Kirjoittaja Aihe: 'Syyrian ystävät' tunnustivat kapinallishallinnon - Suomi mukana koalitiossa  (Luettu 1529 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
'Syyrian ystävät' tunnustivat kapinallishallinnon - Suomi mukana koalitiossaSuomi on mukana Yhdysvaltain johtamassa kansainvälisessä koalitiossa Syyrian hallitusta vastaan. Ulkoministeri Tuomioja osallistui Istanbulissa kokoukseen, joka tunnusti aseellista kansannousua harjoittavan Syyrian kansallisneuvoston, SNC:n, maan ainoaksi lailliseksi edustajaksi.

Syyrian hallinto ilmoitti eilen että taistelut kapinallisten kanssa ovat päättyneet tuloksekkaasti, mutta Syyrian armeija pitää joukkonsa levottomilla alueilla kunnes tilanne on täysin rauhoittunut. Samaan aikaan Yhdysvaltojen johtama 'Syyrian ystävät' -ryhmä, johon kuuluu tällä hetkellä n. 60 maata (tieto vaihtelee eri uutislähteissä), Suomi mukaan luettuna, on ilmoittanut tunnustavansa Syyrian ainoaksi lailliseksi hallinnoksi kapinallisten yhteistyöelimen SNC:n.

Mm. Venäjä ja Kiina ovat niiden maiden joukossa, jotka eivät kannata tämän ryhmän toimintaa.

Ryhmä ilmoittaa tukevansa YK:n välitystehtävissä toimivan Kofi Annanin neuvottelutavoitetta. Ryhmän antamassa päätöslauselmassa kuitenkin todetaan Annanin työskentelyn olevan mahdollisuus eikä aikarajaton prosessi. Tällä viitataan siihen, että Syyrian presidentti Assad käyttäisi YK:n rauhanvälitystä voittaakseen aikaa taistelussa maan kapinallisia vastaan. SNC:n (Syrian National Council) kapinallisarmeija käyttää nimeä Vapaan Syyrian armeija.

Kofi Annanin suunnitelmassa on kuusi kohtaa, jotka sisältävät YK:n valvoman tulitauon, humanitaarisen avun, poliittisten vankien vapauttamisen, liikkumisen vapauden turvaamisen ja poliittisen uudistusohjelman edistämisen. Suunnitelmaa tukee Assadin hallinto Damaskoksessa.

27-kohtaiseen 'Syyrian ystävien' päätöslauselmaan sisältyy tae Syyrian maaperän loukkaamattomuudesta. Jotkin ryhmän jäsenmaat ovat aiemmin kannattaneet sotilaallista interventiota tukeakseen Syyrian kapinallisia, joita Damaskos kutsuu terroristeiksi. Ryhmä muodosti kaksi työryhmää suunnittelemaan taloudellisten pakotteiden jatkotoimia ja taloudellisen tuen mahdollisuuksia kannattamilleen oppositiovoimille. Pakoteryhmä tapaa Pariisissa myöhemmin huhtikuussa.

USA lisää taloudellista apua Syyrian oppositiolle

USA:n ulkoministeri Hillary Clinton piti Istanbulissa voimakassanaisen puheen. Hän sanoi "selitysten ajan olevan ohitse" ja varoitti Syyrian presidenttiä seurauksista, mikäli maan hallinto ei kye seuraamaan Kofi Annanin laatimaa tulitaukosuunnitelmaa. "Lähes viikko on mennyt ja meidän on havaittava saaneemme pitkän listan rikottuja lupauksia."

Ulkoministerin mukaan USA kaksinkertaistaa ei-aseellisen tukensa maan oppositiovoimille uudella 12 miljooonan dollarin paketilla. Tarkoitus on toimittaa oppositiolle viestijärjestelmiä. Clinton sanoi kokouksessa, että "Maailman pitää tuomita Assad sen mukaan mitä hän tekee, ei sen mukaan mitä hän sanoo. Emmekä voi vain istua taustalla ja odottaa enää kauempaa".

USA:n kanssa ennen Istanbulin kokousta tapaamisen pitänyt Saudi-Arabia ilmoitti, että Syyrian kapinallisten aseistaminen nähdään maassa velvollisuutena, koska "oppositio ei voi taistella ilman aseita".


