Äänestys

Onko globaali oravanpyörä liian kiivas nykypäivän töelämässä.

KyllÖ
Ei
En osaa sanoa
Nostattaa verenpainetta

Kirjoittaja Aihe: Työsuojelukulissi vaikuttaa työllisyyteen.(Inex kiukuttelee)  (Luettu 27986 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Miten työntekijöistä huolehditaan tai välitetään megavarastomaailmassa oikeasti ?

Erään (ex) työnjohtajan mukaan sopiva työssäolo aika elintarvikekeräilijänä on 5-8 kk, siinä ajassa olisi työntekijästä päästävä eroon. Työntekijöiden revittäminen vaikuttaa varmasti poissaolotilastoihin,milloinkohan Kelassa heräillään todellisuuteen.

Herää kysymys, riittääkö Suomessa lähivuosina elintarvikekeräilijöitä megavarastoihin jos hypervauhdilla työntekijöistä  imaistaan mehut, entä halukkuutta jos vaihtoehtojakin on?

Jättivarastojen ongelmat ovat suurin piirtein samat, myös työsuojeluilluusio kulkee samalla kaavalla. Elintarvikekeräilijä kiipeilee urakalla epäergonomisissa asennoissa koneensa päällä.

Keskon ( hakkilan varastossa )  keräilykoneisiin on jopa asennettu tikapuut, joita pitkin työntekijä kiipeilee hyllyköön hakemaan tuotteita urakalla. Erään työnmittaajan mukaan "Kesko tarvitsisi satakunta elintarvikekeräilijää lisää jos työnergonomisuus huomioitaisiin työnkellotuksessa".

Elintarvikekeräilyssä nivelet kuluvat epäergonomisissa asennoissa nopeasti, nivelet kuluvat samoin kuin autossakin, niinpä väistämätön käyttöikä saavutetaan aikanaan. Varastoissa ei virallisesti ammattitauteja ole, eikä varmasti tulekaan jos työnantajalta kysytään. "Vammat joita elintarvikekeräilystä syntyy, ovat niin sanottuja synnynnäisiä".

Pelkästään elintarvikekeräilyyn jouduttaisiin palkkaamaan Suomessa monia satoja jopa tuhansia työntekijöitä jos lakia noudatettaisiin, niinhän se on että oikeanlaisten työvälineiden käyttö hidastaa työprosessia. Ennen kuin elintarvikekeräilijöiden asioiden parantamiseksi alkaa mitään tapahtumaan, niin se vaatii tekoja ja suuria sellaisia joko median tai viranomaisten toimesta.Tätä mieltä olisi työsuojelupiiri Inex (espoon varaston) elintarvikeräilystä.

"Käytäntö Inexsillä ei kuitenkaan tue työsuojelupiirin näkemystä, "luultavammin koko työsuojelupiiri on yhdentekevä Inexsille". Niin.. työsuojelupiirin paperit olivat "historiasta" kuitenkin eletään vuotta 2007 ja peruselementit ovat samat kuin ennenkin"

Nolla tapaturmaa  oe utopiaa vai realismia?
(julkaistu Inexsin sisäisessä lehtisessä)

Inex kilon varasto on liittymässä nollatapaturmaa foorumille.
http://www.ttl.fi/Internet/Suomi/Palvelut/Lisatietoa+palveluista/Tyoturvallisuus/Nolla+tapaturmaa/default.htm

Idea on hieno, mutta onko Inex valmis sijoittamaan muutamia miljoonia työturvallisuuteen, VAIN muutaman tuhannen miljoonan liikevaihdosta. Miten voidaan puhua työturvallisuusasioista "nollatoleranssi" jos käytäntö on aivan muuta, kummallista.  

"Keräilijät tekevät itsemurhia Inexsillä"
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,858.0.html

Halua voi olla suuntaan jos toiseen, mutta onko työnantaja valmis maksamaan työntekijän terveydestä euroakaan. TJ

« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 21, 2011, 08:56:08 ip kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Inex kiukuttelee
« Vastaus #1 : Elokuu 05, 2008, 10:58:27 ap »
Inex Partners Oy:n toimitila- ja turvallisuuspalveluiden turvallisuuspäällikkö otti yhteyttä varastoduunarit.com ylläpitoon. Tuomalla ensin esiin perusteettoman asianlaidan. "Helposti tulee mieleen että asiaa on johdettu oman hyötymisen tarkoituksessa, saamalla tilanne itselleen edulliseksi kuin itse varsinaisen asian". Seuraavanlaisella tavalla¦.


29.07-2008
"Moi,"
"pyydän ystävällisesti, että poistatte verkkosivun "Työsuojelukulissi vaikuttaa työllisyyteen" osalta Työsuojelupiirin pöytäkirjan, joka koskee Inex Partners Oy:tä."

"Perusteluna tälle pyynnölle on, että asiakirja on tarkoitettu yhtiömme sisäiseen käyttöön ja luokiteltu luottamukselliseksi asiakirjaksi. Yhtiön tietoturvaohjeiden mukaan luottamuksellisia asiankirjoja ei voi julkaista esim. internet-sivuilla".

