Kirjoittaja Aihe: SOK:n logistiikkakeskuksessa massiiviset ulkoistukset  (Luettu 5354 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3767
SOK:n logistiikkakeskuksessa massiiviset ulkoistukset
« : Toukokuu 30, 2016, 03:26:24 ip »
SOK:n logistiikkakeskuksessa massiiviset ulkoistukset – alle puolelle riittää töitä uudella varastolla

“S-ryhmän valtava varastokompleksi Espoon Kilossa muuttaa Sipooseen. S-ryhmän logistiikka- ja kuljetusyritys Inex Partners voi tarjota automatisoidummassa Sipoossa työtä enää 600:lle.”

S-ryhmän logistiikkaa ja kuljetuksia hoitava Inex Partners ulkoistaa noin 1 400 varastotyöntekijää. Espoon Kilon logistiikkakeskuksen työntekijöitä siirretään toisen logistiikkayrityksen, Transvalin palkkalistoille”.

Talous 25.2.2015 klo 15:26 | päivitetty 25.2.2015 klo 19:22 YLE

http://yle.fi/uutiset/sokn_logistiikkakeskuksessa_massiiviset_ulkoistukset__alle_puolelle_riittaa_toita_uudella_varastolla/7829140

“S-ryhmä ulkoistaa, koska kaikille ei riitä töitä”

“S-ryhmä haluaa ulkoistaa logistiikkayhtiönsä työntekijöitä Suomen Transval Groupille.”

“Logistiikkayhtiöt Inex Partners ja Suomen Transval Group ovat solmineet Inexin Kilon varastokeskuksen hoidosta aiesopimuksen. Osana sopimusta arviolta 1 400 nyt Kilossa työskentelevää siirtyy Transvalille.

Ulkoistus on toteutuessaan iso Transvalille, jonka palkkalistoilla on noin 2 000 henkilöä. Toimitusjohtaja Risto Vilo luonnehtii kokoluokkaa "tosi merkittäväksi"

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2015/02/25/s-ryhma-ulkoistaa-koska-kaikille-ei-riita-toita/20152473/12


On varsin selvää että asiasta riittää puhuttavaa mm että “pelkäisikö SOK mahdollista boikottia jos joutuisi itse irtisanomaan työntekijät kuin samalla tahkoaa voittoa kuin sampo.” Jos ed on perää ja likainen työ siirretiin Transvallille ja samalla SOK pesisi mukavasti kätensä. Jos Microsoft olisi ollut yhtä “sikamainen” kuin SOK olisi 200 Milj dollaria säästynyt. On myös puhuttu että kuin Espoon “valitut” siirtyvät Sipooseen “tulevat he takaisin Ineksin vakinaiseksi työntekijäksi.”


***

Toisaalta iso S nyt tekee kaikenlaista kuten....

S-Pankki syrji toistamiseen kielloista huolimatta

Kotimaa Julkaistu 02.06.2016 12:52


“Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan hallinto-oikeus on todennut, että S-Pankki on toistamiseen syrjinyt asiakkaitaan.

Pankki ei ole hyväksynyt EU- tai ETA-valtion myöntämää passia riittäväksi henkilöllisyystodistukseksi verkkopankkitunnuksia haettaessa.

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta on kieltänyt pankkia jatkamasta syrjintää kahdessa eri tapauksessa, mutta pankki on valittanut molemmista kielloista. Itä-Suomen ja Helsingin hallinto-oikeudet ovat myöhemmin hylänneet valitukset.”

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/s-pankki-syrji-toistamiseen-kielloista-huolimatta/5925066
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2016, 02:16:31 ip kirjoittanut VD.com »

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3767
Vs: SOK:n logistiikkakeskuksessa massiiviset ulkoistukset
« Vastaus #1 : Toukokuu 31, 2016, 08:26:15 ip »
Suomi hakee EU-tukea Microsoftilta irtisanottaville

"Suomin hakee EU:lta rahoitusta Microsoftilta irtisanottavien tukitoimiin. Työ- ja elinkeinoministeriön valmistelema hakemus on tarkoitus jättää EU:lle alkusyksyllä. Hakemuksen käsittely vie noin puoli vuotta."

"Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) kertoo, että irtisanottaville tarjottavat palvelut käynnistetään kuitenkin heti. Palvelut koostuvat julkisista ja Microsoftin omista tukitoimista.
- Meillä on hyviä kokemuksia siitä, että EU-tuki mahdollistaa tehokkaamman palveluiden räätälöinnin irtisanottaville, Lindström sanoo.
Suomessa on jo käynnissä vastaavia EU:n tukemia hankkeita Broadcomin, ohjelmistoalan ja Microsoftin aiempien irtisanomisten vuoksi. EU:n rahoitusosuus on 60 ja kansallisen tuen 40 prosenttia."

STT - tiistaina 31. toukokuuta 2016

***

Nähtäväksi jää mitä Transval hakee Inexsin uuteen varastoon mahtumattomille työntekijöille, vai hakeeko Lindsröm suoraan entisille SOK. n työntekijöille jonkinmoista avustuspakettia EU kirstusta.

Tässä erään entisen Tukolaisen kertomus: “silloin kuin Transvall rekrysi Tukolla oli Transvallin rekrytoijan mukaan Transvallin 80 toimipisteessä 10 vapaata työpaikkaa :)” eli suunnilleen noihin samoihin aikoihin kuin se koukkasi Ineksin väen sisään.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2016, 12:50:01 ip kirjoittanut VD.com »

Kukkuu

  • Vieras
Vs: SOK:n logistiikkakeskuksessa massiiviset ulkoistukset
« Vastaus #2 : Kesäkuu 02, 2016, 01:22:18 ip »
Työttömyysturvakuluja / tukipaketteja  ym. kuluja napsahtaa yleensa yritykselle maksettavaksi kuin irtisanotaan ja suuria määria ihmisiä, niinpä numerotkin on suuria. Yrittikö vai laskiko SOK kulut ja siirsi omat työntekijät Transvallille, jolla bead linen jälkeen tuskin tulee olemaan yhtään mitään työtä tarjolla noin suurelle joukolle ihmisiä, kuin muutamalle ehkä tunti pari siellä täällä, tai sitten se tulee päättämään työsuhteet.  Maksaako Transvall työntekijän työttömyysturvakulut kun ei pysty tarjoamaan töitä, tuskinpa vaan. Muutamasta vapaasta paikasta tuhannelle työtä, niin voi odottaa ettei maksa yhtään mitään ja saat roikkua Transvallin kirjoilla odottamassa soittoa siihen muutamaan tuntiin tai päivään siellä täällä. Kyllä tämä oli niin tarkoin harkittu juttu kuin olla saattaa. Eläköön SOK te teitte sen taas

https://www.tem.fi/files/42818/TEMrap_35_2015_web_23042015.pdf

Eye

  • Vieras
Vs: SOK:n logistiikkakeskuksessa massiiviset ulkoistukset
« Vastaus #3 : Kesäkuu 02, 2016, 02:09:24 ip »
Kun SOK,n toiuhuja katsoo niin ei voi kuin ihmetellä miten tämä voi olla mahdollista. Imenyt liikkeisiinsä kaikkialla Alkot, järkyttävä määrä päättävissä viroissa olevia ihmisiä peränpyyhkijänä jotka tietysti saa s-edut kuis muuten. Ei oo ollenkaan ihme jos pitää päälukua harventaa niin ulkoistetaan reppufirmalle koituvat kulut joka ei niitä ikinä maksa. Firmat on ostaneet jos jonkinlaisia patentteja ym ohjelmia, ihme ettei tätä saittia ole ostettu hiljaiseksi,täällähän on s-sontaa kuorma auto lastillinen.