Kirjoittaja Aihe: Suomi ON sotaa käyvä maa. (Sekä Afganistan aiheisia uutisia)  (Luettu 45782 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Hägglund: Suomen joukot eivät kuulu Afganistaniin.
« Vastaus #15 : Syyskuu 17, 2009, 08:27:18 ap »
"Hägglund: Suomen joukot eivät kuulu Afganistaniin". "Puolustusvoimain entisen komentajan Gustav Hägglundin mielestä Suomen joukot eivät kuulu Afganistaniin. Kenraali Hägglund sanoo Aamulehden haastattelussa, ettei Suomen tulisi osallistua "tarpeettomaan sotimiseen".


"-Mitä se meille kuuluu, onko siellä Taleban johdossa vai ei, Hägglund sanoo."


"Hägglundin mukaan Suomesta on tullut sisällissodan osapuoli eivätkä poliitikot ole huomanneet tätä. Hän jatkaa, etteivät suomalaiset sovi taisteluihin, joissa pitää hyökätä ja tappaa ihmisiä."


 "Hägglundin mielestä Suomi ei voi kuitenkaan yksinään vetäytyä Afganistanista. Suomen tulisikin edesauttaa kansainvälisen yhteisön lähtöä maasta. Kenraali arvelee, että länsimaat ennen pitkää kyllästyvät operaatioon kärsittyään riittävästi tappioita."IS - STT
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2010, 09:05:13 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Viikon pakina: Vaalit Afganistanissa. Samaa jalkapallojoukkuetta.
« Vastaus #16 : Syyskuu 17, 2009, 08:32:21 ap »
Tiedonantaja.Viikon pakina: Vaalit Afganistanissa. Samaa jalkapallojoukkuetta.


Suomen vaalirahoitusskandaali kalpenee sen rinnalla, miten USA:n ja Naton valvonnassa suoritetut presidentinvaalit Afganistanissa hoideltiin.

Barack Obama julisti pian Afganistanin vaalihuoneistojen sulkeuduttua, että vaalit olivat menestys ja uusi askel kohti demokratiaa. EU:n tarkkailijat kuvailivat vaaleja pääosin rehellisiksi.

  Vaaleissa annettiin riippumattoman vaalikomission mukaan vain vähän yli viisi miljoonaa ääntä. Siis vain 30 oe35 prosenttia äänioikeutetuista osallistui. Alustavan laskennan mukaan istuva presidentti Hamid Karzai sai yli 54 prosentin äänisaaliin.

  Afganistanin vaalivalituskomitea määräsi viime tiistaina äänten uudelleenlaskennan äänestyspaikoilla, joissa ilmoitettu äänestysaktiivisuus nousi sataan prosenttiin tai joissa yksi ehdokas sai yli 95 prosenttia äänistä.

  Jo edellisenä viikonloppuna keskusvaalilautakunta mitätöi 447 vaalihuoneiston tulokset eli noin 200 000 ääntä. Epäilyjen mukaan äänistä yli miljoona eli lähes neljännes oli Karzain esikunnan tekaisemia valeääniä.

  The New York Timesin mukaan Karzain kannattajat olivat avanneet kaikkiaan 800 "haamuvaalihuoneistoa", joista lähetettiin tekaistut vaaliliput laskettaviksi.

  Shorabakin piirikunnassa Karzain kätyrien väitettiin sulkeneen kaikki äänestyspaikat ja väärentäneen sen jälkeen yli 20 000 ääntä presidentille.

  Kandaharin maakunnassa kuvernööri apureineen täytti silminnäkijöiden mukaan vaaliuurnat itse.


 * * *

  Ö,,äntenlaskennan loppusuoraa säestivät vauhdikkaat tempaukset.

  USA:n Kabulin-suurlähetystöä suojaavan turvayhtiön ArmorGroup North American miehet järjestivät juhlat, joissa riehuttiin puolialastomina, virtsattiin ympäriinsä ja juotiin votkaa toisten pyllyvaosta.

