Kirjoittaja Aihe: Afganistan. Maailmanhistorian raukkamaisin ja surkein sota. Matti Laitinen.  (Luettu 1757 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Afganistan. Maailmanhistorian raukkamaisin ja surkein sota. Matti Laitinen.


 "Presidentti Barack Obama on merkillinen rauhan mies. Hän aikoo sammuttaa sodan liekit tehostamalla sotimista. Toistaiseksi tällainen operaatio ei ole koskaan johtanut Afganistanin maaperällä toivottuun lopputulokseen. USA:n johtamien Nato-joukkojen vahvuus kasvaa tästäkin huolimatta puolen vuoden sisällä 100 000 sotilaaseen. 30 000 sotilaan suuruisten lisäjoukkojen arvioidaan kasvattavan sotilasmenoja 30 miljardilla dollarilla. CIA:n tietolähteiden mukaan köyhän Afganistanin bruttokansantuote jäi viime vuonna 22,3 miljardiin dollariin (bkt/kansalainen 800 euroa/vuosi). Euroopan Nato-liittolaiset ymmärtävät pohjoisamerikkalaisten turhautumista tuomalla omana kortenaan yhteiseen tuhonpesään vielä 5 000 sotilasta lisää. Kuoleman olympialaisiin osallistuu  oe Suomi mukaan lukien  oe yhteensä 43 valtiota.

  Kyse Afganistanissa ei ole koko maailman turvallisuudesta ja USA:n elintärkeästä kansallisesta edusta, vaan kansainvälisen aseteollisuuden taloudellisista eduista ja Yhdysvaltojen sotilaallisesta mahdin uskottavuudesta maailmassa. USA on käyttänyt Afganistanin sotaan v. 2001 oe2009 jo 1 000 miljardia dollaria. Tästä summasta valtaosa on kulunut asehankintoihin eikä suinkaan ihmisoikeuksien puolustamiseen, Afganistanin tuhotun infrastruktuurin jälleenrakentamiseen ja väestön perusturvan kohentamiseen. Mitä amerikkalaiset mahtavat tarkoittaa sillä, että he aikovat "tehdä työn loppuun" Afganistanissa? Maahan on jo täysin tuhottu. Lisäksi jenkkien sotaretkiin perinteisesti liittyvä kansanmurha on jo toteutettu ja maanpakolaisuuteen on ajettu miljoonia ihmisiä.

  On toiveajattelua, että Yhdysvallat alkaisi vähittäin vetäytyä Afganistanista heinäkuussa 2011, mikäli se ei saa sytytettyä jossain maailman kolkassa uutta taloudellisesti ja poliittisesti vielä kannattavampaa hyökkäyssotaa. Itsepuolustuksen nimissä Washington voi sytyttää sodan missä tahansa maailman kolkassa.

  USA:n johdon outoa huumorintajua osoittaa se, että he asettavat Afganistanin kehittämisessä etusijalle maanviljelyksen, vaikka maa sattuu olemaan yksi maailman miinoitetuimmista maista. Afganistan on lisäksi maailman suurin unikonkasvatusmaa. Siellä tuotetaan 87 % maailman oopiumista. Laittoman huumekaupan arvo nousee 30 miljardiin dollariin. USA:n tukeman nukkehallituksen jäsenet ja paikalliset sotalordit ylläpitävät oopiumunikon sallivaa maanviljelyä.

  Pahuuden voimakaksikko  oe ase- ja huumeteollisuus  oe ovat Afganistanin sodan ainoat voittajat. Miksi Nato-nobelistimme Ahtisaari ei vingu tästä asiasta mitään? Suomen poliittisen johdon olisi korkea aika tajuta, mihin Naton kanssa seurustelu johtaa. Suomalaiset sotilaat on vedettävä välittömästi pois Afganistaniin sodasta."


 Ei Natolle!Matti Laitinen
KOMINFORM / VAIHTOEHTOUUTISETVD