Kirjoittaja Aihe: ONKO ILMASTONMUOKKAUS UHKATEKIJÖ,,?  (Luettu 2068 kertaa)

Kalevi

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 3
ONKO ILMASTONMUOKKAUS UHKATEKIJÖ,,?
« : Kesäkuu 19, 2011, 01:45:07 ip »
AIHEEN YLEINEN ESITTELY

Suomen kuten myös Euroopan Unionin luonnonsuojelulainsäädäntö pyrkii ainakin teoriassa ehkäisemään luonnon ja ilmaston saastumista ja tuhoutumista.  Myös sopimuksilla, kuten kansainvälinen Kioton sopimus vuonna 1997, näytti olevan tavoitteena ilmastonmuutoksen torjuminen (forest.fi). Ympäristön ja luonnon suojelemiseksi tarvitaan luonnollisesti myös tekoja eikä vain puhetta. EU:n lainsäädännön tiivistelmässä turvallisesti luvataan estää ja rajoittaa haitallisten aineiden ja ihmisten toiminnan aiheuttamaa elintarvikkeiden saastumista. Ympäristöä pilaavia aineita ovat esimerkiksi elintarvikkeissa olevat vieraat aineet, torjunta-aineet, lannoitteet, elohopea, dioksiinit jne. Ilmastoa saastuttavia aineita ovat muun muassa kloorifluorihiilivedyt, raskasmetallit, bensiinihöyryt jne. (Tiivistelmät EU:n lainsäädännöstä 2011).
Miltei hysteerisellä innolla tuodaan esille sitä, että Telluksen ekosysteemi ei kestä sen lisäkuormitusta, joita ovat muutamia mainitakseni teollisuuden päästöt, autoilu ja väestön lisääntyminen. Tämä huolehtiminen ja yllä esitetyt hallinnolliset toimet luonnon ja ilmaston suojelemiseksi näyttävät kuitenkin olevan kaksinaismoralistisia, mikäli on totta se, että Suomen hallitus, EU:n muut valtiot ja USA ovat suorittaneet ilmastonmuokkausta aiheuttavia kemikaaliruiskutuslentoja. Kyseiset toimenpiteet nimittäin tuhoavat luonnonmukaisia kasvilajeja ja sellainen puuhastelu ei missään tapauksessa ole ympäristöystävällistä toimintaa (Suomen hallitus tekee salassa ilmastonmuokkausta 2011).


Ilmastonmuokkauksen ulkopuolisista merkeistä sanottakoon seuraavaa: Ne voidaan suorittaa samanaikaisesti käyttäen useita lentokoneita. Nämä koneet jättävät jälkeensä taivaalla lentäessään pitkät vanat, jotka leviävät aikanaan laajoiksi pilvilautoiksi. Kyseiset  lautat  säilyvät taivaalla tuntikausia. Muodostunut pilvimassa voi estää auringonläpäisyn ja niinpä maanpinnalla ilmastotila pysyy viileänä. "Ruiskutuksien" jälkeen, mikäli lisää  kemikaalilentoja  ei tapahdu, ilmaston lämpötila voi lämmetä nopeasti.


TEESI

On syytä huomauttaa, että artikkelin kirjoittaja haluaa esittää kirjoitusta koskevan aiheen käsittelyn mahdollisimman objektiivisesti. Käsiteltävä asia on kuitenkin hyvin vakava, sillä toteutuessaan ennen muuta laajamittaisina operaatioina, ilmastonmuokkauslennot vaarantavat kansalaisten turvallisuuden, terveyden ja kansalaiselle kuuluvan oikeusturvan. Tästä ilmiöstä on havaintoja ympärimaailmaa, mutta ihme kyllä, ilmastonmuokkauslennot sanotaan noudattavan Nato maiden alueita. Ovatko mahdolliset syyt siis poliittiset? Kyseinen asia koskettaa myös Suomea, joten ympäristöministeriön, Suomen hallituksen, ja Suomen vihreän puolueen tulisi ottaa kantaa  ilmastonmuokkauslentoihin  ja sen selvittämiseen sekä paljastamiseen totuuden mukaisesti.

PERUSTELUT

Ilmastonmuokkauksen tarkoituksena on esitetty muun muassa, että saataisiin  piilon  ydinvoimaloista karkaava säteilyionisaatio. Ehkä tärkeimpänä motiivina ilmastonmuokkauksille on esitetty kasvihuoneilmiön ehkäisyä. Kasvihuoneilmiötä ei tule sekoittaa otsonikatoon, jolla tarkoitetaan stratosfäärissä eli Maan ilmakehän yläosassa sijaitsevan otsonikerroksen ohenemista. Otsoni on kolmesta happiatomista muodostunut molekyyliä, joka absorboi eli imee itseensä tehokkaasti Auringon lähettämää ultravioletti- eli UV-säteilyä. Otsonikerroksen heikkeneminen kasvattaa maan pinnalle saapuvan UV-B-säteilyn määrää, mikä voi olla tuhoisaa alhaisempaan säteilymäärään sopeutuneille eliöille.

