Kirjoittaja Aihe: S-ryhmän tytäryhtiössä inex varastossa seurataan laittomin keinoin taukoaikoja  (Luettu 20923 kertaa)

Varastolainen

 • Vieras
Äänikeräyksessä esimiehet seurailevat keikkojen tapahtumia siten , että seurataan seuraavan otettavan tuotteen välisiä aikoja ja näin heidän mielestä on kyse taukoajasta jos niiden väli on kovin pitkä.

Sama koskee myös edellisen keikan loputtua uuden otetun keikan välilisesta ajasta joka mieletään esimiesten mielestä taukoajaksi.

Sitten tullaan mastotyöhön eli (alaslasku/hyllytys) on ilmennyt myöskin  varoitusuhkia työntekijöille riippumatta heidän hyvästä suoritusasteesta.

Minun mielestäni tätä voidaan pitää kiusaamisena,ahdisteluna,häirintänä,uhkauksena ja tähän on kait jotain säädöksiä liittyen työajan seurantaan.
Kuulin erään työntekijän vituuntuneen koko asiasta miten työnantaja kiinittään huomioon niin paskantärkeisiin asioihin varsinkin jos koko kk suoritus aste on hyvä. Hän oli sitä mieltä ,että kun koko vuoden ajan on tarjottu paljon palkattonta hetkiä/päiviä, että mihin sitä rahaa oikein säästetään ja kenen selkänahasta.
 
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2016, 12:38:14 ip kirjoittanut VD.com »

Tuunari

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
Ö,,änikeräyksessä esimiehet seurailevat keikkojen tapahtumia siten , että seurataan seuraavan otettavan tuotteen välisiä aikoja ja näin heidän mielestä on kyse taukoajasta jos niiden väli on kovin pitkä.

Sama koskee myös edellisen keikan loputtua uuden otetun keikan välilisesta ajasta joka mieletään esimiesten mielestä taukoajaksi.

Sitten tullaan mastotyöhön eli (alaslasku/hyllytys) on ilmennyt myöskin  varoitusuhkia työntekijöille riippumatta heidän hyvästä suoritusasteesta.

 

Joo, itselle kävi näin jo vuosia sitten. Jonkun määrittelemä aika (liian pitkä väliaika) tulostuu suoraan punaisella ja muut mustalla josta lasketaan "taukoajat" ja uhkaus seurasi heti että annan sun työpaikan eiku työntömastohomman aktiivisemmille kavereille ja näin kävi ja jatkoin ikuisena kerääjänä, kunnes irtisanouduin. Lavasiirtoja oli silti päivässä enemmän kuin monella muulla paskalla kuskilla jotka ajoivat kokoajan mutta hitaasti. Itse ajoin lämä tiskissä ja välillä pysähdyin juttelemaan kavereille, mutta ei sillä ole väliä toimiiko homma käytännössä vaan sillä on väliä että paperilla homma näyttää toimivan, jotta epäpätevät työnjohtajat saavat pitää paikkansa. tämäkin työnjohtajaparkanulikka oli käynyt vain vuoden kokkikoulua ja keskeyttänyt sen (huhujen mukaan). en silti tiedä onko tuo koneelta aikojen seuraaminen laitonta, kuuntelu kyllä on ja uhkailu.

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Yhden tietyn ihmisen seuraaminen teknisin apuvälinen¦¦.
« Vastaus #2 : Joulukuu 17, 2008, 03:43:51 ip »
Yhden tietyn ihmisen seuraaminen teknisin apuvälinen¦¦.

Tätä voi miettiäTai tätäKaikki sivut ovat Työelämän tietosuojasta 2.täydennetty painos.On selvääkin selvempää että toisen ihmisen seuraaminen kiihottaa seuraajaa jollain tavalla, joko jännityksenä että jotain tapahtuu tai seksuaalisesti.

Voyerismi - katselu

"Eroottista mielihyvää tuottaa toisten ihmisten ruumiinosien, ruumiinmuotojen tai seksuaalisen toiminnan, esimerkiksi seksin tai masturbaation, katseleminen. Osa haluaa katsella ja kuunnella toisia ihmisiä salaa".
(www.seta.fi)


"Megavarastojen nykyvalvonta / tehokkuusseuranta viitaa toisen maailmansodan aikaisiin keskitysleireihin, jossa kaikki ihmiset liikkuivat pää kumarassa, mykkinä, synkkä ilme kasvoillaan, alituisessa pelossa".

