Kirjoittaja Aihe: "Tukon Logistics OSK henkilöstöpäällikkö puuttuu vaaleihin?"  (Luettu 6920 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3760
"Tukon Logistics OSK henkilöstöpäällikkö puuttuu vaaleihin?"

"Tuko Logistics OSK.n pääluottamusmies Kim Savolainen kertoi että " Tuko Logistics OSK vt henkilöstöpäällikkö puuttuu tuotantotyöntekijöiden tuleviin vaaleihin, jotka pidetään loka -joulukuussa 2013 Tukon tiloissa. Tukon ("alakerran") luottamushenkilöt ovat useasti pyytäneen häntä lopettamaan kyseisen "touhun", lisäksi Palvelualojen ammattiliitosta Kaarlo Julkunen (PAM) on kehottanut Tukon henkilöstöpäällikköä lopettamaan vaalien "avustamisen".

Henkilöstöpäällikkö on esimerkiksi kyseenalaistanut "alakerran" vaalitoimikunnan kokoonpanon. Hänen mielestään vaalitoimikunnassa ei saisi istua kuin ne henkilöt, jotka nykyisellään istuvat työsuojelutoimikunnassa. Lisäksi henkilöstöpäällikkö on pyytänyt aikaisemmista Tukolla pidetyistä vaaleista pöytäkirjat kertoi Savolainen."

Fakta:


Työsuojeluvaaliohjeet lainaus :Erto pdf

Vaalitoimikunta

"Vaalien järjestelyistä huolehtii työpaikan henkilöstön valitsema vaalitoimikunta, joka koostuu noin kolmesta  " neljästä työpaikan työntekijästä. Suosittelemme, että vaalitoimikuntaan ei nimetä sellaista henkilöä, joka todennäköisesti asettuu työsuojeluvaalissa ehdokkaaksi. Vaalitoimikunta huolehtii siitä, että vaalit toteutetaan tämän ohjeen mukaisesti."


Luottamusmiesvaaleista (PAM)

"Työpaikan PAMiin kuuluvat työntekijät vastaavat luottamusmiesvalintojen järjestämisestä."

http://www.pam.fi/fi/osallistu/luottamusmies/valinta/Documents/Luottamusmiehen%20valintaohjeet.pdf

***

" Osallistuessaan työpaikan vaalitoimikuntaan, ei ole pakko olla työsuojelutoimikunnan jäsenenä."

Lisäys:

Luottamusmihen tai työsuojeluvaltuutetun rooli työpaikalla on hyvin merkittävä, ainakin työntekijöiden kannannalta. Suurissa yrityksissä työntekijämäärät kohoavat suuriksi, ja näin ollen vastuukin on melkoinen työntekijöiden työhyvinvoinnin valvonnasta- tai muista neuvoteltavista asioista jotka tuovat työyhteisöön muutoksia.


VD
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 17, 2013, 11:48:24 ap kirjoittanut VD.com »

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285

Slave

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
Vs: "Tukon Logistics OSK henkilöstöpäällikkö puuttuu vaaleihin?"
« Vastaus #2 : Lokakuu 14, 2013, 02:35:06 ip »
Näyttäs olee, tai ainakin näin lukee tuolla

"Henkilöstö- ja lakiasianjohtaja Tuko Logistics Cooperative "

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Vs: "Tukon Logistics OSK henkilöstöpäällikkö puuttuu vaaleihin?"
« Vastaus #3 : Lokakuu 14, 2013, 02:45:09 ip »
Jutusta tulee pakosti mieleen vanha kuva tukolta.


Kuva linkkitetty / lainattu varastoduunarit sivuilta

Kuvan nimi voisi olla, "kustaan työntekijöitä silmään taas"
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 14, 2013, 07:13:32 ip kirjoittanut VD.com »

Varastolainen

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 67
Vs: "Tukon Logistics OSK henkilöstöpäällikkö puuttuu vaaleihin?"
« Vastaus #4 : Lokakuu 14, 2013, 03:29:56 ip »
Hei huhu kielii, että työnantajalla olisi oma "hengenravinto" ehdokkaana näissä vaaleissa, työntekijöiden "iloksi".
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 14, 2013, 03:44:32 ip kirjoittanut VD.com »

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Vs: "Tukon Logistics OSK henkilöstöpäällikkö puuttuu vaaleihin?"
« Vastaus #5 : Lokakuu 14, 2013, 06:39:44 ip »
Jotenkin koko varastoala on mennyt aivan perseelleen työntekijöiden kannalta, ja ikävintä että epidemia on levinnyt paikasta toiseen. Liitot venyttää asioita tekemättä edes räikeimille epäkohdille mitään,  ja samalla työntekijät vikisee ja vinkuu paikasta toiseen.

Paskaa paketissa joka suunnasta, eikä kukaan tee mitään. Puhutaan ja tietysti puhutaan ,mutta mitä oikeasti tapahtuu, on täysin eri asia. Nykypäivänä  luotetaan ihmisten unohtamiseen sekä hajoita ja hallitse tekniikkaan, joka ihme kyllä on toiminut "vaseliinin" kera monessakin paikassa.  Tärkeämpää monin paikoin on ihmisten seuraaminen, kuin itse työn toteutus ja sen tulos. Edellä luetun kaltainen käytös, ei voi olla kuin hyväveli järjestelmän" tuotteliasta" tulosta.   

