Kirjoittaja Aihe: Inex "kannustepalkkaus."  (Luettu 32112 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Inex "kannustepalkkaus."
« : Marraskuu 12, 2009, 11:16:51 ap »
Paljon on ollut puhetta Inexsin uudesta "kannustepalkkauksesta". Inexsin uudesta "kannusteesta" on julkaistu henkilökunnalle julkisesti artikkeli, josta on hyvä alkaa.


Lähde: S Inexin henkilöstölehti 8 / 2009 - 06.11.2009
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 28, 2011, 06:26:22 ip kirjoittanut Admin »

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #1 : Marraskuu 12, 2009, 11:52:19 ap »
No ei kannata tulla kuumeeseen, olla lapsen sairauden takia poissa, tulla vanhaksi, joutua työtapaturmaan tai uuden käytännön mukaa jää nuolemaan näppejään.

Poimita tunteita herättävästä asiasta:

"Mitään kehitystä työpaikoilla ei tapahdu, ellemme ole valmiitta ennakkoluulottomasti kokoilemaan uutta, mutta osapuolten tulee pystyä tekemään se turvallisin mielin."

Jos molempien sopijaosapuolten toiveet toteutettiin, niin silloinhan kaikilla on hyvä. Ihmetyttää vain miksi uusi "kannuste" herättää tunteita? Jos kerran "molempien osapuolten toiveet toteutettiin."
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:25:44 ap kirjoittanut VD.com »

Miksteki

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 45
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #2 : Marraskuu 12, 2009, 01:06:50 ip »
Eix tuo ala oleen jo sitä "itteään"

Kerran vedellään jo melko övereitä, niin eix olis sama jos olis¦

X- Treme elintarvikekeräilyyn erikoistuneet elämysmatkat.

Hevoskeräily. Olet kuormajuhta, nyt alennettuun hintaan vain 2000e.

Kerää 6000-10 000 kiloa elintarvikkeita 7,5 tuntiin. Saat käyttää suorituksesi aikana kuusi 800mg Buranaa. Tässä X-Treme hevoskeräilyssä saat tuntea olevasi täydellinen orja. Lisäksi voit ottaa 100e lisähintaan nudistierikoisuuden ruoskalla. Takanasi seuraa kokonahkasuun pukeutunut esimies sähköruoskalla varustautuneena, piiskalla räppäillään satunnaisesti pakaroille. Lisäksi saat varoituksia silloin tällöin jos tavarat ei liiku tarpeeksi ripeäsi. Varoitukset tulee kaupanpäälle, joista aikaisemmin 10e lisähinta. Kannatta tutustua osoitteesta www.natsielintarvikekeräily.fi
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:17:21 ap kirjoittanut VD.com »

Jari79

 • Vieras
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #3 : Marraskuu 20, 2009, 10:35:52 ap »
yleensä ne kitisee jotka eivät pysty keräämään urakalla... niille parempi palkka jotka tekevät enemmän töitä. mitä väärää siinä on ?
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:25:55 ap kirjoittanut VD.com »

Varastolainen

 • Vieras
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #4 : Marraskuu 21, 2009, 01:55:32 ip »
Ei kukaan ole väittänytkään, että on väärin tienata paljon enemmän työn paljouden mukaan urakka mielessä. Tässä onkin se kysymys saavutetusta edusta joka koskee sairasajan palkkaa ja siitä, että kokonais valtaisesti suoriteet ovat laskeneet kautta linjan vaikka yrityksellä ei ole taloudellisia vaikeuksia maksaa niitä.

Kysymys on yrityksen ahneudesta repiä työntekijän selkanahasta kaiken irti tehostamisen nimissä, pääomiensa kasvattamiseksi. Keinoja on yrityksillä monenlaisia asiansa toteuttamiseksi, esim: pelottelulla työpaikan menetyksillä(YT neuvottelut), luomalla porkkanoita työntekijöiden keskuuteen jotka hajottavat työyhteisön rauhan jopa luottamusmiehen säestyksellä.

