Kirjoittaja Aihe: Bäckman: Suomalainen vastarintaliike taisteli Yhdistyneiden kansakuntien puolest  (Luettu 1721 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Bäckman: Suomalainen vastarintaliike taisteli Yhdistyneiden kansakuntien puolesta


Suomennos dosentti Johan Bäckmanin haastattelusta Baltian suurimmassa Vesti Segodnja -sanomalehdessä 14.07.2011.

SUOMALAINEN TUTKIJA: BALTIAN MAAT EIVÖ,,T OLE VALTIOITA


 " Herra Bäckman, vähän aikaa sitten nimenne oli esillä Venäjä-Internationaali-hankkeessa, joka on osa Vladimir Putinia tukevaa Yleisvenäläistä kansanrintamaa. Mikä sai suomalaisen tutkijan liittymään tähän aloitteeseen?

 " Venäjä on tänään maailman kiinnostavin maa, jossa kehittyy edistyksellinen poliittinen kulttuuri, demokratian ja markkinasuhteiden järjestelmä, joka voi olla esimerkkinä monille muille maille. Muistutan, että Venäjällä demokratialla on muinaiset juuret  " VetÅ¡e-kansankokous tunnettiin jo yli tuhat vuotta sitten. Venäläisen demokratian erikoisuutena ovat kansan läheisyys johtajiinsa ja keskinäinen luottamus. Venäjä yksi piirre on sen monikansallisuus, eri etnoksien myönteiset keskinäiset suhteet.

Venäjä kykenee reagoimaan sivistyneesti ihmiskunnan pääasiallisiin uhkiin, kuten islamistinen terrorismi, atlantistien terrori Serbiaa vastaan, Viron ja Latvian apartheid-politiikka yms. Venäjä on tänään lupaavin maa. Sillä on edessään paljon tehäviä, myös vastuu ihmiskunnan ja historian edessä. Siksi kehitimme vaatimattoman Venäjä-Internationaali-hankkeemme, joka on kansainvälinen ihmisten ja järjestöjen ryhmä, joka on valmis liittymään Yleisvenäläiseen kansanrintamaan. Toivon, että rintama ottaa meidät vastaan.

 " Sukunimestänne voisi päätellä että olette etnisesti ruotsalainen. Miten se vaikutti elämäänne perheessä, opinnoissa, yhteiskunnassa? Onko ruotsalaisen ja suomalaisten välillä erottavaa rajaa?

 " Synnyin Suomessa ja yliopistossa olen opiskellut vain Helsingissä, missä väittelin myös tohtoriksi. Ö,,idinkieleni on suomi, mutta tunnen muita kieliä, opiskelen esimerkiksi aktiivisesti arabiaa. Tässä tapauksessa sukunimi Bäckman on peräisin Venäjältä, Pietarista, eräältä venäjänsaksalaiselta Johan Beckmanilta, joka muutti Suomen Suuriruhtinaskuntaan yli vuosisata sitten. Jotkut hänen jälkeläisensä käyttivät nimen ruotsalaista kirjoitusasua Bäckman, loput saksalaista vaihtoehtoa Beckman, joka on Suomessa melko harvinainen.

Suomessa ruotsinkielinen väestö voi hyvin, heillä on jopa privilegioita. Kaikkien koululaisten on pakko opiskella ruotsin kieltä. Yliopistoissa on erityinen virkamiehen kielikoe, jonka suorittaminen on edellytys virkanimitykseen. Kaikkia asiakirjat ja lait ovat meillä kahdella kielellä. Tämä on tietysti hyvä esimerkki Virolla ja Latvialle, missä tänään, valitettavasti, säännöt sanelee mielipuolisen apartheidin provokatiivinen järjestelmä.

 " Missä määrin voimakaasti talvisotaa ja jatkosotaa muistellaan Suomessa ja minkälaisia poliittisia muotoja se saa? Pitävätkö suomalaiset näitä sotia osana toista maailmansotaa ja pitääkö virallinen Helsinki Suomea Saksan silloisena liittolaisena?

 " Suomessa valitettavasti toisen maailmansodan historia on kokonaan väärennetty. Vaikkakin alitajuisesti ihmiset tietenkin ymmärtävät totuuden. Täytyy muistaa, että uusi Suomen valtio heti olemassaolonsa alusta lähtien suhtautui suureen naapuriinsa aggressivisesti ja Suomen alueelta järjestettiin lukuisia hyökkäyksiä Neuvosto-Venäjää ja Neuvostoliittoa vastaan, n.s. karjalanseikkailuja. Seuranneet n.s. talvisodan 105 päivää voi tietysti määritellä tämän Suomen taholta ilmenneen aggression seuraukseksi. Talvisota oli välttämätön Leningradin turvallisuudelle. Ja pian suomalaiset alkoivat suunnitella ja valmistella osallistumistaan Barbarossa-suunnitelmaan. Suomalaiset yhdessä saksalaisten kanssa hyökkäsivät Neuvostoliittoa vastaan Suomen alueelta 22.06.1941. Kolme päivää myöhemmin, kun neuvostoilmavoimat pommittivat saksalaisten käyttämiä lentokenttiä ja satamia Suomen alueella, Suomen johto tulkitsi sen kierosti hyökkäykseksi ja alkoi puhua  jatkosodasta . Muuten nyt meillä juuri kukaan ei erityisemmin juhli tätä historiaa, sillä liittolaisuus Hitlerin kanssa on monelle suomalaiselle enemmän kuin häpeällistä.