  Amerikkalaissotilaat hyökkäsivät 2.9. ruotsalaisen avustusjärjestön ylläpitämään sairaalaan, potkivat ovet hajalle, sitoivat neljän vartijan ja kahden potilaiden omaisen kädet sekä tunkeutuivat naispotilaiden osastolle.

  Viime viikon perjantaina USA teki ilmaiskun Kunduzissa ja tappoi asukkaiden arvion mukaan 150 siviiliä. Kun kenraali Stanley McChrystal otti yhteyttä alaisiinsa selvittääkseen mitä oli tapahtunut, hän huomasi, että he olivat joko liian juovuksissa tai liian krapulassa vastatakseen.

* * *
  
  Maailmassa ei ole yhtään varsinkaan lännelle epämieluisaa valtiota, joiden vaaleja USA sekä Nato- ja EU-maat eivät olisi moittineet vilpillisiksi. Esimerkiksi Iranin äskeiset presidentinvaalit leimattiin lännessä vilpillisiksi, koska lännen ehdokas Mir-Hosein Musavi julistautui voittajaksi jo ennen kuin vaalihuoneistot olivat sulkeutuneetkaan.

  Nyt Afganistanin tapahtumat ovat vieneet pohjaa lännen hurskastelulta ja "hyvää sotaa" koskevilta valheilta. Niinpä selitykset alkavat olla Alexander Stubbin tasoa (HS 9.9.):

  "Toki on helppo olla Yhdysvaltojen kanssa siellä, koska me ollaan, EU ja Yhdysvallat, tavalla tai toisella samaa jalkapallojoukkuetta."EERO


Tiedonantaja nro 33/11.9.2009
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2011, 09:49:11 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
 
  Venäjää ei voida vetää mukaan Afganistanin ongelman sotilaalliseen ratkaisuun. Moskova, 17.9. (Radioyhtiö Venäjän Ö,,äni) -- Venäjää ei voida koskaan vetää mukaan Afganistanin ongelman sotilaalliseen ratkaisuun, ilmoitti Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov perjantaina.

  Ulkoministeri on vakuuttunut, ettei ongelmalle ole olemassa sotilaallista ratkaisua. Kuten ei myöskään voida istuttaa Afganistaniin ulkoa tuotua valtion rakenteen mallia. Lavrovin mukaan Afganistanissa tarvitaan hallinto, joka tunnustetaan maan sisällä ja myös kansainvälisellä areenalla. Ei saa myöskään sekaantua asioihin, kun tämä hallinto luo järjestystä maahan, totesi Venäjän ulkoministeri.Radioyhtiö Venäjän Ö,,äni  

***

Italia on valmis vetämään joukkonsa Afganistanista.  Moskova, 18.9. (Radioyhtiö Venäjän Ö,,äni) -- Italia aikoo mahdollisimman pikaisesti vetää pois joukkonsa Afganistanista, ilmoitti pääministeri Silvio Berlusconi.

  Samalla hän huomautti, että kaikista päätöksistä, jotka koskevat Italian joukkojen jatko-oleskelua Afganistanissa, sovitaan kansainvälisiin joukkoihin kuuluvien liittolaisten kanssa.

  Pääministerin mukaan aluksi voidaan vetää Afganistanista 500 sotilasta, jotka turvasivat presidentinvaalien järjestämisessä. Italian joukkojen vahvuus tässä maassa on 2 800 miestä.

 Radioyhtiö Venäjän Ö,,äni
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2010, 09:06:19 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Puolalaiset haluavat sotilaaansa pois Afganistanista.
« Vastaus #18 : Syyskuu 25, 2009, 06:09:19 ip »
Puolalaiset haluavat sotilaaansa pois Afganistanista.

" Varsova, 22.9. (Xinhua) -- Seitsemänkymmentäseitsemän prosenttia puolalaisista haluaa Puolan vetäytyvän välittömästi Afganistanista, ilmenee riippumattoman CBOS-tutkimuslaitoksen 3.-9.9.2009 tekemästä kyselytutkimuksesta.

