Kirjoittaja Aihe: PAM ei lähde neuvottelemaan kilpailukykysopimuksesta – MTV: Selinin kanta hävisi  (Luettu 3842 kertaa)

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
PAM ei lähde neuvottelemaan kilpailukykysopimuksesta – MTV: Selinin kanta hävisi äänestyksessä
 

Palvelualojen ammattiliitto PAM ei lähde neuvottelemaan kilpailukykysopimuksesta.

Puheenjohtaja Ann Selin tiivistää hallituksen keskustelun siihen, ettei jäsenistöllä ole luottamusta maan hallitukseen eikä uskoa työnantajien haluun työllistää ja investoida.

– Kävimme PAMin hallituksessa tiukan keskustelun kilpailukykysopimuksesta, jonka näimme mahdottomaksi matalapalkkaisten palvelualojen työntekijöiden kannalta. Emme voi edistää ihmisten toimeentulon heikkenemistä, kun emme voi luottaa hallitukseen ja työnantajiin, toteaa Selin.

MTV Uutisten tietojen mukaan Selinin myönteinen kanta sopimukseen hävisi hallituksen äänestyksessä 10-5.

PAMiin kuuluu noin 230 000 jäsentä.

Lähde MTV

Kotimaa Julkaistu 04.03.2016 15:30 (Päivitetty 04.03.2016 15:42)

***

Onko sitten pelkkää teatteria vai totta? Aikaisemmin EK “lounaat” on mennyt läpi mukisematta, saas nähdä onko tämä lööppi feikki vai miekat esiin juttu.

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Kokoomuslainen kypsyi: ”Puretaan Eteläranta–Hakaniemi-kartelli – Laittomasta lakosta heti potkut”

Pieni kappale lopusta joka kertoo suunnilleen kaiken tarvittavan

”Heikkinen esittää radikaalia mylläystä:

– On käynyt selväksi, ettei uusi kasvu synny vanhoilla rakenteilla. Sen vuoksi hallituksen tulee ensitöikseen katkaista napanuoransa Eteläranta-Hakaniemi -kartelliin ja reformoida työmarkkinat mahdollistamaan täysimittainen paikallinen sopiminen. Toisekseen työehtojen yleissitovuus ja kaikkien yhdistyksien jäsenmaksujen verovähennysoikeudet tulee poistaa laista. Kolmanneksi laittomien lakkojen vahingonkorvauksia tulee nostaa tuntuvasti ja tuoda laittomaan lakkoon osallistuva työntekijä henkilökohtaisen korvausvelvollisuuden piiriin. Lisäksi laittomaan lakkoon osallistumisen tulee olla peruste välittömälle irtisanomiselle ilman kompensaatiota, hän vaatii.
Heikkinen viittaa Maailman talousjärjestö WEF:n kilpailukykyraporttiin, jossa Suomi oli listan viimeisenä työmarkkinoiden joustavuudessa.
– Nykyinen järjestelmä ylläpitää rakenteita, jotka estävät monien eri ryhmien työllistymisen tahdonvastaisesti lähes kokonaan. Työmarkkinoilla on yleissitovuuden ja paikallisen sopimisen puutteen vuoksi rakenteellinen kohtaanto-ongelma, Heikkinen kirjoittaa.

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/kokoomuslainen-kypsyi-%e2%80%9dpuretaan-etel%c3%a4ranta%e2%80%93hakaniemi-kartelli-%e2%80%93-laittomasta-lakosta-heti-potkut%e2%80%9d/ar-AAgx0pP?ocid=spartandhp


mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Harvemmin on puhuttu VVO,n tai muiden vuokra- asuntojen varsinaisista omistajasta, jokainen on ollut hiljaa kuin hiiri kopissaan. Ay-liikkeet puhuvat asumisen kalleudesta ym. ”työntekijöille ei mm. jää palkasta asumiskustannusten vähentämisen jälkeen lainkaan osto voimaa” ja tottahan se onkin. Suomessa on EU- alueen kallein ellei jopa ykkös sijaa pitävä vuokra ”kartelli” .
 
Yksityisetkin beesaavat yleistä vuokraneliöhintaa.

Samoin elintarvikkeiden keskittyminen muutamille keskusvarastoille on ajanut ruuan hinnan pilviin verrattuna muihin EU maihin, puhumattakaan kaikista tulevista maksuista jotka lankeavat kuin itsestään kansalaisten maksettavaksi kuin yhteiskunnan tukiverkko murenee.

Sitten lisä mausteena vielä viisaiden proffien puppugeneraattorista pumpattu sonta ”kilpailukyvystä” joka on täyttä jaskaa. Suomea ei voi millään tavalla vertaa moneenkaan EU maahan, sillä täällä on asumiskustannukset 3-4 kertaiset ,ruoka huomattavasti kalliimpaa, autot 2-3 kertaa kalliimmat, lämmityskulut 10 kertaiset, eli  kulut jotka menevät tuloista / asumiseen ovat pian 100% tuloista, elikkä ed. mainittu tappaa palvelu alat väistämättä. Korkeanverotuksen maa ei voi samalla olla matalapalkkaisuuden maa ,se yhtälö ei kestä puolta vuottakaan. 

