Kirjoittaja Aihe: SUOMEN VALKOINEN PÄÄMILITARISTI ON PUHUNUT  (Luettu 2096 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
SUOMEN VALKOINEN PÄÄMILITARISTI ON PUHUNUT
« : Toukokuu 22, 2018, 11:02:18 ap »
"SUOMEN VALKOINEN PÄÄMILITARISTI ON PUHUNUT"

 

Suomen vapaussodan oikeistohenkisen 100-vuotisjulan juhlapuheessa Suomen todettiin käyneen kolme vapaussotaa – vapaus-, talvi- ja jatkosota – yhteistä vihollista vastaan. Tämä suomalaisen eliitin yhteinen ulkoinen vihollinen oli Neuvosto-Venäjä ja myöhemmin Neuvostoliitto. Epäilemättä juhlaväen nykyinenkin vihollinen löytyy samasta ilmansuunnasta. Amerikkalaiset taistelukoneet harjoittelevat parhaillaan jälleen sotaa maamme ilmatilassa.

 

Jos tarkastelemme samaa asiaa Suomen punaisten ja työväenluokan kannalta, sen päävihollinen oli 100 vuotta sitten ja on yhä edelleen kansallinen ja kansainvälinen kapitalismi. Sen ulkoinen vihollinen oli ensin keisarillinen Saksa ja myöhemmin Natsi-Saksa. Saksalaiset sekaantuivat Suomen sisällissotaan ja turvasivat näin valkoisen eliitin voiton.  Perinteet velvoittivat Suomen valtiojohdon liittoutumaan Natsi-Saksan kanssa II maailmansodassa tunnetuin seurauksin. Meidän onnemme oli, että Saksa hävisi sekä I että II maailmansodassa.

 

Oli varsin merkillistä, että Suomen päämilitaristi Jussi Niinistö totesi tuossa ylimielisten juhlassa: ”Sata vuotta sitten Helsingin kadut täyttyivät juhlijoista. Kaunis kevätpäivä iskostui läsnä olevien rintoihin ylevän isänmaallisena juhlana. Voitokas harmaa talonpoikaisarmeija marssi kaupunkiin… Tuo päivä voisi olla itsenäisyyspäivä, itsenäisyysjulistuksen päivän sijaan. Nimittäin 6. joulukuuta 1917 Suomi ei ollut vapaa maa, eikä maassa ollut järjestystä. Vasta 16. toukokuuta 1918 miehittäjä oli karkotettu ja kapina kukistettu.”

 

Suomen sisällissota oli Jussi Niinistön mielestä pelkkä ulkopuolisen tahon yllyttämä kapina, joka oli oikeutettua kukistaa verisesti ja ulkopuolisen valtion tukemana. Minusta saksalaisten miehittäjien ja suomalaisten valkoisten yhdessä suorittaman kansanmurhan voitonparaatipäivän 16.5.1918 vertaaminen itsenäisyyspäivään on ylimielistä ja nöyryyttävää. Isäntä voi ruoskia renkinsä ja raiskata piikansa joutumatta siitä vastuuseen.

 

”Kullakin sukupolvella tuntuu olevan tarve kirjoittaa vapaussodan historia uudelleen ja kullakin sukupolvella – ajan hengestä riippuen – on oma tulkintansa vuoden 1918 sodasta. Tällä hetkellä tulkintojen keskiössä on terrori. Sodan tapahtumia lähestytään paljolti väkivaltaisuuksien kohteeksi joutuneen yksilön kokemuksien kannalta. Tapahtumat näyttäytyvät nykyihmiselle käsittämättöminä raakuuksina ja sodan valtiollinen merkitys jää toissijaiseksi… Materiaaliset vahingot ja tuhannet menehtyneet koettelivat nuoren kansakunnan kestokykyä. Vastuu siitä kuului vallankumoukseen ryhtyneille eikä sitä pese pois kapinallisten myöhemmät kärsimykset.”

 

Jussi Niinistö puolustelee punaisten kansanmurhaa sillä, että oikeistolaisen isänmaan päämäärien saavuttamiseksi, tarkoitus pyhittää keinot. Kun halutaan säilyttää hallitsevan yhteiskuntaluokan etuoikeudet ja sen yhteiskunnallinen asema kaikki keinot ovat luvallisia. Hän sälyttää vastuun tapahtuneesta punaisille, jotka halusivat itselleen oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, ihmisarvoisempaa kohtelua ja parempaa perusturvaa. Terrorin kohteeksi joutui yksilöiden ohella kokonainen yhteiskuntaluokka. Vaatimus oikeudenmukaisuudesta on hyvä syy telottaa.

 

Jussi Niinistö pisti puheessaan osavastuun sodasta bolševikeille ja Leninille, joka myönsi 6.12.1917 Suomelle itsenäisyyden. Hän väitti myös Leninin tukeneen asein ja sotilain Suomen punakaarteja. Vallankumous perustui Niinistön mukaan vain räikeään propagandaan eikä siis vallitsevaan yhteiskunnalliseen epäoikeudenmukaisuuteen.

 

Suomessa palvelleet venäläiset sotilaat eivät olleet bolševikkeja. Lenin hallitukselle ei ollut oman maansa sekasorron vuoksi edes resursseja puuttua maamme vallankumousyritykseen. Juhlassa elvisteltiin, kuinka Pohjanmaalla venäläisten kasarmit vallattiin ja niiden aseet kaapattiin käyttöön. Valkoisen armeijan johdossa palveli useita Venäjän tsaarille uskollisuuttaan vannoneita upseereita.

 

Sisällissodan jälkeen lukuisat valkoiset sotaveteraanit kokivat isänmaan pettäneen heidät. He alkoivat kehitellä yhteiskunnalle fasistisia ratkaisumalleja. He kaipasivat vahvaa kansakuntaa ja kansallisvaltiota, joka olisi poliittisesti, etnisesti ja uskonnollisesti yhtenäinen. Fasistien ydinjoukkoon lukeutui mm. sivistyneistön suomalaisuusaktivisteja, Saksassa koulutettuja ja sotineita jääkäreitä, valkoisia sorakuoppamiehiä, heimosotureita, suojeluskuntaintoilijoita ja Akateemisen Karjala-Seuran jäseniä. Punaisten jahtaamiseen, kuulusteluihin, vankileirien vartioimiseen ja lahtaamiseen osallistuminen yhdisti tuhansia valkoisia. Nämä vapaussodan valkoiset sankarit linkittivät Suomen Natsi-Saksan aseveljeksi. Tässä perinteessä on päämilitaristi Jussi Niinistön maailmankatsomuksen ydin.

 

Jussi Niinistön mukaan v. 1918 tärkein perintö on itsenäisyyden, kansanvallan ja oikeusvaltion säilyminen. Tätä perintöä ilmentää hyvin se, että 100 vuotta sisällissodan jälkeen Suomessa miljoonalle ihmiselle heruu hilloa alle köyhyysrajan. Perusturvaa, terveydenhoitoa ja koulutusta saksitaan. Maan eliittiä ei huvita luopua veroeduistaan ja yhteiskunnallisesta asemastaan.


 

Matti Laitinen

17.5.2018

 Psta:VD