Kirjoittaja Aihe: "Välinpitämättömyys on muutettava vastarinnaksi".  (Luettu 1751 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3772
"Välinpitämättömyys on muutettava vastarinnaksi".
« : Toukokuu 21, 2009, 08:52:21 ip »
Välinpitämättömyys on muutettava vastarinnaksi. Työkansan Sanomat 7/2009, pääkirjoitus.


Monissa viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa ja mielipidekyselyissä on käynyt selväksi, että suomalaiset eivät usko voivansa vaikuttaa Euroopan unionissa. Kielteisimmät EU-jäsenyyden haitat näkyvät alueellisten erojen kasvuna, omavaraisen maataloustuotannon häviönä, korkeina ruoan ja energian hintoina, massatyöttömyytenä sekä sosiaaliturvan ja terveydenhuollon rappiona. Eli kansalaisten enemmistölle EU ja sen järjestelmän tukeminen on ollut haitallista.


Suomella on 13 edustajaa 736-jäsenisessä Euroopan parlamentissa. Jos EU:n todelliset taustavoimat, eurooppalainen suurpääoma ja sotaklusteri, runnovat unionille uuden perustuslain ja jatkavat laajentumista, kutistuu suomalaisten edustajien määrä vielä nykyisestäänkin. Jokainen maalaisjärjellä varustettu ihminen kyllä ymmärtää, että kansan ja kansallisten etujen puolustaminen ei ole EU:n parlamentissa mahdollista.


 EU-järjestelmän elitistisyys sekä työväen etujen ja kansanvallan vastaisuus ovat ilmiselviä tosiasioita. Ne näkyvät kansalaisten kasvavana välinpitämättömyytenä, boikotteina ja EU-vaalien arvon romahtamisena. Kun vain kolmannes äänioikeutetuista enää äänestää, on unioni joutumassa hyväksyttävyyden ja laillisuuden kriisiin.


 Helsingin Sanomat, tuo EU-jäsenyyden ja Natoon liittymisen virallinen äänitorvi, paljastaa 12.5. pääkirjoituksessaan unionistien suuren hädän näin. Ö,,änestysprosentti on niin matala, että se asettaa jo parlamentin legitimiteetin, hyväksyttävyyden, kyseenalaiseksi.


 EU-lobbarit ja unionistit tietävät varsin hyvin, että kansalaisten äänestyshaluttomuuden kasvu on saatava pysäytetyksi. Järjestelmän vastaisku perustuu suureen rahaan ja propagandaan. Vaalirahaa jakavat EU:n komissio, parlamentti ja jäsenvaltiot. Kysymys on satojen miljoonien eurojen puolue- ja vaalituesta.


 Tukea saavat Euroopan laajuiset puolueet, jäsenvaltioiden vaaleihin osallistuvat puolueet, Euroopan parlamentin puolueryhmät, parlamentin jäsenet ja EU-järjestelmään sitoutunut media. Puoluevärillä ja mielipiteillä ei ole väliä. Tärkeintä on, että osallistuu vaaleihin ja EU-järjestelmän ylläpitoon  oe unionin legitimiteetin turvaamiseksi.


 Esimerkiksi meillä Suomessa kesäkuun EU-vaaliin osallistuvat puolueet ja niiden taustajärjestöt saavat monenlaista ja mittavaa vaalitukea. Kansallinen suora tuki maksetaan valtion budjetista puolue- ja lehdistötukena sekä valtionapuna. Yksin valtionavun suuruus on tänä vuonna 2 miljoonaa euroa. Tästä summasta EU:ta tukeva kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedotus saa 615 000 euroa ja Suomen Nato-jäsenyyttä ajava ja EU-vaaleja markkinoiva Suomen Atlantti-seura 130 000 euroa.


 Vaikuttamisen, toisenlaisen Euroopan ja kapitalismin kaatamisen kannalta kesäkuun EU-vaaliin osallistuminen on pelkästään vahingollista. EU, Euroopan liittovaltiohanke ja hankkeen varmistamiseksi rakennettu taloudellis-sotilaallinen järjestelmä voi kaatua vain laajan vastarinnan paineessa, kun koko järjestelmän hyväksyttävyys ja laillisuus romahtavat. Eli toisin sanoen: Ö,,lä äänestä. Hylkää EU-eliitti byrokraatteineen.


Lähde:Työkansan Sanomat 7/2009, pääkirjoitus
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 21, 2009, 09:07:27 ip kirjoittanut Ylläpito »