"Meillä on mahdollisuus tehdä viranomaisille tutkintapyynnön asiakirjan julkaisusta sivustollanne, jos pyyntöämme ei toteuteta"

Terveisin
JT
Turvallisuuspäällikkö
Inex Partners Oy
Toimitila- ja turvallisuuspalvelut

Huomioitava tosiseikka on se, ettei Inexsin  tietoturvaohjeet koske varastoduunarit foorumia. Foorumi noudattaa Suomen eikä suinkaan Inexsin laatimia lakeja. Asialla oli kuitenkin välittömiä vaikutuksia Inexsin työtätekevien keskuudessa. "Nimittäin henkilökunnalle suunnatut raportit ja työsuojelupiirin tarkastuskertomukset joutuivat lasikaappiin", josta niitä sitten työntekijät voisivat lukea. Luultavammin Inexsin uskomus tai toimintaan viittaava käytös tukisi käsitystä, että pöytäkirjat olisivat jonkun työntekijän toimittamia varastoduunarit.com foorumille. Tosiasiassa jokaisella Suomalaisella on mahdollisuus saada kyseistä käyttäjäyritystä koskevat työsuojelupiirinasiakirjat haltuunsa "julkiset sellaiset", jos osaa pyytää niitä työsuojelupiiristä. 

Poistopyyntöä koskevissa pöytäkirjoissa ei ole mitään sellaista joka olisi ollut hyvientapojen vastaista mm .henkilötietoja tai kuvista tunnistettavissa olevia henkilöitä. Kuvien epäselvyydestä johtuen on kyseenalaista tunnistaako henkilö itsekään itseään, vaikka siinä olisikin. Pöytäkirjoista ilmenee ainoastaan Inexsin työntekijöillä teettämää työntoteuttamistapaa. Otimme asian johdosta yhteyttä tietosuojavaltuutetun toimistoon, ¦Emme ota asiaan kantaa. Henkilöön liittyviä henkilötietotunnisteita ei ole, näin ollen asia ei ole henkilötietolakiin liittyvä. 

Olisimme ymmärtäneet Inexsin pyynnön paremmin, jos tueksi olisi esitetty esitettävissä olevat todisteet. Näin ollen olimme täysin ymmällään Inexsin pyynnölle. Pyysimme Inexsiä tarkentamaan asiaa seuraavasti¦

29.07-2008
Hei XXXX...

Voisitteko hieman tarkentaa yhtiönne näkökantaa jotta oikaisu olisi  mahdollinen, onko työsuojelupiirin kertomus virheellinen?

Mitä kohtaa tarkoitatte työsuojelupiirin pöytäkirjassa?

Kiitos kiinnostuksesta sivustojamme kohtaan T:VARASTODUUNARIT.COM /YLLÄPITO

Inex Partners Oy Turvallisuuspäällikkö vastaa seuraavasti¦


30.08-2008
"Moi,"
"työsuojelupiirin kertomus ei ole virheellinen, mutta kyseinen asiakirja on tarkoitettu yhtiömme sisäiseen käyttöön eikä näin ollen sille ole annettu julkaisuoikeutta nettisivustolle."

"En tiedä mistä olette kyseisen asiakirjan haltuunne saanut, joten pyydän, että asiakirja poistetaan sivustoltanne."

Terveisin
JT
Turvallisuuspäällikkö
 
Inex Partners Oy
Toimitila- ja turvallisuuspalvelut

Pyysimme Inexsin ensimmäisen yhteydenoton jälkeen oikeusministeriön näkökantaa kyseistä asiaa kohtaan.
Vastaus kuuluu seuraavasti¦..


Tervehdys

"Tutustuin asiakirjoihin antamassanne osoitteessa.
Kyseessä on pöytäkirja, joka allekirjoitusten perusteella käsitelty
työsuojelupiirissä. Lain viranomaisten julkisuudesta 6§:n 6-kohta
tarkoittaa sellaista pöytäkirjaa, joka on laadittu jonkun asian
valmistelemiseksi tai viranomaisen sisäiseen käyttöön. Minulle antamanne
selvityksen perusteella kyse ei ole tällaisesta pöytäkirjasta vaan
normaalista pöytäkirjasta, joka on tullut julkiseksi allekirjoituksen
jälkeen."

"Näin ollen koska kyseessä on julkinen asiakirja voi sen sisältämiä tietoja
myös julkaista internetissä."

Kesäterveisin

Riku Neuvonen
****************************************
Riku Neuvonen
Erityisasiantuntija
Oikeusministeriö, lainvalmisteluosasto/julkisoikeus
Riku.Neuvonen@om.fi
(09) 1606 7693
PL 25, 00023 Valtioneuvosto (Eteläesplanadi 10)

"Edellä luetun Inexsin toimitila- ja turvallisuuspalveluiden turvallisuuspäällikkö varmasti tiesikin. Tai ainakin luulisi tietävän, sillä hänhän ohjasi Tarja Halosenkin vierailulle Inexsin tiloihin aikoinaan".

"No mikä ihme asiakirjoissa olisi sellaista, mistä Inex olisi kiinnostunut. Luultavammin Inexsin työntekijöillä teettämä itse keräilytyön toteuttamistapa, joka ei ihan mallilleen mene. Nimittäin keräilykoneen pääalekiipeäminen saattaa johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai jopa kuolemaan. Työsuojelupiiristä kerrottiin ettei kyseistä keräilytyöhön liittyvää työntoteuttamistapaa saa teetättää työntekijällä, jossa piilee loukkaantumisen tai jopa kuoleman vaara. Onko suurissa elintarvikevarastoissa, kuten Inexsin elintarviketyöntekijällä  työvelvollisuus asettaa itsensä loukkaantumisen tai kuoleman vaaraan keräilytyötehtävät täyttääkseen. Vastaus on kyllä¦.sillä tuotteet ja tavarat ovat sijoitettu siten, ettei tietyillä Inexsin ostoilla voi niitä saada ilman kiipeilyä".

