Kirjoittaja Aihe: USA hyväksyi kemiallisten aseiden käytön Irakin ja Iranin välisessä sodassa  (Luettu 3822 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
USA hyväksyi kemiallisten aseiden käytön Irakin ja Iranin välisessä  sodassa
 Washington, 27.8. (Prensa Latina) -- CIA:n salaisiksi luokittelemat  asiakirjat vahvistavat, että Yhdysvaltain hallitus hyväksyi 25 vuotta  sitten sen, että Irakin presidentti Saddam Hussein käytti kemiallisia  aseita Irakin ja Iranin välisessä sodassa.

  Washington harkitsee nyt toimia Syyriaa vastaan vastaavalla  perusteella.

  CIA:n asiakirjoista ilmenee, että Valkoisen talon liittolaisena  toiminut Irakin johtaja käytti näitä aseita Irania vastaan vuosina  1980-1988 käydyssä sodassa.

  Foreign Policy -lehti ja muut Yhdysvaltain digitaaliset mediat ovat  kertoneet, että Yhdysvaltain presidentti Ronald Reagan asetti tuolloin  Iranin voittamisen  ensisijaiseksi geopoliittiseksi tavoitteekseen ja  vaati, että Irakin tuli voittaa sota millä hinnalla hyvänsä.

  CIA:n entinen virkamies Rick Francona on vahvistanut, että CIA:lla oli  vuodesta 1983 lähtien näyttöä siitä, että Bagdad käytti kemiallisia  aseita, mutta näitä todisteita ei ollut Iranilla, joten asiaa ei voitu  antaa YK:n käsiteltäväksi.

  Viime viikolla Barack Obaman hallinto ilmaisi harkitsevansa  sotilaallista väliintuloa Syyriassa, jota se sanoi epäilevänsä  laittomien aseiden käyttämisestä Damaskoksen esikaupunkialueella.

  Presidentti Bashar al-Assad on kiistänyt kaikki syytökset ja todennut  muiden argumenttien lisäksi, että kemiallisten aseiden käyttäminen  Syyrian konfliktissa olisi mahdotonta, koska terroristikapinallisten  toiminta-alueiden  rajat ovat tältä kannalta aivan liian epätarkkoja.


  Prensa Latina / KOMINFORM


http://www.plenglish.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1800641&Itemid=1


KOMINFORM
http://www.kominform.eu


Kuva Vd kuvituskuvaa
Psta:VD
« Viimeksi muokattu: Elokuu 28, 2013, 06:53:47 ip kirjoittanut VD.com »