Kirjoittaja Aihe: Suomi ON sotaa käyvä maa. (Sekä Afganistan aiheisia uutisia)  (Luettu 45783 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Yhdysvalloissa ei enää uskota sotilaalliseen voittoon Afganistanissa.
« Vastaus #120 : Lokakuu 28, 2010, 01:19:03 ip »
Yhdysvalloissa ei enää uskota sotilaalliseen voittoon Afganistanissa.


Kabul. 27.10. (Prensa Latina) -- Afganistanin viranomaiset ovat vaienneet The Washington Post -lehden julkaisemasta artikkelista, jossa epäillään mahdollisuuksia saavuttaa sotilaallinen voitto Afganistanissa.

Lehti viittasi useisiin asiantuntijoihin, jotka suhtautuvat skeptisesti mahdollisuuteen saavuttaa voitto etenkin Etelä-Afganistanissa miehitysjoukkoja vastaan raivokkaita iskujaan jatkavista vastarintataistelijoista.

Presidentti Hamid Karzai käy epämääräisiä keskusteluita joidenkin talebanjohtajien kanssa samaan aikaan kun sotakoalition ilmahyökkäyksissä kuolee sekä siviileitä että viime aikoina erityisesti myös afganistanilaisia poliiseja, toteaa The Washington Post.

Lehden mukaan NATOn julkaisemat tiedot omista tappioistaan eivät pidä paikkaansa, vaan noin 900 ISAF-joukkojen sotilasta on tänä vuonna saanut surmansa sotatoimissa.

Kansainväliset joukot eivät ole kyenneet edes paikantamaan vastarintataistelijoita etenkään Kandaharin ja Helmandin alueilla, kirjoittaa lehti

Talebanit ja muut taistelijat ovat lisänneet tuntuvasti toimintaansa, minkä seurauksena sekä ISAF-joukkojen piirissä että Afganistanin sotilasviranomaisten keskuudessa on noussut yhä vahvempia epäilyksiä hypoteettisen sotilaallisen voiton mahdollisuuksista.


Lähde: Prensa Latina / KOMINFORM

***

Taleban syyttää Yhdysvaltoja ja NATOa kansanmurhapolitiikasta Afganistanissa.

 Moskova, 27.10. (Venäjän Ö,,äni) -- Yhdysvaltojen ja NATOn asevoimien viime huhtikuussa alkamaa sotaa Afganistanin Kandaharin maakunnassa on pidettävä kansanmurhapolitiikkana, on todennut eräs Talebanin kenttäkomentajista.


 Talebanit eivät ota välittömästi yhteen vastustajan kanssa, vaan jatkavat tehokasta sissisotaa. Joka päivä tuhoutuu vierasmaalaisia ja afganilaisia sotilaita ja samalla aiheutuu vakavaa vahinkoa siviiliväestölle.


 Kansainvälisen Punaisen Ristin kertoman mukaan Kandaharin kaupunginsairaala on täynnä taistelujen uhriksi joutuneita siviilikansalaisia. Talebanit puolestaan hyökkäävät harva se päivä turvavoimia vastaan. Lähde:Venäjän Ö,,äniKOMINFORM
http://www.kominform.eu/


VD
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 28, 2010, 06:56:22 ip kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Afgaanisotilas tappoi kolme NATO-sotilasta.
« Vastaus #121 : Marraskuu 08, 2010, 12:17:23 ip »
Afgaanisotilas tappoi kolme NATO-sotilasta. Kandahar, 6.11. (UPI) -- Afganistanin vakituisten asevoimien sotilas ampui kolme NATOn sotakoalition sotilasta lauantaina Helmandin maakunnan Sanginin piirissä sijaisevassa NATOn tukikohdassa, kertoi Afghan Islamic Press sunnuntaina.  

  Ampuja pakeni paikalta.  

  Tänä vuonna Afgnistanin asevoimien sotilaat tai poliisit ovat hyökänneet yhdysvaltalaisten, ranskalaisten ja brittiläisten sotilaiden kimppuun heinäkuussa, elokuussa ja lokakuussa.  


