Kirjoittaja Aihe: Paljonko palkkaa?  (Luettu 21285 kertaa)

Tankslapper

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 71
Paljonko palkkaa?
« : Elokuu 03, 2012, 02:34:44 ip »
Mikä on varastohenkilöiden palkkataso?
-sopimusala?
-minkälainen on tuotantobonus euromääräisesti?
 (tarkoitan keräilytehokkuudesta/tarkkuudesta maksettavaa lisää)

Itsellä n. 2300eur/kk peruspalkka, kokemusta 10 vuotta. Ei piiskalisää/bonusta.

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Vs: Paljonko palkkaa?
« Vastaus #1 : Elokuu 03, 2012, 11:29:48 ip »
1.Riippuu varastosta kuin sovitusta palkasta ym. suoritteesta ym. ym.  Pamin palkat ovat AKT palkkoja useita satasia jäljessä jo pelkän peruspalkan osalta.  Jos taas (suurpiirteisesti) urakkaa ajatellaan niin AKT.n minimi urakka taitaa olla 30% peruspalkasta ja nousee työmäärän myötä, tätä edellä mainittua vahto-ehtoa ei ole Pamin työehtosopimukseen kirjattu, vaan se on paikallisesti sovittu, eli kuin liitto saa sen perinteisen kaksikymppisen neuvoteltua, niin työnantaja laskee urakoita satasella. Ks. PAMin Kaupantyöehtosopimus ja AKT.n terminaalityöntekijöiden työehtosopimus.

2.Oman terveyden vaihtaminen rahaksi on vielä kohtuullisen rahakasta jopa varastoissa. Esim. yö-vuoro joka polttaa tekijänsä kynttilää molemmista päistä antaa helposti esim. urakkatöissä 45-65 tonnia vuodessa, siitä voi laskea tuntipalkkaa tehtyjen tuntien perusteella.

3.Tuotanto bonukset ovat harvoissa paikoissa käytössä jos suurista elintarvikevarastoista puhutaan, oikeastaan vain Keskolla se toimii.
 
4.Miesten keskipakka (Suomessa) on noin 3000â,¬/kk ilman urakkaa. Tuli tuossa alussa mainittua miesten, niin ei ainakaan varastojen tuotantopuolella naisten palkat eroa senttiäkään miesten palkoista.

5.Reppufirmojen palkkaukset ovat taas suhteellisen kirjavat, joista ei paljoa hiiskuta. Alihankita yritysten kautta pyöritetään Suomen kieltä ymmärtämättömiä mielin määrin. Jos työpanos ei naaman lisäksi miellytä, niin tuskin töihin kutsua  soittoa / textaria kuuluu".


6.Edellä mainituilla on selkeä ja vakiintunut rooli työyhteisössä, eli teetättää kaikki paska duunit mahdollisimman halvalla (entisestä mitään ymmärtämättömillä), lisäksi pitkäaikainen työsuhde on  suht harvinaista kuin myös etenemiset / koulutukset  uralla .


« Viimeksi muokattu: Elokuu 04, 2012, 12:27:02 ap kirjoittanut VD.com »

Tankslapper

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 71
Vs: Paljonko palkkaa?
« Vastaus #2 : Elokuu 04, 2012, 05:45:43 ip »
Senhän tosin tietää etukäteen jo, ennenkuin varastolle hakee töihin, että:

-palkka ei yleisesti ottaen ole keskiarvojen tasolla
-työ on (erittäin) raskasta

Tuskin nuo kenellekään yllätyksenä tulee. Varastoon pääsee töihin käytännössä ilman minkäänlaista osaamista, se näkyy palkassa. Samoin toki työn tuottavuus ei ole mikään erinomainen. Varastomies tekee yksilötasolla vähemmän tulosta, kuin esimerkiksi vakuutusmyyjä. Vakuutusmyyjälle maksetaan, varastomiehelle ei. Melko selkeä case, mukaanluettuna, että vakuutusmyyjä tarvitsee toimistohuoneen, tietokoneen ja puhelimen. Varastomies ison hallin (jonka lämmitys/valaistus/ylläpito/vuokraaminen maksaa XXXXX,XX miljoonaa/vuosi), trukin, oheistuotteita tehdäkseen tulostaan.

Paljonko tälläinen suoritelisä on euromääräisesti? Olen joskus saanut n. 850eur/vuosi.
Yllätyin, että urakasta maksetaan noinkin hyvin, kyllähän pari-kolme vuotta riittää urakkatyötä, että saa oman talouden kuntoon. Ei sitä varmaan moni jaksa kauaa tehdä.

mie vaan

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 285
Vs: Paljonko palkkaa?
« Vastaus #3 : Elokuu 04, 2012, 10:42:00 ip »
Raha ei tule itsestään missään fyysisessä työssä. Esim. kuivaelintarvikekeräilijä heittää varastosta riippuen 3- 15 tonnia päivässä (yleensä lavalle tai rullakkoon) ja monesti hyvin epäergonomisissa asennoissa esim. 25 kg auringonkukansiemeniä kahdenkymmenen sentin raossa, ja tietenkin rullakon päälle vaikka 10 kpl tai 20 kpl. Eräs nainen oli kerran heittänyt 22 tonnia 8 tunnin aikana, eikä ollut mikään DDR.än kuulantyöntäjä.

Ok, se suorite.  Suorite koostuu monesta eri tekijästä joka on laskettu työpaikkakohtaisesti eri työvaiheita silmällä pitäen. Mutta jos paukutat kokopäivän niska limassa niin miltä tuntuu saada 1â,¬ tunnille lisää? Toisissa paikoissa taas samalla työ määrällä voi sada 5â,¬ tunnille. Jos vaikka kerrot että toisessa varastossa maksetaan sitä ja sitä, niin alkaa loputon paskan jauhaminen yhtiömme kilpailukykyisistä palkoista, mutta loppujen lopuksi tilinauha puhuu karua todellisuutta.

Pitkään varastoissa olleilla on kavereita monissa eri varastoissa, ja rekkakuskitkin osaavat liikkua varastosta toiseen, joten tiedon kulku varastosta toiseen voi toisinaan olla yllättävänkin nopeata.Iskiasvaivainen

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 116
Vs: Paljonko palkkaa?
« Vastaus #4 : Lokakuu 20, 2012, 01:06:17 ap »
  Suomalainen palkansaaja tienaa keskimäärin 3 111 euroa kuussa
Suomalaisten kokoaikaisten palkansaajien keskimääräinen kuukausiansio oli vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä 3 111 euroa ja mediaaniansio 2 776 euroa. Tilastokeskuksen perjantaina julkistettu palkkarakennetilasto kertoo, että kaikkien palkansaajien tuntiansio oli keskimäärin 18,35 euroa tunnissa ja mediaaniansio oli 16,17 euroa.

Mediaani tarkoittaa jonkin lukujoukon suuruusjärjestyksessä keskimmäistä lukua. Mediaaniansiossa erittäin suurten ansioiden vaikutus arvoon on keskiarvoa pienempi, ja luku kuvaa näin paremmin keskimääräisen palkansaajan ansiotasoa.
Helsingin Sanomat