Kirjoittaja Aihe: Israel tuhoamassa räjäyttämällä yli 15 000 palestiinalaisen kodit Itä-Jerusalemi  (Luettu 3703 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Israel tuhoamassa räjäyttämällä yli 15 000 palestiinalaisen kodit Itä-JerusalemissaIsrael on ilmoittanut aloittavansa tuhansien uusien siirtokunta-asuntojen rakentamisen palestiinalaisalueille Jerusalemissa. Tämä tarkoittaa tuhansien palestiinalaiskotien tuhoamista räjäyttämällä ja asukkaille on annettu vain kuukausi aikaa reagoida kotiensa tuhoamiseen.

Israelilaisviranomaiset, joita saattoivat Israelin armeijan sotilaat, veivät tiedon tuhansille palestiinalaisille, että heidän kotinsa Itä-Jerusalemissa Ras Khamisin ja Ras Shahadan alueella tullaan tuhoamaan räjäyttämällä. Tapahtuneesta raportoi palestiinalaishallinnon edustaja´.

Jamil Sanduqa, joka on paikallisen Rs Khamisin asuinalueen hallinnossa, kertoi että yli 15 000 palestiinalaisen kodit ollaan tuhoamassa Israelin armeijan toimesta räjäyttämällä. Ilmoitukset asiasta toimitettiin 200 asuintaloon, joissa jokaisessa on 40-70 asuntoa. Asukkaille annettiin kuukausi aikaa reagoida ilmoitettuun talojen räjäytyksiin.

Israelin viranomaisten kerrotaan ottaneen valokuvia rakennuksista lähellä sisääntuloväyliä, jotka reunustavat tietä kohti tuhottavaksi määrättyjä alueita. Näiden joukossa oli mm. moskeija ja juuri valmistunut koulurakennus.

Sandugan mukaan käskyt talojen räjäyttämisistä tulivat lähes välittömästi uuden kaupunginjohtaja Nir Barakatin tultua valituksi tehtäväänsä.

"Aluehallinto Jerusalemissa on rasistinen komitea, joka on perustettu tuhoamaan palestiinalaisalueet ja sijoittamaan meidät pois Jerusalemista ja Al-Aqsan moskeijalta," sanoo Sanduga.

Hän varoitti, että mikäli yhtään rakennusta Shufatin pakolaisleirin alueelta räjäytetään, palestiinalaiset tulevat perustamaan uuden pakolaisleirin Al-Aqsan moskeijalle, tällä kertaa telttoihin.

27 000 tuhottua palestiinalaisten kiinteistöä Länsirannalla ja Itä-Jerusalemissa

Vuoden 2013 alusta alkaen Israel on tuhonnut yli 500 palestiinalaisten kiinteistöä Länsirannalta ja Itä-Jerusalemista. Häädön on saanut yhteensä 862 palestiinalaista, kertoo YK:n alainen UNHOCHA.

Israel myöntää vain harvoin palestiinalaisille rakennuslupia Länsirannalle ja Itä-Jerusalemiin. Israel on tuhonnut ainakin 27 000 palestiinalaiskotia alueilta sen jälkeen kun se miehitti palestiinalaisalueet vuonna 1967. Tämä lukumäärä selviää israelilaisen talojen tuhoamista vastustavan järjestön kokoamista tiedoista.

Kansainvälisesti palestiinalaisille tunnustetut alueet, joihin lukeutuvat Länsiranta ja Itä-Jerusalem, ovat olleet Israelin armeijan miehittämiä vuodesta 1967 saakka. Kansainvälinen yhteisö pitää Israelin siirtokuntarakentamista miehitetyillä alueilla kansainvälisen lain vastaisina ja jatkuvaa alueiden lisävaltausta pidetään suurimpana esteenä rauhansopimuksen saavuttamiselle palestiinalaishallinnon ja Israelin välillä.


Lähde: Palestine Chronicle

Toimittaja: Janus Putkonen

9.11.2013, Verkkomedia.orgPsta:VD