Kirjoittaja Aihe: AKT jää ulos yhteiskuntasopimuksesta.  (Luettu 3150 kertaa)

mie vaan

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 285
AKT jää ulos yhteiskuntasopimuksesta.
« : Marraskuu 26, 2015, 12:21:55 ip »
AKT jää ulos yhteiskuntasopimuksesta.

Syynä on EK:n eilinen päätös, jonka mukaan se ei enää tee keskitettyjä tulopoliittisia kokonaisratkaisuja huhtikuun jälkeen.

– EK veti yhteiskuntasopimuksen alas wc:n pöntöstä ilmoittamalla, että keskitettyjen aika on ohi, kunhan ensin varmistetaan 5 prosentin kilpailukykyloikka, tehdään nollakierros 2017 ja sen jälkeen noudatetaan niin sanottua Ruotsin mallia. EK haluaa vain poimia rusinat pullasta. Se ei käy AKT:lle, kommentoi asiaa AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen tiedotteessa.

Piirainen sanoo tiedotteessa, että työllisyys- ja kasvusopimuksen optiovuoden loputtua 2016 AKT ei ole mukana sopimassa nollakorotuksista vuonna 2017 eikä 2018 suunnitellussa vientialavetoisessa

– AKT valmistautuu liittokohtaiseen sopimuskierrokseen vuonna 2017. Sanoudumme lopullisesti irti keskitetystä yhteiskuntasopimuksesta. EK:n eilinen päätös sinetöi ratkaisun, sanoo AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen liiton tiedotteessa.

Piiraisen mukaan ATK ei ole mukana sopimassa nollakorotuksista vuonna 2017 eikä vuodelle 2018 suunnitellusta vientialavetoisesta palkkamallista.

MTV UUTISET - STT - MTV - torstaina 26. marraskuuta 2015

***

Mitä tekee PAM?  Pamihan on suhteellisen tukevasti lipsuttanut EK,n hanuria jo vuosikausia, ainoa liitto josta työntekijät on kävellyt kaksi kertaa ulos.