Vanha kirjoitus on hyvä virkistämään muistia.

Lainaus alkaa

"Megavarastojen nykyvalvonta / tehokkuusseuranta viitaa toisen maailmansodan aikaisiin keskitysleireihin, jossa kaikki ihmiset liikkuivat pää kumarassa, mykkinä, synkkä ilme kasvoillaan, alituisessa pelossa".

FASISTIDIPLOMATIAA

Keskitysleirin karjapaimenet ymmärtävät hyvin, että leirikarja kaipaa turvallisuutta, mutta tämä pitää järjestää yhteisten arvojen pohjalta.

Fasistinen on oikeastaan mikä tahansa sellainen sosiaalinen rakenne, joka nostaa esiin militaariset toimintatavat ja "kilpailuperiaatteet". Minkä tahansa militaarisen sosiaalisen rakenteen ja totaalisen sotakoneiston välillä on kysymys vain aste-erosta. Tietynlainen moderni militaarinen rakenne mahdollistaa psykopaattisten luonteiden esiin nousemisen. Kysymys ei ole kunniasta, urheudesta tai sankaruudesta, vaan niiden lumoukseen verhotusta täydellisestä psykopatiasta. Tällaisia henkilöitä on koko populaation määrään suhteutettuna kenties vähän (tai näin ainakin väitetään), mutta kun he esiintyvät vallan huipulla, heidän vaikutuksensa on joka tapauksessa suuri.

http://kaymala.blogspot.com

Lainaus päättyy

Uusi lainaus alkaa

Varoituksia ja jatkuvaa kyttäämistä, kyylrinä saattaa olla psykopaatti

Onko tuttua.

"Mitättömästä syystä kaivaa varoituksen ainekset sellaiselle jolle haluaa antaa sen. Pitää ainoana kriteerinä tehokuutta, pienestäkin notkahduksesta rankaisee ketä tahansa. Käyttää kaikki mahdolliset keinot ihmisten tarkkailuun, lailliset ja laittomat. Antaa aamupuhteeksi jollekin perheen äidille lopputilin (vaikkapa minuutin myöhästymisestä), vaikka tietää hänen olevan nelihenkisen perheen ainoa elättäjä. Katsoo sormiensa läpi tiettyä ryhmää".

***


Psykopaatti temmeltää liike-elämässä


"Nykyinen liike-elämä, jossa muutos on jatkuvaa, on psykopaateille oiva temmellyskenttä. Kanadalainen tutkija Robert D. Hare arvioi, että johtajista tai niiksi pyrkivistä psykopaatteja on kolme prosenttia, kun keskimäärin näitä on prosentti väestöstä. 

Moni yritys hakee dynaamista riskinottajaa ja hyvää tyyppiä. Jos haastatteluun tulee karismaattinen henkilö, joka tuntuu olevan täydellinen vastaus yrityksen ongelmiin, rekrytoijien pitäisi innostumisen lisäksi valpastua: kyseessä voi olla psykopaatti.

Kanadalaistutkijat Robert D. Hare ja Paul Babiak kirjoittavat juuri suomeksi julkaistussa kirjassaan Käärmeet liituraidassa, että vaara palkata psykopaattisia henkilöitä kasvaa, kun liiketoiminta on jatkuvassa muutostilassa.

 Muutoksessa ei enää tarvita perinteisiä "firman miehiä ja naisia". Heidän sijaansa palkataan saneeraajia, jotka saavat aikaiseksi paljon ja pian. Hare on aloittanut psykopaattien tutkimisen vankilapsykologina. Vaikka psykopaateilla on suuri mahdollisuus joutua vankilaan, läheskään kaikki eivät ole tuomittuja rikollisia. Haren mukaan niin yrityselämässä kuin politiikassakin on tavallista enemmän psykopaatteja. Kun heitä on keskimäärin yksi prosentti väestöstä, johtajista tai niiksi pyrkivistä heitä on kolme prosenttia. Otollisia paikkoja ovat uudet alat, joille ei ole ehtinyt syntyä vakiintuneita käytäntöjä.

Psykopaatit osaavat hämätä ja manipuloida. Organisaatioiden ja henkilöstön kehittämiseen erikoistunut psykologi Tuija Matikka toteaa, että halpaan voivat mennä niin rekrytoijat kuin psykologitkin.

Usein psykopaatit antavat vaikutelman vahvasta itseluottamuksesta ja itsetunnosta. Kuoren takana on kuitenkin petollinen, itsekeskeinen ja omia pyrkimyksiään edistävä valehtelija. Tyypillista on, että psykopaatti arvioi kohteensa hyödyn, käyttää sitä hyväkseen ja lopulta hylkää. Tällainen henkilö voi ajaa sekä työyhteisön että koko yrityksen vaikeuksiin."

"Johtajan ankarasta riskinotosta ja omatunnottomuudesta voi olla hyötyä yritykselle - jonkin aikaa. Matikka on vakuuttunut siitä, että ajan mittaan tällainen henkilö on tuhoisa."


Lähde: Talousanomat

Lainaus päättyy

Tästä koko setti:
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,943.0.html

« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 22, 2014, 09:43:01 ap kirjoittanut VD.com »