 Lähde:  United Press International / KOMINFORMVD

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
USAn johtamalla sotakoalitiolla ei ole todellista aikomusta vetäytyä Afganistani
« Vastaus #122 : Marraskuu 22, 2010, 05:15:31 ip »
USAn johtamalla sotakoalitiolla ei ole todellista aikomusta vetäytyä Afganistanista.
 Teheran, 20.11. (Press TV) -- NATOn pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen sanoi NATOn Lissabonin huippukokouksessa, että USA:n johtama sotakoalitio vetäytyy Afganistanista vuoteen 2014 mennessä, mutta totesi samalla, että sotilaallista läsnäoloa Afganistanissa jatketaan "niin kauan kun maassa on vihollisia".


 Tällainen ilmaisu tilanteessa, jossa voitto vastarintataistelijoista näyttää koko ajan siirtyvän kauemmas tulevaisuuteen tarkoittaa väistämättä sitä, että USAn johtamalla sotakoalitiolla ei ole aikomustakaan vetäytyä Afganistanista, sillä vastarinnan loppuminen tuskin on odotettavissa ainakaan niin kauan kun sotaliittouma jatkaa summittaisia agressioitaan, joissa erityisesti myös siviileitä kuolee nykyisin entistäkin enemmän.


 Afganistanin presidentti Hamid Karzai on osaltaan jälleen arvostellut voimakkaasti USAm johtamia sotatoimia maassaan ja vaatinut vähentämään sotilaallisen voiman käyttöä siviiliuhrien välttämiseksi. Hän on painottanut, että afganistanilaisten kärsivällisyys on väistämättä loppumassa.


 Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi perjantaina, että Yhdysvallat jatkaa sotilaallista läsnäoloaan Afganistanissa, vaikka muut liittouman maat tästä sodan runtelemasta maasta vetäytyisivätkin. Lähde: Press TV / KOMINFORM

VD

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Afgaanipoliisi surmasi kuusi NATOn sotilasta.
« Vastaus #123 : Marraskuu 29, 2010, 05:59:25 ip »
Afgaanipoliisi surmasi kuusi NATOn sotilasta.
Kabul, 29.11. (Associated Press) -- Afganistanilaisen rajapoliisin asussa ollut mies ampui maanantaina taisteluharjoituksissa kuusi NATOn sotilasta itä-Afganistanissa.


 Uhrien kansallisuutta ei ole kerrottu, mutta alueella on pääasiassa yhdysvaltalaisia sotilaita.


 Ampujaa ei ole tavoitettu.


 Tapahtumaa tutkitaan ISAF-joukkojen toimesta.


 Associated Press / KOMINFORM


VD

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Venäjä arvostelee NATOa tehottomuudesta Afganistanin unikkoviljelmien hävittämisessä.


 Moskova, 8.12. (Venäjän Ö,,äni) -- Venäjä on tyytymätön siihen, ettei NATOn strategisessa konseptissa ole mainintaa siitä, että on välttämätöntä hävittää unikkoviljelmät Afganistanissa.  

  Asiasta ilmoitti Venäjän huumeiden valvontaviraston johtaja Viktor Ivanov Moskovassa Venäjän, Afganistanin, Pakistanin ja Tadzhikistaniin huumeiden vastaisten laitosten johtajien tapaamisessa.  

  Hänen mukaansa, NATO, jolla on Afganistanissa suuret sotilaalliset voivavarat, ei ole ryhtynyt tehokkaisiin toimenpiteisiin huumeiden tuotannon hävittämiseksi.  
 

  Lähde: Venäjän Ö,,äni

KOMINFORM
http://www.kominform.eu/VD
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 09, 2010, 05:49:11 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Suomessa toistellaan USA:n syöttämää Afganistan-puppua.
« Vastaus #125 : Tammikuu 01, 2011, 02:45:32 ip »
Suomessa toistellaan USA:n syöttämää Afganistan-puppua.Barack Obaman hallinto ja Afganistanin sotaa kannattava USA:n valtamedia pyrkivät antamaan suurelle yleisölle täysin harhaanjohtavan kuvan tästä sodasta. Harjoitetaan poliittista "don't worry be happy" (älkää olko huolissanne, olkaa tyytyväisiä) -valkopesua.


