Kirjoittaja Aihe: Proletariaatti  (Luettu 4211 kertaa)

pääideologi

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 49
Proletariaatti
« : Toukokuu 07, 2013, 09:08:52 ip »
Koskahan Suomen proletariaatti pääsee pois kapitalismin ikeen alta. Karl Marx oli oikeassa lausuessaan maagiset sanat TYÖ-N JA PÖ,,Ö,,OMAN RISTIRIITA ON SOVITTAMATON.  Tämä ristiriita tulee lisääntymään ja korostumaan lähiaikoina. En usko että yhteisöveron alennus tuo juurikaan lisää työpaikkoja, vaan yhtiöiden lisääntyneet kassavarat menevät lähes poikkeuksetta ahneiden johtajien ja omistajien pohjattomiin salkkuihin. Todella irvokasta mutta totta!!

Tankslapper

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 71
Vs: Proletariaatti
« Vastaus #1 : Toukokuu 08, 2013, 04:42:11 ap »
Proletariaatti aiheuttaa myös itse kustannuksia. Proleporukka on yliedustettuna alkoholisteissa, tupakoivat ja useimmiten asuvat yhteiskunnan piikkiin kaupungin vuokra-asunnoissa. Proletariaatti on yliedustettuna myös rikostuomioissa, ylivelkaantumisessa ja järjestyshäiriöissa - näitäkään kustannuksia eivät maksa.

Proletaarius on asenne, kun ei ole oikein kiinnostunut elämään yhteiskunnan normien mukaan - siitä sakista tulee näitä proletaareja. Sosiaaliset tulonsiirrot kustantavat n. 10-15% koko suomen bruttokansantuotteesta. (ei puhuta siis valtion budjetista, vaan BKT:sta). Siihen nähden "ahneet johtajat ja omistajat" on hyvin pieniä pelureita.

Millä tavalla "työn ja pääoman ristiriita" on sovittamaton? Pitäisi ilmaiseksi sijoittaa firmaan "sinä laitat 100 000eur omaa rahaasi kiinni - muut vie hyödyn"?
Olen jo aiemmin kertonut, että minun työpanokseni omaisuuteni eteen on n. 10 000 työtuntia varastointia, keräilyä, trukkeilua. Ahneus on tälläisestä toiminnasta kaukana.

Kuka maksaa trukkisi, jos pääomaa ei olekaan? Paljonko työn tuottavuus laskee, jos kukaan ei osta niitä työvälineitä? Tälläkin hetkellä on olemassa esimerkkejä pohjois-koreassa siitä, kun kukaan ei investoi mihinkään. Siellä on aika köyhää, onkohan heidän varastoissaan edes valoja, "kunhan nyt edes hyllyt on"??

pääideologi

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 49
Vs: Proletariaatti
« Vastaus #2 : Toukokuu 10, 2013, 01:32:05 ip »
Ymmärtäisin hyvin jos yhtiö olisi kannattavuuden rajoilla tai tuottaisi tappiota, niin silloin olisin valmis hyväksymään sen perusteeksi irtisanomisille. Mutta kaiken irvokkuuden huippu on yhtiö, joka tuottaa kohtalaisesti omistajilleen tuottoa, niin sekään ei riitä. On saatava aina enemmän ja enemmän. Tähän asiaan olisi saatava yritysmaailmaan maailmanlaajuinen ajattelutavanmuutos, jossa myös ajateltaisiin työntekijää inhimillisenä olentona ja sitä kuinka tarpeellinen hänelle on työpaikan säilyminen. Ei voi olla hyväksyttävää, että tämä meno saa jatkua!!

Tankslapper

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 71
Vs: Proletariaatti
« Vastaus #3 : Toukokuu 10, 2013, 06:47:40 ip »
Se riippuu monesta asiasta, mikä on sopiva tuotto. Inflaation ollessa 3%, ei ole järkevää tyytyä alle sen olevaan tuottoon. Pitää muistaa, että firma on jonkun omaisuutta. Järkevä yhtiö maksaa tasaista osinkoa, lyhentää lainoja ja kasvaa järkevästi - kutsutaan orgaaniseksi kasvuksi.

Riisto on toki väärin, sen ymmärtää kaikki.