Ja varsinaiseen asiaan.. Pyysimme edelleen Inexsiltä perusteluja koskien pöytäkirjojen poistoa varastoduunarit.com foorumilta.
   
30.07-2008
Pyyntönne työsuojelupiirin pöytäkirjojen (Inex, Espoo kilon varasto)  poistamisesta varastoduunarit.com foorumilta vaatii edelleen lisäselvitystä. Pla Pla Pla Pla.

Lopuksi Inex Partners Oy:n toimitila- ja turvallisuuspalveluiden turvallisuuspäällikkö vastasi, seuraavasti.


31.08-2008
"Moi,
"sain tiedon nettisivusta henkilökunnan edustajalta, joka tiedusteli, että onko Inex antanut luvan julkaista ko. sivustolla pöytäkirjan, jossa hänen kuvansa esiintyy. Hän koki yksityisyytensä tulleen loukatuksi."

"Ilmoitin, että Inex ei ole kyseistä lupaa antanut ja lupasin yllä yhteydessä sivuston ylläpitäjään, koska asiakirjan omistaa Inex."

"Kun asiakirja poisto ei tunnu etenevän, niin ilmoitan ko. henkilölle asian tilan ja kerron miten voi edetä asian suhteen."
 
Terveisin
JT
Turvallisuuspäällikkö
Inex Partners Oy
Toimitila- ja turvallisuuspalvelut

Asiat hiukan muuttui.

"Koko asiakirjojen poisto olisikin ollut Inexsin mieleen samassa asiayhteydessä jossa Inexsin henkilökunnan edustajan kyselystä on edetty" "ainakin turvallisuuspäällikön mukaan". Mutta huomattuaan ettei se onnistuisikaan, niin poistopyyntö kohdistettiin kuvaan jossa henkilökunnan edustaja tunsi yksityisyytensä tulleen loukatuksi. 31.07-2008 ilmoitimme sähköpostissa turvallisuuspäällikölle seuraavasti¦ "luulisimme kuitenkin että yleisin menettelytapa tämänkaltaisiin pyytöihin tulisi henkilöltä itseltään jota kyseinen asia koskee, tai poliisilta". Todellakin, asia olisi hoitunut silmänräpäyksessä jos varsinainen asia olisi ilmoitettu niin kuin se olisi ollut. 


Pyydämme henkilökunnan edustajalta anteeksi. Kuvat ovat korjattu niin ettei kuvassa olevakaan tunnista itse itseään /jos tunnisti aikaisemminkaan "varmuus on nyt 100%". Pahoittelemme tapahtunutta. T:VARASTODUUNARIT.COM/Ylläpito

--------------------------------------------------------------------------------------------
Lisäys 07.08-2008

Työsuojelupiirin ohjeissa on selkeät ohjeistukset Inexsin keräilytyön toteutukseen, joka edellä luetusta voidaan ymmärtää "jo 2002". Olisiko epäkohtiin pitänyt reagoida? Esimerkiksi tehdä jotain? Kenen vastuulla kiipeilyä harrastetaan? Vai olisiko aika liian lyhyt "tehdä mitään", vain vaatimattomat kuusi vuotta.

"Inexin varastossa Espoon Kilossa 18.06-08 sattui jälleen kerran keräilyonnettomuus. Keräilytyössä työskentelevä nainen keräili keräilykoneensa päältä "seisoen" tuotteita korkean lavan päältä (tuoretuotepuolella), horjahti ja putosi päälleen lattialle. Työntekijä kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan".


Mitä tämän jälkeen tapahtui Inexsillä¦.

Tämän 18.06-08 putoamistapauksen jälkeen, (Inexsin työntekijöille suunnatuissa) televisioissa pyöri ruokalistojen lisäksi video, jossa näytettiin kuinka kiipeilet turvallisesti, videossa pyöri teksti "koneen päälle saa nousta noudattamalla suurta varovaisuutta".

Edellä luetusta voi ymmärtää että yhtiö otti asian vakavasti "tai sitten pitää videota suurena vitsinä (kiipeilet turvallisesti)". Videossa ei kuulemma ollut ohjeita kuinka loukaannun turvallisesti oikein.

Ja homma jatkuu, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Kuin Suomi liittyi EU:hun, tuli työsuojelua myös koskemaan EU:n direktiivit mm. työkoneiden käyttöä ja muita työntekijää koskevia turvaohjeita. Työsuojelulainsäädäntö oli jo yksinäänkin laaja lainsäädännön osa, mutta nykyään nämä yhdessä muodostavat  hyvin laajan turvaverkon työntekijän turvallisuutta ajatellen. Lähes jokaisen "hilavitkuttimen" käyttöön ja työntekoa koskevaan asiaan löytyy laki.

Tässä asiantuntevalle ihmeteltävää.

"Kummallisinta asiassa on se, ettei kukaan puutu täysin tahallaan tuotettuihin työtapaturmiin, vaikka niitä kirjataan tuon tuosta. Ovatko työsuojelulait pelkästään rikkomista varten?"

Työtapaturman korvausvastuu lankeaa aluksi / yleensä työnantajan vakuutusyhtiölle. Kuin aikaa kuluu niin työtapaturmasta saatu vamma muuttuu  synnynnäiseksi. Jos vakuutusyhtiö ei pysty työtapaturmasta saatua vammaa synnynnäiseksi todistamaan, niin kumoaa vakuutusyhtiö korvausvastuunsa liitepäätösmenettelyllä. Hyvin yleistä on se, että tapaturman kärsinyt henkilö jää omanonnensa nojaan pyörittelemään jumalatonta paperipinoa kenenkään auttamatta asiassa.


