Kirjoittaja Aihe: Sota ja globalisaatio käsi kädessä. Kansan Ö,,äni.  (Luettu 1651 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Sota ja globalisaatio käsi kädessä. Kansan Ö,,äni.
« : Kesäkuu 26, 2011, 08:49:01 ap »
Sota ja globalisaatio käsi kädessä. Kansan Ö,,äni.  Suomen eduskuntavaalit käytiin poikkeuksellisen kansainvälisen myllerryksen keskellä. Markkinaliberalismin kuristusote voimistuu entisestään Euroopan unionissa. Imperialismin sotapolitiikka käy samaan aikaan yhä röyhkeämmäksi Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä ja muualla.

  Markkinaliberalismin otteen voimistuminen näkyy muun muassa euroalueen kriisimaiden, Kreikan, Portugalin ja Irlannin kurittamisena ja finanssipelureiden laskujen maksattamisena tavallisten kansalaisten pussista. Pääomapiirit, poliittinen valtaeliitti ja näitä tukeva media eivät enää edes vaivaudu peittelemään inhoaan kansanvaltaa vastaan, vaan ne liputtavat avoimesti markkinakurin puolesta.

  Porvarillisella demokratialla on jo sinänsä huomattavat rajoitteensa, mutta nämäkään eivät riitä kapitalisteille ja valtaeliitille. Parlamentarismi on niille myrkkyä, sillä siihen sisältyy vakava riski: Kansalaiset saattavat päästä vaikuttamaan heitä itseään koskeviin asioihin. Hallitseva luokka kannattaakin vahvoja,m itsevaltaisia hallituksia sekä virkamiesvaltaa. Nämä pyritään kuitenkin esittämään suurelle yleisölle myönteisinä asioina markkinoimalla niitä vastuunkantamisena sekä vahvana johtajuutena.

  Massiivisen propagandan avulla ihmisiin pyritään iskostamaan "oikeat" mielipiteet. Meille hoetaan, kuinka palkkojen, eläkkeiden ja perusturvan korottamiseen "ei ole varaa". Sotilasmenoihin on "välttämätöntä" saada kahden prosentin vuosittainen korostus. EU-kapitalistien ja pankkien tukeminen miljardeilla veronmaksajien kukkarosta on "vastuullista politiikkaa" jne. Vaihtoehtoiselle politiikalle pyritään antamaan lopullinen kuolinisku, kun EU:n komissio - kourallinenvaaleilla valitsemattomia virkamiehiä -- saa ennakkotarkastusoikeuden jäsenvaltioiden budjetteihin pysyvän vakausmekanismin (EVM) myötä. Sen jälkeen hallituspohjalla ei ole edes nykyistä vähäistä merkitystä - kaikki joutuvat alistumaan EU:n komentoon.

  Laiton hyökkäyssota Libyassa.

  Kanadalainen professori Michel Chossydovsky on todennut, että sota ja globalisaatio kulkevat käsi kädessä. Tämä on nähtävissä tänä päivänä yhä selvemmin. kun globalisaatiota ja vapaakauppaa väkivaltaisesti levittävät USA. EU ja NATO käyvät valloitussotaa Libyassa uhkailevat myös Syyriaa hyökkäyksellä. YK:n turvallisuusneuvoston valtuutus ylitettiin Libyassa jo operaation ensimmäisten päivien aikana. Kyseessä on laiton hyökkäyssota, eli kansainvälisen oikeuden mukaan pahin mahdollinen sotarikos.

  Myös Afganistanissa jatkuu USA:n ja NATOn päämäärätön sota aiheuttaen mittaamatonta kärsimystä tavallisille ihmisille. Irakissa USA:n ja koalition vuoden 2003 jälkeinen sekasorto vain jatkuu. Yli miljoona irakilaista on saanut surmansa ja miljoonat ovat joutuneet lähetämään pakolaisiksi naapurimaihin kuten Syyriaan.

  Suomen hallituksen ja eduskunnan eräs tärkeimmistä tehtävistä on pitää maamme erossa sotialsliitto NATOsta. Nykyiset kumppanuussopimukset on niin ikään syytä sanoa irti. Kansalaisten turvallisuutta ei asevarustelulla lisätä. Aitoa, kestävää turvallisuutta voidaan edistää tehokkaasti pysäyttämällä nykyinen räikeä eriarvoistumiskehitys varallisuuden radikaalin uusjaon avulla. Pahasti muusta ansiokehityksestä jälkeenjäänyttä perusturvaa on kortettava tuntuvasti ja mahdollisimman pian. Ihmisten nöyryyttäminen ja luukulta toiselle juoksuttaminen on lopetettava ja byrokratiaa vähennettävä.

  Kansan Ö,,äni 03/11, pääkirjoitus

  Tommi Lievemaa
VD