Kirjoittaja Aihe: Kustaako työntekijöitä surutta silmään?  (Luettu 2760 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3767
Kustaako työntekijöitä surutta silmään?
« : Helmikuu 07, 2018, 12:29:49 ip »
Kustaako työntekijöitä surutta silmään?

Otetaan ensin uutinen, vaikkapa PAMin sivuilta.

“Tänään 19.12.2017 eduskunta hyväksyi lakiehdotuksen työttömyysturvan aktiivimallista, joka vaikuttaa työttömyysetuutta saavien työttömien elämään tammikuusta alkaen. Malli leikkaa työttömyysturvaa, lisää byrokratiaa eikä ole aidosti työttömiä kannustava.

– Lakiehdotuksen mukainen malli asettaa työttömät työnhakijat eriarvoiseen asemaan asuinpaikan ja ammatin mukaan. On kohtuutonta, että työttömyysturvaa leikataan, vaikka kuinka työtön pyrkisi työllistymään, sanoo PAMin sosiaalipoliittinen asiantuntija Mari Kettunen.

Eduskunta on hyväksynyt työttömyysturvan niin sanotun aktiivimallin äänin 103–90 tänään. Vuoden alusta voimaan tuleva aktiivimalli tarkoittaa käytännössä sitä, että ansiopäivärahan, peruspäivärahan tai työmarkkinatuen taso laskee ellei työtön täytä laissa säädettyjä aktiivisuusvaatimuksia. Kun päivärahaa aletaan maksamaan, työttömän aktiivisuutta tarkastellaan 65 maksupäivän jaksoissa.”


Lähde:PAM
https://www.pam.fi/uutiset/2017/12/kiistanalainen-tyottomyysturvan-aktiivimalli-tulee-voimaan-1.1.2018-alkaen.html

No niin, liitto / liitot toitottavat suureen ääneen hallituksen “huippu päätöksiä”, mutta samalla ilmoittaa omilla sivuillaan seuraavasti:

“Työvoimapoliittisia muutoksia”

“Määräaikaishaastattelut kolmen kuukauden välein

Työtön haastateltaisiin ensimmäisen kerran kahden viikon kuluessa työnhaun alkamisesta. TE-toimisto voi käyttää harkintaa, järjestetäänkö ensimmäistä haastattelua. Haastattelu on kuitenkin järjestettävä viimeistään kolmen kuukauden työttömyyden jälkeen ja tämän jälkeen aina kolmen kuukauden välein.

Työn vastaanottovelvollisuuteen tiukennuksia

- Työttömällä ei ole enää kolmen kuukauden ammattitaitosuoja-ajan jälkeen pätevää syytä kieltäytyä tarjotusta kokoaikaisesta työstä, vaikka maksettava palkka jäisi pienemmäksi kuin työttömyysetuus

- Jos työtön kieltäytyy varmasta työpaikasta, hän saa 90 päivän karenssin eli korvauksettoman määräajan. Aiemmin aika on ollut 60 päivää.”


Lähde:PAM
https://www.pam.fi/wiki/tyottomyysturvalain-muutoksia-2017.html

Otetaanpa ylemmästä uutisesta sana “ansiopiäiväraha” jota liitto maksaa työttömäksi jäävälle kuin hän täyttää tietyt ehdot. https://www.pam.fi/wiki/ansiopaivaraha.html

Eli liitto syyttää hallitusta siitä >  että he itse joutuvat leikkaamaan maksamaansa ansiopäivärahaa ja liiton maksamat ansiopäivärahaleikkaukset pannaan hallituksen piikkiin.


Tuon ahmattiyhdistysliikkeen ei olisi ollut pakko noudattaa Sipilän kurista ja tienaa ohjelmaa. He olisivat aivan hyvin voineet sanoa ”menemme vahan mallin mukaan”, mutta kuten tuosta ylempää huomaa, niin ammattiyhdistysliike käyttää häikäilemättä Sipilän kuristus pakettia hyväkseen ja samalla vinkuu ettei sitä voi hyväksyä missään määrin, öööö mitä ihmettä. Jees..pakko lainata yhdestä mainoksesta hieman modaamalla ” puppugeneraattori-kampanjat menevät usein päin pläsiä”, näihän se on. Sipilän pässi ohjelmasta hyötyy työttöman kustannuksella niin TE-toimisto kuin ammattiyhdistysliikkeet ja kun ihmiset alkaa tajuta missä mennään, alkaa pieniä puheensorinoita kuulua lehmänkaupoista.

“PAMin ja työttömyyskassan kokonaisjäsenmaksu on 1,5 % veronalaisista ansioista”. Jos ajatellaan työntekijöiden palkan  keskiarvoa niin se voisi olla 2000/KK, kun summaa kerrotaan 230 000 pamin jäsenellä ja nipsastaan 1.5% niin viivan alle jää miljoonia. PAMi maksaa työttömyysetuutta noin 16 000 ihmiselle, heidän työttömyysetuus osuu todennäköisesti 50-80€ /pv, jääväpotti ja maksettavat etuisuudet ovat varmasti eri nollaluvuillakin, miljoonia jää per/KK.

Täältä löydät lisää asioita, joiden eteen liitot eivät ole tehneet yhtään mitään mutta kuin katsoneet sivusta.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1065

Jos liitot haluisivat asiat kuntoon ja lopettaisivat omien kukkaroiden täyttämisen niin asioille tulisi jotain tolkkua.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 08, 2018, 09:32:31 ap kirjoittanut VD.com »