Kirjoittaja Aihe: Yhdysvaltalainen talousasiantuntija: "Jos rahaa ei ole, ei sitä setelien painami  (Luettu 1605 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Yhdysvaltalainen talousasiantuntija: "Jos rahaa ei ole, ei sitä setelien painamisella synny."


Business intelligence Middle East, 15.7.2011, Peter Schiff:

"Olen ennustanut, ettei Yhdysvaltain keskuspankki (Federal Reserve, Fed) tämän vuoden toisella vuosineljännelleksellä lopeta rahanpainamisohjelmaansa" sanoo Sciff ja jatkaa:

Epäilykseni kävivät toteen tiistaina huomatessani, miten keinotekoisia ja valheellisia Fedin pääjohtaja Ben Bernanken lausunnot kongressille olivat.

Uusi inflaation syöksykierre on Yhdysvalloissa todellisuudessa jo alkamassa. Painotan tässä yhteydessä erityisesti sitä, että herra Bernankelta näyttää täysin puuttuvan taloudenpidossa ehdottomasti välttämätön kunnioitus valuutan ulkoista arvoa kohtaan.

Kongressin tiistaina tekemä päätös viittaa siihen, että lisää rahaa talouden piristämiseksi on tulossa. Rahaa tulee etenkin, jos talouskasvu pysyy liian hitaana vähentääkseen työllisyyttä keskipitkällä aikavälillä.

Koska työttömyystilanne on pahentumassa ja yleisesti ottaen näin tulee myös jatkumaan, pitänee Fed rahahanat auki. Kongressi myös päätti ottaa huomioon "yleisen inflaation" tehdessään johtopäätöksiään - ei siis "inflaatiotrendejä". Kun uusien painettujen dollareiden levitykseen tulo vie aikaa, hinnat nousevat. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että Fed on varmasti myöhässä päätöksissään inflaation jo alettua ja aiheutettua Yhdysvaltain talouden järkkymistä.

Sen lisäksi, että on väitetty Bernanken rahanpainokoneiden auttaneen Yhdysvaltain taloutta, hän kertoi kongressille, että kulta ei ole rahaa ja että ihmiset, jotka ostavat kultaa "eivät ole" huolestuneita inflaatiosta ja että dollarin ulkoisella arvolla ole mitään vaikutusta sen sisäiseen ostovoimaan.


BUSINESS INTELLIGENCE MIDDLE EAST / Kultakaivos

Artikkeli kokonaisuudessan englanniksI:

http://www.bi-me.com/main.php?id=53575&t=1&c=62&cg=4&mset=

Peter Schiff on yhdysvaltalainen talouselämänvaikuttaja. Schiff toimii Darienissa Connecticutissa päämajaan pitävän Euro Pacific Capital Inc. -meklariyrityksen toimitusjohtajana.

1990-luvun lopulla Schiff ennakoi IT-kuplan puhkeamista, mikä tapahtuikin 2000-luvun alussa.

Schiff kertoo Yhdysvaltojen muuttuneen 1970-luvulta 2000-luvun alkuun mennessä suurimmasta velkojasta suurimmaksi velalliseksi ja menettäneen johtavan teollisuusmaan asemaansa sekä siirtyneen maltillisesta säästämisestä kohtuuttomaan velaksi kuluttamiseen. Yleisesti ottaen hän on suhtautunut valtavirrasta poiketen pessimistisesti Yhdysvaltain talouden näkymiin. Elokuussa 2006 Schiff ennakoi Yhdysvaltoihin finanssikriisiä, joka syntyisi talouskuplan puhkeamisesta. Tämä toteutui vuoden 2007 alusta alkaen nk. subprime-kriisinä. Schiff syyttää ongelmista suurimmaksi osaksi valtion talouspolitiikka, ja erityisesti USA:n keskuspankin Federal Reserven liian löysää rahapolitiikkaa. Asuntokuplasta hän oli varoittanut jo ainakin vuodesta 2004 saakka.

Schiff toimi Ron Paulin presidenttikampanjan taloudellisena neuvonantajana vuoden 2008 Yhdysvaltain presidentinvaalissa.
KOMINFORM
http://www.kominform.eu
VD
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 19, 2011, 08:49:29 ap kirjoittanut VD.com »