Kirjoittaja Aihe: Palvelualojen ammattiliitto PAM ”pulaa vähän kaikenlaista”  (Luettu 3705 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3767
Palvelualojen ammattiliitto PAM ”pulaa vähän kaikenlaista”, mutta jäsenistön asiat ovat puljattu täydellisesti ns.kuralle. PAM sijoittaa tuulivoimaan ja asumiseen ym. PAMin suurin jäsenmaksujenmaksaja on tietysti vuokrafirmat, niille PAM ei ole ”kerennyt” 20 vuodessa neuvotella älyllisiä raameja.  Pamin surkeimpiin esityksiin kuuluu ainakin täydellinen välinpitämättömyys vuokratyöntekijöitä kohtaan, VVOn omistajana täydellinen vaikuttamattomuus vuokrien sikamaiseen nousuun sekä 20 vuoden aikana saada oma jäsenistönsä reppufirmojen haltuun / matalapalkkaisuuden piiriin. Tästä sikailusta voi PAMille antaa Finlandiatalon kokoisen foliohatun, kaikki on onnistunut hyvin. PAM on varmasti yksi ay historian tekijä, nimittäin kyseisestä liitosta on kävellyt oma väki ulos kaksi kertaa.

Pamin sivuilta poimittu

"VVO:n vuokra-asunnot"

"PAMin jäsenillä on mahdollisuus hakea asuntoa VVO:n monipuolisesta asuntokannasta. VVO pyrkii löytämään PAMin jäsenille asunnon mahdollisimman joustavasti. Asuntohakemuksen voi jättää internetin kautta tai toimittaa lähimpään VVO-kotikeskukseen. Nettisivuilta löytyy tietoa uudiskohteista ja vapautuvista asunnoista. Asuntohakemus on voimassa 3 kuukautta. Merkitse asuntohakemuksesi lisätietoihin maininta: Olen PAMin jäsen.
Lisätietoja www.vvo.fi ja VVO-kotikeskukset eri puolella Suomea.
Avainsanat: Jäsenedut"

Lähde: PAM www

Mutta Pamin "pätkäpalkoilla" ei VVOn kalliisiin asuntoihin palkka / pätkäpalkka riitä.”Helsingin asumisen ohjelman painopisteeksi kohtuuhintainen vuokra-asuminen 16.6.2016 22:49

http://yhakanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218598-helsingin-asumisen-ohjelman-painopisteeksi-kohtuuhintainen-vuokra-asuminen
Kirjoittaja Yrjo Hakanen joka on mukana tai jollain tavalla vaikuttamassa seuraavissa: Helsingin kaupunginvaltuutettu, SKP ja Helsinki-listat.
Vapaus Valita Toisin -yhdistyksen ja Asumisen hinta alas -yhdistyksen hallituksen jäsen. Osuusliike HOK-Elannon edustajiston jäsen. Euroopan vasemmiston (European Left Party) Itä-Euroopan työryhmän jäsen. Mukana mm. Pro kuntapalvelut -verkoston, Rauhanpuolustajien, Attacin ja Maunulan demokratiahankkeen toiminnassa. Palvelualojen ammattiliito PAM:n jäsen. Kustannusyhtiö TA-Tiedon hallituksen puheenjohtaja.”


VVO:n jättiosinko suututtaa: ”Oho. Siksi asuminen on kallista”

Uusi Suomi - tiistaina 6. syyskuuta 2016

Asuntosijoitusyhtiö VVO:n suunnittelema lisäosinko on herättänyt laajaa närkästystä sosiaalisessa mediassa. VVO:n ylimääräinen yhtiökokous käsittelee 15. syyskuuta lisäosinkoa, joka seuraa siitä, että VVO on myynyt yli 8000 asuntoa Y-Säätiölle.
 
–Näihin myytyihin kohteisiin vuosikymmenten aikana sitoutuneet pääomat on tarkoitus nyt palauttaa omistajille ja tämän mukaisesti yhtiökokoukselle esitetään 9 euron lisäosinkoa osakkeelta. Y-Säätiökaupan ARAn vahvistama omien varojen indeksikorjattu luovutuskorvaus oli yhteensä 68 miljoonaa euroa ja osinkoesitys on pääomanpalautuksena yhteensä 66,6 miljoonaa euroa, VVO kertoo tiedotteessaan.
 
Useissa kommenteissa sosiaalisessa mediassa arvioidaan, että VVO on nyt siirtymässä lopullisesti pois yleishyödyllisen asumisen puolelta.


***

VVO myi poikkeuksellisella tavalla 8 000 asuntoa – pitää itsellään vuokralaisilta kerätyt korjausvarat

Hintasääntelyä valvova Ara moittii kaupantekotapaa lain hengen vastaiseksi.

