Kirjoittaja Aihe: Medvedev: Yhdysvaltain isku Syyriaan antoi Daesh-terroristeille vapaat kädet  (Luettu 2616 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Medvedev: Yhdysvaltain isku Syyriaan antoi Daesh-terroristeille vapaat kädet


Venäjän pääministeri on tuominnut aiemmin tässä kuussa tapahtuneen Yhdysvaltain ohjushyökkäyksen Syyrian ilmavoimien tukikohtaan ja sanonut, että isku antoi Daesh-takfirimilitanttijoukkioille vapaat kädet jatkaa terroriaan Syyriassa.

Dmitry Medvedev puhui asiasta Venäjän parlamentin alahuoneessa Moskovassa keskiviikkona.

Hän korosti, että Yhdysvaltain 7. huhtikuuta tekemä ohjusisku Shayratin lentokentälle Syyrian Homsin maakunnassa oli kansainvälisen lain tarkoittama ”sotilaallinen hyökkäysteko”, koska sillä ei ollut YK:n hyväksyntää ja se rikkoi kansainvälisen oikeuden normeja.

"Emme tiedä, mitä seuraavaksi voi tapahtua. Sen sijaan tiedämme varmasti, kuka hyötyi tästä hyökkäyksestä - Daesh-terroristit, koska hyökkäys antoi heille vapaat kädet", hän sanoi. Venäjän pääministeri syytti Yhdysvaltain hallitusta siitä, että se taistelee terrorismin sijasta Damaskoksen hallitusta vastaan.

”Pitivätpä amerikkalaiset siitä tai ei, Damaskoksen hallitus on Syyriassa kuitenkin maan ainoa laillinen poliittinen voima”, hän lisäsi.

Medvedev varoitti myös, että konfliktin laajeneminen edelleen johtaisi Syyrian valtion tuhoutumiseen ja hajoamiseen, mikä olisi terroristeille suuri voitto.

Washington väittää, että Shayratin lentokenttää olisi käytetty 4.4. Syyrian Idlibin maakunnan Khan Shaykhunin kaupunkiin tehtyyn kaasuiskuun, jolloin yli 80 ihmistä sai surmansa.

Länsimaat väittävät Damaskoksen olevan vastuussa tästä Yhdysvaltain esittämän version mukaisesti tehdystä kaasuhyökkäyksestä, mutta Syyria on kiistänyt syytökset ja korostaa, että Khan Shaykhunin tragedia johtui tavanomaisesta ilmahyökkäyksestä, jonka aikana terroristien hallussa oleva laiton kemiallisten aseiden varasto sai osuman.

”Hyvin suunniteltu provokaatio”

Medvedev sanoi toisaalla kommentissaan, että se mitä tapahtui Khan Shaykhunissa oli "hyvin suunniteltu provokaatio, joka luultavasti palveli Yhdysvaltain hallituksen tavoitteita”.

Hän toivoi, että tapahtuneesta katastrofista tehtäisiin perusteellisen tutkimus ja varoitti syyttämästä siitä presidentti Bashar al-Assadin hallitusta.

Syyriaa ollut ulkomailta käsin tuetun terrorismin kourissa vuodesta 2011 lähtien. Damaskos on toistuvasti syyttänyt Saudi-Arabiaa, Qataria ja Turkkia kiellettyjen aseiden toimittamisesta terroristeille.

Syyria luopui kemiallisia aseista Yhdysvaltojen ja Venäjän aikaan saaman sopimuksen mukaisesti vuonna 2013.


Press TV / KOMINFORM

Psta:VD