Kirjoittaja Aihe: “Lähes kaikki PAM:in sopimusalat mukaan kilpailukykysopimukseen”  (Luettu 4678 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
“Lähes kaikki PAM:in sopimusalat mukaan kilpailukykysopimukseen”

JULKAISTU 01.06.2016 08:12
“Lähes kaikilla Palvelualojen ammattiliiton sopimusaloilla on saatu aikaiseksi neuvottelutulos kilpailukykysopimuksesta.

Sopimusten piirissä on yli 400 000 työntekijää.
Pam neuvotteli sopimuksista uun muassa Kaupan liiton, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa:n, Kiinteistötyönantajien, Palvelualojen työnantajat Paltan sekä Apteekkien työnantajaliiton kanssa.
Liiton hallitus kokoontuu tänään arvioiman tuloksia klo 10. Neuvottelutulosten sisällöstä kerrotaan hallituksen kokouksen jälkeen, jos ne tulevat hyväksytyiksi.”

Lähde:MTV3

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Vs: “Lähes kaikki PAM:in sopimusalat mukaan kilpailukykysopimukseen”
« Vastaus #1 : Kesäkuu 01, 2016, 10:16:27 ap »
Liittojen hanurisopimukset alkavat olemaan jälleen päätöstä vajaa, jotka tietysti täyttää kaikkien karnevaalien tunnusmerkit taas kerran. Ensiksikin jos heikennyksille olisi haluttu yksinkertainen stoppi, niin yleislakko olisi sen tehnyt, nyt ei siitä juuri puhuttu. EK ja työntekijöiden ”edustajat” ovat jälleen ”kusseet” laajassa kaaressa työntekijöiden suuhun.  Suomi on siitä hyvä maa että demokratia toimii, nimittäin puolueesta riippumatta kaikki rahansuuntaan pyllistävät hännänheiluttajat ovat täsmälleen samaa mieltä asiasta kuin asiasta, pienen teatteriesityksen jälkeen. Suomen työntekijöitä ei oikeasti edusta ketään eikä kukaan, kuin viime kädessä asiaa katsotaan.

Suomessa puhutaan kaikenlaista, mutta 99.9 % on valetta tai viihdettä, se kuka puhuu totta leimataan hulluksi. Jos joku puhuu esimerkiksi eläkeläisten huonosta kohtelusta niin kaikki ovat hiljaa, samoin psykiatristen vuodepaikkojen lakkauttamisista, kuntien peruspalveluiden heikentämisistä, työttömien naurettavasta pompottamisesta yms yms.

“Mikä voisi olla parempi symboli sellaiselle uudelle globaalille vasemmistolle, joka on valmis ammentamaan uusista ja odottamattomista ideoiden lähteistä?”
Heikki Patomäki

http://patomaki.fi/2015/10/vasemmiston-uudistumisesta/

Raha ja pääoma omistaa median, se myös päättää mitä milloinkin kansalle halutaan kertoa tai mihin kansan katseet suunnataan, mutta ei koskaan oikeisiin asioihin, näin se vaan on.....

Mitkä pellekarnevaalit on nyt meneillään?

    "Kilpailukykysopimus"

    "Kilpailukykysopimuksen (kiky) tavoitteena on parantaa yritysten kilpailukykyä heikentämällä työehtoja. Toiveena on, että näin syntyisi lisää työpaikkoja, mikä puolestaan johtaisi julkisten menojen vähenemiseen ja verotulojen kasvuun. 

    Jos kiky toteutuu, palkat eivät nouse ensi vuonna, sosiaaliturvamaksuja siirretään palkansaajille ja palkatonta työaikaa pidennetään 24 tunnilla toistaiseksi. Julkisen sektorin lomarahoja leikataan 30 prosentilla vuosina 2017–2019.

    Työntekijä- ja työnantajaliitot neuvottelevat paikallisen sopimisen edistämisestä sopimusaloittain.

    Kiky-sopimuksen tekeminen on vaikeaa, koska ammattiliitot joutuvat historiallisesti neuvottelemaan työehtojen heikennyksistä.   STT"


Tämähän on vielä alkusoittoa tulevalle, kuin nämä kortit on käännetty alkaa uusi kierros jne.... Näinhän se on aina mennyt, ruuvipenkki kiristyy niin pitkään kunnes tulee pakostakin yleislakkoja ja lopuksi suoranaisia mellakoita. Mutta niin pitkään työntekijöitä ja kansaa kuristetaan kunnes joku nostaa kädet pystyyn, ja sanoo nyt tuli loppu, jolloin valitaan vähemmän voidellut päättäjät virkoihin.

***

Eduskunnassa hilpeä hetki työministerin kommentista: "En ole itsekään aina sisäistänyt, miten tämä menee"

Kotimaa Julkaistu 02.06.2016 19:35

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) ihmetteli eduskannan kyselytunnilla, miten työajan pidennys lisää työllisyyttä esimerkiksi kaupan alalla, jolla on paljon osa-aikaisia työntekijöitä, kun taas osa tekee 37,5-tuntista työaikaa.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/eduskunnassa-hilpea-hetki-tyoministerin-kommentista-en-ole-itsekaan-aina-sisaistanyt-miten-tama-menee/5925882

Tässä taitaa olla Suomen tie

HS: Kärkiekonomisti varoittaa euroalueen tuhosta

Euroalueella on Kingin mielestä jäljellä kolme vaihtoehtoa.