Oletko ajatellut asiaa tältä kantilta?

Miksi vakuutuslaitokset vaikenee? Tämä on hyvä kysymys, "voisiko luulla tai jopa ymmärtää että yrityksien maksamat vakuutusmaksut ovat sen verran hyvät, että tietyissä rajoissa annetaan ruletin pyöriä" "oikeastaan kenenkään puuttumatta siihen".TJ
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 14, 2017, 09:57:02 ip kirjoittanut VD.com »

Tuunari

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
Vs: Työsuojelukulissi vaikuttaa työllisyyteen.(Inex kiukuttelee)
« Vastaus #2 : Elokuu 12, 2008, 11:21:00 ip »
On se vaan esim. vaikeata ostaa roclalta beanien tilalle koneita, joiden lattia nousee mukana, jolloin ei tarvi kiipeillä. Tai kerätä vaan lattiatasolta. Mutta minkäs teet kun ainakaan osa työnjohdosta ja päälliköistä ei ole paljoa kouluja käynyt puhumattakaan logistiikka-alan koulutuksesta. Tsemppiä ylläpidolle, asiaa tämä foorumi, pitäisi vaan saada lisää näkyvyyttä (jotta kaikki alan ammattiduunarit löytäisivät tämän niin saataisiin huippuväki työntekijäänsä arvostaviin firmoihin töihin=TYÖ-NTEKIJÖ,, ON YRITYKSEN TÖ,,RKEIN VOIMAVARA). Itse onneksi nostin Inexiltä kytkintä elävänä kahdeksan palvelusvuoden jälkeen. Tosin henkinen puoli kärsi ja tuntuu että vieläkin on eräs elin otsassa vaikka lopputilistä on jo vuosia. Edelleen olen alalla.
Kaipaisin tänne lisää väkeä ja keskusteluja eri firmoista ihan käytännön tasolta, joten varmaan pitäis mainostaa ja linkittää tätä muilla foorumeilla tai tehdä jopa mainosbannereita yksityisten/yhteisöjen kotisivuille.

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Vs: Työsuojelukulissi vaikuttaa työllisyyteen.(Inex kiukuttelee)
« Vastaus #3 : Elokuu 14, 2008, 08:16:08 ip »
"Näyttäisi siltä että varastojen "ainakin kyseisen" konehankinnat menevät halvimman mukaan, työntekijöistä viis "kulutustavaraa". Koneet varmasti olisi varaa hankkia, sekä huomioida työntekijän urakka palkassakin oikeaoppinen keräilytyöntyön toteutus, mutta¦.kuluja, kuluja, kuluja. Varastotyöntekijä on pelkästään välttämätön kulu, menoerä. Vääränlaisten koneiden käytöstä ensimmäisenä mieleen tulisi kustannus, keino saada tavaran läpimeno prosessi mahdollisimman halvalla. Muuta niin kauan kuin ihmisiä elintarvikekeräilyssä käytetään, olisi toimittava normaali maalaisjärkeen perustuvilla työntoteuttamistavoilla"sellaisissa paikoissa, joissa on tarjona vaara, että työntekijät saattavat pudota tai putoilevat esineet heitä vahingoittaa , tulee olla tarkoituksenmukaiset ja työnlaatuun soveltuvat turvallisuuslaitteet" . Näin, ja olihan edellinen lakikirjasta koukattukin "tosin vanhasta sellaisesta". Konehankintojen kohtuuttomista kuluerästä työnantajaa kohtaan tuskin voitaisiin puhua (huomioiden liikevaihto), eikä oikeanlaisten työmenetelmien vaikeasta tai jopa mahdottomasta toteutumisesta suhteessa käytössä olevaan, ei ollenkaan. Mistä sitten kiikastaa.tämä onkin vaikea yhtälö, kenties joidenkin asioiden laistamisesta tai oman vapaan mielivallan käytöstä. Vallasta panna vastalauseensa muiden yksimielistäkin päätöstä vastaan sillä vaikutuksella, että päätös ei tule päteväksi, kuten työsuojelulaki".
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Kuin työolot huononevat alkaa väistämätön liikehdintä, epäkohdista viestiminen  yleistyy internetissä. Mahdollisuudesta voi "vinkata" ,lähes ilmainen keino yhdistää työntekijöiden ajatuksia. Tämä tilanne tulee uutena asiana työnantajalle "vaatii hiukan sulattelua". Tällä hetkellä asiat muhii ja muhii. TJ
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 14, 2017, 09:59:50 ip kirjoittanut VD.com »

Working class hero

 • Vieras
Vs: Työsuojelukulissi vaikuttaa työllisyyteen.(Inex kiukuttelee)
« Vastaus #4 : Elokuu 25, 2008, 11:13:39 ap »
Lainaus
Työtapaturman korvausvastuu lankeaa aluksi / yleensä työnantajan vakuutusyhtiölle. Kuin aikaa kuluu niin työtapaturmasta saatu vamma muuttuu  synnynnäiseksi. Jos vakuutusyhtiö ei pysty työtapaturmasta saatua vammaa synnynnäiseksi todistamaan, niin kumoaa vakuutusyhtiö korvausvastuunsa liitepäätösmenettelyllä. Hyvin yleistä on se, että tapaturman kärsinyt henkilö jää omanonnensa nojaan pyörittelemään jumalatonta paperipinoa kenenkään auttamatta asiassa.