Toimittajan kommentti: "Viralliset valheet jatkuvat"

Länsimaat yhdessä arabiliittolaisten kanssa yrittävät yhä epätoivoisesti luoda kuvaa Assadin hallinosta brutaalina kansanmurhaajana. Kuitenkin faktat puhuvat Syyrian hallinnon puolesta, ja päinvastoin länsimedia on jäänyt jo useaan kertaan kiinni suorasta valehtelusta sekä lavastetuista tilanteista Syyriassa. Aseiden salakuljetuksesta, joka on ollut Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian tukemaa, on todisteilta jo viime vuoden elokuulta saakka. Asesalakuljetus ja kapinallistaistelijoiden koulutus on kuitenkin jatkunut kansainvälisten lakien vastaisesti.

Useita ranskalaissotilaita on pidätetty Syyrian hallituksen toimesta ja monet raportit ovat vahvistaneet länsimaisten tiedustelupalvelujen käyvän operaatioita Syyrian maaperällä. Venäjä ja Kiina ovat tuominneet ulkomaisen väliinmenon Syyriassa ja estäneet laajemmassa mittakaavassa Libyan tapahtumien toistumisen. Venäjä on myös jatkanut asevientiä Syyrian hallitukselle. Venäjällä on myös laivastotukikohta Syyrian Tartusissa.

Kun YK:n turvallisuusneuvosto ei kykene toimimaan länsivaltojen mielen mukaan, ne ovatkin perustaneet ja turvautuneet 'Syyrian ystävät'-erillisryhmän toimintaan. YK:n rooli ollaan nyt valmiita kyseenalaistamaan kokonaisuudessaan, jotta taustalla pilkottavat Israelin intressit tulevat varmasti toteutettua ja sivustauhka mahdollisessa Iranin vastaisessa kampanjassa saadaan eliminoitua ajoissa.

Syyriassa taistelut keskittyvät pienille alueille, jotka ovat yksi kerrallaan palautuneet hallituksen valvonnan alle. Kapinallisten kampanja on ollut sotilaallinen fiasko. Selvästi enemmistö syyrialaisia kannattaakin edelleen maan laillista hallintoa. Kapinalliset, joita länsimaat väittävät siviileiksi, ovat pääsääntöisesti islamistimilitantteja, jotka ovat ulkomailta käsin aseistettuja palkkasotilaita. Kapinalliset ovat aiheuttaneet jo 3000 Syyrian armeijan sotilaan kuoleman, joten armeijan kovat otteet ovat perusteltuja.

Tuhansia siviilejä on jäänyt hallituksen ja kapinallisjoukkojen välisten taistelujen jalkoihin. Siviiliuhreja on tietenkin syntynyt taisteluissa  " se on selvä, mutta olisiko taisteluja ilman tätä ulkomaista masinointia?

Käsittämätöntä kaikessa on, että vaikka rajamaamme Venäjä on varmasti voimakkain Syyrian hallinnon liittolainen ja Venäjän intressit ovat pahasti vaarassa koko Välimeren ja Lähi-idän alueella, Suomi on astunut taas kerran tukevasti länsikoalition kelkkaan. Pyllistämme kriittisellä hetkellä taas kohti Moskovaa. Hesari ja muu valtalehdistö levittää lännen levittämää sotapropagandaa ja ulkoministeri Tuomioja nostaa hyväksyvästi kättään Syyrian laillisen hallituksen kaatamiseksi.

Valheet jatkuvat ja Suomi on mukana kansainvälisessä "virallisten valheiden" levittäjien kerhossa. Uskokoon näitä tarinoita "siviilisurmista" kuka haluaa, mutta silloin kannattaa muistaa, ettei väitettyjä "Libyan suorittamia ilmapommituksiakaan" koskaan tapahtunut. Tuolloinen ulkoministeri Stubb oli yhtä kiivaasti mukana Gaddafia kaatamassa ja totesi Venäjän asevoimien johdon raporttiin, joka todisti länsimaiden väitteet puhtaiksi valheiksi: "Näkeehän sen sokea Reettakin, että siviileitä surmataan."  " Vaan oikeasti, sekään ei nähnyt.

Suomi näki mitä halusi, tai mitä sen haluttiin näkevän. Nyt Libya on keskellä heimosotaa, kymmeniä tuhansia ihmisiä on kuollut ja maa on epävakaa rauniokasa. Sitäkö me haluamme myös Syyriaan, ja miksi ihmeessä niin?


Toimittaja: Janus Putkonen 1.4.2012, Verkkomedia.org

Viitteet, liitteet, aiheesta enemmän:

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=37KOMINFORM
http://www.kominform.euVD