Ottamatta kantaa ilmastonmuokkauksen todellisuuteen voidaan kuitenkin sanoa, että seuraavat tekijät puhuvat ilmastonmuokkauslentojen aitouden puolesta: Mtv3:n uutiset kertovat, että enemmän kuin 30 prosenttia kaikista Euroopan mehiläislajeista luokiteltiin vuonna 2008 uhanalaisiksi. Vajaan vuosikymmenen aikana tuotanto on puolittunut massiivisten mehiläiskuolemien vuoksi. Esimerkiksi ranskalaisten mehiläisviljelijöiden farmeilla mehiläisiä on kuollut valtavia määriä.
(http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2008/01/605401/mehilaisten-massakuolemat-uhkaavat-tuhota-hunajakaupan).  Vuoden vaihteessa uutisoitiin myös sangen mittavista lintukuolemista, joita oli tapahtunut saman viikon sisällä, niin Ruotsissa kuin Amerikan Yhdysvalloissa,
   (http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/01/1251229/lintukuolema-askarruttaa-nyt-myos-ruotsissa ja http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/01/1251411/lintukuolemat-pyorivat-salaliittoteorioissa---maailmanlopun-enne). Suomessa ja muualla maailmassa on tapahtunut myös järkyttävän laajoja kalakuolemia, joita ei voi välttämättä selittää happikadolla (Kalakuolemat herättävät tunteita Oripäässä (YLE / Devy Nagalingam ja http://www.hs.fi/haku/?kaikkiSanat=Kalakuolemat). Lintukuolemia on yritetty selittää esimerkiksi ilotulitusrakettien aiheuttamiksi tapauksiksi, mutta se on hyvin ontuva selitys, jo siitäkin syystä, että lintuja kuoli suuria määriä ja kuolemat tapahtuivat miltei samanaikaisesti eripuolilla maailmaa.

Ilmastonmuokkauslennoista on myös dokumenttielokuvia: tästä esimerkkinä esiteltäköön elokuva,  Mitä pirua päällemme sumutetaan , jonka ovat tuottaneet G. Edward, Griffin Michael, J. Murphy ja Paul Wittenberger. Elokuvassa uutiskanavat FOX 31 ja NEWS 10 myös uutisoivat ilmastotieteilijöiden kokousta, joka pidettiin San Diegossa. Kokouksessa pohdittiin mahdollisuuksia hillitä oletettua ilmaston lämpenemistä, kun ilmaan sumutetaan jotain kemikaalia. Kysymyksessä oli juuri mainitut, mahdollisen ilmastonmuokkauslentojen aiheuttamat mahdollisuudet ja uhat. Kokouksessa eräs ilmastotieteilijä, David Keith, totesi toimittajien tivaamisen jälkeen, että mainitut ruiskutuslennot, joita ei ole vielä sen tarkempaa tutkittu, voivat aiheuttaa kauheitakin asioita. Ilmastomuokkauslennoissa käytetään aineina alumiinia, strontiumia ja bariumia. Alumiinin sanotaan soveltuvan käyttöön sen takia, että sen heijastumisen pinta-ala on rikkiin verrattuna nelinkertainen. Dokumentissa esiintyi myös Los Angelesista kotoisin oleva, kirjailija ja toimittaja G. Edward Griffin, joka oli vuosikausia kestäneiden tutkimuksiensa tuloksena päätynyt siihen käsitykseen, että ilmastonmuokkauslentoja on tapahtunut kokoajan myös Amerikan Yhdysvalloissa. Francis Mangels (USDA BIOLOGIST) esitteli tutkimus projektia, jolla pyrittiin paljastamaan ilmastonmuokkauksen aiheuttamia muutoksia sadeveteen Shasta-vuoren huipulta, joka on kaukana kaupunkialueista ja teollisuuden vaikutuksesta. Tutkimuksen tulokset olivat ällistyttäviä: alumiini pitoisuudet olivat 61100 Āµg/l, barium 83 Āµg/l ja strontium pitoisuus 383 Āµg/l. [Huomautus (Āµ1)]. Tuollaiset alumiini pitoisuudet ovat myrkyllisiä, kun ajatellaan, että alumiinin lähtö arvot tulisi olla noin 7 Āµg/l. Samoin Californiassa eräs opiskelija oli testannut sadevettä ja testien tulokset olivat seuraavat: AL 37500 Āµg/l, Sr 3090 Āµg/l ja Ba 345 Āµg/l. Tilanne oli siis tässä tapauksessa vielä vaarallisempi. Mainittakoon, että testien otanti paikkojen läheisyydessä oli tehty ilmastonmuokkauslentojen havainnointia. Myös pH-arvot olivat muuttuneet. Esimerkiksi muutosta oli tapahtunut Californian tietyillä alueilla, pH-arvosta 4.6  pH-arvoon 6,8. Vaihtelua on siis tapahtunut happamasta lähelle neutraalia pH-arvoa, joka ei ole pieneliöitä ja kasvillisuuden kasvua ajatellen parrasmahdollinen arvo. Nämä tulokset  kemikaalivanojen  aiheuttamana oli sittemmin oikeaksi todennut ja varmistanut kemian tohtori Leonard Thymel.