Mutta onko kellään käynyt mielessä se että, tietävätkö vakuutusyhtiöt esim: tässä tapauksissa koneenpäälle nousemisen rajoituksista/kiellosta jotka ilmenevät aivan selvästi koneen käyttöohjekirjoista. Tietävätkö vakuutusyhtiöt että, he ovat saattaneet vuosienvarrella maksaa vahingonkorvauksia perusteettomasti jonka olisi tässäkin tapauksissa kuulunut itse varastofirman maksettavaksi kun, ovat toimineet lain ja sääntöjen vastaisesti. Viimekädessä me veronmaksajat maksamme kauttarantaa ja korotettuina vakuutusmaksuina koko laskun.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 13, 2008, 08:19:20 ip kirjoittanut Ylläpito »

Varastolainen

 • Vieras
Vs: Työsuojelukulissi vaikuttaa työllisyyteen.(Inex kiukuttelee)
« Vastaus #5 : Syyskuu 10, 2008, 07:04:15 ip »
Niin tarkoitit varmaan tätä ohjeistusta joka tulee kaikkien keräilykoneiden mukana mallikohtaisesti ja joka on tarkoitettu nimenomaan koneen käyttäjälle. Ohjeistuksessa velvoitetaan työnantajaa huolehtimaan että työntekijä noudattaa ohjeistuksia. KATSO KOHTAA:

10.1 Trukin kieletyt käyttötavat
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 10, 2008, 07:23:19 ip kirjoittanut Ylläpito »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Vs: Työsuojelukulissi vaikuttaa työllisyyteen.(Inex kiukuttelee)
« Vastaus #6 : Syyskuu 13, 2008, 11:39:02 ap »
Yllä oleva käyttöohje" melko todennäköisesti" on Roclan P20 keräilykoneesta, jota useimmat varastot käyttävät, vai mitä?

Valmistaja kieltää käyttämästä konetta nousualustana, ja tuskin Rocla olisi saanut konetta myytyäkään (ainakaan EU-alueella) jos kieltoa ei olisi mainittu.(samat lait koskevat kaikkia matalantasonkeräilykoneita)

Vaikka trukkivalmistaja "ainakin käyttöohjeen mukaan" ymmärtää mihin konetta saa ja ei saa käyttää, niin työnantaja ei. Tässä tyypillistä työnantajan työsuojelu /käyttöohje "sovellusta" .

."kiipeilkää varovasti, käyttäkää erityistä varovaisuutta kiipeillessänne, kiipeily on edelleen osana keräilytyötä". Kenenkään työnantajan ohjeissa ei mainintaa, loukkaantukaa oikein. "Voi Jeesus, miten viisasta johtohenkilöstöä osakkeenomistajat ovat saaneet palkollisikseen" "ei mene rahat hukkaan". "Nukahdus on kuitenkin käynyt varastosuunnittelijoilla", "kuin myös monella muullakin".

Elintarvikekeräilijöille on tapahtunut putoamisonnettomuuksia vuosikymmeniä, erilaisin seurauksin (suurin osa olisi vältetty työmenetelmiä muuttamalla). Ei siis ole kyse täysin uudesta asiasta, eikä siitä etteikö asialle voitaisi tehdä jotain.

Millä taataan ettei työntekijä putoa betonilattialle tai koneensa päälle? Kuten useasti on tapahtunut monessa varastossa. Tikapuille kiivettäessä on molemmat kädet kiinni tikapuissa, kiipeilyä ei tehdä urakalla. Keräilytyössä kiivetään ilman käsiä "kädet ovat kiinni tavaroissa" ja urakalla.

Jo kolmekymmenluvun laki kirjoistakin voisi lukea lakia, joka olisi estänyt työntekijöillä vastaavanlaisen työn teettämisen , saatikka nykyaikana. Miten ihmeessä kyseinen asia pääsi edes tapahtumaan, kuin se oli kielletty jo seitsemänkymmentä vuotta sitten  ? Kenenkään muka huomaamatta mitään? Puuttumasta siihen, esim. tapahtuneiden loukkaantumisien perusteella?

"Kyseisen asian ympärillä kuohuu parhaimman luokan työsuojelukomedia".

Päänäyttelijät: "PAM", Kesko, Tuko, Inex ja "työsuojelupiiri"

Liitto (PAM). "ei voi olla totta.meillä on kiire...parhaimmillaan liitosta on sanottu", "olix muuta asiaa".

Liiton aika kyllä riittää virkistyspäivien pitämiseen ja "muuhun tyhjän tyhjänpäiväiseen , kuten tulevien kokkareiden menyyn tutkintaan", unohtamatta salibändiä. Mutta todellisessa elämässä kokousten tulokset olisi työntekijän koettava konkreettisesti, jonain helpotuksena/parannuksena, ei heikennyksenä "kuten työsuojelu".

Megavarastojen työnantajat (Kesko, Inex ja Tuko).
"Jokaisella omaa työsuojelutulkintaa omaan vapaaseen harkintaan perustuen, kenenkään rajoittamatta sitä".

Työsuojelupiirikin luulisi tekevän jotain, varsinkin kuin pysyviä päätöksiä on tehty jo, mutta antaa homman jatkua". Ensivuonna työnantaja valvoo itse itseään ja työsuojelupiiri leimaa paperit "hyvä tulee".(mitähän vakuutuslaitokset ja valtio ajattelee)

Työsuojelupiirin päätös Dnro 813/41/2006  19.06-2006.