”Ensimmäinen on se, että hintakilpailukykynsä menettäneet eurovaltiot polkevat palkkansa ja hintansa pohjamutiin. Tämä auttaisi vientiä ja piristäisi talouskasvua, mutta hintana olisi pitkittyvä suurtyöttömyys.”

http://www.msn.com/fi-fi/talous/uutiset/hs-k%C3%A4rkiekonomisti-varoittaa-euroalueen-tuhosta/ar-BBtOevi


« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 04, 2016, 11:24:23 ap kirjoittanut VD.com »

Vieras

 • Vieras
Vs: “Lähes kaikki PAM:in sopimusalat mukaan kilpailukykysopimukseen”
« Vastaus #2 : Kesäkuu 02, 2016, 02:22:00 ip »
Ekonomisti iski luvut esiin – ”Palkansaajille välitön verotusta kiristävä vaikutus”

Nordean ekonomisti Olli Kärkkäinen on julkaissut lukemia kilpailukyky- eli yhteiskuntasopimuksen verotusvaikutuksesta palkansaajille.
Kärkkäisen Twitterissä julkistaman laskelman mukaan palkansaajien verotusta kiristävä vaikutus olisi ensi vuonna 300 miljoonaa euroa, seuraavana vuonna 600 miljoonaa ja vuonna 2019 se olisi 800 miljoonaa euroa.

http://www.msn.com/fi-fi/talous/uutiset/ekonomisti-iski-luvut-esiin-%e2%80%93-%e2%80%9dpalkansaajille-v%c3%a4lit%c3%b6n-verotusta-kirist%c3%a4v%c3%a4-vaikutus%e2%80%9d/ar-BBtLSt4?ocid=spartandhp

Ylläpidon lisäys:

3.6.2016 "11.00 Lauri Lyly sai SAK:n hallituksen kokouksen päätteeksi raikuvat aplodit, sillä kyseessä oli hänen viimeinen kokouksensa". Hän jää eläkkeelle ensi viikon tiistaina.
Mitä Lyly sai kaudellan aikaiseksi ?  muutakin kuin oltua ydinvomalan mainoksessa ? Ei oikeasti yhtään mitään, mitä sai Ihalainen aikaan ? Ei sitäkään vähää molemmat AY-liikkeen irvikuvia. Kaikki saavutetut etuudet työntekijälle on laskenyt kuin lehmän häntä näiden kahden vesselin aikana.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 03, 2016, 11:44:47 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Vs: “Lähes kaikki PAM:in sopimusalat mukaan kilpailukykysopimukseen”
« Vastaus #3 : Kesäkuu 04, 2016, 01:38:05 ip »
"Vasemmistoprofessorilta kova kiky-arvio: ”Nettopalkat alenevat ja työehdot huononevat - koko ajatus täysin hatusta vedetty”

Vasemmistolainen maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki arvioi Puheenvuoron blogissaan kilpailukykysopimusta kovin sanoin.
 
"–Ammattiliitot ovat nyt tehneet sopimuksen Sipilän oikeistohallituksen kanssa. Vastineeksi palkkojen ja työehtojen huonontamisesta ne saavat veronalennuksia, ikään kuin veroista neuvottelu kuuluisi niille. Sopimus kyllä uusintaa yleissitovuuden periaatetta, mutta samalla se myös valmistaa siirtymistä paikallisiin neuvotteluihin, Patomäki kirjoittaa." lähde MSN uutiset

Koko juttu täältä
http://heikkipatomki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217952-sopimus-palkkojen-ja-tyoehtojen-huonontamisesta

***

Asiantuntija: Kiky-sopimus perustuu väärään kuvaan talouden tilasta

Palkansaajien tutkimuslaitoksen PT:n ennustepäällikkö Eero Lehdon mukaan kilpailukykysopimus perustui väärään kuvaan Suomen talouden tilasta. Lehto kirjoittaa tutkimuslaitoksen verkkosivuilla, että sopimuksessa peräänkuulutettu kriisitietoisuus pohjautui tietoihin, joiden mukaan Suomen kasvu olisi jäänyt selvästi muusta Euroopasta jälkeen.

Hänen mukaansa vähälle huomiolle on jäänyt, että Suomen viime vuoden kasvulukua on nostettu tuntuvasti pitkin vuotta.

- Toki kilpailukykysopimus vahvistaa tavaravientiä, joka on vaikeuksissa. Mutta tähänkin olisi mielestäni riittänyt palkkojen nollalinja nyt, kun nimellispalkat nousevat selvästi Saksassa, Ruotsissa ja Baltian maissa, Lehto sanoo.

Hänen mukaansa esimerkiksi PT:n maaliskuista ennustetta tämän vuoden kasvuksi voisi nostaa 1,1 prosentista noin 1,5 prosenttiin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kansan Uutiset.

Lähde msn talous
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 09, 2016, 02:37:52 ip kirjoittanut VD.com »