TALOUS 8.9.2016 17:23 Päivitetty: 9.9.2016 8:24

Fakta
VVO:n suurimmat omistajat
 Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen 18,08 %
 Työeläkevakuutusyhtiö Varma 16,98 %
 Metallityöväen Liitto 9,70 %
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL 8,73 %
 Rakennusliitto 8,31 %
Palvelualojen ammattiliitto Pam 7,49 %
 Ammattiliitto Pro 7,47 %
 Opetusalan ammattijärjestö OAJ 7,46 %
 TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto 5,99 %
 Tehy 1,39 %
 Muut 8,41 %

http://www.hs.fi/talous/a1473309017740?ref=a-suositeltu

***


Hjallis Harkimo VVO-miljoonista: ”Lapsikin ymmärtää, että eihän tässä ole enää mitään tolkkua”

”Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo (kok.) ottaa kantaa viikolla otsikoihin nousseeseen asuntosijoitusyhtiö VVO:n suunnittelemaan muhkeaan vajaan 67 miljoonan euron lisäosinkoon ja erityisesti ammattiyhdistyksen rooliin VVO:n suurina omistajina.
 
–Kun tähän vielä lisää vuokrienkorotukset, jotka kunnat joutuvat maksamaan ja ammattiyhdistysliikkeet nostamat osingot sekä sen, että omistus on hankittu verovapailla jäsenmaksuilla. Sen lisäksi ay-liikkeet eivät yleishyödyllisinä toimijoina joudu maksaan voitoistaan veroa. Hyötyä ne tuottavat, mutta eivät yleisesti vaan niiden jäsenille. Lapsikin ymmärtää, että eihän tässä ole enää mitään tolkkua minkään oikeudenmukaisuuden kannalta, Harkimo kirjoittaa blogissaan.”


http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/hjallis-harkimo-vvo-miljoonista-%E2%80%9Dlapsikin-ymm%C3%A4rt%C3%A4%C3%A4-ett%C3%A4-eih%C3%A4n-t%C3%A4ss%C3%A4-ole-en%C3%A4%C3%A4-mit%C3%A4%C3%A4n-tolkkua%E2%80%9D/ar-AAiJ1Xa?ocid=spartandhp

***

No niin taitaapa olla niin että VVO,n hallituksessa istuu Kokoomus sekä SDP, siis se työntekijoiden edustajaksi itseään mainostanut puolue punaisine lippuineen. Harkimon kirjoitus huomioiden ei kokoomuksella ole dollarin kuvat silmissä vaan sillä "työntekijäedustaja" puolueella eli SDPlläja kukahan sieltä? Varmasti monelle on selvää kuka sirkusta pyörittää.

***

Taisi Harkimo kirjoittaa huhtikuussa täyttä asiaa

***

Hjallis Harkimolta tyly täyslaidallinen: ”Kuka täällä kantaa korttaan mihinkään yhteiseen kekoon?”

Uusi Suomi
8.4.2016 17:42

”Kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo (kok.) ryöpyttää blogissaan niin suomalaisia yritysjohtajia kuin ay-pomojakin. Harkimo sanoo, ettei Suomessa kukaan ole tällä hetkellä valmis luopumaan omastaan yhteisen edun hyväksi.”

***


"SDP:n konkaripoliitikko kummastelee Ahtisaaren kritiikkiä: Ay-liikkeen kanssa on tehty paljon tärkeitä päätöksiä"

KOTIMAA JULKAISTU 05.10.2016 06:55

“SDP:n presidenttiehdokkaaksi noussut Martti Ahtisaari kirjoittaa eilen julkaistussa Miten tästä eteenpäin -nimisessä kirjassaan, että SDP on romuttamassa hyvinvointivaltiota yhdessä ammattiyhdistysliikkeen kanssa. SDP on Ahtisaaren mielestä antanut ammattiyhdistysliikkeen kaapata vallan Suomessa.”

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sdp-n-konkaripoliitikko-kummastelee-ahtisaaren-kritiikkia-ay-liikkeen-kanssa-on-tehty-paljon-tarkeita-paatoksia/6103738

***

"Rinne puolustautuu Ahtisaaren arvostelulta Demokraatissa"

STT - keskiviikko 5. lokakuuta 2016

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne torjuu Demokraatissa presidentti Martti Ahtisaaren esittämän arvostelun SDP:tä kohtaan. Ahtisaaren, ministeri Jaakko Iloniemen ja journalisti Tapani Ruokasen keskustelujen pohjalta julkaistiin tiistaina kirja Miten tästä eteenpäin.