Kielletty, kone, laite, työmenetelmä tms. yksilöitynä
Käsin tapahtuvan keräilytyön kieltäminen silloin, kuin joudutaan kiipeämään ja astumaan kuormalavahyllyn rakenteille, jotta ulotutaan keräämään tuote kuormalavahyllystä.


Että näin

Edellä mainitusta työsuojelupiirin päätöksestä työnantaja ymmärtää vain kohdan¦  "ja astumaan kuormalavahyllyn rakenteille". Mikä onkin kielletty monessa varastossa nykypäivä, aikaisemmin ei sekään.

Ymmärtämättä jää sanat, KIELLETTY ,KONE, LAITE, TYÖ-MENETELMÄ,, TMS. YKSINTYÖSKENTELY TRUKILLA,,. Täysin ymmärtämättä jää¦ "Käsin tapahtuvan keräilytyön kieltäminen silloin, kuin joudutaan kiipeämään".

Yleisesti varastoalan (esim.: Inex tapauksessa 18.06-08 ) työnantaja viittaa työntekijän itse aiheuttaneen oman putoamisensa "kiipeämällä liian korkealle" ja hommat jatkuu kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Käsittelemättä jätetään koko kiipeämisen perimmäinen syy, miksi tilanne syntyi?

Työnantaja antaa työntekijälle työtehtävän jossa työntekijä joutuu työtehtävät täyttääkseen kiipeämään, työnsuunnittelussa olisi jo lähtökohtaisesti huomioitava kyseinen epäkohta.

Aina löytyy asialle kuin asialle, niin sanottu vastuunkantaja. Otetaanpa nyt esimerkiksi Inexsin työsuojelusta vastaava henkilö esille. Helppoa kuin heinänteko "hakuaika alle minuutti". Näyttäisi olevan J.S, turvallisuuspäällikkö.
http://www.inex.fi/rekrytointi/inexilaiset/juha_siili.php

J. S kertoo seuraavaa:"Turvallisuus syntyy pienistä muutoksista ja uudistuksista pienin askelin"

Työturvallisuus asioissa Inex eteneekin pienin askelin (käytäntö huomioiden), joten J. S on täysin oikeassa "askeleiden pituudesta".

Seitsemänkymmentä vuotta sitten, laki kielsi seuraavaa:
"sellaisissa paikoissa, joissa on tarjona vaara, että työntekijät saattavat pudota tai putoilevat esineet heitä vahingoittaa , tulee olla tarkoituksenmukaiset ja työnlaatuun soveltuvat turvallisuuslaitteet".

Yli puolivuosisataa myöhemmin ollaan kehittyneempiä, vai hiukan myönteisempiä työnantajaa kohtaan? TJ
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 14, 2017, 10:04:19 ip kirjoittanut VD.com »

Varastolainen

 • Vieras
Lainaus
Yli puolivuosisataa myöhemmin ollaan kehittyneempiä, vai hiukan myönteisempiä työnantajaa kohtaan?

Miten niin kehittyneempiä?!  Miten ylipäänsä tämä on ollut mahdollista? Onko valvovat viranomaiset kulkeneet ja tarkastaneet silmälaput silmillä varastoissa?

Vai onko tässäkin kysymys ollut isonrahan sanelupolitiikasta, yleisenhyödyn nimissä?


TV: ASIAKASOMISTAJA
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 21, 2008, 10:32:16 ip kirjoittanut Ylläpito »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
"Miten niin kehittyneempiä?!" 

Laki ei yleisesti heikkene vaan vahvistuu, se miten tulkitaan "vaihtelee". Asiat muuttuvat peruslähtökohtaisesti, jos tutkittavan asian kannalta jätetään huomiotta erinäisiä seikkoja.

Kuin keräilijöitä pläsähtelee lattialle, olisi perusteellista selvittää miksi tilanne syntyi? Tässä tapauksessa kuin perimmäinen syy jätetään huomioimatta, hommat jatkuvat kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Lain ja työturvallisuudenkin peruslähtökohta on seuraava, työntekijällä teetettävissä työtehtävissä ei saa loukkaantua tai kuolla, tämä seikka tulee työnantajan huomioida.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lainataan kappale suoraan EK.n sivuilta.
"Työturvallisuusrikoksesta on kysymys jo silloin, kun työnantaja tahallaan tai huolimattomuudellaan rikkoo työturvallisuusmääräyksiä tai aiheuttaa työturvallisuusmääräysten vastaisen puutteellisuuden tai epäkohdan. Työturvallisuusrikokseen ei siis välttämättä liity työtapaturmaa. Jos työnantaja on laiminlyönnillään aiheuttanut työntekijän vammautumisen tai kuoleman, on rikosnimikkeenä vamman- tai kuolemantuottamus".
http://www.ek.fi/www/fi/tiedotteet/index.php?we_objectID=5674
(kolmas kappale)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Tilanne joka varastotyöntekoon (elintarvekeräily) on syntynyt, voitaisiin vähintäänkin pitää nurinkurisena. Työntekijälle ei pitäisi uskotella, että kiipeily on osana keräilytyötä. Ainakaan niin, että työtä pidetään normaalina työnä".

Työtehtävät jossa on vaarana vakava loukkaantumisen tai jopa kuoleman vaara, tulee sitä suorittaa siihen erikoistuneet ihmiset, asianmukaisine suojavarusteineen.

