Kirjoittaja Aihe: Meitä NATOtetaan  (Luettu 14132 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
Yhdysvaltain merkillinen käänne takaisin kylmän sodan menettelytapoihin
« Vastaus #30 : Maaliskuu 02, 2010, 04:34:04 ip »
Yhdysvaltain merkillinen käänne takaisin kylmän sodan menettelytapoihin.

2010-03-02 03:36:16

     Moskova, 27.2. (Venäjän Ö,,äni) -- Vielä eilen kaikki iloitsivat liennytyksestä. Nimenomaan tämä jo melkein unohtunut "liennytys"-sana tulee  mieleeni Venäjän ja Yhdysvaltojen välisiä suhteita käsitellessäni. Olisi voinut luulla, että presidenttien Medvedevin ja Obaman aikomus "ladata uudelleen" eli virittää uudella tavalla Venäjän ja Yhdysvaltojen välisen keskustelun heijasti uutta näkemystä maailman turvallisuudesta ja luottamuksellisen ilmanalan syntymistä neuvostovallan jälkeisen Venäjän ja länsimaailman kesken. Tosin viime aikana on alkanut tuntua siltä kuin kyseinen linja olisi jo juuttumassa hiekkakasaan, kirjoittaa toimittaja Boris Tumanov.

  Tapahtumien ketju on tavallaan jakaantumassa kahteen osaan. Washington on päättänyt luopua maansa ohjustorjuntajärjestelmän osien sijoittamisesta Puolaan ja Tsekkiin; Washington ja Moskova ovat aloittamassa uudelleen neuvotteluita strategisten aseiden supistamisesta; Venäjä ja Nato ovat yhteistyössä Afganistanissa ja vihdoin julkisuuteen on tullut idea Venäjän osallistumisesta yhteisen ohjustorjunnan luomiseen. Kaikki yllämainittu on tähän asti tuntunut  myönteisenä edistymisenä.

  Mutta kaikki ei etene tämän mallin mukaan. Miettikää vaikka itse. Venäjä-Nato -neuvosto käsittelee yhteisen ohjustorjuntajärjestelmän luomisen mahdollisuuksia. Eikä se ole mielettömyyttä: Voimassa on edelleenkin Venäjän jättämä aloite oman panoksensa kantamisesta järjestelmään omalla radiotutka-asemallaan Armaviressa Venäjän Euroopan puoleisen osan etelässä ja Gabalin tutkalla Azerbaidzhanissa. Mutta heti kun Brysselissä tapahtuvat neuvottelut kehittyvät rakentaviksi Washington päättää sijoittaa Romaniaan ja Bulgariaan oman taktisen ohjustorjuntajärjestelmänsä osia.

  Tässä tapauksessa kyseessa on puhtaasti amerikkalainen aloite, joka on tullut esille Naton ulkopuolella ja neuvottelematta muun Euroopan kanssa. Washington käyttää hyväkseen Naton ja Euroopan unionin uusien jäsenmaiden halukkuutta esittäytyä jopa enemmän kuningasmielisinä kuin  itse kuningas. Washington seuraa toiminnassaan amerikkalaiskeskeistä oppia.

  Kun kyseisessä tilanteessa rouva Clinton ivailee Venäjän haluttomuudella liittyä Atlantin sopimukseen hän vääristelee tietoisesti itse ongelman ydintä. Venäjä ei ole koskaan pitänyt mahdottomana osallistumistaan eurooppalaiseen ja jopa koko maailmanmittaiseen turvallisuusjärjestelmään, joskin sellaisella varauksella, ettei yksikään valtio saa siinä johtavaa asemaa. Amerikkalaisten ohjusten sijoittaminen Romaniaan ja Bulgariaan osoittaa kuitenkin, että Washington pitää Eurooppaa eräänlaisena shakkilautana, jossa se voi isännöidä haluamallaan tavalla sekä ajamalla takaa  vain omia geopoliittisia etuja tai omaa turvallisuuttaan, kirjoittaa Boris Tumanov.


  Venäjän Ö,,äni
KOMINFORM


VD

« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 02, 2010, 04:36:52 ip kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
NATO ei todellisuudessa taistele Afganistanin huumetuotantoa vastaan
« Vastaus #31 : Maaliskuu 02, 2010, 04:36:08 ip »
NATO ei todellisuudessa taistele Afganistanin huumetuotantoa vastaan.