Rinne sanoo, että julkisuudessa olleiden kommenttien mukaan Ahtisaari syyllistää SDP:tä ja ay-liikettä ja että tämän mielestä suurin ongelma olisi jääräpäinen sitoutuminen työehtosopimusten mukaisiin palkkoihin ja yleissitovuuteen.


- Minun mielestä ammattiyhdistysliike ja ylipäätään työmarkkinajärjestöt ovat vuoden 2007 jälkeen osoittaneet merkittävällä tavalla vastuuta kilpailukyvyn ja Suomen menestyksen näkökulmasta, Rinne vastaa Demokraatissa.

***

Todellisuushan on se, että ennen kun on tapahtunut yhtään mitään ei käytännössä ole tapahtunut tipan tippaa. Uutisilla ja harhaanjohtavilla toitotuksilla pidetään kansa aloillaan. Kansalle ei varmasti ole hyvä kaikkea kertoa, kaikilla ei kuuppa kestä sitä. Uutistoimittajat kertovat vain sen mikä he saavat kertoa (siitä pitää huolen "STT.n pari konservatiivista" "oikolukijaa"), ei varmaan ole mikään uutinen että suurin osa uutisista tulee pääoman hallitsemasta STT tuutista ,eli joka paikassa on samat uutiset.

***

Jopa 2–3 euron tuntipalkkoja havaittu Suomessa: ”Kärsijöinä suomalaiset työntekijät – lakia tiukennettava”

”Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä vaatii alipalkkauksen kriminalisointia. Ryhmän mukaan nykyinen rikoslaki ei riitä estämään alipalkatun työn teettämistä, joten lainsäädäntöä täytyy tiukentaa.
Aloitteen taustalla on halu kitkeä varsinkin ulkomaalaisiin työntekijöihin kohdistuva alipalkkaus. Tuoreimpana esimerkkinä esiin nousi Aluehallintoviraston selvitys, jonka mukaan Turun telakan alihankintayrityksissä oli maksettu räikeimmillään vain 2–3 euron tuntipalkkoja, joita oli kompensoitu palkkaan muutenkin kuuluvilla päivärahoilla.”


http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/jopa-2%E2%80%933-euron-tuntipalkkoja-havaittu-suomessa-%E2%80%9Dk%C3%A4rsij%C3%B6in%C3%A4-suomalaiset-ty%C3%B6ntekij%C3%A4t-%E2%80%93-lakia-tiukennettava%E2%80%9D/ar-AAje0WX?ocid=spartandhp

***
Kansanedustaja valitti kansanedustajista oikeusasiamiehelle: "Edustajan puheoikeutta ei saa rajata"


"SDP:n listakohu jatkuu valitusten voimalla. Tänään sekä yksittäinen kansalainen että kansanedustaja on tehnyt niin sanottuun Lindtmanin listaan liittyvän valituksen.
Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen on tehnyt oikeusasiamiehelle valituksen SDP:n eduskuntaryhmän johdon toimista.
– Katson heidän yrittäneen rajata kansanedustajan puheoikeutta, joka on perustuslaissa taattu, sanoo Kaj Turunen MTV Uutisille.
Turusen mielestä kansalaisen tekemä puhemiesten toimintaa Lindtmanin puhujalista-asiassa koskeva valitus johtaa keskustelua pois asian ytimestä.
– Puhemiesten toiminta ei ole tässä tärkein asia, vaan se, että demariryhmän johto yritti rajata omien kansanedustajiensa puheoikeutta eduskunnassa, sanoo Turunen."


Loput täältä
http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/kansanedustaja-valitti-kansanedustajista-oikeusasiamiehelle-edustajan-puheoikeutta-ei-saa-rajata/ar-AAjHrPG?li=AA520v&ocid=spartandhp

***

Kansanedustaja: VVO voisi alentaa kaikkia vuokria 500 €/kk – ”Uskomaton asuntobisnes”

“Kansanedustaja Sari Tanuksen (kd.) mielestä pääkaupunkiseudulla on vääristynyt tilanne korkeiden asumiskustannusten ja asumistukijärjestelmän vuoksi.
– Hyvä esimerkki uskomattomasta asuntobisneksestä on pääosin ammattiliittojen omistama VVO. Se teki viime vuonna 371 milj. liikevaihdolla uskomattomat 225 milj. euroa voittoa, Tanus sanoo kannanotossaan.

– VVO omisti viime vuonna 32500 asuntoa, joita se vuokraa. Jos se alentaisi jokaisen asuntonsa vuokraa 500e/kk, saisi se kuitenkin voittoa vielä 30 milj. euroa eli yli 8 % liikevaihdosta, Tanus jatkaa.”


Lähde: Uusi Suomi - maanantai 14. marraskuuta 2016
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 14, 2016, 03:45:48 ip kirjoittanut VD.com »