Kirjoittaja Aihe: ¯Keskossa mielivaltaista johtamista " työntekijöitä nöyryytetään ja väheksytään ¯  (Luettu 5967 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3742
¯Keskossa mielivaltaista johtamista  " työntekijöitä nöyryytetään ja väheksytään ¯


" " On mielivaltaista henkilöstöjohtamista, jossa työntekijöitä nöyryytetään, eriarvoistetaan ja väheksytään niin ihmisinä kuin työntekijöinäkin. Olette myös tämän omalta osaltanne sallineet, kun ette ole huolehtinut, että ihmisten kaltoin kohtelu päättyisi, Tuomivaara tilittää.

 " Olette omilla toimillanne tai toimettomuudellanne tehneet Keskosta yrityksen, jonka yhtiöissä ei ole selvää luottamusmiehen ja hänelle kuuluvien oikeuksien tunnustaminen.

 ¯Minkä tienvalitset? ¯

"Tuomivaaran mukaan Halmesmäki on valinnut linjan, jossa  ¯yhteiskuntavastuu on ainoastaan paperia ¯. Työsuojeluvaltuutettu vetoaa Halmesmäkeen, jotta tämä muuttaisi  ¯yrityksessä vallitsevaa kulttuuria ¯.


Lue lisää täältä:
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2012/09/26/keskossa-mielivaltaista-johtamista-tyontekijoita-noyryytetaan-ja-vaheksytaan/201238663/170

Ja jos alla olevan  tulkitsee rivien välistä, niin voi helposti mieleen juolahtaa yhtä ja toista.

Nykyaikana työnantaja pyrkii tukkimaan työntekijöidensä suut keinolla jos toisella. Tukokin on kuulemma julkaissut henkilökunnalleen "sosiaalisen median käytön pelisäännöt". Näin kuulemma Tuko Logistics Osk:n julkaisemassa paperissa luki mm. kohdassa kymmenen.

"Työsopimuslain mukaan työntekijän on toiminnassaan vältettävä kaikkea , mikä on ristiriidassa hänen asemassaan olevalta työntekijältä kohtuuden mukaan vaadittavan menettelyn kanssa. Lojaliteettivelvollisuus tarkoittaa, ettei työntekijä voi ilman juridisia seuraamuksia esimerkiksi halventaa työnantajaansa sosiaalisessa mediassa. Lojaliteettivelvollisuus ulottuu myös työntekijän vapaa-aikaan", (kirjoitus on lainattu lähetetystä viestistä), että näin.

Ja taas vastaavasti Pam lehti kirjoittaa seuraavasti:Voiko yritys tulla loukatuksi, jos vaikkapa joku kirjoittaakin kohtelustaan yrityksessä? Onko yrityksellä lakiin perustuvaa yksityisyyttä? Yrityssalaisuuksien vuotaminen on taas eri asia, jonka jokainen salassapitovelvollisuus kaavakkeen allekirjoittanut tietää. Mutta näemmä joku fiksu "firman piikkiin" kirjoitteleva on löytänyt sanan " lojaliteettivelvollisuus", ja tämän  termin turvin yritys mielii että henkilökunta pitää mölyt mahoissaan miten heitä oikeasti kohdellaan. Ehkäpä tällaisessa tilanteessa voisi myös miettiä sitä, että joku voi tuntea olonsa pelokkaaksi tai jopa uhatuksi kuin pelkää työnantajan toitottamaa "lojaliteettivelvollisuutta", vaikka mielestään tavalla tai toisella olisi tullut väärin kohdelluksi työnantajan puolelta erilaisten "syiden" vuoksi.

"Pitääkö palkollisen nuolla isäntänsä kengät ilmaiseksi, jotta tyytyväisyys säilyy riittävällä tasolla?"VD