2010-03-02 03:41:13

 Moskova, 28.2. (Russia Today) -- Venäjän huumekontrolliviraston päällikkö Viktor Ivanov sanoi lauantaina, että NATO ei todellisuudessa tee mitään Afganistanin huumeiden tuotannon ja levittämisen estämiseksi.

  Hän totesi, että Venäjälle Afganistanista tuotujen huumeiden määrä on noussut kaksinkertaiseksi Yhdysvaltain maahantunkeutumisen jälkeen.

  Kaikesta Venäjän markkinoille tulevasta heroiinista 90% on lähtöisin Afganistanista, kertoi Ivanov ja lisäsi, että vain erittäin marginaalinen määrä tulee talebanien hallitsemilta alueilta.

  Afganistanista tulee Venäjälle vuosittain noin 35 tonnia huumeita.

  Venäjällä kuolee vuosittain huumeisiin kymmeniä tuhansia ihmisiä.


  Russia Today / KOMINFORM

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
Nato pois Suomesta! Työkansan Sanomat.
« Vastaus #32 : Maaliskuu 03, 2010, 05:41:00 ip »
Nato pois Suomesta! Työkansan Sanomat.

2010-03-03 02:19:09

  Maamme ulkopoliittinen johto on kutsunut sotilasliitto Naton pitämään 4. maaliskuuta kokoustaan Suomessa. Tilanne on erikoinen, eihän Suomi ole Naton jäsenmaa. Kutsu kuvastaa Suomen hallituksen politiikkaa, jolla se mukauttaa kansaa hyväksymään Nato-jäsenyyden.  

  Nato määritteli aikanaan valheellisesti toimintansa perustaksi jäsenmaidensa puolustamisen. Nykyinen Nato on suuren rahan ja aseiden voimin laajentuva liittouma, joka sotii imperialistisen kapitalismin asialla ympäri maailmaa. Naton kokous Suomessa on myös vahva viesti Venäjälle, että tältäkin suunnalta Nato lähestyy sen rajoja ja luonnonvaroja. Suomen ja Venäjän välisille suhteille Suomen Nato-liittolaisuus on vahingollinen. Suomen tulee pysyä sotilasliittojen ulkopuolella. Se on varmin tae rauhantilan jatkuvuudelle Pohjois-Euroopassa.  
 

  Pääkirjoitus 2  

  Työkansan Sanomat 3/2010
KOMINFORM

VD

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
"NATOn uhreista 90 prosenttia on siviileitä"
« Vastaus #33 : Maaliskuu 04, 2010, 11:32:13 ap »
"NATOn uhreista 90 prosenttia on siviileitä"Luulajan käräjöoikeudessa tuomittiin helmikuun lopulla kuusi Ofog-rauhanverkoston jäsentä 40 päiväsakkoon. Joukko oli luvatta tunkeutunut kesäkuussa Vidselissä sijaitsevaan robottitukikohtaan tarkoituksenaan pysäyttää sotilasliitto Naton Loyal Arrow -harjoitus, johon osallistuivat myös Ruotsin ilmavoimat.

Rauhanaktivistien oikeudenkäynnistä tuli voimakas mielenosoitus sekä Natoa että Afganistanin sotaa vastaan.

Aamupäivällä neljää nuorta naista syytettiin siitä, että he olivat 10. kesäkuuta 2009 tunkeutuneet sotaharjoitusalueelle, jossa he pystyttivät teltat ja yrittivät saada yhteyttä puolustusvoimiin.

Iltapäivällä tuomittiin kaksi nuorta miestä, jotka seuraavana päivänä olivat menneet alueelle tekemään siviilien rikospaikkatutkimuksen. Myös heidät pidätettiin ja syytettiin saman rikosotsikon alla, jonka mukaan he olivat rikkoneet rikoslain 39 pykälää eli ?lakia yhteiskunnallisten laitosten suojelemisesta? vastaan.

Oikeudenkäynnin aikana syytetyt vetosivat siihen että he olivat toimineet hätävarjelun vuoksi. He myönsivät että he olivat olleet alueella, mutta että he vähäisellä rikoksellaan rauhanomaisin keinoin halusivat estää vakavampia rikoksia - sotarikoksia.