FASISTIDIPLOMATIAA
Keskitysleirin karjapaimenet ymmärtävät hyvin, että leirikarja kaipaa turvallisuutta, mutta tämä pitää järjestää yhteisten arvojen pohjalta.


Fasistinen on oikeastaan mikä tahansa sellainen sosiaalinen rakenne, joka nostaa esiin militaariset toimintatavat ja "kilpailuperiaatteet". Minkä tahansa militaarisen sosiaalisen rakenteen ja totaalisen sotakoneiston välillä on kysymys vain aste-erosta. Tietynlainen moderni militaarinen rakenne mahdollistaa psykopaattisten luonteiden esiin nousemisen. Kysymys ei ole kunniasta, urheudesta tai sankaruudesta, vaan niiden lumoukseen verhotusta täydellisestä psykopatiasta. Tällaisia henkilöitä on koko populaation määrään suhteutettuna kenties vähän (tai näin ainakin väitetään), mutta kun he esiintyvät vallan huipulla, heidän vaikutuksensa on joka tapauksessa suuri.

http://kaymala.blogspot.com


Joillain työpaikoilla siis työnjohtajat seuraavat "pullaa syöden" työntekijää näyttöruudultaan "puntti pullottaen", mielee tulee helposti syyntakeettomat fasistit.

 FASISMI JA ANTIDIONYSOS
"Eräs viimeaikainen poeettinen visioni on yhdistää scifiteemoja dionysisiin teemoihin. Dionysos on villin luonnon ja lajidiversiteetin, valppaiden aistien ja elämänkiihkeyden jumala. Se on jotain muuta kuin istua avaruualuksessa odottama pistemäisenä näkyvän luultavasti elämälle sopimattoman Orionin tähdistön lähestymistä, ja katsomassa kivettyneenä fasistien homo-orgioita ja lasten teurastusta, odottaen raiskausvuoroa, niskalaukausta tai ruumiinhäpäisyä, jonka jälkeen jäljelle jääneet fasistit huilaavat ja juovat appelsiinilimonaadia".

http://kaymala.blogspot.com

TJ
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 27, 2008, 09:55:46 ap kirjoittanut Ylläpito »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3772
Varoituksia ja jatkuvaa kyttäämistä, kyylrinä saattaa olla psykopaatti
« Vastaus #3 : Joulukuu 18, 2008, 08:12:01 ip »
Varoituksia ja jatkuvaa kyttäämistä, kyylrinä saattaa olla psykopaatti

Onko tuttua.

"Mitättömästä syystä kaivaa varoituksen ainekset sellaiselle jolle haluaa antaa sen. Pitää ainoana kriteerinä tehokuutta, pienestäkin notkahduksesta rankaisee ketä tahansa. Käyttää kaikki mahdolliset keinot ihmisten tarkkailuun, lailliset ja laittomat. Antaa aamupuhteeksi jollekin perheen äidille lopputilin (vaikkapa minuutin myöhästymisestä), vaikka tietää hänen olevan nelihenkisen perheen ainoa elättäjä. Katsoo sormiensa läpi tiettyä ryhmää".


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Psykopaatti temmeltää liike-elämässä


Nykyinen liike-elämä, jossa muutos on jatkuvaa, on psykopaateille oiva temmellyskenttä. Kanadalainen tutkija Robert D. Hare arvioi, että johtajista tai niiksi pyrkivistä psykopaatteja on kolme prosenttia, kun keskimäärin näitä on prosentti väestöstä.  

Moni yritys hakee dynaamista riskinottajaa ja hyvää tyyppiä. Jos haastatteluun tulee karismaattinen henkilö, joka tuntuu olevan täydellinen vastaus yrityksen ongelmiin, rekrytoijien pitäisi innostumisen lisäksi valpastua: kyseessä voi olla psykopaatti.