Yritykset osaavat käyttää psykologiaa jolla ohjata työntekijöitä halummallaan tavallaan luomalla katteettomia mielikuvia,ihanteita,uskomuksia jopa toisen nälkää. Tässä tapauksessa on käytetty työkaluina suoriteet ja sairas ajan kapasta.

Jari79 Olet ehkä luomassa ajatuksillasi sellaista työyhteiskuntaa porvallisempaan suuntaan, ymmärtämättä seuraksia pidemmällä täyhtäyksellä.

Jari muista, älä sairastu jos sairastutkin mene silti töihin, älä joudu onnettomuuteen, älä vanhene ja muista olla joustava jopa perheesi kustannuksella niin olet täydellinen työn sankari ja sellaisia me kaivataan, ainakin työnantajat.

 
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:26:08 ap kirjoittanut VD.com »

Silencer

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 16
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #5 : Marraskuu 22, 2009, 01:38:26 ip »
Käsittääkseni Inexillä ei ole käytössä urakkapalkkausta joten luokitellaan tuo nimimerkillä jari79 kirjoittavan esimiesten pyllynnuolijan teksti provoksi tai sitten parikymppisen todellisesta elämästä tietämättömän kirjoitukseksi.
Totuushan on se että nuori jaksaa paremmin kuin vanha ja näille nuorillehan esimiesten toimesta luvataan kuu taivaalta pääset mastoon, vastaanottoon jne. työnkiertoon, mistäkö se paikka uudelle revitään, no, vanha työntekijä on ollut liikaa saikulla, ei kerää tarpeeksi joten heitetään jannu kerään seuraus saikut lisääntyy, keräysmotivaatio laskee ja sitten keksitään joku syy jolla voidaan irtisanoa ko. henkilö ja saadaan tilalle joku juniori joka....... jne. ja taas sama rundi alusta.
Olen ollut sen verran kauan Inexillä töissä että tämä on nähty meillä ei vuosien varrella ole kannuste noussut yhdenkään luottamusmiehen aikana ei Valkeisen ei Niirasen aina on kerättävä enemmän rivejä, kiloja, litroja päästäksesi suoritteille.
Ja saikut onhan selvää että tämä systeemi että saikuista ei makseta tuottaa sen että saadaan jengi sairaana töihin ja sen sairaan lapsenkin hoitaa mummo tai joku muu jotta isi tai äiskä pääsee kerään asiakasomistajille ostettavaa ja saa pitää duuninsa.
Otanpa tähän vielä yhden asian joka on jäänyt vähälle huomiolle on visuaalinen laatu ja sen arvioijat: Eikö ole aika ihmeellistä että osoitetarrasta näkee kuka on ko. keikan kerännyt ja kun ottaa huomioon että jannut kaveripiiriin kuuluu kerääjiä niin on aika helppoa olla merkitsemättä virhe kaverille, eikö?


« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:17:34 ap kirjoittanut VD.com »

Jari79

 • Vieras
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #6 : Marraskuu 25, 2009, 07:56:30 ap »
kenen etu se sitten on että kerääjä 1 tekee töitä ilman sairaslomia ja huolethtii omasta terveydestään ja fyysisestä kunnosta vapaa-aikana...

kun taas kerääjä 2 viettää ns. paheksuttavaa elämän tyyliä, viikon sairalomia kerran kuussa...

ja molemmat tienaavat saman verran...

onko oikein keräjää 1 kohtaan...

minun mielestä peruspalkaa pitäisi saada sen verran ylös että kaikilla on varaa sairastaa ilman kannustelisää..
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:26:25 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #7 : Marraskuu 25, 2009, 08:13:48 ap »
Urakkatyön haitat ymmärrettiin jo aikoja sitten.

