Kirjoittaja Aihe: EK:n linja: Riskit sosialisoidaan ja voitot yksityistetään. Tommi Lievemaa.  (Luettu 1390 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
EK:n linja: Riskit sosialisoidaan ja voitot yksityistetään. Tommi Lievemaa.  EK veisaa jälleen tuttua virttään palkkamaltista ja ansioverotuksen keventämisestä. Vilkaistaanpa elinkeinoelämän omaa käsitystä palkkamaltista:

  Tapio Kuula, johtaja (Fortum) 1 742 920 euroa Sakari Tamminen, johtaja (Rautaruukki) 1 161 253 euroa Matti Lievonen, johtaja (Neste Oil) 1 105 364 euroa Listaa voisi jatkaa, tässä vain kolmen kärki. Ja tässä oli mukana vain yhtiöitä, joissa valtiolla on merkittävää omistusta.

  EK:n toimitusjohtaja Mikko Pukkinen linjaa EK:n näkemyksen seuraavasti (HS 17.8.): "Uskomme, että jos yhteiskunta pystyy huolehtimaan yritysten kansainvälisestä kilpailukyvystä, se on moottori, jolla kansantalous toimii ja jolla voidaan taata ihmisille töitä ja palveluja".

  Kommentista paistaa globaalin markkinatalouden ydinajatus: Riskit sosialisoidaan ja voitot yksityistetään. Tästähän Pukkisen lausunnossa on kyse, vaikka hän korostaa, että yritykset ovat "vastuuntuntoisia".

  EK vaatii verotuksen keventämistä kautta linjan. Yritysveroa se esittää kevennettäväksi 26 prosentista 20 prosenttiin. EK:n usko veronkevennysten ihmeitä tekevään voimaan on liikuttavaa. Yhtä hyvin voisi tosin uskoa vaikka hammaskeijuihin. Mitään näyttöä veronkevennysten myönteisistä vaikutuksista talouteen tai työllisyyteen ei näet ole olemassa. Päinvastoin, porvari- ja sinipunahallitusten tekemät veronkevennykset ovat ajaneet Suomen talouden kuralle. Niin sanottua kestävyysvajetta ei olisi ilman jatkuvia, pääasiassa hyvätuloisille suunnattuja veronalennuksia.

  EK:n vaatimukset työntekijöiden palkkamaltista asettuvat naurettavaan valoon, kun katsotaan yritysten johtoportaan röyhkeätä ahneutta ja etujen kahmimista.

  17.8.2011

  Tommi Lievemaa
KOMINFORM

http://www.kominform.eu

VD