Kanadalaistutkijat Robert D. Hare ja Paul Babiak kirjoittavat juuri suomeksi julkaistussa kirjassaan Käärmeet liituraidassa, että vaara palkata psykopaattisia henkilöitä kasvaa, kun liiketoiminta on jatkuvassa muutostilassa.

 oe Muutoksessa ei enää tarvita perinteisiä "firman miehiä ja naisia". Heidän sijaansa palkataan saneeraajia, jotka saavat aikaiseksi paljon ja pian. Hare on aloittanut psykopaattien tutkimisen vankilapsykologina. Vaikka psykopaateilla on suuri mahdollisuus joutua vankilaan, läheskään kaikki eivät ole tuomittuja rikollisia. Haren mukaan niin yrityselämässä kuin politiikassakin on tavallista enemmän psykopaatteja. Kun heitä on keskimäärin yksi prosentti väestöstä, johtajista tai niiksi pyrkivistä heitä on kolme prosenttia. Otollisia paikkoja ovat uudet alat, joille ei ole ehtinyt syntyä vakiintuneita käytäntöjä.

Psykopaatit osaavat hämätä ja manipuloida. Organisaatioiden ja henkilöstön kehittämiseen erikoistunut psykologi Tuija Matikka toteaa, että halpaan voivat mennä niin rekrytoijat kuin psykologitkin.

Usein psykopaatit antavat vaikutelman vahvasta itseluottamuksesta ja itsetunnosta. Kuoren takana on kuitenkin petollinen, itsekeskeinen ja omia pyrkimyksiään edistävä valehtelija. Tyypillista on, että psykopaatti arvioi kohteensa hyödyn, käyttää sitä hyväkseen ja lopulta hylkää. Tällainen henkilö voi ajaa sekä työyhteisön että koko yrityksen vaikeuksiin.

Johtajan ankarasta riskinotosta ja omatunnottomuudesta voi olla hyötyä yritykselle - jonkin aikaa. Matikka on vakuuttunut siitä, että ajan mittaan tällainen henkilö on tuhoisa.

 oe Psykopaatti on lyhytjännitteinen, opportunistinen ja itsekeskeinen. Lopulta hän möhlää ja sählää.
Yhdysvalloissa MTV3:n kirjeenvaihtajana pitkään työskennellyt Mika Hentunen on toinen kirjan suomentajista. Hänen mukaansa energiayhtiö Enronin nousu ja tuho on hyvä esimerkki psykopaattisesta yrityskulttuurista, joka perustui valheeseen.

Johtajakandidaatteja testataan, mutta Matikan mukaan psykopaatit eivät jää testeissä kiinni. Hän kehottaa tutkimaan taustoja.

 oe On hälyttävää, jos edellisistä työpaikoista löytyy paljon poltettuja siltoja ja hyväksikäytettyjä ihmisiä.
Myös hakupaperien todenperäisyys kannattaisi tarkistaa, sillä psykopaatti saattaa hakea töitä väärennetyin tai ainakin "parannelluin" paperein.

Työskentely psykopaatin kanssa voi psykoterapeutti Sinikka Mäkelän mukaan olla hyvin vaikeaa.
 oe Työ ei voi sujua hyvin, jos moni tuntee itsensä poljetuksi, hän huomauttaa.

Asiantuntijat painottavat, että ketään ei pidä leimata psykopaatiksi, vaikka henkilö olisikin hankala tai tuntuisi kovalta.
Matikka kehottaa kuitenkin pitämään silmät auki, jotta ei hyväuskoisuuttaan joudu uhriksi. Hänen mukaansa terve itsetunto ja hyvä itsetuntemus auttavat psykopaatin torjumisessa, koska tämä käyttää ihmisten heikkoja kohtia, unelmia ja täyttämättömiä toiveita hyväkseen.

Töissä psykopaattia voi yrittää kartella ja suhtautua häneen passiivisesti. Koska psykopaatti käyttää hajoita ja hallitse -tekniikkaa. , hänestä ja siitä, mitä hän on puhunut muille, kannattaa Matikan mukaan yrittää keskustella työkavereiden kesken.

Psykopaatti järjestää usein muille potkuja. Jos ja kun hän itse jää kiinni holtittomuuksista, hän ei läheskään aina joudu niistä vastuuseen. Matikan mukaan moni uhriksi ajautunut - niin yritys kuin yksityinen ihminenkin - häpeää hölmöyttään ja sokeuttaan.

Matikka kertoo yhdistyksestä, jonka johdossa ollut psykopaatti oli kavaltanut suuren summan rahaa.
 oe Tälle sanottiin, että emme nosta oikeusjuttua, jos heti irtisanoudut itse. Nyt sama tyyppi on toimitusjohtajana toisessa firmassa.