Todellisia sankareita olivat suomalaiseen vastarintaliikkeeseen osallistuneet partisaanit, jotka taistelivat Yhdistyneiden kansakuntien  " Britannian, Neuvostoliiton, Yhdysvaltain puolesta Saksaa ja sen liittolaisia vastaan. Tällaisia suomalaisia oli Punaisen Armeijan riveissä. Suomen alueella heitä oli metsissä, he tekivät sabotaaÅ¡eja ja levittivät propagandaa. Valitettavasti monet maksoivat hengellään uskollisuutensa Suomen kansan vapaudelle. Esimerkiksi vastarintataistelija Veikko Pöystin fasistit tappoivat vuonna 1943 tulitaistelun jälkeen Helsingissä, ja erityisesti Martta Koskinen, viimeinen Suomessa kuolemaantuomittu nainen, teloitettiin 1943. Kuuluisa vastarintapartisaani Kerttu Nuorteva hyppäsi desanttina laskuvarjolla Helsinkiin. Hänet pidätettiin ja häntä kidutettiin. Petroskoissa muistetaan desantti Sylvi Paaso, joka järjesti vastarintaliikkeen maanalaista toimintaa fasistien miehittämässä Karjalassa. Oikean asian puolesta taisteli myös Rudolf Sykiäinen, josta sodan jälkeen tuli Stalinin henkilökohtainen avustaja ja neuvonantaja Suomen asioissa.

 " Johdatte Suomen antifasistista komiteaa. Kuka on pääasiallinen vastustajanne? Miten poliittinen tilanne muuttui perussuomalaisten menestyksen myötä?

 " Perussuomalaiset ovat fasistisesti suuntautuneet. Heidät on nyt eristetty kansallisesta politiikasta, eivätkä he päässeet hallitukseen. Heidän joukossaan on muutamia erityisen vaarallisia nationalisteja ja muukalaisvihaajia, kuten Jussi Halla-aho, joka vähän aikaa sitten ilmoitti vihaavansa ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa ihmisten välillä. Halla-aho suhtautuu islaminuskoon erittäin vihamielisesti ja hänet tuomittiin jokin aika sitten kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lisäksi on Jussi Niinistö, joka johti aikaisemmin  Valkoista rintamaa  maahanmuuttajia ja ruotsinkielisiä vastaan. Tänään Niinistö vaatii suojeluskuntien, Latvian Aiszargin tyyppisen järjestön, herättämistä henkiin maan fasistisoimiseksi.

Vastustamme aktiivisesti russofobiaa ja terrorismia tukevaa propagandaa Suomessa, joka paljolti tapahtuu Helsingissä Kavkaz Center -nettisivuston kautta. Seuraamme tarkasti virolaista ja latvialaista historian väärentämistä ja apartheid-politiikkaa. Valitettavasti eräät suomalaiset nationalistit auttoivat virolaisen apartheid-hallinnon luomisessa. Me kiistämme myytin siitä, että Neuvostoliitto olisi muka miehittänyt nämä maat vuonna 1940. Miehitysmyytin avulla hallitseva nationalisteista koostuva eliitti yrittää oikeuttaa näiden maiden apartheid-järjestelmän. Valitettavasti tieteellisessä mielessä Baltian maita ei voi pitää valtioina, ne ovat apartheid-hallintoalueita. Tällaisilla hallinnoilla on aina epästabiili luonne. Katsokaa vaikka Gazan sektoria Israelissa.

 " Ja Euroopan Unionin kansalaisena te saitte maahantulokiellon Viroon.

 " Viron turvallisuuspoliisi Kapo teki päätöksen, jonka mukaan olen mukamas sille maalle vaarallinen. Perusteluissa sanottiin, että olen kiistänyt neuvostomiehityksen ja puhunut apartheidista. Mutta vedin heidät Tallinnassa oikeuteen, ja vähän aikaa sitten sain korkeimman oikeuden päätöksen. Maahantulokieltoni oli lainvastainen, joten Viron sisäministeriö joutui maksamaan korvauksia. Olen siis vapaa.

NIKOLAI KABANOV

Alkuperäinen haastattelu, ks. http://www.ves.lv/article/180107
Lahde:SAFKA
VD