Kirjoittaja Aihe: Inexsin elintarvikekeräilijöille tasapuolista  (Luettu 8362 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3742
Inexsin elintarvikekeräilijöille tasapuolista
« : Toukokuu 11, 2010, 08:08:47 ap »
Inexsin elintarvikekeräilijöille tasapuolista


Kuuleman mukaan Inexsin elintarvikekeräilijöiden keikkoja oltaisiin tasapuolistamassa. Keikkoja tasattaisiin siten, että kerättävien keikkojen myyntieristäkin maksettaisiin "jotain". Nykyinen maksujärjestelmä ei huomioi myyntierien määrää. Nähtäväksi jää, kuinka "tasapuoliseksi" kerättävät keikat Inexsillä muuttuu.

Saman kaltainen muutos tapahtui Tukolla n. -95 (Keravan varasto). Tukolla muutettiin osa rivimaksusta myyntieriin. Seuraus oli päinvastainen odotetusta. Suoritteet laskivat kuulemma melko radikaalisti.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 30, 2011, 08:58:43 ip kirjoittanut VD.com »

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Vs: Inexsin elintarvikekeräilijöille tasapuolista
« Vastaus #1 : Toukokuu 11, 2010, 08:10:57 ap »
Mutta toivoa sopii (kuten Katainen aikoinaan) että kaikki menee nappiin. Mutta vielä tähän päivään mennessä, ei kellotuksilla ole saatu muuta kuin pienemmät suoritteet.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 11, 2010, 08:20:41 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3742
Vs: Inexsin elintarvikekeräilijöille tasapuolista
« Vastaus #2 : Toukokuu 11, 2010, 08:17:34 ap »
IHMISELÖ,,MÖ,,Ö,,  PAKKOMYYNNISSÖ,, eli työskentelyn joutuisuudesta
 
Tieteellinen työntutkimus on tuonut mukanaan käsitteen työskentelyn joutuisuudesta, intensiivisyydestä. Se ei tarkoita työliikkeiden nopeutta, vaan työn tuloksen syntynopeutta, sovitulla työmenetelmällä työskennellen.

Työn joutuisuus ilmoitetaan kertoimella, jolloin normaali-joutuisuus on 1,00. Joutuisuuden asteikko muuttuu viiden sadasosan portain.

Esim. 1,00  oe 1,05  oe 1,10  oe 1,15¦  tai  1,00  oe 0,95  oe 0,90  oe 0,85¦ Normaali-joutuisuuden määrittämiseksi on malli, jossa normaali korttipakka jaetaan minuutin ajan kortti kerrallaan pöydälle neljään pinoon, jotka ovat neliön kulmissa, jonka sivut ovat 30 cm.  

Normaali-joutuisuuden määritettä lähtökohtana käyttäen on työtä mittaava työntutkija joutunut kehittämään päässään joutuisuus-kertoimien asteikon, jolla hän arvioi kunkin senttiminuutti-kellolla mittaamansa työnvaiheesta pilkottujen työnerien käytetyn joutuisuuden mittaushetkellä.

Tämä työskentelyn joutuisuus määritetään aina, käytetään sitten aikamittausta, havainnointi-tutkimusta tai jotakin muuta menetelmää.

Jatkuvasti vaikuttavana on normaali-joutuisuus maksimi terveyden sallima työskentelyn intensiivisyys. Työskentelyn intensiivisyyttä kasvatettaessa yli normaali-joutuisuuden, alkaa työn kuluttavuus vaikuttamaan ihmiseen eksponentiaalisesti kasvaen, joutuisuus-kertoimen kasvaessa. Toisin sanoen, ihmisen eliniän odote pienenee, sitä jyrkemmin eksponentiaalisesti kuin mitä suuremmaksi joutuisuus-kerroin kasvaa.
 
Työsopimus aika-palkkauksella edellyttää työskentelyä normaali- joutuisuudella.
  
Urakka-palkkauksessa mitatut ajat normalisoidaan eli kerrotaan joutuisuus-kertoimella, jolloin saadaan normaali-aika eli aika normaali-joutuisuudella työskennellen.

Tämän lisäksi huomioidaan laki- ja sopimusperusteiset elpymistauot, sekä apuajat, joissa tulee huomioida normaalit vakiintuneet toimet, kuten vessassa käymiset, peseytymiset jne. Kun edelliset on vähennetty työajasta, voidaan laskea työlle urakka-hinta, normaali-joutuisuuden pohjalta.  