***

Urakkatyön turmiollisuudesta Kirjoitettu 1915

Ammattitieyhdistysliikkeemme alkuaikoina käytiin varsin ankaria taisteluja urakkajärjestelmää vastaan. Mutta nykyisin (1915), jolloin taistelut työntekijän ja työnantajain välillä ovat käyneet entistään ankarammaksi joukkotyösopimuksien tunnustamisesta, työpalkkojen, työpäivälyhennyksin määrittelemisien ja saavutettujen etuisuuksien pysyttämisen puolesta, on joko tahdosta tai tahtomatta jouduttu hyväksymään ja määrittelemään joukkosopimuksissa myöskin urakka-eli kappaletyöstä jonkinlaista palkka- ym. ehtoja, jotka ovat viime aikoina varsinkin rakennustyöläisillä antaneet aihetta sopimuksien rikkomiseen ym. koko työväenluokalle vahingollisiin menettelytapoihin. Mutta vaikka näin on asianlaita, puoltaa suuri osa järjestäytyneitäkin urakkajärjestelmää. Onko tämä oikein?

Tutkiessamme teollisuuden eri haaroja huomaamme melkein kaikilla tuotannon aloilla olevan käytännössä tuon työväestölle niin suurta kirousta tuottavan urakkajärjestelmän. Syyt, jotka aiheuttavat tämän nurinkurisen työtavan pitäisi meillä kaikilla olla selvät. Tuotantovälineet ovat jo kehittyneet niin pitkälle ettei läheskään kaikkia tarjolla olevaa työvoimaa voida käyttää säännöllisesti tuotannon palveluksessa. Niinpä tarvitaan ihmistyövoimaa työmarkkinoilla aivan säännöllisesti enemmän kuin mitä sitä kysytään. Tuotannon nousuaikanakaan eivät kaikki tuotantovoimat saa tilaisuutta työskentelyyn. Kun sitten tulee teollisuus- ym. pulakausia vapautuu työvoimia tavattomasti, teollisuuslaitoksia pannaan seisomaan jne.

Työmiehiä joutuu suunnattomat määrät työttömiksi. Hätä ja puute kohoaa työväestön keskuudessa äärimmilleen. Nämä seikat nostavat työväestön keskuudessa kilpailun äärimmäiseen huippuunsa. Keskinkertaista huonoimmistakin palkoista kilpaillaan ankarasti. Taloudellisesti tukalaan asemaan joutunut työläinen tuntee jo jonkunlaista onnea saadessaan huononkin palkan. Työnantaja taas ostaa työvoimaa mistä halvemmalla saa ja koettaa puristaa työmiehistä kaiken tarmon ja voiman. Työmiehen liikarasitus ja ennenaikainen sortuminen ei kammota työnantajaa vähemmässäkään määrässä. Tämä työmiehen työvoiman mahdollisimman tarkkaan käyttäminen ei kuitenkaan tahdo kaikilla aloilla täydellisesti onnistua ilman erityisiä keinoja. Sitä ei saada useilla aloilla äärimmilleen kohoamaan jos työvoimaa ostetaan aikapalkalla. Aikapalkka ei kiihota työmiestä viimeisiä voimiaan tarmoaan ponnistamaan, missä koneet eivät sitä tee välttämättömäksi. Tämän takia koettavatkin työnantajat sovittaa kaikilla mahdollisilla työaloilla urakkatyön aikapalkan ja päivätyön tilalle.


Urakkatyöjärjestelmä on eräs niistä puristimista, joiden avulla työnantajat saavat työvahdin äärimmilleen pingotetuksi ja työmiehistä puristetuksi kaiken tarmon. Tässä järjestelmässä on työmiehen kiihottimena päiväpalkkaa suuremman ansion saavuttaminen. Tämän suuremman ansion saavuttamisella vaan petetään nälkiintyneitä työläistä. Useimmiten saavutetaan kyllä urakkatyöstä näennäisiä ja hetkellisiä etuja. Mutta tuohon tulokseen on päästy vain äärimmäisillä voiman ponnistuksilla ja perin turmiollisen liikarasituksen kautta. Jos sitten työläisen saavuttama tulos ja vähääkään parempi aikapalkkaa, niin silloin seuraa tavallisesti palkan alennus urakasta. Tulos on lopulta se, että urakkatöissäkin palkat painuvat samoille tasoille kuin päivätöissäkin. Se vaikeuttaa myöskin joukkosopimusten allekirjoituksia, lisää lakkopäivien lukua ja vähentää taistelevien liittojen kassoja. Paras, voimakkain aines työväestöstä saattaa kylläkin urakkatöissäkin saavuttaa keskimääräistä paremman palkan. Mutta ajan oloon ponnistukset vähentävät paremmankin työvoiman.