_______
1)   Āµg tarkoittaa mikro grammaa (kerroin 10-6) litraa kohden.

JOHTOPÖ,,Ö,,TÖ-S

Mihinkä näiden  kemikaalilentojen  sanotaan johtavan? Kuten yllä esitettiin, ilmastonmuokkauksen todetaan  ilmastotieteilijöiden  mukaan johtavan parhaimmassa tapauksessa kasvihuoneilmiön heikkenemiseen sekä lisäksi ympäristö katastrofien ehkäisyyn ja sään viilentymisen myötä Grönlannin jääpeitteen sulamattomuuteen. He puolustelevat siis kantaansa yleisellä edulla ja ekosysteemin säästymisellä. Mutta eikö tilanne ole juuri päinvastainen, jos ilmastoon lasketaan lisäannoksia esimerkiksi alumiinia, joka hienojakoisena oksidoituu, tukkien verisuonet ja pysäyttäen elintoiminnot. Lisäksi luonnonkasvien kasvaminen ja lisääntyminen tulisi tyrehtymään, antaen sijaa geenimanipuloiduille lajeille, sillä on mahdollista, että geenimanipuloidut kasvilajikkeet ovat resistenssejä eli vastustuskykyisiä ilmastonmuokkauksen myrkyille, mutta voivat olla arvaamattoman vaarallisia ihmisille. Ilmastonmuokkaus polkee toteutuessaan kansalaisten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä mitätöi yksilölle kuuluvan oikeusturvan. Voisi sanoa, että kysymys on eettis-moraalinen.
On myös huomattava, että kaikki vaihtelut ilmastonmuutoksessa ei ole välttämättä ihmisen aiheuttamia. Ilmaston lämpötilan vaihtelut ovat luonnollisia tapahtumia.

Maapallolla on useasti ollut lämpimämpiä ajanjaksoja, jolloin hiilidioksidin määrä on ollut merkittävästi paljon alempi kuin nyt. Lämpötilan muutokset eri aikakausien aikana ovat osa ilmastollista kokonaisuutta. Esimerkiksi keskiajan alkupuolella yli 400 vuoden ajanjaksolla oli keskilämpötila merkittävästi korkeampi kuin nykyisin (Ilmastonfoorumi, 2009, Helsinki, Roy Spencer). Lisäksi mainittakoon, että jo vedessä olevat jäävuoret eivät lisää veden pinnannousua, sillä ne ovat jo syrjäyttäneet tilavuutensa verran nestettä ja jääkimpaleet ovat huokoiset.

VETOOMUS

Koska nämä vakavat ilmastonmuokkauksen epäilyt koskettavat myös Suomen hallitusta, on paikallaan, kuten aiemmin todettiin, että Suomen ympäristöministeriö, Suomen hallitus, ja Suomen vihreän puolue ottaisivat selventävän kannanoton  ilmastonmuokkauslentoihin  ja julkistaisivat kyseisen asian totuuden mukaisesti.
Tässä asiassa Suomen vihreiden tulisi ottaa mallia Kyproksen Vihreistä, jotka haluavat tutkituttaa kemikaalivanat alueillaan. P. S.
Myös riippumattoman komission perustaminen kyseisen  ilmasto-ongelman  tutkimiseksi olisi paikallaan.


http://www.forest.fi/smyforest/forest.nsf/0/0F7BAE5721BA1B2DC22572A0004B3687?Opendocument
http://europa.eu/legislation_summaries/food_safety/contamination_environmental_factors/index_fi.htm
http://sirhenriristi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/66238-suomen-hallitus-tekee-salassa-ilmastonmuokkausta-kemikaalivanat-on-todistettu
MTV3:n uutiset
Dokumenttielokuva:  Mitä pirua päällemme sumutetaan .