Kirjoittaja Aihe: Tukolaiset menettävät palkallisen joulun.  (Luettu 7685 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Tukolaiset menettävät palkallisen joulun.
« : Marraskuu 27, 2007, 12:55:29 ip »
Tukon Logistics Oy:n (Keravan varasto) työnjohto ajaa kiivaasti liittoon kuulumattomille edustajaa ns. yhteistoimintaedustajaa.

1.1-2008 tulee voimaan uusi yhteistoiminta laki, laissa  yhteistoimintaedustaja tulee kuuluvaksi yhtiön YT- neuvotteluihin.  

Tällä hetkellä Tuko Logistics Oy on sitoutunut noudattamaan työnantajaliittoa, mutta kuinka kauvan ?

Neuvotteleeko Tukon yhteistoimintaedustaja Tukolaisten palkoista? Tämäkin on täysin mahdollista jos Tuko sanoutuu irti työnantajaliitosta, ryhtyy ns. villiksi. Ennen yhteistoimintaedustajan valintaa Tuko järjestäisi liittoon kuulumattomille äänestyksen, 50% enemmistöllä liitotonkuulumattomat saisivat yhteistoimintaedustajan.

Kuitenkin ennen vallitulosta, on palkaton joulu.

Tukon työntekijöiden jo saavutetuista eduista luovutaan pikkuhiljaa, suurinta osaa työntekijää koskevista etuisuuksista on saavutettu lakoilla sekä muilla tuki toimilla, jotka nykypäivänä nuorten keskuudessa ymmärretään itsestään selvyyksinä.

Tukon Logistics Oy:n työntekijöille aikaisemmin maksettu joulupäivä on muuttumissa sisään tehtäväksi työpäiväksi.

2006 joulun alla Tukon työntekijöiden takajaloilleen nousu antoi hiukan jatkoaikaa palkalliselle joululle, hiljaisensopimuksen katsottiin syntyneen vakiintuneesta tavasta jonka katsottiin olevan yhtä pätevä kuin kirjallinen sopimus.

Tukon työntekijöistä 43% kuuluu Pamiin loput yksityisiin, sekä pieni osa ei mihinkään.

(kuva ei liity kyseiseen asiaan)

Poimita uutislehti sadasta.

Kiitos Tuko! Ylä- ja alakerta samanarvoisia? Näin yhteishenki paranee. Joulupäivä 29.12.


Työnantajan saadessaan tahtonsa kerran läpi, tarkoittaa se vakiintunutta tapaa.

Monet liittokuulumattomat Tukon työntekijät ovatkin liittyneet liittoon ns. viimekädessä, monesti silloin kuin työnantajan kanssa on tullut kahnausta, sairaus tai väistämätön vanhuus.

Tuko Logistics Oy (Keravan varaston ) entisiä sekä nykyisiä työnjohtajia tullaan näkemään oikeussaleissa tiuhaan tahtiin "tulevaisuudessa", mm. työsuojelurikkomuksista sekä laittomista irtisanomisista.TJ

Aikaisempi juttu Tukosta.
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php?topic=37.0
« Viimeksi muokattu: Elokuu 11, 2008, 10:23:59 ip kirjoittanut Ylläpito »

thei

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 21
Vs: Tukolaiset menettävät palkallisen joulun. ISKURITYÖ-LÖ,,INEN
« Vastaus #1 : Marraskuu 28, 2007, 11:50:33 ap »
Tukolla on hyvin toimiva luottamusm.ts-valt. organisaatio. Emme tarvitse rinnakkaista ei liittoon  kuuluville omaa ns.luottamusvaltuutettua. Tämä siksi, että se vain hajottaa porukkaa ja saa aikaan epäsopua ja tätähän me emme halua. Ensi vuosi onkin erittäin haasteellinen,koska talon sisällä on paljon selvittämättömiä asioita jotka meidän täytyy saada kuntoon. SEN TAKIA VARSINKIN UUSIEN LUOT.JA TS VALTUUTETTUJEN ON PUREUDUTTAVA.TIUKASTI NÖ,,IHIN EPÖ,,KOHTIIN. ON KAIKKIEN TYÖ-NTEKIJÖ-IDEN ETU, ETTÖ,, OLEMME YHTENÖ,,INEN PORUKKA MM. TILANTEEN KÖ,,RJISTYTTÖ,, TYÖ-PAIKALLA.

kauppakunnostaja

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 55
Vs: Tukolaiset menettävät palkallisen joulun.
« Vastaus #2 : Syyskuu 08, 2010, 03:11:58 ap »
Tuosta joulupäivästä kuulin juuri, että Tukolaisetkin saavat kiittää valkeisen markkua, joka omalla työpaikallaan myi joulupäivän työnantajalle ilmaiseksi. Ei kuuleman mukaan "voinut mitään".Oli aikaisemmin tehnyt sopimuksia, joiden perusteella meni joulupäivä sisääntehtäväksi "vahingossa".  Ei ole tuo valkeinen enään missään tehtävissä nykyään.
Vähän samanlainen "kaveri taisi olla tämä niiranen, joka kerkesi kaiketi "myydä" lähes kaiken hyvän työntekijöiltä. Ei kuulemma vain muistanut pyytää maksua myydystä omaisuudesta!?

Ja kuinkahan ollakaan. Nämä molemmat "kaverit" olivat aikanaan työpaikkansa luottamusmiehiä, ammattiosaston puheenjohtajia sekä PAMin HALLITUKSEN jäseniä.
Todella hienoa "edunvalvontaa" PAMilta, Helsingin Varastotyöntekijät ry:ltä ja "kahdelta kaverilta".

Luulen, että tuossa em. CV:ssä oli vai "jäävuoren huippu".

kauppakunnostaja

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 55
Vs: Tukolaiset menettävät palkallisen joulun.
« Vastaus #3 : Syyskuu 28, 2010, 02:02:49 ap »
Hei THEI, kuinka on teidän Tukon Luottamusmies ja Työsuojeluvaltuutettu pärjänneet porukan  tiukkoina puolestapuhujina? Onko palkka noussut ja työolosuhteet paratuneet? Onko työporukan yhtenäisyys tällä hetkellä rautaa?

kauppakunnostaja

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 55
Vs: Tukolaiset menettävät palkallisen joulun.
« Vastaus #4 : Lokakuu 12, 2010, 03:17:15 ip »
Hiljaista on. Ei taida mennä Tukolaisilla varastotyöntekijöillä kovinkaan hyvin. Mutta onneksi JOULU on taas tulossa ja voidaan kaiholla muistella menneitä(menetettyjä etuja)! :'(

Iskiasvaivainen

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 116
Vs: Tukolaiset menettävät palkallisen joulun.
« Vastaus #5 : Joulukuu 20, 2010, 08:17:15 ap »
Tukon porukka tekkee tulevankin joulun TA:lle ilmaiseksi! 036:den ja PAMin siunauksella. Se on kait nykyajan edunvalvontaa? Tuolla 036:den "huvittelukerhotoiminnalla" ei voi varaston porukkaa saada yhteen hiileen puhaltavaksi sotajoukoksi!!!