Urakkatyön turmiollisuutta lisää myöskin se, että työläiset joutuvat tällaisen työtavan vallitessa huomattavasti suuremmassa määrin kaikenlaisille työnvaaroille alttiiksi kuin aikapalkalla työskennellessään.

Myöskin täytyy urakkatyötä pitää yhtenä suurena työttömyyden edistäjänä, ja meidän hyväksyessämme urakkatyöt joukkosopimuksissamme olemme itse myöskin työttömyyden edistäjinä. Kuten edellä jo on mainittu kovin alas painuneet palkat ja ammatillisen liikkeemme jonkinlainen urakkajärjestelmän hyväksyminen ovat yllyttäneet työläiset useilla työaloilla vahingolliseen kilpailuun keskenään. Työläiset ovat ryhtyneet urakoimaan. Tällaista urakoimista varsinkin nykyisin, jolloin työnsaanti on entisestään vaikeampaa, tavataan melkein kaikkialla kaupungeissa ja maaseuduillakin rakennustöiden alalla. Työmiehet ottavat urakalla rakentaakseen taloja ja muista rakennuksia. Urakoiden otossa kilpailevat työläiset keskenään kuka halvimmalla sen työn saa tehdäkseen. Jos mieli päästä noin otetusta urakasta edes jonkinlaisille päiväpalkoille täytyy heidän tehdä luonnottoman pitkiä työpäiviä ja tällä tavalla ovat he pakotetut polkemaan jo voimassa olevia työpäivän pituusmääräyksiä.

Näin saa työnantaja teetetyksi työnsä tuntuvasti halvemmalla kuin jos hän olisi joutunut teettämään sen päiväpalkoilla. Työläiset täten omilla kärsimyksillään ja liikarasituksellaan hyödyttävät lopulta työnantajia.

Juuri työnantajille urakkatyö on monessa suhteessa sangen edullinen. Kun työläiset työskentelevät aikapalkalla pelkäävät työnantajat että työläiset työskentelevät täydellä vauhdilla. Tätä estääkseen koettavat työnantajat keinoja. He palkkaavat tavallisesti tavattoman paljon pomoja. Useilla työmailla on jokaista kymmentä työläistä kohti pomo. Näitä pomoja ei tarvita läheskään niin paljon kuin työläiset työskentelevät urakalla. Urakkajärjestelmän avulla saa työnantaja työläisestä puristettua mahdollisemman suuren voiton. Sikäli kun työläisen työntuottavaisuus on lisääntynyt, palkkojen pysyessä ennallaan, tulevat tavaran tuotantokustannukset vissiä määrää halvemmaksi.

Tuosta työnteon äärimmilleen pingotuksesta urakkatyössä on työnantajalla vielä muutakin hyötyä. He eivät tarvitse työvälineistä niin paljon kuin aikapalkan vallitessa. Kiinteää pääomaa tarvitaan sitä vähemmin kuta suuremmaksi työnteon vauhtiin saadaan. Urakkajärjestelmästä on turmiota kansantaloudelliseltakin kannalta katsottuna. Urakkajärjestelmä ei kiihota työnantajia koneteollisuuden avulla lisäämään työn tuottavaisuutta, josta taas on seuraus ettei pystytä kilpailemaan maailman tavaramarkkinoilla. Ammatillisten järjestöjen oli nyt juuri, jolloin saadaan ikään kuin levätä pitkistä yhtämittaisista palkkataisteluista, mitä suuremmalla tarmotta käytävä taisteluun tätä työläisille niin perin turmiollista työtapaa vastaan.