Vaikka höynäytetyksi tuleminen nolottaa, Matikka sanoo, että häpeään ei pidä jäädä jumiin.

 oe   Kannattaisi tunnustaa, että näin kävi ja ottaa opikseen.

 (Talousanomat)

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2007/12/12/psykopaatti-temmeltaa-liike-elamassa/200731560/12
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 27, 2008, 09:56:21 ap kirjoittanut Ylläpito »

Iskiasvaivainen

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 116
Huhujen mukaan Inexillä on alettu vaatia 100 suoritusastetta keräystyössä, jotta pysyy työkierrossa, esim. mastotöissä. Siellä kuulemma allekirjoitutetaan työntekijällä tiedoksisaanti paperi, jossa ilmoitetaan tästä 100 suoritusasteen vaatimuksesta keräystyössä. Muuten tippuu työkierrosta pois!
Hienoa, ensin kellotetaan keräys tiukalle ja sitten pakotetaan tekemään vähintään 100 suoritusasteen vauhtia. Sadistista toimintaa. Onko Inexillä sadistisia "johtajia", jotka uhkailuilla ja rangaistuksilla pitävät työntekijät pelon vallassa?

kauppakunnostaja

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 55
Toi on laitonta toimintaa. Työntekijältä ei voi vaatia jotain tiettyä suoritetta keräyksessä, että olisi sovelias tekemään myös jotain toista työtä. Uskomaton kusettaja on tuo Inex. Tuohan on myös kiristystä.Tietääköhän Inexin johtoporras tuon "tempauksen? Entä SOK:n johto?
Tuolla tavallako Inex parantaa työpaikan ilmapiiriä ja työntekijöiden jaksamista työssä?

terminaali lemppaja

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 36


Sitten tullaan mastotyöhön eli (alaslasku/hyllytys) on ilmennyt myöskin  varoitusuhkia työntekijöille riippumatta heidän hyvästä suoritusasteesta.

 
[
joo o aikoinaan erään esimiehen kanssa kävin kovan keskustelun näistä asioista, oma suoritusasteeni oli 180=täydet mutta mun tauot oli kuulemma liian pitkiä = joten kun en enää jaksanu vääntää siirryin röökiosastolle jossa "viihdyin" monta vuotta, esimies oli mukava (ihan oikeesti, tulin toimeen),
sit siirryin yöhön ja totuus valkeni INEX on perseestä.


             
Huhujen mukaan Inexillä on alettu vaatia 100 suoritusastetta keräystyössä, jotta pysyy työkierrossa, esim. mastotöissä. Siellä kuulemma allekirjoitutetaan työntekijällä tiedoksisaanti paperi, jossa ilmoitetaan tästä 100 suoritusasteen vaatimuksesta keräystyössä. Muuten tippuu työkierrosta pois!
Hienoa, ensin kellotetaan keräys tiukalle ja sitten pakotetaan tekemään vähintään 100 suoritusasteen vauhtia. Sadistista toimintaa. Onko Inexillä sadistisia "johtajia", jotka uhkailuilla ja rangaistuksilla pitävät työntekijät pelon vallassa?


suoritus aste vähintään sata ja läsnäolo prosentti yli 95,
Toi on laitonta toimintaa. Työntekijältä ei voi vaatia jotain tiettyä suoritetta keräyksessä, että olisi sovelias tekemään myös jotain toista työtä. Uskomaton kusettaja on tuo Inex. Tuohan on myös kiristystä.Tietääköhän Inexin johtoporras tuon "tempauksen? Entä SOK:n johto?
Tuolla tavallako Inex parantaa työpaikan ilmapiiriä ja työntekijöiden jaksamista työssä?

johtoporras vaan nauraa kun viivan alla näkyy plussaa mitä välii muista

Iskiasvaivainen

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 116
Ai siellä pitää olla läsnäoloprosentti 95, tarkoittaako tuo, että sairaita ihmisiä rangaistaan sillä, etteivät "pääse" työkiertoon? Uskomattoman urpo työnantaja, jos noin menettelee!
Luuleekohan INEX, että tuolla tavalla "vähennetään" sairaspoissaoloja? Ei varmasti onnistu!