Sekä ennen että jälkeen harjoituksen Nato on tehnyt rikoksia siviilejä vastaan Afganistanissa ja muilla sotatantereilla, mikä on kansainvälisten sopimusten mukaan kielletty.

"Afganistanin sota alkaa täältä"

Aktivistit katsoivat että on väärin, että virallisesti sotilaallisesti liittoutumaton Ruotsi luovuttaa aluettaan Natolle, ulkomaiselle sotavoimalle.

- Afganistanin sota alkaa täältä, siksi meidän pitää osoittaa täällä Ruotsissa, että kannamme vastuumme, yksi syytetyistä sanoi.

Kaiken lisäksi sotaharjoitus Loyal Arrow'sta oli vaiettu julkisuudessa, eikä päätöstä harjoituksen järjestämisestä tehty Ruotsin parlamentissa. Siksi aktivisteilla ei ollut mahdollisuutta vaikuttaa päätökseen demokraattisessa järjetyksessä.

- Menemällä alueelle halusimme kerätä todisteita, jotta voisimme haastaa Naton Haagin kansainväliseen oikeuteen. Tekomme ei ole tähdännyt henkilökohtaiseen etuun, vaan maailmaan ilman sotaa. Nato, joka on ollut rauhanliitto, on muuttunut sota-organisaatioksi, jonka uhreista 90 prosenttia on siviilejä, muistuttavat aktivistit.

Bror Kajsajuntti (Luulaja) ? 02.03.2010

Käännös Kerstin Tuomala

Lähde:Tiedonantaja

VD

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
Venäjä on huolestunut NATOn asevoimien tulosta rajojensa tuntumaan.
« Vastaus #34 : Maaliskuu 06, 2010, 08:28:43 ap »
Venäjä on huolestunut NATOn asevoimien tulosta rajojensa tuntumaan.

    "Moskova, 5.3. (Venäjän Ö,,äni) -- Venäjä ei ole huolestunut sinällään Naton laajentumisesta, vaan sen sotilaallisten järjestelmien sijoittamisesta maan rajoille, on korostanut kansainvälisessä kokouksessa Moskovassa Venäjän turvallisuusneuvoston sihteerin varamies Juri Balujevski.


 Naton laajentuminen ja sen sotilaallisten kohteiden tuleminen Venäjän rajoille on arvioitu Venäjän uudessa sotilasopissa eräänä uhkana."
 


Venäjän Ö,,äni


KOMINFORMVD***


USA:n ohjustorjuntajärjestelmän osien sijoittamista Eurooppaan on tutkittava.


"Moskova, 10.3. (Venäjän Ö,,äni) -- Europarlamentissa on todettu, että on tutkittava ja kaikinpuolisesti selvitettävä kysymys Yhdysvaltojen ohjustorjuntajärjestelman osien sijoittamisesta Eurooppaan.

Europarlamentin käsiteltävänä on ollut EU:n korkeimman elimen kansainvälisen komitean laatima vuosiraportti maanosan puolustusstrategiasta ja turvallisuuspolitiikasta.

Europarlamentaarikot ovat suositelleet Washingtonia huomioimaan EU:n omaksuman yksimielisyyden ohjustorjunnasta Euroopassa.

Eräät Itä-Euroopan EU:n jäsenmaat yrittivät poistaa asiakirjasta maininnan Venäjän näkemyksen huomioimisesta amerikkalaisen ohjustorjuntajärjestelmän luomisen yhteydessä."


Lähde:Venäjän Ö,,äni


***

Unohtamatta Castron rehellistä lausumaa, joka kuuluu seuraavsti:

 "Ensimmäistä kertaa ihmislajin historiassa nykyisessä globalisoituneessa maailmassa on luotu sellaisia vastakkainasetteluita ja niihin liittyviä asejärjestelmiä, joilla ihmiskunta todella kykenee tuhoamaan itsensä", sanoi Castro.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 11, 2010, 08:53:04 ip kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
ISAF-joukot yrittävät salata 19 ihmisen tappamisen Afganistanissa.
« Vastaus #35 : Maaliskuu 14, 2010, 07:43:05 ap »
ISAF-joukot yrittävät salata 19 ihmisen tappamisen Afganistanissa.