  Välitöntä vetäytymistä haluavien määrä on lisääntynyt 12 prosenttiyksiköllä verrattuna vastaavaan kesäkuussa tehtyyn tutkimukseen.

  Seitsemänkymmentäyksi prosenttia puolalaista ei usko ISAF-joukkojen mahdollisuuteen saada aikaan rauha Afganistanissa".Xinhua News Agency / KOMINFORM
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2010, 09:06:41 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
USA käytti Afganistanin siviilien joukkomurhassa FOSFORIAMMUKSIA.
« Vastaus #19 : Syyskuu 27, 2009, 10:44:20 ap »
USA käytti Afganistanin siviilien joukkomurhassa FOSFORIAMMUKSIA.
"Helsingin Sanomat kertoi viime maanantaina, että saksalaisjoukkojen komentajan tilaamassa USA:n ilmaiskussa Kunduzissa 4. syyskuuta kuoli 30 siviiliä ja 69 taleban-taistelijaa, ja yhdeksän siiviiliä ja 11 talebania haavoittui. Väitteen sanottiin perustuvan iskua Afganistanin nukkehallituksen puolesta selvittäneen Mohammadullah Baktashin tietoihin."


"Näiden väitteiden kanssa jyrkässä ristiriidassa on Afganistanin islamilaisen emiraatin tutkimuskomission raportti, joka perustuu pelkästään paikallisten asukkaiden ja uhrien omaisten kertomuksiin ja sisältää myös luettelon uhrien nimistä. Raportin mukaan yli sata ihmistä Char Daran ja Ali Abadin alueiden kylistä sai surmansa ilmaiskussa. Tapahtumapaikan silminnäkijät ja siellä vierailleet toimittajat kertoivat, että kaikki uhrit olivat siviilejä. Nato ja Kabulin hallinto sen sijaan väittivät, että uhrit olivat aseistettuja taleban-taistelijoita."


 Tapahtumien kulku.


 "Torstaina 3. syyskuuta taleban-taistelijat väijyivät polttoainetta kuljettaneita säiliöautoja valtatiellä Ali Abadin alueella. Säiliöautot kuljettivat Keski-Aasian maista polttoainetta sotilasajoneuvoille."


"Talebanit suorittavat tavallisesti tällaisia hyökkäyksiä, mutta tällä kertaa Nato-joukot jättivät kaksi säiliöautoa ehjinä taistelunäyttämölle. Taistelijat yrittivät ajaa autot Char Daran alueelle, mutta toinen autoista juuttui mutaan Ali Abadin ja Char Daran alueen välissä kulkevalla joella. Talebanit yrittivät tyhjentää polttoaineen säiliöautosta. Auton silminnäkijät, ympäröivien kylien asukkaat, jotka olivat Ramadanin vuoksi vielä hereillä, lähestyivät kuitenkin talebaneja ja pyysivät heiltä lupaa ottaa polttoainetta kotiinsa."


 "Talebanit antoivat heidän ottaa polttoainetta, mutta nähdessään vihollisen tiedustelukoneita ilmassa, he käskivät ihmisten lopettaa polttoaineen ottamisen. Mutta siihen mennessä paikalle oli jo kerääntynyt satoja ihmisiä. Jokainen halusi vielä polttoainetta kotiinsa. Talebanit eivät pystyneet estämään kaikkia ihmisiä ottamasta polttoainetta.. He pysäyttivät joitakin heistä, mutta monet muut tulivat uudestaan ottamaan polttoainetta. Paikalla olleet talebanit sanoivat yrittäneensä kovasti käskeä ihmisiä menemään koteihinsa, mutta eivät olleet onnistuneet pakottamaan heitä tekemään niin."


 Kaikki uhrit siviilejä.


