Kirjoittaja Aihe: Tuki elintarvikealan työläisille!  (Luettu 3078 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3768
Tuki elintarvikealan työläisille!
« : Toukokuu 23, 2010, 09:33:25 ap »
Tuki elintarvikealan työläisille!


 Elintarvikealalla mahdollisesti tiistaina 25.5. alkavan lakon tueksi on perustettu Puolustusryhmä, joka kutsuu kaikkia tukemaan elintarvikealan lakkolaisia vetäjänään maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen.  Tukiryhmässä on mukana tutkijoita, taiteilijoita, kirkon väkeä ja muita kansalaisaktiiveja. Tavoitteena on kerätä laaja tuki mahdollisesti lakkoon joutuville elintarviketyöläisille ja taloudellista tukea kaikkein vaikeimpaan asemaan joutuneille lakkolaisille.

  Elintarvikealan työnantajat vaativat harppaamista leipomo- ja liha-alan työaikasäädöksissä kohti 24 tunnin / 7 päivän työelämämaailmaa.  Kysymys ei ole tuotteiden tuoreudesta vaan yritysten keskinäisestä armottomasta kilpailusta, jossa tavoitteena on pelata heikommat ulos ja keskittää yritystoimintaa. Keskittyminen kaventaa entisestään kotimaisen ruoan tuotevalikoimaa. Työntekijöille malli on mahdoton niin perhe-elämän, lastenhoidon, harrastusten kuin liikkumisenkin takia. Jokainen uusi 24 tunnin / 7 päivän järjestelmään siirtynyt ala tuo paineita muille aloille. Päiväkoteja ja virastoja vaaditaan olemaan enemmän auki, tarvitaan enemmän viikonloppuliikennettä, huolto- ja tietopalveluja ja niin edelleen.

  Vastenmielistä on myös hyväpalkkaisten johtajien rikkurointi ja rikkuroinnilla ylvästely. On kuin he olisivat löytäneet uuden iloisen ryhmäliikuntamuodon; tehdään eksoottista ruumiillista työtä, jonka tavoitteena on muiden työolojen heikentäminen.

  Yhtiövalta etenee Suomessakin raskain askelin, kansalaisten yhteistä vastarintaa ja keskinäistä solidaarisuutta tarvitaan!


  Tarkempia tietoja asiasta

  Päivi Uljas

  paivi.uljas@helsinki.fi

  044-2901389  


KOMINFORM
http://www.kominform.eu/
VD