Kirjoittaja Aihe: Aseellinen Jihad: Uskontoa, politiikkaa vai bisnestä (osa 3)  (Luettu 3570 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Aseellinen Jihad: Uskontoa, politiikkaa vai bisnestä (osa 3)  "Moskova, 18.10. (Rysslands röst) -- Enää pitkään aikaan ei ole ollut  salaisuus, että Naton itäisissä jäsenmaissa muodostetaan al-Qaidan militanttien sillanpääasemaa, sanoi orientalisti Stanislav Tarasov perjantaina Golos Rossii -uutistoimiston haastattelussa.

   - Aluksi Turkki kielsi, että sen alueella olisi terroristisia ryhmiä. Kuitenkin tilanteen Syyriassa pahentuessa edelleen yhdysvaltalaiset, eurooppalaiset ja myöhemmin turkkilaiset mediat alkoivat myöntää, että Turkin raja-alueilla on leirejä, joissa koulutetaan terroristeja ja niiden kautta tapahtuu myös terroristien siirtäminen Syyriaan muista maista, muiden muassa Libanonista.

   Ihmisoikeusjärjestö Human Right Watch on onnistunut kokoamaan todisteita siitä, että Turkki osallistuu terroristien kouluttamiseen. Järjestö on kehottanut Turkkia ryhtymään tiukkoihin toimenpiteisiin tässä asiassa, kertoi Syyrian kysymysten asiantuntija Lama Fakih.

   - Olemme onnistuneet selvittämään, että ryhmä, joka oli osallisena 190 siviilin surmaamisessa, muodostui ulkomaisista terroristeista, jotka meidän näkemyksemme mukaan siirtyivät Syyriaan Turkin kautta. Olemme selvittäneet myös, että tämän operaation rahoittaminen tapahtui Persianlahden maiden kautta.

   Al-Qaidan ympärille keskittyneiden terroristiryhmien saamaan runsaan rahoituksen vuoksi niiden toiminta on vilkastunut. Syyriasta on muodostunut värvättyjen terroristien taisteluolosuhdekoulutuksen  koekenttä, kertoi tunisialainen politiikantutkija Muhammad Yasin al-Djilas .

   - Syyrian konfliktin alussa muutamissa maissa aloitettiin järjestelmällisesti värvätä terroristeja. Näitä värväyskeskuksia on hyvin paljon Libyassa ja Tunisiassa, joista terroristit siirtyvät Turkin ja Jordanian kautta Syyriaan. Tunisiassa koulutetaan tuhansia terroristeja. Libyaan on perustettu koulutusleirejä, joilla on erittäin  korkean sotilastekninen en taso ja joissa terroristit saavat perusteellisen koulutuksen. Kouluttajat ovat al-Qaidan jäseniä, jotka ovat saapuneet naapurimaasta Algeriasta.

   Vaikuttaa siltä, että jihadin päärahoittajat eivät ota koskaan opikseen. On muistettava, että ensimmäinen leiri, jonka kautta taistelijoita siirrettiin, muodostettiin USA:n tuella Afganistaniin jo vuosien 1979 - 1989 sodan aikana. Muutamia kymmeniä tuhansia terroristeja, jotka olivat kotoisin arabimaista ja myös Pakistanista, taisteli neuvostoarmeijaa vastaan länsimaiden ja Lähi-idän maiden erikoispalvelujen aktiivisen tuen turvin. Tämän jälkeen puhkesi raju väkivaltaisuuksien aalto. Terrori-iskuja tehtiin Saudi-Arabiassa, Egyptissä, Algeriassa ja Marokossa. Tätä seurasi vuoden 2001 musta syyskuu USA:ssa, ja pommi-iskut Madridissa, Lontoossa ja jokin aika sitten Bostonissa. Tästä huolimatta, länsimaat ovat vakuuttuneita siitä, että uudet mujahidit, ovat vain sätkynukkeja heidän käsissään, mutta eivät huomaa, että talutusnuorat ovat jo aikoja sitten katkenneet."


   Rysslands röst / Igor Siletskij / KOMINFORM


http://swedish.ruvr.ru/2013_10_18/Internationellt-jihad-religion-politik-eller-affarsverksamhet-Del-3-6160/

KOMINFORM
http://www.kominform.eu


Psta:VD