 Kabul, 12.3. (Prensa Latina) -- Afganistanissa taistelevat yhdysvaltalaisjohteiset ISAF-joukot tappoivat torstaina 19 henkilöä ilma- ja maataistelussa väitettyjä kapinallisia vastaan Afganistanin itäisessä Kapisan maakunnassa.

  Surmansa saaneiden joukossa on ainakin kolme lasta.

  Tiedot ovat peräisin luotettavista paikallisista lähteistä.

  ISAFin taholta asiaa ei ole kommentoitu millään tavalla.

  Yhdistyneiden kansakuntien mukaan vuonna 2009 sai 2412 siviiliä surmansa ISAF-joukkojen iskuissa.


  Prensa Latina / KOMINFORM

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
Iran vangitsi 30 syytettyä osallisuudesta Yhdysvaltain Iranin vastaiseen kyberso
« Vastaus #36 : Maaliskuu 16, 2010, 08:21:57 ap »
Iran vangitsi 30 syytettyä osallisuudesta Yhdysvaltain Iranin vastaiseen kybersotaan.

Teheran, 14.3. (Xinhua) -- Iranilainen tuomioistuin on ilmoittanut julistaneensa vangituksi 30 henkilöä, joita syytetään osallistumisesta Yhdysvaltain manipuloimaan kybersotaan Irania vastaan.


 Iranilainen puolivaltiollinen Fars News Agency -uutistoimisto kertoi, että kyseinen Iranin sisäisen opposition piiriin lukeutuva nettiverkosto oli saanut rahallista tukea Yhdysvalloilta.


 Epävakauden ja sekasorron aikaan saamiseksi Iranissa Yhdysvallat oli tukenut yhdysvaltalaisvalmisteista web-sivustoa ja sen satellittipohjaista levitysohjelmistoa 70 miljoonalla dollarilla, kertoo Fars News Agency.


 Verkostoa on käytetty myös Iranin sisäisiin asioihin kohdistuvaan tiedusteluun ja vakoiluun.Lähde: Xinhua News Agency / KOMINFORM

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
Ohjusisku tappoi ISAF-sotilaan Afganistanissa.
« Vastaus #37 : Maaliskuu 17, 2010, 02:34:08 ip »
Ohjusisku tappoi ISAF-sotilaan Afganistanissa. Kabul, 15.3. (Prensa Latina) -- Kapinallisten ohjushyökkäyksessä yhdysvaltalaista vankilaa ja tukikohtaa vastaan Bagramissa Kabulin pohjoispuolella kuoli yksi ISAF-sotilas, vahvisti paikallinen NATOn edustaja manantaina, mutta ei kertonut tarkempia yksityiskohtia.


 Samaan aikaan kerrottiin yhden etelä-Afganistanista nousseen NATOn miehittämättömän Predator-lentokoneen tuhoutuneen.


 Predator-konetyyppiä on käytetty lähinnä ohjuksien ampumiseen Pakistanin ja Afgnsitanin rajan tuntumassa. Näissä iskuissa on kuollut vuodesa 2008 lähtien yli tuhat siviiliä. Prensa Latina / KOMINFORM

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
Bulgarian ohjuskilpikysymys.
« Vastaus #38 : Maaliskuu 18, 2010, 07:53:18 ap »
Bulgarian ohjuskilpikysymys. Moskova, 16.3. (Venäjän Ö,,äni) -- USA:n ohjuspuolustusjärjestelmän osien mahdollisesta sijoittamisesta ei ole keskusteltu Bulgarian parlamentissa, sanoi parlamentin puhemies Tsetska Tsachevan, kun hän tapasi Moskovassa duuman puhemiehen Boris Gryzlovin.


 Uutistoimisto ITAR-TASSin mukaan Gryzlov teki kysymyksen ohjuspuolustusjärjestelmän osien mahdollisesta sijoittamisesta Bulgariaan ja korosti, että asia on Venäjän kannalta merkittävä.


 Tsachevan mukaan kysymys on lähinnä Naton ajatuksista , joista USA:n edustajat ovat kertoneet joukkoviestimille.


