Kirjoittaja Aihe: Al-Qaida ja Daesh palvelevat Yhdysvaltain maailmanherruustavoitteita  (Luettu 3209 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Al-Qaida ja Daesh palvelevat Yhdysvaltain maailmanherruustavoitteitaYhdysvallat ei halua tuhota al-Qaida- eikä Daesh -terrorijärjestöjä, koska ne edistävät Yhdysvaltain omien hegemonististen tavoitteiden saavuttamista, sanoo amerikkalainen politiikantutkija ja yliopiston professori Dennis Etler, joka on jo usean vuosikymmenen ajan perehtynyt kansainvälisen politiikan ongelmiin.

Etler sanoi, että Yhdysvallat ei poistu Afganistanista, koska maa toimii keskeisenä amerikkalaisen imperialismin välineenä, jonka avulla voidaan epävakauttaa Euraasiaa ja häiritä tämän alueen integroitumista Venäjän johtamaan Euraasian unioniin ja Kiinan Uusi silkkitie -hankkeeseen (One Belt, One Road).

Kaliforniassa sijaitsevan Aptos Cabrillo Collegen antropologian professori Dennis Etler puhui asiasta iranilaiselle Press TV -kanavalle sunnuntaina antamassaan haastattelussa kommentoidessaan raportteja, joiden mukaan Pentagon pyytää Valkoista taloa lähettämään tuhansia sotilaita lisää Afganistaniin.

Pentagon aikoo sijoittaa Afganistaniin erikoisjoukkojen sotilaita, joiden tehtävänä sanotaan olevan maaoperaatioiden laajentaminen al-Qaida- ja Daesh -militantteja vastaan. Afganistanissa on tällä hetkellä noin 8400 yhdysvaltalaista sotilasta ja noin 5000 Nato-liittolaismaiden sotilasta.

Mikä on Afganistanissa olevien yhdysvaltalaissotilaiden määrän lisäämisen todellinen tarkoitus? Jotkut sanovat, että kyse on Afganistanin heroiinikaupan valvomisesta ja hyödyntämisestä siten, että sillä voitaisiin rahoittaa salaisia terroristisoluverkostoja Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä ja Etelä-Aasiassa. ”Ensin al-Qaida ja sittemmin Daesh ovat palvelleet ja palvelevat edelleen oikein hyvin Yhdysvaltain maailmanherruuspyrkimyksiä”, sanoi professori Etler.

”Yhdysvallat uskoo voivansa käyttää takfiriterroristeja sotilaallisissa operaatioissa missä ja milloin se vain haluaa. CIA käyttää laitonta rahaa ulkomaisten palkkasotilaiden sekä terroristiverkostojen kouluttamisen rahoittamiseen ja näitä joukkioita lähetetään sitten tekemään likainen työ ja luomaan epävakautta niissä maissa, jotka rohkenevat asettua vastustamaan Yhdysvaltoja”, hän totesi.

”Sen jälkeen voidaankin lähettää sotilaita tuomaan oma järjestyksensä kriittiselle alueelle ja ottamaan sen valvontaansa. Näin on tehty kerta toisensa jälkeen. On tärkeää pitää jatkuvasti yllä tällä tavoin aikaan saatuja levottomuuksia, jotta Yhdysvallat voi jatkaa sotilaallista läsnäolonaan eri puolilla maailmaa”, tutkija sanoi. ”Se, ettei vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee, saattaa useinkin palvella Yhdysvaltain etuja. Tällainen tilanne voi tulla, kun CIA ja armeija työskentelevät samoilla ongelma-alueilla, mutta se kuuluu suunnitelmaan. Yhdysvallat voi hyödyntää sekä terroristeja että omia tiedustelu- ja muita elimiään tavoitteidensa saavuttamiseksi,” sanoi Etler. ”Jotkut ihmettelevät, voiko Yhdysvallat tukea terroristeja samalla kun itse taistelee heitä vastaan? Näyttää ristiriitaiselta. Mutta idea onkin juuri siinä, että luodaan tilanne, jossa terroristit palvelevat kahta tarkoitusta. Ne edistävät Yhdysvaltain tavoitteita epävakauttamalla strategisia alueita, minkä jälkeen Yhdysvaltain armeijan annetaan osallistua Washingtonin itsensä tukemien väkivaltaisten joukkioiden torjumiseen”, hän täsmensi.

"Afganistanin kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että Yhdysvallat ei halua voittaa sotilaallisesti sen enempää Talebania, al-Qaidaa kuin Daeshiakaan. Niiden halutaan edelleen pysyvän tekosyynä Afganistanin miehitykselle. Tämä on nyt Washingtonille tärkeämpää kuin koskaan aiemmin, koska Kiina pyrkii Uusi silkkitie -projektillaan yhdistämään Keski-, Etelä- ja Kaakkois-Aasian maat Euraasian ja Afrikan Kiina-keskiseen liikenne- ja kauppaverkostoon, jota Kiinan tukee investoinneillaan infrastruktuuriin ja kauppaan”, sanoi Etler.

"Afganistan palvelee Yhdysvaltain imperialismin etuja. Afganistania käytetään häiritsemään tätä uutta Kiinan hallitsemaa talous- ja kauppaverkostoa, joka haastaa Yhdysvaltain taloudellisen, sotilaallisen ja diplomaattisen hegemonian koko itäisellä pallonpuoliskolla yhdistäessään Euraasian nopeasti kehittyviä maita ja alueita Kiinan mannertenväliseen kauppaan”, hän huomautti.

"Takfiriterroristisolujen leviäminen Afganistanissa palvelee Yhdysvaltojen imperialismin tavalla, jolla uhkaa Kiinan intressejä, mutta on myös tekosyynä Yhdysvaltojen miehitykselle. Toisin sanoen USA uskoo tappavansa kaksi kärpästä yhdellä iskulla lisätessään sotilaallista läsnäoloaan alueella", hän lisäsi.

”Tässä yhteydessä on tärkeää huomata, että Trumpin Yhdysvallat tehostaa aseellista valmiuttaan ja sotilaallisia toimintojaan kaikkialla maailmassa. Kaikki puheet siitä, että Yhdysvallat ei enää pyrkisi hallitusten vaihtamisiin tai tekisi muissa maissa sotilaallisia interventioita, ovat pelkkää retoriikkaa, kuten Trumpin kaikki muutkin puheet ja toimet tähän mennessä ovat osoittaneet, huomautti tutkija.

”Yhdysvaltain sotilasbudjetin pyydetty lisääminen 54 prosentilla osoittaa Yhdysvaltojen ikuisen sotaisuuden. Valtavalla rahamäärällä, jonka USA käyttää sotilaallisiin tarkoituksiin, on tärkeä merkitys Yhdysvaltain globaalin hegemonian ylläpitämisessä ilman, että USA:n talous pysähtyy", hän totesi.

"Afganistanin sota on oppitunti siitä, miten ja miksi Yhdysvallat jatkaa hegemoniapolitiikkansa, jonka tarkoituksena on pönkittää Yhdysvaltain itse itselleen luomaa ylivertaista asemaa ja estää kilpailijoiden nousu uhkaamaan tätä asetelmaa”, totesi professori Etler.


Press TV / KOMINFORM


Psta:VD