Kirjoittaja Aihe: Ahneuden valtakunta  (Luettu 1636 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Ahneuden valtakunta
« : Toukokuu 03, 2012, 09:41:19 ap »

Ahneuden valtakunta


Kun nykymenoa katselee, on vaikea olla polttamatta päreitään.Näyttää siltä, että työläisiä kusetetaan täysin vailla minkäänlaista omaatuntoa. Kusettajina ovat milloin huippupoliitikot, milloin Finnairin johtajat, jotka eivät omien sanojensa mukaan ollenkaan olleet edes tietoisia saamistaan ylimääräisistä palkkioista, ennenkuin ne rapsahtivat tilille! Uskokoon ken tahtoo.

Finnairin puupäät eivät edes älyä palauttaa saamiaan sitouttamisrahoja, vaikka lähtivät lätkimään heti, kun sopimukset päättyivät. Se osoittaa kuinka kaukana heidän todellisuudentajunsa on kansan oikeustajusta. - Ensin potkaistaan työläisiä pihalle ja teetetään lopuilla toista kuukautta työtä talkoilla  " ja silti kehdataan ottaa vastaan ylimääräisä bonuksia, jonka jälkeen potkaistaan taas porukkaa pihalle. Missä näiden  veka mihviläisten  moraali on? Veikkaan sen lymyilevän siinä reiässä, jonka ympärillä on oma perse.

Kaikkien aikojen suurin kusetus on menossa työurien pidentämiseen tähtäävissä toimissa. Tuskin kukaan enää uskoo porvareiden höpötyksiä työvoiman loppumisesta, kun suuret ikäluokat eläköityvät. Suuret ikäluokat kun ovat jo eläkkeellä lähes tulkoon kaikki ja se kaikkein suurin ikäluokka täyttää tänä vuonna 65.

Viimeiset kaksikymmentä vuotta on huudettu suureen ääneen eläkerahojen loppuvan sodan jälkeisinä vuosina syntyneiden eläköityessä. Eivät ne rahat mihinkään lopu. Sen tietävät jo kaikki. Nyt huudetaan paviaanien lailla huoltosuhteen vinoutuvan, ellei työuria pidennetä.

Veronmaksajat kuulemma loppuvat ihan justiinsa, kun eläkeläisten määrä kasvaa. Herran kekkulit ovat uuden europorvarien laskuopin avustuksella laskeneet eläkeläisten määrän kasvavan niin suureksi, että luvussa ovat mukana kaikki jo kuolleetkin henkilöt! Lisäksi he väittävät, että me elämme sata vuotiaiksi kaikki tyynni! Tässä pa¬viaanien kuorossa ovat mukana kaikki eduskuntapuolueet, myös vasemmistoliitto. Mistä sitten johtuu tämä suuri kusetusyritys.

Huoltosuhde todella on alkanut vinoutumaan, mutta ei kasvavien eläkeläisjoukkojen takia,vaan kasvavan työikäisten syrjäytettyjen joukon vuoksi. Jos puoli miljoonaa on kokonaan vailla työtä, miljoona ihmistä on osaikatyössä tai tekee työtä pienissä pätkissä, niin kyllähän siinä suhteet vinoutuu. Miksi näille ihmisille ei sitten riitä työtä? Vastaus löytyy kapitalistien pohjattomasta ahneudesta.

Kaikki kynnelle kykenevät yritykset siirtävät tuotantonsa mihin tahansa maahan, jos on pienikin mahdollisuus, että siirron jälkeen voitto nousee.,Suomen kansallisomaisuutta on viety ulos miljardi tolkulla. Lähes kaikki Suomen teollisuuden investoinnit menevät muualle. Stora-Enso kertoi hiljakkoin kautta aikojen Suomen suurimmasta investoinnista  " ja sekin meni Kiinaan!

Suomalaisten yritysten jakamat osingot ovat olleet 2000 luvulla ennätyssuuria. Niin suuria, että vuosittain jaetuilla osingoilla olisi palkattu 300 000 duunaria vuodeksi kohtuullisella palkalla joka vuosi! Sekä osingot, että investoinnit muualle ovat pois suomalaisilta duunareilta, valtiolta ja kunnilta. Siksi työtä ei riitä kaikille. Ne jotka ovat joutuneet syrjäytetyksi työelämästä eivät tule koskaan pääsemään oikeisiin töihin. Kapitalistit eivät halua työllistää pari vuotta työttömänä ollutta koska hänet täytyy kouluttaa ja sopeuttaa uusiin olosuhteisiin. Siksi ne, jotka ovat työnsä saaneet pitää, pyritään työssä myös pitämään vaikka väkisin. Siksi eläköitymisikää pitää nostaa.

Muuten kapitalisteilta loppuvat motivoituneet ammattinsa osaavat työläiset! Koska jäljelle jääneet duunarit tekevät työtä kahden edestä he uupuvat. Siksi pitää kehittää  hyvä työ  " pidempi työura  kaltaisia projekteja. Kyseinen projekti on sinänsä hyvä asia.

Sitä toteutettaessa työolot todella paranevat. Tämä tietenkin siksi, että porukka pysyisi ja jaksaisi olla kauemmin työelämässä.

Samalla kuitenkin nuorten työnsaanti vaikeutuu. Siis syrjäytetyistä viis. Heistä saadaan tarvittaessa ilmaista työvoimaa ja lisäksi he toimivat pelotteena niille, jotka ovat työnsä saaneet pitää.Surullista, ärsyttävää ja ketuttavaa asiassa on se, että eduskuntavasemmisto samoin kuin ay-liikekään ei tee syrjäytettyjen puolesta yhtään mitään. Päin vastoin ne ovat menneet mukaan eläkeiän nostotalkoisiin.

Ei sovi unohtaa,että eläkeyhtiöillä on valtavasti rahaa. Niiden sijoitusvarallisuus on pari kertaa Suomen valtion vuosibudjetin verran.Tarvitseeko sitä edes sanoa, että vapaa ja globaali markkinatalous himoitsee näitä varoja pelattaviksi maailman pörsseissä kapitalistien pohjattomiin säkkeihin.

Työväen kansainvälinen taistelu  " ja juhlapäivä eli vappu on ovella.Kehotan ja pyydän kaikkia työläisiä ja työttömiä osallistumaan ympäri Suomen niemen järjestettäviin mielenosoituksiin ja kulkueisiin ja näyttämään mitä mieltä he ovat eläkeiän korotuksista, huippujohtajien bonuksista ja huippupoliitikkojen ylimielisestä öykkäröinnistä.


Terveisin Puskajussi

Kansan ääni 2/12


KOMINFORM
http://www.kominform.eu

VD

« Viimeksi muokattu: Toukokuu 03, 2012, 02:18:23 ip kirjoittanut VD.com »