Sillä niin kauan kuin urakkajärjestelmä on vallalla johtaa se ylettömiin voimain ponnisteluihin, pitkään työpäivään, työn vaaroihin, työttömyyteen, likaiseen kilpailuun ja synnyttää erimielisyyksiä työväestön keskuudessa. (Lastu 1915 N:o 1)
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:26:36 ap kirjoittanut VD.com »

Jari79

 • Vieras
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #8 : Marraskuu 25, 2009, 09:48:52 ap »
olihan tuossa asiaa, mutta elämme jo 2000 luvulla..

olisiko parempi jos kaikille maksettaisiin sama palkka ?

vaikka toinen keräisi enemmän kuin toinen ?
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:17:48 ap kirjoittanut VD.com »

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #9 : Marraskuu 25, 2009, 10:22:53 ap »
Ainoa todellinen ero 1900 ja 2000 luvuissa on, että ihmiset ymmärsivät 1900 luvulla omien etujensa päälle, ja taas 2000 luvulla ei.

Tuo yllä oleva kirjoitus täsmää moneltakin osin nykypäivään. Kuten nuo painavammalla olevat.

Esim.

"Työnantaja taas ostaa työvoimaa mistä halvemmalla saa ja koettaa puristaa työmiehistä kaiken tarmon ja voiman. Työmiehen liikarasitus ja ennenaikainen sortuminen ei kammota työnantajaa vähemmässäkään määrässä"

"Urakkatyöjärjestelmä on eräs niistä puristimista, joiden avulla työnantajat saavat työvahdin äärimmilleen pingotetuksi ja työmiehistä puristetuksi kaiken tarmon."

"Mutta tuohon tulokseen on päästy vain äärimmäisillä voiman ponnistuksilla ja perin turmiollisen liikarasituksen kautta. Jos sitten työläisen saavuttama tulos ja vähääkään parempi aikapalkkaa, niin silloin seuraa tavallisesti palkan alennus urakasta. Tulos on lopulta se, että urakkatöissäkin palkat painuvat samoille tasoille kuin päivätöissäkin."

"Paras, voimakkain aines työväestöstä saattaa kylläkin urakkatöissäkin saavuttaa keskimääräistä paremman palkan"

"Urakkatyön turmiollisuutta lisää myöskin se, että työläiset joutuvat tällaisen työtavan vallitessa huomattavasti suuremmassa määrin kaikenlaisille työnvaaroille alttiiksi kuin aikapalkalla työskennellessään."

"Myöskin täytyy urakkatyötä pitää yhtenä suurena työttömyyden edistäjänä, ja meidän hyväksyessämme urakkatyöt joukkosopimuksissamme olemme itse myöskin työttömyyden edistäjinä."

"Näin saa työnantaja teetetyksi työnsä tuntuvasti halvemmalla kuin jos hän olisi joutunut teettämään sen päiväpalkoilla. Työläiset täten omilla kärsimyksillään ja liikarasituksellaan hyödyttävät lopulta työnantajia."

"He palkkaavat tavallisesti tavattoman paljon pomoja."


Jne..

Jos kiinteällä palkalla työskennellään, niin tuskin kukaan tekee enempää kuin on pakko (paitsi perseen nuolijat). Mitä taas tulee peruspalkan suuruuteen niin taitaa miesten keskipalkka olla jossain 2900â,¬ kieppeillä.  Työn raskaudesta johtuen olisi esim. elintarvikekeräilijät oikeutettuja saamaan keskipalkkaa suurempaa ansiota. Tuskin kukaan ilmaiseksi terveyttään menettää. Millä rahalla sinä olisit valmis ottamaan esim. välilevyn pullistuman? Tai lyhyemmän eliniän?      
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:27:15 ap kirjoittanut VD.com »

Jari79

 • Vieras
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #10 : Marraskuu 25, 2009, 12:39:03 ip »
Jos en olisi sopiva fyysiseen varastotyöhön niin hakeutuisin toisiin tehtäviin...
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:19:16 ap kirjoittanut VD.com »

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #11 : Marraskuu 25, 2009, 01:09:04 ip »
Aika jänniä ajatelmia.