"Tulkinnallista myönteisyyttä työnantajaa kohtaan, voidaan pitää kehittymisenä työelämän joustavuuteen".

"Miten ylipäänsä tämä on ollut mahdollista?"

Ei muuten kuin"että kaikki on systemaattisessa kuviossa mukana". Mitään muuta järjellistä selitystä ei löydy. Lähtökohtanahan oli, ettei ketään saa tappaa tai vammauttaa. 

"Onko valvovat viranomaiset kulkeneet ja tarkastaneet silmälaput silmillä varastoissa?"

Niin, olisi perin kummallista jos tuhansien ihmisten tekemää työtä ei huomaisi, joka tapahtuu kaiken kaikkiaan kymmenien hehtaarien alueella ja vielä vuosikymmeniä "voidaan hyvälläkin syyllä puhua silmälapuista, tai sormienvälistä kurkistelusta".

"Vai onko tässäkin kysymys ollut isonrahan sanelupolitiikasta, yleisenhyödyn nimissä?"

"Aivan varmasti", kukaan ei ole työntekijän puolella loppuun saakka. Kaikkea hyvää jauhetaan ja jauhetaan, mutta millä tuloksella? Kukaan ei voi olla niin tyhmä, etteikö huomaisi yli sataatuhatta työtapaturmaa (Suomessa) vuosittain.

Suomen työntekijät saavat samanlaista oikeutta asioilleen kuin Yhdysvaltojen "afroamerikkalaiset" ,esim. USA.n presidentin vaaleissa (v.2000)

Tässä on hyvä-veli kauppaa parhaimmillaan.
***********************************************************************************************

Oliko se vain unta ?

Yhdysvalloissa vuoden 2000  vaalit sujuivat niin kuin piti, Al Gore voittaa New Yorkissa .-New Jersey ilmoittaa Gore voittaa, Gore voittaa Delawaressa, NNN : n mukaan Gore voittaa Floridassa .

Sitten Foxin uutisissa sanottiin, että toinen ehdokas voitti. Foxin mukaan George W. Bush voittaa Floridassa -ja hänestä tulee presidentti .Yhtäkkiä muutkin sanoivat.: Jos Fox sanoo niin, sen on oltava totta.

Teimme virheen, kun ennustimme Al Goren voittavan Floridassa .Mutta monet eivät tiedä, että Bushin voitosta kertonut mies -oli Bushin serkku John Ellis.

Miten Bushin onnistui tehdä se? Auttaa jos veli on Floridan kuvernööri, voitamme Floridassa "voitte kirjoittaa sen". Sekin auttaa, jos kampanjapäällikkö vastaa ääntenlaskennasta -ja ääntenlaskennassa hylätään äänestäjiä -jotka eivät äänestäisi Bushia "heidät erottaa ihonväristä".

Ja vaikka tutkimusten mukaan Al Gore voittikin. . .Gore sai selkeästi enemmän ääniä .Sillä ei ole väliä, koska isin kamut korkeimmassa oikeudessa auttavat. Gore sanoi ,vaikka olenkin eri mieltä päätöksestä, hyväksyn sen. Senaattori Tom Daschle sanoi.. meidän on hyväksyttävä tosiasiat, meillä on uusi presidentti .

Tämä ei ollut unta, niin tapahtui oikeasti. Edustajainhuoneen ja senaatin piti vahvistaa vaalitulos -joten Al Gore varapresidenttinä ja senaatin puheenjohtajana -johti tilaisuutta, jossa George W.Bush nimitettiin presidentiksi.

Herra presidentti, olen ylpeä kutsuessani teitä sillä nimellä .Vastustan nimitystä väärinkäytösten ja vaalivilpin takia lausui Al Gore.

Viralliseen vastalauseeseen vaadittiin lain mukaan vähintään yhden senaattorin allekirjoitus, yksikään senaattori ei auttanut afroamerikkalaisia. Vastalauseen olivat allekirjoittaneet useat edustajainhuoneen jäsenet -muttei yksikään senaatin jäsen . Duvalin 27000 äänestäjän puolesta, heistä 16000 on afroamerikkalaisia, joilta riistettiin äänioikeus. Yksi toisensa jälkeen heidän käskettiin vaieta

Virkaanastujaiset vuonna 2001 ikävänä päivänä Washingtonissa.

Virkaanastujaispäivänä kymmenet tuhannet ihmiset -vyöryvät Washingtoniin vaatimaan oikeutta. He heittivät Bushin autoa kananmunilla -ja pysäyttivät paraatin. Bush ei voinut astua Valkoiseen taloon. Bushin auto häipyi paikalta estääkseen mellakan. Se oli ennenkuulumatonta virkaanastujaispäivänä.
"9/11 Moore"


"Lopuksi vielä, Suomessa ei ole korruptiota, alipalkattuja, pätkätyötä, köyhiä eläkeläisiä, hyvä-veli puolueta ja liitot hoitavat asiat jämptillä tavalla".
TJ


 
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 14, 2017, 10:08:42 ip kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Inexsin uusivarasto automatisoidaan
« Vastaus #9 : Lokakuu 30, 2008, 01:21:18 ip »
Inexsin "uusivarasto" automatisoidaan.

"Sipooseen valmistuva uusi Inexsin kuivaelintarvikkeiden logistiikkavarasto tulee olemaan Suomen automatisoiduin varasto". "Työpaikkoja huhupuheiden mukaan tarvitaan noin viisisataa vähemmän kuin nykyisellään".

