Kirjoittaja Aihe: Tehdäänkö Suomesta EU:n ydinjätekaatopaikka?  (Luettu 4004 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Tehdäänkö Suomesta EU:n ydinjätekaatopaikka?
« : Syyskuu 01, 2008, 11:56:55 ap »
Pikkuruinen Suomi, mitä Suomella on mitä EU:lla ei ole? Liikkumattomat peruskalliot.
Maantieteellisesti Suomi on EU:n reuna-aluetta ja vielä haja-asuttua, joten ei olisi yhtään kaukaa haettu ajatus sijoittaa EU:n ydinjätteet Suomeen. Ulkomaiset, kuten Kanadalaiset kaivosyritykset jyrsivät Suomen maaperää varsin tarmokkaasti. Jokin ulkomainen kaivosyritys poraa paraikaa Ilomantsin peruskalliota kultakaivoksen nimellä, vai ydinjätesiiloa?

Hallitukselta tuskin saisi sitoumusta ydinjäteasiaan, ainakaan niin että Suomesta ei koskaan tulisi EU:n ydinjätekaatopaikkaa.TJVD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Vs: Tehdäänkö Suomesta EU:n ydinjätekaatopaikka?
« Vastaus #1 : Syyskuu 02, 2008, 10:34:13 ap »
Ja pieni maantieteellinen näkökulma

Kolin tulivuori on sammunut, mutta aikoinaan Pohjois-Karjalan tulivuoret sylkivät maanuumenista ihmisten himoitsemia metalleja ja mineraaleja lähemmäs maankuorta, ei siis ihme jos kaivosyhtiöiden kaivamat luolat ja montut tulevatkin näille kulmille, kuten Outokumpu. Saa nähdä milloin Kolin alue alkaa muuttua, ukko ja akka (koli) kallio muuttuu emmentaali " koliksi"kallioksi. Pohjois-Karjalassa on hyvää ja vanhaa kalliota pienille kaivauksille. Ja kuin huomioidaan se tosiseikka, ettei Suomalaiset saa kuin makkarat leivän päälle, niin kyllä kannattaa.  

Kaivosyhtiöitä kiinnostaa vanha kallioperä

(kuva 1921 työväenkalenteri)

Rumaa jälkeä jättää kaivosyhtiöt jälkeensä

Lipasvaarankaivos, noin 35Km Kolista länteen (vedessä ei edes voi uida).Tälläkin paikalla oli ennen maatila, jonka kaivosyhtiö pakkolunasti.

Ja sitten ehkä se kuuluisin....Outokumpu

Suurin osa kaivostunneleista on sortunut, kaivoksen ympärille rakennettujen talojen vajoamista seurataan vuosittain.

Ruotsinvallan-aikana Suomesta kuskattiin Tervaa ja viljaa Ruotsin puolelle kruununveroina, nyttemmin ulkomaiset kaivosyritykset nussivat kaikki Suomen luonnonrikkaudet omiin taskuihinsa. Suomi kuitenkin on kehittynyt vuosisatojen saatossa, enää ei tarvitse viedä, vaan muiden maiden tyypit saa hakea ne itse. TJ

Australialaisyhtiö Vulcan Resourcer Ltd:n
"Polvijärven Kylylahdessa aloitetaan uuden kaivoksen rakentaminen jo tänä vuonna loppuvuodesta. Aikataulu on tiukka, mutta siinä uskotaan pysyttävän. Pohjois-Karjalaan uusi kaivos tuo runsaasti investointeja, jopa 100 miljoonaa euroa Työpaikkoja kaivos tuo Polvijärvelle kolme sataa."
 http://www.karjalanmaa.fi/tarkennus.php?lehti=929&id=20099609

Pampalossa kultaan kiinni 2010
"Pohjois-Karjalassa edistyy myös toinen iso kaivoshanke. Ilomantsissa sijaitsevan Pampalon kultakaivos pyrkii aloittamaan tuotantonsa vuonna 2010. Pampalon kultakaivos on osa 40 kilometrin kultalinjaa, jolta löytyy 22 tunnettua esiintymää. Esiintymät ovat Endomines Oy:n hallussa."
http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/uutiset/10126.html
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 27, 2009, 07:47:11 ip kirjoittanut Ylläpito »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Vs: Tehdäänkö Suomesta EU:n ydinjätekaatopaikka?
« Vastaus #2 : Syyskuu 28, 2008, 12:38:42 ip »
Ydinjätesäiliöt vuotavat Saksassa
28.09.2008 04:06
 
"Saksalaisen suolakaivoksen uumeniin "ikiajoiksi" haudatut ydinjätesäiliöt ovat alkaneet vuotaa. Itse kaivoskin uhkaa romahtaa."
(MTV3-STT) http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2008/09/721758


*****************************************************************************

Kysymys: Arsi Ikoselle (SKP) TJ ..Kysyy.. tehdäänkö Suomesta ydinjätekaatopaikka?
Vastaus:25.9.2008 19.08
"Pelkään, että EU tekee Suomesta ydinjätekaatopaikan, koska Suomi-mallioppilashan ei yleensäkään koskaan sano mihinkään EU:lle vastaan tai aja omaa kansallista etuaan. Ja täällä on jo alettu järjestelemään loppusijoitusta, kun muualla vielä mietitään. Toki omat jätteet pitää itse hoitaa, mutta pelättävissä on, että paine jätteiden tuontiin muualtakin kasvaa". http://arsi.blogit.uusisuomi.fi/2008/09/20/suomen-kommunistisen-puolueen-skp-vaaliohjelma-v-2008/ TJ
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 27, 2009, 05:48:54 ip kirjoittanut Ylläpito »