Normaali-joutuisuudella työskennellen tulee siis urakka-palkkauksessa päästä samaan ansioon kuin aika-palkkauksessa, jolloin edellytetään myös samalla normaali-joutuisuudella työskentelyä.

Urakka-palkkauksessa työntekijä siis asetetaan sen tilanteen eteen, että jos hän haluaa päästä aikapalkkaa suurempiin ansioihin, on hänen itse hiostettava itseään, jota tosin myös työnantaja odottaa, oman hyödyn asiasta saadakseen.

Samoin käytännössä, myös erilaisin pelottein ja vaatimuksin, kapitalistit ovat pakottaneet yleisesti työn joutuisuuden normaali-joutuisuutta suuremmaksi, myös aika-palkatussa työssä, kautta aikojen.  

Erityisesti 90-luvun alun "laman" jälkeen ryhdyttiin systemaattisesti työpaikoilla kohottamaan työn edelleen hiostamista voittojen kasvattamiseksi, kun työn tuottavuuden kohottamisen prosessit olivat törmänneet kapitalistisen tuotantotavan talouden lakien asettamiin rajoitteisiin.

Työn teettäminen normaali-joutuisuutta suuremmalla työskentelyn intensiivisyydellä loukkaa kuitenkin työsuojelun määräyksiä ja henkeä.

Työsuojelun perusajatuksiin kuuluu työntekijän suojeleminen myös omalta itseltään, kuten sallitut ylityö-tunnit, työnantajan mielivallan lisäksi.  

Näin ollen molemmat asiat tulee julkisesti ja virallisesti tuomita ja LAISSA KIELTÖ,,Ö,,, toisaalta työntekijän painostaminen aikapalkatussa työssä normaali-joutuisuutta suurempaan työskentelyn intensiivisyyteen ja toisaalta urakka-palkkaus jo sellaisenaan automaattisesti normaali-joutuisuutta suurempaa työn intensiivisyyttä ehdottavana ja odottavana.

Kuten koneen ja sen komponenttien käyttöikä määräytyy käyttötuntien, sekä säädettävien maksimikierrosten perusteella, tapahtuu sama myös ihmisen kohdalla. Ihmisen työkyvyn menettämisen ikäraja- ja elinikäodote on sidoksissa jatkuvasti käytettyyn työn joutuisuuteen eli ihmisen kuluminen on suhteessa työn rasittavuuteen, sen raskauden ja intensiivisyyden yhteisvaikutukseen.

Työkyvyttömyyden- ja eliniän odote ei ole kuitenkaan suorassa käänteisessä suhteessa jatkuvasti käytettyyn työn joutuisuus-kertoimeen, vaan on eksponentiaalisesti laskeva joutuisuus-kertoimen kasvaessa yli normaali-joutuisuuden.

Hiostus työssä on ehdottomasti yleisin sairastumisten ja ennenaikaisten kuolemien aiheuttaja.

Työntekijän suostuessa työskentelyyn hiostuksen alaisuudessa, hän samalla luovuttaa pois osan työuransa pituudesta ja koko elämästään.

Ylikierroksilla työtä tehden, tulee työuran pituus auttamattomasti eksponentiaalisesti lyhenemään.  

Voi sanoa varmuudella, että jatkuvana keskimääräinen joutuisuuden 1,20 käyttö johtaa yli kymmenen vuoden eliniän lyhenemiseen ja yli viiden vuoden työuran lyhenemiseen työkyvyttömyytenä.

Näin ollen tulee työn hiostus ottaa vakavasti esiin keskustelussa eläkeiän kohottamisen tarve keskustelussa. Eläkeiän kohottaminen on lisärasite, joka tappaa varmuudella vieläkin nopeammin. Tarve ei olekaan eläkeiän kohottamiseen, vaan hiostuksen poistamiseen, joka auttaa lähes kaikkien selviämiseen työelämässä 65 vuoden eläkeikään asti.

