Kirjoittaja Aihe: Afganistan: Naton harjoituskenttä muihinkin sotiin?  (Luettu 1698 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
Afganistan: Naton harjoituskenttä muihinkin sotiin?
« : Elokuu 18, 2009, 10:43:13 ip »
Afganistan: Naton harjoituskenttä muihinkin sotiin?


Kanadalaisen tutkimuslaitoksen Centre for Research on Globalizationin verkkosivuilla (www.globalresearch.ca) julkaistiin 26. heinäkuuta artikkeli hätkähdyttävällä otsikolla Afganistan: Training Ground for War on Russia. NATO Trains Finland, Sweden For Conflict With Russia. Eli suomeksi: Afganistan: Venäjän vastaisen sodan harjoituskenttä. Nato kouluttaa Suomea ja Ruotsia Venäjän vastaista konfliktia varten.


Kirjoittaja on Rick Rozoff, yhdysvaltalainen journalisti ja tutkija, joka on ehkä kaikkein pisimpään ja tarkimmin seurannut sotilasliitto Naton kehitystä ja laajentumista, myös Naton ponnisteluja Suomen ja Ruotsin integroimiseksi jäsenikseen, sekä sen strategian muutoksia ja käymiä sotia.


 Tässä kaksiosaisessa kirjoituksessa referoidaan pääpiirteisesti Rozoffin artikkelia, jotta lukijat voivat itse arvioida, onko Rozoffin väitteissä perää vai puhuuko mies omiaan.Tulitaistelut Afganistanissa.


Rozoff selostaa ensin suomalaisillekin tiedotusvälineistä tuttuja välikohtauksia, jotka laukaisivat meillä keskustelun siitä, onko Suomi mukana sodassa ja sodan osapuoli vain ei.


 Suomalaissotilaat osallistuivat heinäkuun 23. päivän vastaisena yönä tukijoukkona ruotsalaisten joukkojen ja taleban-kapinallisten väliseen rajuun tulitaisteluun Pohjois-Afganistanissa.


 Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun suomalais-ruotsalaiset joukot joutuivat Afganistanissa taisteluun, jossa kapinallisia kohtaan käytettiin tulivoimaa kuolettavasti. Tulituksessa sai kolme kapinallista surmansa ja kaksi haavoittui.


 Rozoffin mukaan maailma on niin turtunut eri puolilla maailmaa käytäviin loppumattomilta tuntuviin sotiin, että ruotsalaisten sotilaiden joutuminen tulitaisteluun osana sotaa käyviä miehitysjoukkoja ensimmäistä kertaa 1800-luvun alun jälkeen toisella mantereella tuhansien kilometrien päässä kotimaastaan sivuutettiin melko vähällä huomiolla.


 Suomalaiset sotilaat joutuivat 30. heinäkuuta uudelleen tulitaisteluun Pohjois-Afganistanissa. Kukaan hyökkäyksen kohteiksi joutuneista 18 suomalaisesta ja yhdestä ruotsalaisesta ei 40 minuuttia kestäneessä taistelussa tälläkään kertaa saanut surmaansa eikä haavoittunut. Samanlainen välikohtaus sattui 3. elokuuta. ...


ERKKI SUSI


Lue lisää Tiedonantajasta nro 28/7.8.2009