 "Täsmälleen klo 1.45 yöllä yhdysvaltalaiset hävittäjät pommittivat säiliöautoja. Pommituksen alkaessa jotkut talebanit ja paikalliset ihmiset olivat jo lähteneet, mutta silti paljon ihmisiä oli vielä paikalla. Afganistanin islamilaisen emiraatin tutkimuskomission raportissa luetellaan nimeltä useita lähikyliä, joiden asukkaita haastateltiin ja jotka sanoivat, että uhrit olivat heidän poikiaan, veljiään ja muita tavallisia kyläläisiä. Monet heistä olivat lapsia ja nuoria."


 "Ihmiset kiistivät jyrkästi USA:n, Kabulin hallituksen ja eräiden muiden intressipiirien väitteet, joiden mukaan uhrit olivat aseistettuja talebaneja. Samoin he todistivat, että kymmenet haavoittuneet olivat kyläläisiä."ERKKI SUSI


Tiedonantaja nro 34/18.9.2009

***


Lisäys.

Täältä muuta "kivaa" luettavaa.
http://ken-welch.com/Reports2/ArmagII-B.html

Linkin kuva on todellisesta sodasta "älä avaa jos olet alle 18.v"
http://www.kawther.info/wpr/wp-content/uploads/81.jpg

Kirjoita googleen " phosphor missile "  , niin löydät kaikkea vähemmän hauskaa luettavaa.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 06, 2010, 10:37:02 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Siviileitä kuoli jälleen ISAF-joukkojen ilmaiskussa Afganistanissa.
« Vastaus #20 : Lokakuu 02, 2009, 06:34:34 ap »
Siviileitä kuoli jälleen ISAF-joukkojen ilmaiskussa Afganistanissa.

"Kabul, 1.10. (CNN) -- Siviileitä, joiden joukossa naisia ja lapsia, sai torstaina surmansa läntisen sotakoalition ilmaiskussa Afganistanin Helmandin maakunnassa.


Iskun kohteena olivat alueella toimivat taleban-militantit, mutta isku epäonnistui ja heidän sijaansa yksitoista siviiliä kuoli.


 Tapahtumasta ilmoittivat NATOn ISAF-joukkojen edustajat itse.


 Afganistanissa on viime vuoden elokuun ja tämän vuoden elokuun välisenä aikana saanut surmansa noin 1500 siviiliä, kerrotaan YK-lähteistä."


CNN / KOMINFORM
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2010, 09:07:31 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Suomalaissotilaat Afganistanissa eivät ole \
« Vastaus #21 : Lokakuu 05, 2009, 02:44:24 ip »
Suomalaissotilaat Afganistanissa eivät ole "rauhanturvaajia"."Yle käyttää toistuvasti uutisoinnissaan Afganistanissa olevista suomalaissotilaista nimitystä "rauhanturvaajat",


Maailman muissa medioissa ja rehellisemmmissä suomalaisissakin joukkotiedotusvälineissä on tästä ilmaisusta yleensä luovuttu, koska se ei vastaa todellisuutta, vaikka tämä sana toki esiintyy ulko- ja puolustusministeriön virallisessa kapulakielessä.


 Afganistanin sodan alkaessa vuonna 2001 saattoi maailmalla olla epäselvyyttä läntisen hyökkäysoperaation todellisista tarkoitusperistä, mutta sodan jatkuessa tuskin kenellekään enää on epäselvää se, että kyseessä on USA/NATOn toimesta edelleen jatkuva suvereenin valtion valtaus ja siihen liittyvä sisällissota, jonka osapuoli Suomikin on.


 Se, että YK aikanaan hyväksyi Afganistaniin suunnatut toimenpiteet ei enää missään tapauksessa riitä oikeuttamaan nykyistä hillittömäksi kasvanutta väkivallan kierrettä maassa.


 USA, NATO ja ISAF ovat sodan aloittanut agressiivinen osapuoli, talebanit ja muut isänmaataan puolustavat taistelijat ovat toisella puolella. Huomattakoon, että suomalaiselle medialle nämä samat ryhmittymät olivat Neuvostoliiton Afganistanin operaation aikana sankareita, mutta nyt rikollisia ja terroristeja.