 Gryzlov kertoi tässä yhteydessä Venäjän duuman kannasta, jonka mukaan edustajat eivät ratifioi uutta START-2 sopimusta, jos siinä ei huomioida kyseisen sopimuksen ja ohjuspuolustusjärjestelmän keskinäistä yhteyttä.Lähde:Venäjän Ö,,äni


KOMINFORM
VD

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
Ohjuspuolustusjärjestelmän laajentaminen vaikeuttaa ydinaseriisuntaa.
« Vastaus #39 : Maaliskuu 20, 2010, 07:42:46 ap »
Ohjuspuolustusjärjestelmän laajentaminen vaikeuttaa ydinaseriisuntaa.


Kuva VD arkisto


"Moskova, 18.3. (Venäjän Ö,,äni) -- Jonkin valtion tai sotilasliiton rajoittamaton ohjuspuolustusjärjestelmän laajentaminen voi vesittää kansainväliset ponnistelut ydinaseriisunnassa, sanoi Venäjän ulkoministeriön virallinen tiedottaja Andrei Nesterenko torstaina.


 Hän muistutti Venäjän ehdotuksesta kollektiivisen ohjuspuolustusjärjestelmän muodostamiseksi, jonka valvontaan pääsisivät mukaan kaikki tasavertaiselta pohjalta.


 Moskova on huolestunut USA:n suunnitelmista sijoittaa ohjuspuolustusjärjestelmän osia Itä-Eurooppaan. Jos näin tapahtuu, Venäjä joutuu ryhtymään vastatoimenpiteisiin. Jännityksen lisääntymisestä ei hyödy kukaan."Lähde:Venäjän Ö,,äni
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 20, 2010, 07:45:02 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
USA miehittää
« Vastaus #40 : Maaliskuu 21, 2010, 08:35:16 ap »
USA miehittää.    Amerikan Yhdysvallat, USA, pitää selviönä, että sillä on kaikkialla maapallolla sellaisia kansallisia etuja, jotka ohittavat muiden maiden kansalliset edut. Siihen ovat suostuneet tai alistuneet lähes kaikki kapitalistiset maat, monet nöyrästi, toiset pakosta.    


 USA:n kansalliset edut ovat kaunisteltu ilmaisu toisten hyväksikäytöstä, riistosta. Osa tapahtuu suoraan ilman omia pääomasijoituksia osa välillisesti pelkkien osakkeiden omistuksen kautta. Osakkeiden omistuksen määrä ei ole tiedossa.    


 Lievin tapa hoituu yritysten omaan pääomaa tehdyillä suorilla sijoituksilla. Niitä on ulkomailla yhteensä 2 398 miljardia dollaria. Yksin se on kolmentoista vuoden Suomen bruttokansantuote!      


 Turvatakseen kansallisen suurpääoman edut USA miehittää 132 maata, joissa sillä on yhteensä 702 sotilastukikohtaa.
   


 Kai Kontturi

 

 KOMINFORM
http://www.kominform.eu/
VD

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
Yhdysvallat on jättänyt pois START-sopimuksesta ohjustorjuntakysymyksen.
« Vastaus #41 : Maaliskuu 23, 2010, 02:26:33 ip »
Yhdysvallat on jättänyt pois START-sopimuksesta ohjustorjuntakysymyksen.


"Moskova, 23.3. (Venäjän Ö,,äni) -- Strategisten hyökkäysaseiden supistamista koskevan uuden sopimuksen osalta Venäjän ja Yhdysvaltojen on sovittava vielä muutamista kohdista, on sanonut Rossijskaja Gazetalle -lehdelle antamassaan haastattelussa Venäjän ilmavoimien yleisesikuntapäällikkö Nikolai Makarov.

Yhdysvaltojen hautomien suunnitelmien valossa  sijoittaa mahdollisesti ohjustorjuntajärjestelmänsä osia Puolaan, Romaniaan,  Tshekkiin ja Bulgariaan Venäjä vaatii huomioimaan uudessa sopimuksessa ohjustorjuntakysymyksen, esikuntapäällikkö ilmoitti.

Toisin kuin edellisen vuonna 1991 solmitun sopimuksen osalta, jossa oli melkoisesti väheksytty Venäjää  ja jonka voimassaoloaika on mennyt umpeen, uuden sopimuksen pitää olla tasapuolisen. Sopimuksen allekirjoittamisen mahdollisuuteen ja ajankohtaan vaikuttaa ennen kaikkea se, miten osapuolet huomioivat toistensa edut, Makarov korosti. Hänen arvionsa mukaan sopimus allekirjoitettaneen huhtikuun alussa."  