 Samanlaista valkopesua harrastavat USA:n propagandaa toistellen myös Suomen ulkopoliittiset johtajat, pikkupoliitikot, armeijan upseerit ja valtamedia. Tarvitsee vain katsoa esimerkiksi Helsingin Sanomissa julkaistua "meidän poikamme Afganistanissa" -juttusarjaa, joka on kuin jatkosodan perääntymisvaiheen aikaista TK-joukkojen propagandaa.


 Raporttien synkkää kertomaa.


 Pari viikkoa sitten Washingtonissa julkistettiin kolme mielenkiintoista raporttia Afganistanista. Ensimmäisessä niistä Valkoinen talo hoki, että sota sujuu hyvin, ja osa USA:n joukoista saatetaan vetää Afganistanista jo ensi vuonna. Sotapolitiikkaa tukeva media repi raportista isoja otsikoita.


 Yhdysvaltalaiset kenraalit puhuivat "edistyksestä" Afganistanissa, mitä tahansa se merkitseekään, kun USA:n joukot käyvät raakaa kampanjaa Kandaharin ympäristössä murskatakseen miehityksen vastaisen vastarinnan ja rangaistakseen Talebania kannattaneita asukkaita.


 Toiseksi, Punainen Risti julkisti raportin, joka osoittaa, että afgaanit kärsivät laajalle levinneestä aliravitsemuksesta ja vakavista terveysongelmista lähes vuosikymmenen kestäneen länsimiehityksen jälkeen. Se siitä USA-johtoisesta kansakunnan rakentamisesta.


 Kolmanneksi, julkaistiin vuotoja uudesta kansallisesta tiedusteluarviosta (NIE), johon oli koottu kaikkien 16:n USA:n tiedustelupalvelun havaintoja. Tämä tärkein tiedusteluraportti on räjähdyspanos eikä sitä todennäköisesti julkisteta kokonaan.


 NIE:n kerrotaan arvioivan, että nyt yli 13 miljardia dollaria kuukaudessa maksava Afganistanin sota on parhaimmillaankin ajautunut umpikujaan, pahimmillaan läntiset miehitysjoukot ovat puolustuskannalla ja niiden haavoittuvaiset huoltoreitit yhä enemmän uhattuja. Taleban on laajentamassa valvomaansa aluetta erityisesti Afganistanin pohjoisosassa. Siellä missä toimivat myös suomalaiset "rauhanturvaajat".


 CIA:n presidentiksi istuttama Hamid Karzai ilmaisi tilanteen suorasukaisesti viime vuonna sanomalla, että USA-johtoinen sota on "tehoton lukuun ottamatta siviiliuhrien aiheuttamista".


 Uusi NIE saattaa myös vahvistaa vuoden 2007 raportin, jossa todettiin, että Iranilla ei ole mitään ydinaseohjelmaa. Sotapuolue Washingtonissa yrittää epätoivoisesti estää sen julkistamisen tai saada raportin muutetuksi.


 Turhautuneet amerikkalaiset kenraalit ja poliitikot pelkäävät sodan ja uranäköalojensa myttyyn menoa ja syyttävät Pakistania sodasta, jota he eivät voi voittaa.


 CIA:n johtaja Leon Panetta sanoi äskettäin, että Afganistanissa on korkeintaan 50 al-Qaidan jäsentä. Mitä sitten 150 000 USA:n ja Naton sotilasta tekevät siellä? Lähellä olevan Kaspian altaan öljy ja kaasu sekä pyrkimys sulkea Kiina pois luonnonvaroiltaan rikkaalta alueelta näyttää todennäköiseltä vastaukselta.


 Sota yhä raaempaa ja tuhoisampaa.