 Rauhanturvajoukkojen lähettäminen kriisialueille perustuu siihen ajatukseen, että estetään väkivaltaisuuksien syntyminen ja jatkuminen ja/tai pyritään luomaan edellytykset keskenään vihamielisissä väleissä olevien osapuolten välisten rauhanomaisten neuvotteluiden syntymiselle.


 Afganistanissa nämä kriteerit eivät täyty. Eivät miltään osin.


 Jotta jospa käytettäisiin asioista niiden oikeita nimiä. Afganistanissa on ISAF-joukoissa suomalaisia sotilaita sisällissodan osapuolena, vaan ei "rauhanturvaajina"." Heikki Sipilä, VTM

 Helsinki

 KOMINFORM

psta.vd
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2011, 09:50:41 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Vs: Suomi ON sotaa käyvä maa. (Sekä Afganistan aiheisia uutisia)
« Vastaus #22 : Lokakuu 08, 2009, 01:14:13 ip »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Afganistanilaisia tuulia NATO:n käytävissä.
« Vastaus #23 : Lokakuu 08, 2009, 08:26:49 ip »
Afganistanilaisia tuulia NATO:n käytävissä.

"Moskova, 7.10. (Radioyhtiö Venäjän Ö,,äni) -- Pentagonissa ja monissa muissa Yhdysvaltojen ja natomaiden päämajoissa on viime päivinä vilkkaasti väitelty Afganistaniin vedettyjen Yhdysvaltojen asevoimien ja kansainvälisten ISAF- turvallisuusjoukkojen strategiasta.


Tänään tuli kuluneeksi päivälleen kahdeksan vuotta siitä kun Yhdysvaltojen johdolla Afganistanissa alkoi sotaoperaatio "Murtumaton vapaus". Taleban-liike on vuosipäivän edellä kehottanut natolaisjoukkoja poistumaan maasta, jottei sota venyisi loputtomiin. Liike on ilmoittanut, ettei se aio taistella Euroopan kanssa, vaan sen ainoana tavoitteena on maan vapauttaminen.


 Yhdysvaltojen puolustusministeri Robert Gates on puolestaan tunnustanut Afganistanin tilanteen vakavaksi ja kaiken lisäksi jatkuvasti huonontuvaksi. Mutta joukkojen poistamisen kysymys ei ole edes teoriassa esillä. Lehtimiesten erityisen huomion kohteena on nyt Gatesin sangen salaperäinen virke. Hänen mainintansa mukaan Yhdysvaltojen presidenttiä on kehotettu "tekemään hyvin vakava päätös" tai "jopa eräs kaikkein tärkeimmistä".


 Kysymys on tiettävästi vahvistusjoukkojen lähettämisestä Afganistaniin. Omaa mielenkiintoa on muussakin: Gates on nimittäin pyytänyt sotilashenkilöitä olemaan keskustelematta julkisesti voimien lisäämisestä Afganistanissa. Tästä asiasta presidentille voi esittää neuvoja "avomielisesti, mutta luottamuksellisesti". Saksalainen viikkolehti Der Spiegel on arvioinut vaatimuksen "kenraalien kuonokopaksi". Eräiden asiantuntijoiden mielestä Yhdysvaltojen korkeimmalla sotilaallisella ja poliittisella tasolla ilmenee Afganistania koskevan strategian osalta hämminkiä ja närkästystä. Toistaiseksi se typistyy yhteen ainoaan seikkaan eli voimien lisäämiseen. Mutta johtaako se menestykseen? Ei varmaankaan, sanoo professori Anatoli Tsyganok Poliittisen ja sotilaallisen analyysin laitoksesta.


 -- Olettaisin, että lähimpien 2, 3, 4 tai 5 vuoden kuluttua amerikkalaiset vetäytyvät Afganistanista pois, professori sanoo. Afgaanit ovat itsenäistyneet englantilaisista ja saaneet itsenäisyyden neuvostojoukkojen poistumisen jälkeen. Oletan amerikkalaistenkin poistuvan. En edes epäile, etteikö Taleban marssisi Kabuliin. Mutta milloin se tapahtuu, ehkä parin tai neljän vuoden kuluttua?