Lähde:Venäjän Ö,,äni


***


Venäjä-NATO -neuvostossa keskustellaan afganistanilaisten huumeiden salakuljetuksesta

 "Moskova, 22.3. (Venäjän Ö,,äni) -- Maaliskuun 24. päivänä Brysselissä pidetään Venäjä-Nato -neuvoston laajennettu kokous, johon osallistuu Venäjän huumeidenvalvontahallinnon johtaja Viktor Ivanov.


 Venäjän Naton edustaja Dmitri Rogozin ilmoitti, että tapaamisessa keskustellaan huumeiden salakuljetuksesta Afganistanista ja Keski-Aasian maista Venäjälle ja Eurooppaan. Huumeiden tuotanto on nopeasti kasvamassa Afganistanissa.


 YK:n tietojen mukaan afganistanilaisesta huumeesta on kuollut tämän maan rajojen ulkopuolella yli miljoona ihmistä."Lähde:Venäjän Ö,,äni
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 23, 2010, 02:29:47 ip kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
Afganistanissa surmansa saaneiden brittisotilaiden määrä 276.
« Vastaus #42 : Maaliskuu 24, 2010, 02:56:07 ip »
Afganistanissa surmansa saaneiden brittisotilaiden määrä 276.

Kabul, 22.3. (Press TV) -- Brittisotilas sai maantaina surmansa sotatoimissa voimakkaan pommin räjähdettyä Sanginin kaupungissa, Afganistanin eteläisessä Helmandin maakunnassa.


 Kyseessä oli ISAF-joukkojen maavoimien operaatio Moshtarak, jossa talebanien vaikutusvaltaa Helmandissa yritetään vähentää.


 Afganistanissa taistelutehtävissä kuolleiden brittisotilaiden määrä oli maanantaina USA-johteisten asevoimien vuoden 2001 maahantunketumisen jälkeen 276. Lähde:Press TV / KOMINFORM

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
Kaksikymmentä ihmistä kuoli Yhdysvaltain ohjusiskuissa Pakistanissa.
« Vastaus #43 : Toukokuu 10, 2010, 10:25:12 ip »
Kaksikymmentä ihmistä kuoli Yhdysvaltain ohjusiskuissa Pakistanissa.
 Islamabad, 8.5. (Press TV) -- Ainakin kaksikymmentä ihmistä sai surmansa yhdysvaltalaisten miehittämättömien lentokoneiden tekemissä ohjusiskuissa Pohjois-Waziristanissa Luoteis-Pakistanissa perjantaina, kertoivat paikalliset turvallisuusviranomaiset.


 Uhrien henkilöllisyydestä ei ole varmuutta.


 Pakistanin presidentti, hallitus ja parlamentti ovat toistuvasti tuominneet Yhdysvaltain laittomat ja luvattomat sotatoimet Pakistanin alueella.Lähde:Press TV / KOMINFORM
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 11, 2010, 05:44:02 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3767
Kymmenen siviiliä sai surmansa yhdysvaltaisjoukkojen ja telebanien yhteenottojen yhteydessä.
Kabul, 9.5. (Press TV) -- Ainakin kymmenen siviiliä kuoli lauantaina Länsi-Afganistanissa käytyjen yhdysvaltaisjoukkojen ja talebanien yhteenottojen yhteydessä.


 Asiasta kertoivat Heratin maakunnan paikalliset lähteet suoraan Press TV:n toimittajille.


 Yhdysvaltalaiset sotilasviranomaiset kielsivät asian ja väittivät uhrien olleen taistelijoita.


 Vuonn2 2010 on Afganistanissa saanut surmansa yli 170 siviiliä.


 YK-lähteiden mukaan Afganisanissa kuoli vuonna 2009 yli 2400 siviiliä, mikä on suurin siviiliuhrien määrä sitten sodan alkamisen. YK pn huomauttanut asiasta sekä Kabulin hallitukselle että ISAF-joukkojen esikunnalle.Lähde:Press TV / KOMINFORM
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 11, 2010, 05:43:45 ap kirjoittanut VD.com »