Näemme, että kapitalisteilla on tavoite muuttaa työntekijän koko elinaika työajaksi. Tästä voitaisiin tietenkin jatkaa voittojen pienenemiseen ja kapitalistisen tuotantotavan tehottomuuteen, kun riisutaan siltä pois naamiot hiostuksena tuotetusta tuotoksesta ja katsotaan myös ilmiselvästi "tarpeettomat" investoinnit, niin sanotun "kilpailukyvyn" nimissä, mutta me emme sitä tässä yhteydessä tee.

Toteamme vain, että siirtyminen työn normaali-joutuisuuteen poistaa välittömästi työttömyyden ongelman maastamme.

Vain pelkästään teknologialla aikaan saatu työn tuottavuuden kohottaminen on oikeaa työn tuottavuuden kasvattamista.

Pääomien elimellinen kokoonpano asettaa kuitenkin investoinneissa rajan, joka on jo saavutettu ja jäljelle on jäänyt työn lisähiostaminen.  

Modernin taloustieteen luoja, Räsänen on ensimmäisenä maailmassa tuonut arvoteoria tutkimuksensa yhteydessä joutuisuus-kertoimen myös kansantalous-tieteeseen. Siellä se esiintyy päivittäisen joutuisuus-kertoimen ja vuotuisen joutuisuus-kertoimen yhdistelmänä eli kokonaisjoutuisuus-kertoimena.

Päätoimittaja Markus Räsänen
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 30, 2011, 08:59:19 ip kirjoittanut VD.com »

Iskiasvaivainen

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 116
Vs: Inexsin elintarvikekeräilijöille tasapuolista
« Vastaus #3 : Toukokuu 21, 2010, 12:22:07 ap »
Mikä on oikeasti normaalijoutuisuus? Se on kellokallen määräämä Normi. Ei kellokalle kysy sinulta, jotta oletko sammaa mieltä joutuisuudestasi kellotuksen ajalta. Ei tietenkään, koska silloin kellotuksia olisi turha tehdä. Eli ne eivät enää tuottaisi työnantajalle toivottua tulosta.
Miettikää tätä näkökulmaa.
Tekisitkö Sinä sellaisia ratkaisuita elämässäsi, jotka aiheuttavat sinulle tappioita. Ei työantajankaan luulisi niin tekevän.

Mr.Bean

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 3
Vs: Inexsin elintarvikekeräilijöille tasapuolista
« Vastaus #4 : Kesäkuu 07, 2010, 01:09:18 ap »
Kiristystä tuli niin kuin arvelimme ja kannustepalkka tippuu eli suomeksi.PALKKA VÖ,,HENEE!!!
Niin kuan kuin pieniosa työntekijöistä tekee ns.täysillä tehoilla töitä niin on varaa kiristää. Siihen ei mitkään kellotukset vaikuta.

Näin iso S-ryhmä kohtelee todellisuudessa työntekijöitään.

Herrat vetävät vuoden lopussa bonukset hyvin tehdystä työstä ja vaihtavat mersunsa uudenpaan malliin. Ja duunarit ottavat vähän vahvempaa buranaa kipuihin.

Yksi tarkoitus on ajaa "kalliit suomalaiset" pois Inexiltä. Kohta on kaikki somaleita,virolaisia ja venäläisiä.Siinä vaiheessa korkeintaan käyn prismassa paskalla, euroakaan ei mene marketin puolelle!!!

INEX suunnittelee uutta logistiikkakeskusta pääkaupunkiseudulle.ILMAINEN VINKKI-rakentakaa se lähelle pakolaisten vastaanottokeskusta niin saatte edullista työvoimaa!!!!

Todellisuudessa tämän uuden kiristyksen on kannustepalkkaan hyväksynyt uusi luottamusmiehemme. On siis yhtä paska kuin entinen.Taisi työnantajapuoli vetää uutta luottamusmiestä nenästä, et voi mitään kiristyksille ja näin ollen vanhan niirasen osakkeet taas nousussa.

Työnantaja pitää meitä työntekijöitä ihan tyhminä,mutta itku pitkästä ilosta saattaa mersusta vielä bensa loppua ja akkakin on nostanut S-bonukset tililtä.

Parin kolmenpäivän lakko työntekijäpulolelta niin alkaa ääni muuttua kellossa ei tässä mikään muu auta!!!
Herätkää keräyskoneenkuljettajat !!!!! VAIN yhdessä olemme vahvoja!!!

