Kirjoittaja Aihe: Tuko Logistics Oy henkilökunta sai tarpeekseen  (Luettu 9822 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3742
Tuko Logistics Oy henkilökunta sai tarpeekseen
« : Joulukuu 22, 2009, 10:22:39 ap »


***

Tuko Logistics Oy henkilökunta sai tarpeekseen

Tukon henkilökunnan poistuminen (22.12-2009 klo:9.00) työpaikalta on seurausta alentuneesta henkilöstöpolitiikasta sekä muuttuvista työvuoroista. Uusissa työvuoroissa kasvaisi lauantaina tehtävien työpäivien määrä siten, että joka toinen lauantai olisi työpäivä.

Erään Tukolaisen mukaan: "henkilöstöpolitiikkaa on nykyisellään lähes mahdoton havaita."

Eräs henkilöstöpolitiikan laskia on kuulemma "Tyky". Tukon "Tykyssä" kuulemma pohditaan työntekijän työkykyä kummallisesti "eli pelkästään.. työtehoa, poissaoloja sekä taukoaikoja."

Tukon "Tyky" käsittää juoksuvauhdin nousun (joka jatkuu ja jatkuu), että samalla täytyy säilyttää työterveys, näin eräs Tukon työntekijä luonnehti "Tykyä".

Tukolla seurataan työntekijää herkeämättä teknisin apuvälinein. Työnantaja on oma aloitteisesti määritellyt työntekijälle seitsemänkymmenen - viiden rivin "onnistumisen työssä".

Sairastuminen tai liian vähän töitä, johtaa aina (Tuko) työnantajan mielestä "Tyky" keskusteluun, joka kuulemma tulee olemaan vakiintunut käytäntö.

Kuulemma erikoista myös on se, että Tukon "Tykyssä" ei käsitellä sitä että johtuuko esim. sairauslomat liian kiivaasta työtahdista tai elintarvikekeräilijöillä  kasvavista liikunta- ja tukielinsairauksista jotka seuraavat väistämättä työtahdin nousun mukana.

M.Ö-.L:jKeskustelua aiheesta myös täällä:
http://www.keski-uusimaa.fi/Yhteiso/Keskustelupalstat/Aiheittain/Ajankohtaista/Artikkeli-Luottamuspula-Tukolla-karjistyi-ulosmarssiin/(offset)/0
M.Ö-.L:j
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 12, 2011, 09:23:02 ip kirjoittanut VD.com »

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Tuko-yhtiön varastolla ulosmarssi
« Vastaus #1 : Joulukuu 22, 2009, 12:33:21 ip »
Tuko-yhtiön varastolla ulosmarssi

julkaistu tänään klo 11:19, päivitetty tänään klo 11:21

"Osa päivittäistavarakaupan hankinta- ja logistiikka yhtiö Tuko Logisticsin työntekijöistä marssi aamulla Keravan varastolta ulos vastalauseena yhtiön henkilöstöpolitiikalle.

Yhtiön johdon mukaan ulosmarssi ei vaikuta joulukauppaan, eikä sillä ole vaikutuksia ruokakauppaketjujen tuotteiden saatavuuteen lähipäivinä.

Yhtiön Keravan varastolta marssi aamuyhdeksältä ulos neljännes aamuvuorolaisista, eli noin 60 henkilöä. Kaikkiaan Tuko Logisticsilla on 740 työntekijää ja sillä on varastot myös Sompasaaressa ja Vantaan Petikossa. Yhtiön toimihenkilöt eivät osallistu mielenilmaukseen.

Pääluottamusmies Kim Savolainen arvioi, että myös osa ilta- ja yövuorolaisista saattaa osallistua työnseisaukseen. Mielenilmaukseen osallistuvien työntekijöiden työnseisaus päättyy torstaiaamuna, mutta jatkuu käytännössä joulunpyhien yli, sillä seuraavat työvuorot ovat vasta maanantaina, Savolainen kertoo.

Yhtiön toimitusjohtajan Petteri Pelkosen mukaan maanantain toimitukset pystytään varmistamaan sunnuntain lisävuoroilla. Hän ei usko, että mielenilmauksella olisi vaikutusta toimituksiin joulun jälkeenkään.

Myöskään Suomen Lähikauppa oy:n toimitusketjusta vastaava johtaja Esko Sutelainen ei usko, että ulosmarssi vaikuttaa kaupan toimintaan ennen joulua. Kaikkia tuotteita on joulua varten kerätty varastot täyteen. Jos joitakin puutteita ilmenee, ne ovat tuote- ja kauppakohtaisia. Tavanomaisia päivittäistavaroita saa normaalisti.

Työntekijäpuolen mukaan ulosmarssi on vastalause yhtiössä harjoitetulle ailahtelevalle henkilöstöpolitiikalle ja luottamushenkilöiden huonolle kohtelulle. Yhtiön johdon mukaan kyseessä on laiton työtaistelutoimenpide."


Lähde:YLE Uutiset

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3742
Vs: Tuko Logistics Oy henkilökunta sai tarpeekseen
« Vastaus #2 : Joulukuu 22, 2009, 12:45:54 ip »

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Vs: Tuko Logistics Oy henkilökunta sai tarpeekseen
« Vastaus #3 : Joulukuu 22, 2009, 12:54:26 ip »
Tuko: Työnseisaus ei tyhjennä kauppoja

"Tuko Logisticsin mukaan tavarat eivät lopu kaupoista ulosmarssin takia. Varmaa ei kuitenkaan ole, että kaikkia tuotteita on saatavilla.


Tuko Logisticsin työntekijät poistuvat tänään työpaikoiltaan, koska yritys aikoo irtisanoa  irtisanoa noin 80 työntekijää.

Tulo Logisticsin logistiikkajohtajan Eero Sormaalan mielestä tavarat eivät lopu kaupoista, koska lyhyt työnseisaus ei ehdi syömään kauppojen varastoja tyhjiksi.

Voitko luvata, että mikään tuote ei lopu?

 oe Sellaista lupausta on vaikea saada keneltäkään. Joitain tuotteita on päässyt loppumaan normaalissakin tilanteessa.

Tuko Logistics toimittaa päivittäistavaroita muun muassa Siwoihin, Valintataloihin, Euromarketeihin ja Stockmannille.

Ulosmarssiin osallistuu noin 500 työntekijää Keravan jakelukeskuksesta."


Lähde:Talossanomat

http://www.taloussanomat.fi/kauppa/2009/03/20/tuko-tyonseisaus-ei-tyhjenna-kauppoja/20097498/12
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 22, 2009, 12:55:14 ip kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3742
Vs: Tuko Logistics Oy henkilökunta sai tarpeekseen
« Vastaus #4 : Joulukuu 22, 2009, 07:59:57 ip »

Lähde:Pam.fi

Muutama kommentti toimitusjohtajalle


Lähde: Kauppa.fi

Viestiketjuun täältä:http://www.kauppa.fi/kauppa_fi/keskustelu/uutiskeskustelu/topic_209Lue myös:

Tarkkailla ja rangaista. (Tuko Kerava)
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,37.msg42.html#msg42
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 23, 2009, 06:09:12 ip kirjoittanut VD.com »