Kirjoittaja Aihe: "Vasemmiston uudistumisesta" (Heikki Patomäki)  (Luettu 2538 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
"Vasemmiston uudistumisesta" (Heikki Patomäki)
« : Marraskuu 24, 2015, 01:16:20 ip »
Vasemmiston uudistumisesta
12. lokakuuta 2015

"Mikä voisi olla parempi symboli sellaiselle uudelle globaalille vasemmistolle, joka on valmis ammentamaan uusista ja odottamattomista ideoiden lähteistä? Lue eteenpäin…

Ihmiset äänestivät kevään eduskuntavaaleissa puolueita, jotka kannattavat leikkauksia, mutta eivät voi sietää leikkauksia, varsinkaan jos ne osuvat omalle kohdalle. Tämä paradoksi näkyy ehkä selkeimmin perussuomalaisten kannattajien keskuudessa. Monet heistä ovat syvästi hämmentyneitä.

Kuukausia odotettu perussuomalaisten kannatuksen romahdus on nyt alkanut. Suurin hyötyjä on SDP, joka on aiemmin menettänyt kannatustaan paljolti juuri perussuomalaisille (tämäkin käänne on paradoksaalinen sikäli, että myös SDP on valtiovarainministeriön linjoilla ja kannattaa lisäleikkauksia). Vihreät ovat YLE:n uusimmassa gallupissa jo maan neljänneksi suurin puolue. Myös vasemmiston kannatus näyttää hivenen paremmalta kuin vähään aikaan (8,3%). SSS-hallituksen hajoaminen alkaa vaikuttaa yhä todennäköisemmältä; puhutaan jopa ennenaikaisten vaalien mahdollisuudesta.

Tämä odotettu käänne ei kuitenkaan kumoa vasemmiston kriisiä. Kriisi on paljon, paljon syvempi kuin pienet heilahtelut kuukausittaisissa gallup-luvuissa. Siksi olen iloinen siitä, että puolueen uudistaminen on nyt laajalti hyväksytty lähtökohdaksi kesäkuun 2016 puoluekokoukseen valmistauduttaessa. Kuitenkin näkemykset siitä, kuinka perustavia muutoksia tarvitaan, eroavat merkittävästi."


Lisää täältä : http://patomaki.fi/2015/10/vasemmiston-uudistumisesta/