 Tässä tuore uutinen VVO asumisesta

”Avautuminen ay-liikkeelle: ”Kauniit lauseet eivät koske itseänne” – Vuokrat nousevat, VVO nakuttaa miljoonia”

”Pirkanmaalainen yrittäjä ja hallituspuolue perussuomalaisten poliitikko Harri Vuorenpää ihmettelee ay-liikkeen kritiikkiä ”osinkokevättä” kohtaan, kun samaan aikaan liittojen omistama vuokrayhtiö VVO kasvattaa osinkojaan ja vuokriaan.
– Vasemmistopuolueet ja eritoten ammattiliitot ovat kovin sanoin arvostelleet suomalaisten yhtiöiden osingonjakoa aikana, jolloin tavallisilla ihmisillä on taloudellisesti tiukkaa ja työpaikkoja menetetään jatkuvasti. Yksi liitoista käynnisti jopa kampanjan asian tiimoilta, ja nimesi sen ”Osinkojuhlat 2016”, Vuorenpää kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.
Hän viittaa Teollisuusalojen ammattiliitto ry:n eli TEAM:n kampanjaan. TEAM omistaa 5,99 prosenttia vuokrayhtiö VVO:sta, jonka omistuksen ja siten myös osingot jakavat eläkevakuutusyhtiöt ja ay-liike.
Vuorenpää ihmettelee kampanjan ”kauniita lauseita” ennätyksellisen osingonjaon ja yhteiskunnallisen tilanteen ristiriidasta, kun huomioon otetaan VVO:n kasvava osinkopotti.
– Nyt on kuitenkin ilmennyt, että kauniit lauseet eivät taida koskea liittoja itseään. Muun muassa Iltasanomat uutisoivat, kuinka vuokrajätti VVO on nostanut maksamiaan osinkoja samaan hulppeaan vauhtiin kuin vuokriaan. Jutusta ilmenee, että VVO:n maksamat osingot ovat nousseet v. 2004 5,7 miljoonasta eurosta vuoden 2015 37 miljoonaan euroon. Eli siis viime vuonna maksettiin yli kuusinkertainen osinko verrattuna vuosikymmen sitten maksettuihin osinkoihin. Samaan aikaan asuntojen vuokrat ovat nousseet jatkuvasti, Vuorenpää kurmottaa.”
Lähde:


http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/avautuminen-ay-liikkeelle-%e2%80%9dkauniit-lauseet-eiv%c3%a4t-koske-itse%c3%a4nne%e2%80%9d-%e2%80%93-vuokrat-nousevat-vvo-nakuttaa-miljoonia/ar-AAgBt7c?ocid=spartandhp
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 10, 2016, 06:47:25 ip kirjoittanut VD.com »

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
No niin, alla olevan uutisen sisältöä voi ”innolla” odottaa. Onko se ”hanurista vai syvältä hanurista”
***
Palola: Vastaus palkkamallista on toimitettu maan hallitukselle

Työmarkkinajärjestöt ovat toimittaneet yhteisen vastauksensa Suomen palkkamallista maan hallitukselle, kertoo STTK:n puheenjohtaja Antti Palola STT:lle.
Uutta palkkamallia on pidetty yhtenä avaimena lukkiutuneeseen neuvottelutilanteeseen yhteiskuntasopimuksesta eli kilpailukykypaketista.

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285

"IL: Rauman sataman ahtaajat marssivat ulos – syynä yhden henkilön aiheeton irtisanominen

Rauman sataman ahjaajat ovat tänään marssineet ulos työpaikaltaan. Työtaistelun syynä on yhden työntekijän aiheeton irtisanominen. Aiheesta kertoo Iltalehti.

Työtaistelu alkoi tänään kello 11.30, ja siihen osallistui noin 200 työntekijää. Rauman sataman operoinnista vastaava Euroports kertoi Iltalehdelle, että meneillään olisi laiton työtaistelu.

– Katsoimme, että yksi henkilö on aiheetta irtisanottu ja tästä johtuen ahtaajat lähtivät kotiin, Rauman satamamiesten paikallisjärjestön puheenjohtaja Juha Heino avasi ulosmarssin syytä MTV Uutisille.

Heinon mukaan työnseisaus kestää iltapäivään asti.


– Iltavuorolaiset tulevat normaalisti töihin kello 15.30.

Iltalehden tietojen mukaan satamassa seisoo työnseisauksen vuoksi 4-5 paperia ja selluloosaa kuljettavaa laivaa."

***


Näin siis satamaahtaajat reagoivat yhden ihmisen irtisanomiseen. Entä PAMIN alla toimivat varastotyöntekijät? Porukkaa sanotaan surutta tuhansin kiloin irti ja korvataan vuokratyövoimalla kaikkien muiden "kaivaessa nenää" jos sitäkään. Selin on ollut yksi "pelle" jota on EK.n ollut helppo kusettaa, täysin kouluttautumaton ihminen yli 200k ihmisen asioita ajamassa, jipii. Työnantajapuolella "200"korkeakoulunkäynyttä lakimiestä / varatuomaria, neuvottelulähtöhohdat ovat kuin pässiä narussa ja niinhän se on mennytkin kun vuosia taakse vilkaisee, että näin Diapamissa, muuten ainoo liitto jossa työntekijät on kävellyt 2 kertaa ulos.