 Aika näyttää toteutuuko moinen synkkä ennustus. Toistaiseksi on ilmeisen selvää vain se, että ISAF:n yksiköt ovat juuri aloittaneet voimakkaan hyökkäyksen Itä-Afganistanissa, jossa talebanin miehet ovat tappaneet kahdeksan amerikkalaista sotilasta ja ottaneet panttivangiksi suuren ryhmän paikallisia poliiseja."Radioyhtiö Venäjän Ö,,äni
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2010, 09:08:13 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
USA:n joukkojen miesmäärän lisääminen Afganistanissa ei anna toivottua tulosta.

"Moskova, 7.10. (Radioyhtiö Venäjän Ö,,äni) -- USA:n joukkojen miesmäärän lisääminen Afganistanissa ei anna toivottua tulosta toiminnassa kansainvälistä terrorismia vastaan, ilmoitti Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrushev.


Hänen mukaansa on tehostettava kansainvälisten joukkojen erikoisosastojen ja asiantuntijoiden toimintaa. Hän lisäsi, että toiminnan tehostamiseksi terrorismia vastaan Afganistanissa on tuhottava huumekauppa, joka toimii terrorismin aineellisena pohjana, muodostettava työpaikkoja ja kohennettava sosiaalis-taloudellisia olosuhteita."
Radioyhtiö Venäjän Ö,,äni
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2010, 09:08:35 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Talebanien vaikutusvallan kasvu lamauttaa NATOn toimintaa Pohjois-Afganistanissa.Kabul, 11.10. (Xinhua) -- Samaan aikaan kun NATOn johtamat ISAF-joukot ovat lisänneet toimintaansa Pohjois-Afganistanissa, ovat talebanit avanneet samalla alueella uuden rintaman läntistä sotakoalitiota vastaan.


Talebanien viime torstaina Balkhin maakunnassa tekemässä hyökkäyksessä sai surmansa kolme ISAF-sotilasta.


 Pohjois-Afganistanin Kunduzista ja Baghlanista on tullut talebanien taistelun ja sodanjohdon alueellisia keskuksia. Afganistanin entiselle pääministeri Gulbudin Hekmatyarille uskolliset kielletyn islamilaisen Hizb-e-Islami puolueen taistelijat ovat ryhmittyneet talebanien rinnalle Baghlanin maakuntaan.


 Hizb-e-Islamin taistelijat iskivät perjantaina Kokchinarin kylään, missä he surmasivat kaksi Afganistanin hallituksen sotilasta ja neljä ISAF-joukkojen sotilasta.


 Talebanien joukot tekivät lauantaiaamuna hyökkäyksen saksalaisia ISAF-joukkoja vastaan Shikhmirin alueella Chardaran piirissä. Mahdollisista tappioista ei ole ilmoitettu.


 Talebanit ja muut vastarintataistelijat ovat aiheuttaneet Pakistanin kautta kulkevalle NATOn asevoimien huoltokolonnille niin suuria materiaalitappioita, että ISAF-joukkojen johto on pakotettu etsimään vaihtoehtoisia kuljetusreittejä.


Xinhua News Agency / KOMINFORM
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2010, 09:08:56 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Talebanit pyytävät SCOn tukea Afganistanin kriisin ratkaisemiseksi.
« Vastaus #26 : Lokakuu 16, 2009, 09:05:27 ap »
Talebanit pyytävät SCOn tukea Afganistanin kriisin ratkaisemiseksi."Kabul, 14.10. (Lehdistölähteet) -- Kahdeksan vuotta sitten vallasta syöstyn talebanien Islamic Emirate of Afghanistan -hallinnon edustajat ovat vedonneet euraasialaisen yhteistyöjärjestöön SCOn (Shanghai Cooperation Organization) tukeen Afganistanin pitkittyneen sodan lopettamiseksi.


