Kirjoittaja Aihe: Vappu 2014  (Luettu 3568 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Vappu 2014
« : Toukokuu 02, 2014, 08:35:12 ap »
Vappu 2014

Vappu 2014: Kansojen itsemääräämisoikeuden puolesta  " EI Natolle! EI  EU:lle!


 
Hyvät ystävät ja toverit,
 
Pian 20 vuotta kestänyt jäsenyys Euroopan unionissa on merkinnyt  Suomelle kylmää kyytiä. Tänä ajanjaksona rikkaat ovat rikastuneet huimaa vauhtia, mutta pienituloisten tulokehitys on polkenut  paikallaan. Työttömyys on jämähtänyt pysyvästi korkealle tasolle, vaikka EU:n väitettiin tuovan työtä ja vaurautta. Erityisesti nuorisotyöttömyys on hälyttävällä tasolla. Hyvinvointipalveluita on yksityistetty ja leikattu kiihtyvällä tahdilla. Tuloerot ovat  kasvaneet ja köyhyys lisääntynyt. Suomessa arviolta 100 000  lapsiperhettä jää köyhyysrajan alapuolelle. Pätkätöitä tekee arviolta 1,3 miljoonaa palkansaajaa, joiden vuosipalkka jää alle 10 000 euron.

Julkista taloutta on rapautettu tietoisilla valinnoilla jo vuosien ajan. Miljardeja euroja osinkoja maksetaan joka vuosi ulos maastamme, pois omasta kansantaloudestamme. Suurituloisimpien yksityishenkilöiden  ja pääomien verotusta on kevennetty. Yritysveroa on askel askeleelta  laskettu Holkerin hallituksen aikaisesta 50 prosentista nykyiseen 20 prosenttiin. Pienituloiset sen sijaan eivät ole veronalennuksista päässeet nauttimaan. Päinvastoin, arvonlisäveron ja muiden regressiivisten verojen korotukset ovat kirpaisseet pahiten juuri  pienituloisia, joiden tulot menevät käytännössä kokonaan välttämättömään kulutukseen.

Yritysveron taannoista alennusta 24,5 prosentista kahteenkymmeneen perusteltiin työllisyysvaikutuksilla. Minkäänlaista näyttöä työpaikkojen synnystä ei kuitenkaan ole. Veronalennus olikin lähinnä  ennenaikainen joululahja yrityksille. Sen valtiontaloutta murentava vaikutus on sitäkin suurempi. On mahdotonta suhtautua vakavasti väitteisiin niin sanotusta kestävyysvajeesta, kun valtiovalta omilla  toimillaan jatkuvasti pahentaa julkisen talouden ahdinkoa.


 
EU:n alueella menetetään vuosittain 1000 miljardin edestä verotuloja yritysten verosuunnittelun ja -kierron takia. Veroparatiiseissa makaa  tähtitieteellisiä omaisuuksia, jotka ovat suoraan pois kituvan  hyvinvointivaltion ylläpitämisestä. Veroparatiisit pitää lakkauttaa  " samalla maapallolla ei voi olla olemassa yhtä aikaa sekä veroparatiiseja että hyvinvointivaltiota.

Liittyminen yhteisvaluutta euroon oli lopullinen isku suomalaiselle  hyvinvointivaltiolle. Maallamme ei sen jälkeen ole ollut  mahdollisuutta omaan rahapolitiikkaan eikä esimerkiksi devalvaatioon. Niinpä ainoaksi keinoksi sopeuttaa taloutta on jäänyt sisäinen devalvaatio, mikä tarkoittaa palkkojen, sosiaaliturvan ja julkisten  palveluiden leikkauksia. Liian vahva euro on kiihdyttänyt suomalaisten  teollisuustyöpaikkojen vähentämistä. Euro perustettiin palvelemaan  lähinnä Saksan vientiä, mikä on myöhemmin paljastunut esimerkiksi Kreikan velkaantumisena saksalaisille pankeille.
 
