Kirjoittaja Aihe: Ikuinen alistamisprojekti jatkuu ja jatkuu..  (Luettu 4383 kertaa)

mie vaan

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 285
Ikuinen alistamisprojekti jatkuu ja jatkuu..
« : Maaliskuu 10, 2012, 09:56:47 ap »
Ikuinen alistamisprojekti jatkuu ja jatkuu..

Suurin piirtein näin......

Suurissa elintarvikevarastoissa on ikuisesti ollut kuumaakin kuumempi peruna ns. työnmittaus (ja etenkin tehdystä työstä saatu suorite suhteessa maksettuun mittaukseen), ja yleensä "uusi" työnmittaus osoittaa, että työ on helpottunut, vaikka mitään oleellista ei varastossa olisikaan tapahtunut .

Väistämätön seuraus edellä mainitulle on se, että työnantajalle pienemmällä urakanosuudenmaksulla työntekijöille suuremmasta työmääristä kasvattaa voittoja monista suunnista (ainakin hetkellisesti).  Suoritteen tarkistus, eli mittaus on toisissa varastoissa on tehty "olemattoman palkan korotuksen" yhteydessä. Eli palkka kulut balanssiin, "vai tanssiko PAM ja EK jenkaa käsi kädessä?"

 Mutta nyt myös PAM (Palvelualojen ammattiliitto) on jollain tavalla kiinnostunut työnmittauksesta, sillä sekin on kuulemma järjestämässä luottamushenkilöilleen  luentoa työnmittauksesta. 
Työnmittauksessa määritellään työntekijälle ns. "työn normaalijoutuisuus" , jota todellisuudessa ei ole olemassakaan. On vain työaika velvoite, joka on yleensä erikseen määritelty henkilökohtaisessa työsopimuksessa esim. työaika, eikä missään tapauksessa työvauhtia tai pakollista urakanmäärää.

Joissain yrityksissä  "työnmittaaja" esittelee vihkosta, jota paikan päällä kutsutaan kirjaksi, että ILO olisi omaksunut kyseisen työn normaalijoutuisuuden esim.  jossa korttipakka jaetaan A4.n neljään kulmaan (siistit pinot), eli omiin kasoihin kolmenkymmenen sekunnin aikana. Toista edellä mainittu kymmenen kertaa niin ymmärrätte mistä "normaalijoutuisuudesta" on kyse. Seuraa ranteesi rasitusta sekä tietenkin yksitoikkoisuutta. HUOM! ILO ei ole hyväksynyt mitään normaalijoutuisuutta, näin kertoi eräs henkilö sosiaali- ja terveysministeriöstä (soitto 2010). Mutta kirjaan onkin painettu "omaksunut", eli tarkoittako tämä sitä, ettei  ILO ole puuttunut tai ei piittaa.

Rastor Helsingissä koulutti kuusikymmenluvulla työntutkimusoppilaita. Silloin Rastorilla työskentelevä insinööri Hotakainen kertoi työn normaalijoutuisuuden olevan toisenlainen. Eli työnnormaalijoutuisuuden määritelmänä  voidaan pitää esim. korttipakan jakoa A4 paperille neljään siistiin pinoon,  joka tapahtuu yhden minuutin aikana. (yllä olevan tiedon takana on Lahtelainen päätoimittaja Räsänen , joka kävi tämän Rastorin koulun)

Kiristystä "normaalijoutuisuuden" havainnointinopeuteen on siis tapahtunut tasan puolet.

Ihmisestä ollaan laskennallisesti tekemässä robottia, tai ainakin sellaisen vaikutelman saa jos elintarvikekeräilijöitä kuuntelee.

Jos käytetään termiä "normaalijoutuisuus", on myös tiedettävä että kaikki pysyy samana koko työvuoron aikana. Ihmiset ovat saman kokoisia, yhtä voimakkaita, eikä menetä "vaikkapa muutaman euron tähden" työsuoritusta kasvattaessaan yhtään elin vuottaan.  Entä rasituskertoimet kappaleen painon muuttuessa?

No toisaalta Pampulan järjestämä luento on luento, eikä niissä paljoa puhuta. Pulla kurkussa pysyy naama kiinni, vaikka millaista propagandaa tuupattaisi pään täytteeksi.

mie vaan