Julkistetussa avoimessa kirjeessä talebanit pyytävät SCOlta tiukkaa kantaa Afganistanin miehittäjiä vastaan ja korostavat, ettei kolonialistien levittämään propagandaan Afganistanissa edelleen jatkuvan tuhoisan prosessin syistä ja luonteesta pidä uskoa.


 Afganistanin Pashtu-kielellä (maan toinen virallinen kieli) julkaistussa vetoomuksessa muistutetaan, että Yhdysvaltain johtama sotakoalitio on tuhonnut Afganistanin aikanaan orastaneen kehityksen ja surmannut suuren määrän afgaanisiviileitä toimissaan, joita voidaan luonnehtia suuren luokan kansainväliseksi terrorismiksi.


 Islamic Emirate of Afghanistan ei pyri vahingoittamaan mitään ulkoista valtiota, vaan päinvastoin tekee omalta osaltaan kaiken mahdollisen rauhan, vakauden ja yhteiskunnallis-taloudellisen kehityksen edistämiseksi alueella, sanotaan vetoomuksessa.


 Talebanit ovat vahvistanet asemiaan, mutta valmiita asiallisiin neuvotteluihin, kunhan niitä ei tehdä mahdottomiksi sillä ylimielisellä suhtautumisella ja järjettömällä väkivallan käytöllä, mihin miehittäjät jatkuvasti syyllistyvät, todetaan vetoomuksen tekstissä.


 Talebanien viestiä käsiteltäneen asiallisessa hengessä SCOn piirissä.


 SCOn varsinaisia jäsenmaita ovat Venäjä, Kiina Kazakstan, Kirgisia, Tadzikistan ja Uzbekistan."Lehdistölähteet / KOMINFORM
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2010, 09:09:17 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Australia lopettaa joukkojen lähettämisen Afganistaniin.
« Vastaus #27 : Lokakuu 16, 2009, 10:37:40 ip »
Australia lopettaa joukkojen lähettämisen Afganistaniin.


 "Camberra, 15.10. (Prensa Latina) - Australian pääministeri Kevin Rudd kielsi torstaina mahdollisuuden australialaisten lisäjoukkojen lähettämisestä Afganistaniin ja sanoi, että maassa nyt olevat joukot kotiutetaan heidän tehtävänsä päätyttyä.

  Rudd totesi, että Australian nyt omaksuma kanta poikkeaa ratkaisevasti Britannian Yhdysvaltoja myötäilevästä päätöksestä lähettää lisäjoukkoja Afganistaniin.

  Afganistanissa on 1500 australialaissotilasta, jotka tulevat jättämään tehtävänsä Oruzanin maakunnan paikallisille asevoimille.

  Australia tulee kuitenkin osallistumaan Afganistanissa tapahtuvaan rauhanomaiseen kehitystyöhön, sanoi Rudd."


Prensa Latina / KOMINFORM
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2010, 09:09:39 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Afganistanin vaalivilppi osoittautui massiiviseksi
« Vastaus #28 : Lokakuu 20, 2009, 06:59:26 ap »
Afganistanin vaalivilppi osoittautui massiiviseksi
 
Julkaistu 19.10.2009 16:52 MTV3

"Afganistanin presidentinvaaleja selvittänyt YK:n komitea on löytänyt laajamittaista vaalivilppiä.

YK:n nimittämä komitea suosittaakin hylättäväksi 210 äänestyspaikan kaikki äänet, koska se löysi "selviä ja vakuuttavia todisteista" vaalien epärehellisyydestä.

Afganistanin oma keskusvaalilautakunta joutuu nyt laskemaan annettuja ääniä uudestaan. Mikäli istuva presidentti Hamid Karzai ei ole saanut yli puolta äänistä, vaaleissa pitää järjestää toinen kierros.

Karzain haastajaksi tulisi tuolloin Abdullah Abdullah, joka on saanut vaaleissa toiseksi eniten ääniä. Presidentinvaalit pidettiin 20. elokuuta".
"MTV3"
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2011, 09:51:58 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Naton 'uusi' Afganistan-strategia.
« Vastaus #29 : Lokakuu 20, 2009, 11:15:37 ap »
Naton 'uusi' Afganistan-strategia.