"Luultavammin automaatiolla yritetään päästä eroon kiusallisista työsuojelusäännöksistä,  kuin työntekijöiden palkkakustannuksistakin". Kaikessa nykypäivän kehittymisessä haetaan halpuutta, näin ollen on luonnollistakin että täysautomatisoituihin varastoihin siirrytään "pikkuhiljaa".

"Koneiden toimittajille, metallialalle, ohjelmistojen myyjille, huoltomiehille, ulkoisille prosessin seuraajille automaatiovarastot tulevat olemaan suoranaisia kultakaivoksia "ja ikuisia". Koneista ei niin vaan pääsekään eroon "kuin työntekijästä", samalla alkaa loputon kamppailu toimitusaikojen kanssa. Automaatiota on kokeillut jo aikoja sitten, esim. Kesko, mutta koko lavoilla, samanlaisilla kuvioilla Koffikin" (Kerava).

"Varastojen toimitusajat asiakkaalle eivät saisi viivästyä, näin ollen automaatiovarastot pitävät aluksi suunnittelijat virkeinä "pallit vaihtuvat tiuhaan, kunnes toimii". edellä mainitusta osakkeiden omistajat ovat pitäneet huolen" "kautta historian".

Syvän laman keskellä automaation aloittaminen on kuitenkin pienoinen riski "pipariksi ei saisi mennä". Toimitusaikojen pettäessä asiakkaat valuvat viereiseen kauppaan, katsotaan miten käy.TJ

Lisäys 31.10-08

Oli aivan pakko katsoa mitä täysautomaattinen elintarvikevarasto pitää sisällään, "jos sellainen olisi olemassa" niin sellainen olisi Wal-Martilla. 95%.sesti Japanilaisten omistuksessa oleva ruokajätti, toimii pääasiassa Yhdysvalloissa mutta myös Argentiinassa, Brasiliassa, Kanadassa, Kiinassa, Saksassa, Japanissa, Meksikossa, Puerto Ricossa, Etelä-Koreassa ja Iso-Britanniassa. Työntekijöitä 2,1 milj. Liikevaihto suurempi kuin kaikilla EU:n "nakkikioskeilla" yhteensä, 348,7mrd (netto  oe06 11,3mrd). Täysautomaattivarastoa 100 000 neliön mittakaavalla, ei kylläkään löydy mistään "muuten kuin unelmissa" . Luulisi että kopioidaan Yhdysvaltojen tai Saksan varastohotelleja "kuin ennenkin", mutta kuin ei kopioitavaa ole. Mitähän automaatoilla kokonaisuudessaan tarkoitetaan?

Normaalia on siirtää "uusissa" varastoissa kaikki pientavarat paterikeräilyyn "kuin Lorealilla", samoin täys / kokolavakeräily "kuten Keskolla,Koffilla". Jos joku keksii miten kauppojen elintarvikkeet keräillään koneilla "ilman keräilijöitä, samalla volyymilla / toimitusajoilla", niin se on maailman laajuinen keksintö.  Suuren varaston täysiautomaattisuudesta puhuttaessa, "tulee helposti mieleen osakkeidenomistajien rahastus".

« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 21, 2011, 09:07:27 ip kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Vs: Työsuojelukulissi vaikuttaa työllisyyteen.(Inex kiukuttelee)
« Vastaus #10 : Helmikuu 02, 2010, 10:49:46 ap »
Varastopalvelujen johtajalle sakkoja työtapaturmassa (11.12.2008)"Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi 8.12.2008 varastopalvelujen johtajan sakkoihin työturvallisuusrikoksesta. Tapauksessa logistiikkayhtiön varastossa sattui huhtikuussa 2006 työtapaturma. Keräilytyötä tehnyt työntekijä loukkaantui pudottuaan hyllyllä olevan kuormalavan reunalta.
 

Keräilytyössä käytettiin apuna trukkia. Kerättävistä tuotteista pieni osa oli sijoitettu siten, että niitä ei ollut mahdollista kerätä muutoin kuin kiipeämällä trukin rakenteiden päälle ja siitä edelleen hyllyn reunalle. Apuvälineenä käytettiin koukkupäistä keppiä, jolla ylhäällä olevia tavaroita pystyttiin siirtämään lähemmäksi lavan reunaa. Kiipeämisen seurauksena työntekijä horjahti ja putosi selkä edellä lattialle satuttaen selkänsä keräilykoneen akkuun.

 

Syyttäjä vaati käräjäoikeudessa rangaistusta työturvallisuusrikoksesta varastopalvelujen johtajalle, logistiikkasuunnittelijalle ja työnjohtajalle sen vuoksi, että he olivat laiminlyöneet huolehtia tarpeellisilla toimenpiteillä työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä sekä työn vaarojen kattavasta ja järjestelmällisestä selvittämisestä ja tunnistamisesta. Lisäksi työnantajan edustajat olivat laiminlyöneet ottaa huomioon työntekijän fyysiset ja henkiset edellytykset ja ergonomiset seikat ja laiminlyöneet huolehtia, että tavaroiden keräämisestä ei aiheudu vaaraa ja työ on tehtävissä turvallisesti.

 

Käräjäoikeus tuomitsi varastopalvelujen johtajan työturvallisuusrikoksesta 30 päiväsakkoon a 26 euroa eli maksamaan sakkoa 780 euroa.

 

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet työturvallisuusrikoksesta logistiikkasuunnittelijaa ja työnjohtajaa vastaan."http://www.tyosuojelu.fi/fi/ajankohtaista_uusimaa/2394

« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:10:31 ap kirjoittanut VD.com »