"Jos en olisi sopiva fyysiseen varastotyöhön niin hakeutuisin toisiin tehtäviin..."

Jos työpaikka on aikaisemmin ollut suhteellisen inhimillinen työskennellä, ja työnantaja muuttaa työskentelyolosuhteita siten, että paikasta muovataan "täysi paska", niin täytyy hakeutua silloin toisiin tehtäviin, niinkö?

Eiköhän se kuitenkin niin mene, että vahvemman osapuolen oikeudella ei heikompaa osapuolta saa sortaa. Esim. luomalla yksipuoleisesti kireämpi juoksuvauhti.

Varastotyö on varastotyötä, eli ei ole mikään pakko kerätä urakalla jos ei halua. Voi siis vaikkapa keräillä (tämä Pamin mukaan) peruspalkalla + varastoon kuuluvalla (7-11%) olosuhdelisällä + ilta, yö lisä (mitä nyt työaika tuo tullessaan).

Missä sanotaan että sinun pitää kerätä nyt tämän ja tämän verran? Pystyisikö joku vastaamaan. Tosiaan sellaista sääntöä ei ole missään. Esim. elintarvekeräilytyötä voi tehdä työajan puitteissa ja sen määräämillä taukoajoilla. Mutta ei ole mikään pakko kerätä kuin robotti.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:18:21 ap kirjoittanut VD.com »

Jari79

 • Vieras
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #12 : Marraskuu 25, 2009, 06:18:13 ip »
peruspalkka tarpeeksi korkealle, niille mahdollisuus vaikuttaa palkkaan jotka haluavat kerätä tehokkaamin ja enemmän, sairaslomat maksetaan peruspalkan mukaan..
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:19:02 ap kirjoittanut VD.com »

Varastolainen

 • Vieras
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #13 : Marraskuu 25, 2009, 10:13:58 ip »
Todellisuudessa juokset luut natisten, saavuttaakseni yhdenkään AKT:n terminaali palkkataulukon luokkaa. Se mitä työ ja menetelmä tapoja inex:llä tehdään, ovat lähes yhtä lähellä toisiinsa mitä tuon terminaalityö on AKT terminaalin palkka taulukko tasoltaan parempi ja, joka on huomattavasti inhimillisempi kuin Pamin alla oleva taulukko.

AKT palkkataulukot, terminaali: http://www.akt.fi/easydata/customers/akt/files/1_Tessit_ja_palkkatau/Terminaaliala_palkkataulukot.pdf

PAM on nakkikioskin myyjien liitto, ja me tällä hetkellä nautitaan sen tason palkoista, vaikka ei meillä ole mitään tekemistä ns.: nakkimyyjien työ toiminta tapaan. Tämä on juuri suuri epäsuhta.

On meillä Inexillä hajonnut monet selät ja jopa kovatkin urheilijatkin rikkoneet itseensä, niin ettei kykene enää edes potkaisemaan palloa enää ikinä.

Eiköhän jätetä ne urheilu suoritukset ja niiden sovellukset punttisalille, jalkapallo kentälle ja ruvetaan säästämään itseämme tuonne vanhuuteenkin hiukan. Paljon mukavampi siirtyä eläkkeelle jos pystyy liikkumaan ilman rullatuolia, näin jää elämän loppuvaiheeseen jotain merkityskin.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:18:47 ap kirjoittanut VD.com »

Jari79

 • Vieras
Vs: Inex "kannustepalkkaus."
« Vastaus #14 : Marraskuu 26, 2009, 09:20:00 ap »
minäkin olen sitä mieltä että varastotyöntekijöille PAMin liitto ei ole etujen kannaslta paras vaihtoehto, mutta mietittäväksi jää mikä olisi paras vaihtoehto.... ???
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:18:34 ap kirjoittanut VD.com »