"Moskova, 16.10. (Radioyhtiö Venäjän Ö,,äni) -- Naton uuden Afganistan-strategian päätehtävä on siviiliväestön suojaaminen, on ilmoittanut ETYJ:ille ISAF:in joukkojen apulaiskomentaja Jim Dutton. Ilmahyökkäyksiä tulee olemaan vähemmän ja vähemmän myös siviiliuhreja Samaan aikaan enemmän tulee olemaan maataisteluja. Asiantuntija Pavel Zolotarjovilla on oma näkemyksens strategian "uusista" puolista. Asiantuntija oli aikanaan Puolustusministeriön analyyttisen tiedonvälityskeskuksen johtaja ja nyt Yhdysvaltojen ja Kanadan laitoksen apulaisjohtaja.

-- Viime aikana en ole huomannut uutta natostrategiaa. Vakinaisten asevoimien käyttämisen yhteydessä Yhdysvallat on testannut Irakissa uusia sodankäyntimenetelmiä. Nyt kokemus on ulotettu Afganistaniin. Samaan aikaan toistuvat entisten Neuvostoliiton sotajoukkojen tekemät erehdykset Afganistanissa. Siis ongelmaa ei ratkaista. Joukkojen lisäämisellä ongelma ei ratkea, koska selustan huoltoteiden pituus lisääntyy mikä onkin eräs kaikkein arimmista puolista. Sen seurauksena lisääntyy menetysten määräkin. Kyseisessä strategiassa ei ole mitään uutta, sanoo Pavel Zolotarjov.

Turvallisuuden kannalta tilanne on toivomaamme huonompi, sillä taistelut ovat voimistuneet, on tunnustanut kenraali Dutton. Mutta kaikkein pahinta on se, ettei Lännessä ole poliittista tahtoa. Kanada ja Alankomaat ovat ilmoittaneet vetävänsä sotajoukkonsa pois Afganistanista. Toiset eurooppalaiset maat eivät ole vastanneet kehotuksiin omien sotajoukkojensa lisäämisestä. Pahana puolena on sekin, että niin dollareita kuin vuotavaa verta uhrataan lahjottavan komennon tukemiseen. Afganistanin presidenttivaalit ovat olleet kaikkien aikojen skandaalinomaisimmat.

Pelkästään länsitietojen mukaan Karzain kannattajat ovat vääristelleet ainakin reippaan kolmanneksen äänistä. Millaisesta laillisuudessa tässä tapauksessa voi puhua? Ketä on puolustettava?

Joukkoviestimien käytössä on tietoja, joiden mukaan tilanne yhteisissä sotajoukoissa on rappion partaalla. Esimerkiksi saksalaisen Weltin ja eräiden toisten lehtien kertoman mukaan natojoukkojen päällystö maksaa kapinallisille korvausta, jotta ne päästäisivät läpi mekanisoituja vahvistusrivistöjä. Tietoa ei ole kumottu. Samoihin asioihin viittaa Bildt. Sen tietojen mukaan Saksan armeijan asevarastoilta mustassa pörssissä on myytävänä tuhansia aseita. Vaiteliaasti on ohitettu myös lehtijutut länsimaisten erikoispalvelujen osallistumisesta agfanilaisiin huumekaupppoihin. Asian on huomioinut vain Italian hallitus ja sekin oudolla tavalla. Rooma ei aio ottaa selvitettäväksi englantilaisen Timesin tietoja, joiden mukaan kapinallisten keulamiehiä on lahjottu rauhallisen elämän turvaamisen vastapainoksi. Mutta lehteä vastaan ollaan nostamassa kannetta. Poliitikot eivät halua tunnustaa joukoissa tapahtuvaa rappioitumista."


"Radioyhtiö Venäjän Ö,,äni"
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 12, 2010, 09:10:25 ap kirjoittanut VD.com »