Yhteisvaluutta on ollut vahingollinen useimpien euromaiden taloudelle.  Yhteisvaluuttaan liittyvä talouskuri estää käytännössä  edistyksellisen, kansanvaltaisen politiikan toteuttamisen, vaikka vaaleissa valtasuhteet muuttuisivatkin. 60 prosentin velkakatto on  tuulesta temmattu raja, jonka avulla EU-komissio pitää euromaita  kapitalismin kurissa ja nuhteessa. Julkisen sektorin supistaminen ja yksityisen sektorin kasvattaminen kuuluvat olennaisena osana EU-ideologiaan.

Suomea alettiin uudistaa eurokuntoon jo 1980-luvun jälkipuoliskolla, kun pääomamarkkinat vapautettiin. Seurauksena oli katastrofaalinen  lama, jonka seuraukset tuntuvat ja näkyvät yhä ympärillämme. Tuolloin  tapahtunutta politiikan suunnan muutosta voi hyvällä syyllä nimittää  pääomapiirien vallankaappaukseksi.
 
Ö,,skettäin paljastui, että Suomi on solmimassa sotilasliitto Naton  kanssa niin sanotun isäntämaasopimuksen. Hallitus ei muistanut  informoida asiasta eduskuntaa eikä sen ulkoasiainvaliokuntaa lainkaan.  Suomi takaa Natolle sopimuksessa kauttakulun, ilmatilan, lentokenttien  ja satamien käytön, harjoitusalueet, miehistön majoitukset,  muonitukset ja sotilaskaluston tarvitsemat polttoaineet. Eipä ihme,  ettei asiaa uskallettu tuoda eduskuntaan.Menettely muistuttaa Hitlerin Saksan kanssa talvisodan jälkeen solmittua  kauttakulkusopimusta, jota sitäkin aluksi vähäteltiin valtiovallan  toimesta. Nato-sopimus menee laajuudessaan vielä Natsi-Saksan kanssa  solmittua sopimustakin pidemmälle.
 
Naton johtajavaltio USA ja sen alihankkija EU, muodostavat  suurkapitalistien hallitseman blokin, jonka järjestyspoliisina toimii  sotilasliitto Nato. Nämä pyrkivät levittämään uusliberalistisen  kapitalismin ja vapaakaupan ideologiaa kaikkialle maailmaan.  Yhteistyöstä kieltäytyviä rangaistaan armottomasti. Tästä esimerkkinä  käyvät vaikkapa Serbian pommitukset vuonna 1999, kun Milosevic  kieltäytyi alistumasta lännen saneluun. Vastaavilla perusteilla  hyökättiin myös esimerkiksi Libyaan. Venezuelan, Kuuban ja Korean  demokraattisen kansantasavallan horjutuskampanjat sekä Ukrainan  fasistivallankaappaus kumpuavat niin ikään samasta lähteestä.
 
Kaikilla kansoilla on oltava oikeus päättää omasta suunnastaan ilman  pelkoa imperialistien aggressioista. Suurin este kansojen  itsemääräämisoikeudelle tämän päivän maailmassa on USA:n, EU:n ja  Naton muodostama blokki. Meillä on käynnissä valtaisa vyörytys maamme  Nato-jäsenyyden puolesta. Suomen ei pidä missään olosuhteissa liittyä sotilasliitto Naton jäseneksi. Suomen on irtauduttava EU:n yhteisestä ulkopolitiikasta sekä yhteistyöstä Naton kanssa.

Puolueettomuuspolitiikka sekä ystävälliset naapurisuhteet Venäjään  ovat parhaita takeita turvallisuudellemme ja menestyksellemme. On  irtauduttava tuhoisasta EU-politiikasta. Pääomapiirien itselleen  kaappaama valta on palautettava kansalle. EI EU:lle! EI Natolle! EI  USA:n maailmanherruudelle
!
 
 Toivotan kaikille mitä parhainta työväen Vappujuhlaa!


 
 Tommi Lievemaa
 STP:n varapuheenjohtaja
 Helsinki, Tokoinranta 1.5.2014

  
KOMINFORM
http://www.kominform.eu


Kuvat VD kuvituskuvaa

Psta:VD
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 02, 2014, 08:44:57 ap kirjoittanut VD.com »