Kirjoittaja Aihe: Varoitus kaupan kassoille: ”Ilta- ja sunnuntailisät olemattomiin”  (Luettu 2913 kertaa)

mie vaan

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 285
Varoitus kaupan kassoille: ”Ilta- ja sunnuntailisät olemattomiin”

”PAM varoittaa kassahenkilöitä ja muita kaupan alan työntekijöitä siitä, että Postin työkiistan seurauksena kaupan alallakin ilta-, lauantai- ja sunnuntailisä saattavat pienentyä olemattomiin. - Lisäksi Posti haluaisi siirtyä…
Palvelualojen ammattiliitto PAMissa pelätään Postin heikentyneiden työehtojen laajenevan myös kaupan alalle.

PAMin puheenjohtaja Ann Selin varoittaa, että Postin työkiistan seuraukset heikentävät työehtoja laajemmin kaupan alalla ja logistiikassa, koska Posti on laajentamassa liiketoimintaansa muillekin kuljetus- ja palvelualoille.
Posti tavoittelee tes-neuvotteluissa muun muassa ”epäinhimillisiä työvuoroja, satojen eurojen leikkausta työntekijöiden kuukausiansioihin sekä muutosturvasopimuksen poistamista”, PAM kertoo.

-  Vastaavat leikkaukset tarkoittaisivat PAMin kaupan alan työehtosopimuksessa ilta-, lauantai- ja sunnuntailisän pienentämistä lähes olemattomiin nykyisestä, Selin sanoo.

- Lisäksi Posti haluaisi siirtyä jaksotyöaikaan, mikä mahdollistaisi sen, että työnantaja voisi ilmoittaa työpäivän kuluessa, milloin työpäivä päättyy. Työntekijä ei siis voi ennakoida työpäiviensä pituutta enää juuri mitenkään, Selin jatkaa.”

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/varoitus-kaupan-kassoille-%e2%80%9dilta-ja-sunnuntailis%c3%a4t-olemattomiin%e2%80%9d/ar-BBnqzNB?ocid=spartandhp