PS. Olisi Hannu Karpolla asiaa

PS"kakkonen" Tulossa uusi gay dvd-KOHTI NOLLAA pääosissa:K.Pistejoki,R.Alandyhr,T.Koskimies ym...alanmiehiä
Ohjaus: T.Raisiolainen

kauppakunnostaja

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 55
Vs: Inexsin elintarvikekeräilijöille tasapuolista
« Vastaus #5 : Kesäkuu 07, 2010, 03:15:48 ap »
Vai on inexillä tullut kiristyksiä kerääjille? Pystyykö vertaamaan vanhaa ja uuttaa? Kauanko on ollut uudet voimassa? En tiedä uuden luottiksen ammattiosaamista, mutta Niiranen olisi selitellyt todennäköisesti vanhaan malliin: "Ei voi mitään, kaikki on mennyt oikein". Tähän Rantanen olisi säestänyt : niin, oikein on kellotettu, ei voi mitään. ;D
Tosiasiassa Rantanen ja Niiranen eivät koskaan ole (varman tiedon mukaan) seuranneet kellotuksia riittävästi, voidakseen todeta niiden menneen oikein.
Niirasen ja Rantasen osakkeiden arvo Inexin työntekijöiden pörssissä on laskenut pohjamutiin, eikä nousua ole näköpiirissä. Ei, vaikka lama loppuisi! Finito, kaput, slut, stop, forever.

Inexillä on "mennyt huonosti" jo 16 vuotta. Vain herrojen palkkoja on pystytty korottamaan ja duunarit ovat joutuneet kiristämään vyötään ja nuolemaan näppejään. :o

Mutta osuuskaupan hengessä on kuitenkin rahaa riittänyt perustaa prismoja Venäjän luotettavalle markkinaalueelle palvelemaan SUOMALAISIA OMISTAJA ASIAKKAITA. :P

illu

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
Vs: Inexsin elintarvikekeräilijöille tasapuolista
« Vastaus #6 : Kesäkuu 08, 2010, 03:02:12 ip »
Nykyiset satkunmiehet tippuu nyt suoritteilta pois kokonaan, eli niiden ei kannata tehdä enään yhtään mitään. Mastokuskien suoritteita leikattiin niin paljon ettei kuskit jaksa ajaa enään lappu lattiassa, eli tavara ei liiku, vastaanotossa ei kukaan kohta tee enään mitään.  :D   Fiksua toimintaa inexin johdolta kertakaikkiaan.  ;D

Silencer

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 16
Vs: Inexsin elintarvikekeräilijöille tasapuolista
« Vastaus #7 : Kesäkuu 09, 2010, 05:44:01 ip »
Eli vaihdetaan uudet mastokuskit kun vanhat ei "tee mitään" ja vastaanottoonkin uutta verta "kun ei hommat kiinnosta" ja keräykseen lisää mutuja työkkärin kautta "vanhat kortistoon kun työt ei kiinnosta"!

En tiedä oliko sittenkään huono veto Inexin johdolta kiristämällä suoritteita ja työntekijöitä pysyy kauhun tasapaino yllä ja hommat pyörii akselilla jos haluut tehdä muuta kuin kerätä niin silloin keräät saman verran kuin ennenkin tai essarit vinoilee että on suoritteet pudonnut ei taida keräys kiinnostaa eli sitten ei tarvii työnkierto hommiakaan tehdä, kukaan ei puhu kerätyistä riveistä mitään.

Näin pidetään meillä huoli työntekijöiden jaksamisesta!

Huomatkaa muuten että vain suoriteasteella on merkitystä ei sillä vaikka rivimäärällisesti keräisit saman kuin ennen suoritteiden kiristystä!

Silencer

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 16
Vs: Inexsin elintarvikekeräilijöille tasapuolista
« Vastaus #8 : Kesäkuu 09, 2010, 05:50:35 ip »
Niin ja unohtui yksi juttu muutamalle työntekijälle varoitukset työn laiminlyönnistä noin niinkuin malliksi!
Viimeistään syksyllä lähtee jakoon jos vanhat merkit paikkansa pitää!

Miksteki

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 45
Vs: Inexsin elintarvikekeräilijöille tasapuolista
« Vastaus #9 : Kesäkuu 11, 2010, 11:16:01 ap »
Tukolaisille samaa herkkua elokuussa.