa – Ilta-Sanomat
Tarkoituksellisesti viitteenä tässä Ilta-Sanomien tyypillinen uutisotsikko, jossa annetaan ymmärtää suuria kuolinlukuja nuorillakin. Sittemmin THL:n tilasto paljastaa karun totuuden: ei yhtäkään kuollutta alle 30-vuotiaissa, toistaiseksi.

Nämä Fimea:an tehdyt haittailmoitukset herättävät huoleni siksi, että ne ovat moninkertaiset aiempiin rokotteisiin verrattuna. Sama havainto on niin Suomesta kuin ulkomailta.

Kumpi siis on suurempi riski? Rokote vai rokottamattomuus? Toki kyseessä on vain yksi päätemuuttuja (kuolema) eikä suora syy-seuraussuhde, mutta tämä korrelaatio saa mietteliääksi.

Mikä on omakohtainen kokemukseni? Voin kertoa, että ajallisia sattumia en ole aiemmin rokotteisiin liittyen omassa työssäni kohdannut. En edes sikainfluenssan aikana, vaikka tiedetään ainakin 235 lapsen ja nuoren Suomessa sairastuneen siihen rokotekampanjan aikana 2009-10.

Sikainfluenssa-pandemia 2009–2010 ja rokotuksia seurannut narkolepsia – Terveyskirjasto
Haluan huomauttaa, etten hoida tyypillisesti infektiotautipotilaita vaan ortopedisia potilaita. En myöskään työssäni hoida keskitetysti rokotevastaisia ihmisiä enkä ole esiintynyt rokotevastaisena, kuten en nyt tässäkään kirjoituksessani.

Olen työssäni ja lähipiirissäni kohdannut muutamia ajallisia sattumia koronarokotteisiin liittyen, jotka eivät siis ole tavanomaisia kuumereaktioita. Vastaaviin en ole aiemmin törmännyt. MRNA- rokotteeseen liittyy toksikologisia ongelmia.

Rokotetta on myös moitittu siitä, että se lähinnä lieventää oireita ja toki vakaviakin tautimuotoja, mutta se ei estä saamasta tartuntaa eikä estä levittämästä tautia. Liitteenä kattava toksikologian alan julkaisu aiheesta.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S221475002100161X
Meillä on oltava vapaus valita ja päättää omasta kehostamme
Suurin osa rokotetuista on pärjännyt hyvin ja ilman komplikaatioita lyhyellä aikavälillä. Etukäteen emme valitettavasti tiedä miten yksilön keho reagoi pitkällä ajanjaksolla, ja varsinkin toistettujen injektioiden jälkeen. Siksi on tärkeää, että yksilöllä on oikeus omaan kehoonsa ja siihen riskiin, jonka haluaa omalla kohdallaan kantaa.

Meillä on oltava oikeus avoimeen keskusteluun ja kritiikkiin yhteiskunnassa myös rokotteiden suhteen. Meillä on oltava myös vapaa mahdollisuus päättää omasta kehostamme. Siihen meillä tulee säilyttää inhimillinen, kristillinen, lääketieteelliseettinen ja perustuslaillinen oikeus. Vain silloin voimme kutsua maatamme aidosti tasa-arvoiseksi ja demokraattiseksi valtioksi.

Why we petitioned the FDA to refrain from fully approving any covid-19 vaccine this year – The BMJ

Kansainväliset julistukset ja sopimukset
Kansainväliset sopimukset ja julistukset eivät myöskään puolla pakkorokotuksia eivätkä koronapassia. Nämä sopimukset ja julistukset on tehty suojaamaan yksilöä tyranniaa ja manipulaatiota vastaan suojaten meitä historiasta tuttuja mielivaltaisuuksia vastaan.

Erään kansalaisaktivistin blogia lainatakseni:

Syrjintä on kielletty Suomen perustuslain, Suomen solmimien kansainvälisten sopimusten (Oviedon sopimus, Unescon sopimus), Euroopan neuvoston tammikuussa tekemän päätöksen, sekä lääkärien Nürnbergin säännöstön mukaan. Syrjintä on Suomen laissa kielletty vielä erikseen yhdenvertaisuuslaissa mm. terveydentilan perusteella. Nämä syrjinnän kiellot koskevat myös yrityksiä. Terveydentilatiedot ovat lakien vahvasti suojaamia, mm. tietosuojalaki ja laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä. Terveystietoja ei pidä paljastaa ilman asianomaisen lupaa, eikä niiden paljastamista pidä asettaa yhteiskuntaan osallistumisen vaatimukseksi.

Teksti/Lähde: Villeveikkoelomaa.fi
UMV-Lehti, 27.10.2021


VD
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 28, 2021, 08:52:47 ap kirjoittanut VD.com »