Kirjoittaja Aihe: Tukon Logisticsin työntekijöillä mielenilmaus Keravalla  (Luettu 7579 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Tukon Logisticsin työntekijöillä mielenilmaus Keravalla
« : Lokakuu 27, 2015, 11:01:11 ip »

Tukon Logisticsin työntekijöillä mielenilmaus Keravalla

"Tuko Logisticsin Keravan varasto- ja logistiikkatyöntekijät osoittavat tänään mieltään tekemällä kaikki vuorokauden työvuorot kolmetuntisina.

Syynä on työnantajan päätös irtisanoa 28 työntekijää, kun vaadittaviin säästöihin olisi työntekijöiden mielestä päästy esimerkiksi lomautuksilla tai vähentämällä alihankintaa. Työnantaja kertoi yt-neuvottelujen tuloksesta eilen torstaina.

Tukolla on Keravalla yli 400 varasto- ja logistiikkatyöntekijää. Pääluottamusmies Kim Savolaisen arvion mukaan mielenilmaukseen osallistuu heistä noin 90 prosenttia.

- Ikinä torppaa ei saada täysin tyhjäksi, mutta uskon, että mielenilmaus etenee hyvällä mallilla.

Tuko Logistics teettää osan varastopuolen töistä alihankintana mm. Baronalta. Työnantaja kertoi yt-neuvottelujen seurauksena vähentävänsä alihankinnan työntekijöistä saman prosentin kuin yrityksen omasta henkilöstöstä. Savolainen on tämän suhteen skeptinen.

- Sitä on vaikea todellisuudessa valvoa. Pelkona on, että vain omaa henkilöstöä syödään, ja se korvataan vuokratyövoimalla.

Työntekijäpuoli olisi ennemmin hakenut säästöjä viiden viikon lomautuksista tai vähentämällä alihankintaa. Työnantajan mukaan lomautuksia ei kuitenkaan voitu järjestää.

- Nyt säästöt toteutuvat osittain vasta vuonna 2017. Jos niitä olisi haettu lomautuksista ja töitä olisikin tullut arvioitua enemmän, lomautukset olisi voitu perua, Savolainen sanoo.

Mielenilmaus alkoi torstaina ja perjantain välisenä yönä kello 01.00, ja se kestää koko perjantain. Lauantaina töihin tullaan normaalin työvuorolistan mukaan."


Lähde PAM

mie vaan

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 285
Vs: Tukon Logisticsin työntekijöillä mielenilmaus Keravalla
« Vastaus #1 : Lokakuu 28, 2015, 05:58:47 ip »
Jos oikein muistan, niin tuon mökin "saneeraus" isännäksikin tituleerattu Mauri Petteri Pelkonen olisi "lypsänyt" Tukoa 381 000 tonnia viime vuonna. Eihän siinä mitään että yksi saa kymmenen edestä, mutta huonosti menevällä lähiksen johdolla myös huippuliksat eli duunareille ei jää tuon kuorinnan jälkeen siivutettu euro + tietysti lopari "stibendi"
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 29, 2015, 04:54:07 ap kirjoittanut VD.com »