Kirjoittaja Aihe: Israel-lobbausjärjestö USA:ssa menettänyt luottamuksen Washingtoniin Iran-kampan  (Luettu 3420 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Israel-lobbausjärjestö USA:ssa menettänyt luottamuksen Washingtoniin Iran-kampanjassa  Anti-Defamation Leaguen (ADL) kansallinen johtaja Yhdysvalloissa, Abraham Foxman, sanoo ettei Israelin johdon tule luottaa enää Yhdysvaltoihin Iranin kysymyksessä, koska Washington näyttää välttelevän vastakkainasettelua Teheranin kanssa.

  Vaikutusvaltaisen Israel-myönteisen järjestön johtajan, Abraham Foxmanin, kritiikki Yhdysvaltojen hallintoa kohtaan on harvinaista. Nyt Pro-Israel järjestön puheenjohtaja kuitenkin sanoo "maailman näkevän enstistä enemmän heikkenevän ja vetäytyvän USA:n, johon ei ole enää luottamista."

  Foxman puhui ADL:n konferenssissa New Yorkissa torstaina. Hän sanoo Yhdysvaltojen käyvän lävitse "syvää ja vaarallista muutosta", joka tulee vaarantamaan sekä Israelin turvallisuuden, että juutalaisyhteisön hyvinvoinnin Yhdysvalloissa. Foxman sanoo tilanteen aiheuttavan hänelle unettomia öitä.

  "Näemme lisääntyvässä määrin merkkejä halusta amerikkalaisten keskuudessa, jotta he mieluummin vetäytyisivät maailmalta jälleen kerran. Yhdysvallat näyttää haluavan välttää vastatusten asettumista Iranin ja iranilaisten kanssa," Foxman sanoi.

  Lokakuun alussa YK:n yleiskokouksessa Israelin pääministeri Netanyahu uhkasi yksipuolisilla sotilaallisilla toimilla Iranin ydinohjelmaa vastaan. Israel on levittänyt voimakkaita uhkauksia Irania vastaan huolimatta siitä, ettei kansainvälinen YK:n atomijärjestö IAEA ole löytänyt mitään todisteita siitä, että Iranilla olisi ydinohjelmassaan sotilaallisia tavoitteita. Iranin ydinohjelman kohteisiin on tehty myös lukuisia tarkastuksia.

  Israelilla puolestaan arvioidaan olevan arsenaalissaan noin 200-400 ydinkärkeä.

  Iran kiistää Israelin syytökset ja muistuttaa, että Iran on täyttänyt ratifioimansa NPT-sopimuksen vaatimukset. IAEA:n jäsenenä Iranilla tulisikin olla täydet oikeudet maan ydinenergiaohjelmaan. Iran on myös varoittanut Israelia seurauksista, mikäli Israel käynnistää sotilastoimia maataan vastaan.


  Lähde: PressTV

  Toimittaja: Janus Putkonen

  1.11.2013, Verkkomedia.org


KOMINFORM
http://www.kominform.eu

Psta:VD