 Sodan raakuus ja tuhoisuus on pahenemassa. USA:n joukot ympäri Kandaharia rajäyttelevät tai tuhoavat puskutraktoreilla taloja, teloittavat Talebanin tukijoiksi epäiltyjä ihmisiä ja turvautuvat laajamittaisiin kostotoimiin siviiliväestöä vastaan. Kuolemanpartiot paiskivat ankarasti töitä murhatakseen läntisen miehityksen vastustajiksi epäiltyjä siviilejä.


 Samanlaista "rauhoitustaktiikkaa" käytettiin vastarinnan murskaamiseksi irakilaisessa Fallujahin kaupungissa, josta kolmasosan USA:n merijalkaväen joukot hävittivät maan tasalle.


 Samaan aikaan Pentagon on sodan pitkittymisen takia paniikissa. Kuinka joukko kevyesti aseistettuja ja vain osa-aikaisesti taistelevia vuoristoheimolaisia voivat taistella maailman vahvimpia asevoimia vastaan ja pysäyttää ne?


 Useimmat yhdysvaltalaiset eivät tiedä juuri mitään Afganistanista tai Etelä-Aasiasta, eikä heillä ole mitään käsitystä alueen monisäikeisyydestä, koosta eikä politiikasta. Niitä harvoja ulkoministeriössä ja CIA:ssa, jotka tietävät, ei kuunnella. Niin ei tee Obamakaan.


 Muutama viikko sitten Obama julisti, että USA jatkaa taistelua al-Qaidaa vastaan Afganistanissa. Hän ei selvästikään kerro kansalaisilleen totuutta. Monet muut hallinnon virkailijat sanovat, kuten CIA:n Panetta, että Afganistanissa on korkeintaan 50 al-qaidalaista, ja että al-Qaidan operaatioiden uusi keskus on nyt Jemen eikä Afganistan.


 Tällaisen valtion antamiin arvioihin ja selityksiin kenenkään Suomessa ei pitäisi luottaa. Suomen tulisi mitä pikimmin vetää joukkonsa pois Afganistanista.


 Tiedonantaja / Erkki Susi -31.12.2010

KOMINFORM
http://www.kominform.eu/


VD

« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2011, 09:36:41 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
Afganistan. Talebaneja ei ole voitettu. ISAF-joukot joutuvat vetäytymään.
« Vastaus #126 : Tammikuu 04, 2011, 07:31:08 ip »
Afganistan. Talebaneja ei ole voitettu. ISAF-joukot joutuvat vetäytymään. Moskova, 3.1. (Venäjän Ö,,äni) -- Kulunut vuosi oli Afganistanin kansainvälisille voimille monessa suhteessa ratkaiseva. Useiden tehtyjen suurten operaatioiden jälkeen, kansainväliset joukot ovat valmiita pakkaamaan matkalaukkunsa. Vuoden 2011 heinäkuussa, monet maat, jotka toimivat tässä maassa Naton alaisuudessa, ovat valmiit aloittamaan joukkojensa asteittaisen poisvetämisen. Tämä prosessi jatkuu vuosia, mutta arvion mukaan vuonna 2014 Afganistan pystyy itse, ilman ulkopuolista apua valvomaan tilannetta maassaan. Ei voida kuitenkaan puhua islamilaisteista saavutetusta lopullisesta voitosta. Myös useat sisäiset ongelmat ovat ratkaisematta. Karzailla on taistelukyvytön armeija, heikko poliisi ja mikä pahinta suuri korruptio virkamiesten keskuudessa. Lisäksi monet aluejohtajat haluavat korostaa omaa riippumattomuuttaan Kabulin hallinnosta.

       Vuonna 2010 kansainvälinen yhteisö teki paljon Afganistanin tilanteen normalisoimisen eteen. Oli kaksi kansainvälistä konferenssia. Niissä keskusteltiin maan talouden elvyttämisestä ja huumetuotannon ehkäisemisestä. On kevennetty Afganistanin ulkoisen velkaantuneisuuden rasitetta. Esim. Venäjä ei ole vaatinut yli 12 miljardia dollarin velkaa, joka oli jäänyt Afganistanille vielä neuvostovallan ajoilta. Afganistanin ongelmista kertoi Venäjän Ö,,änen haastattelussa itämaiden asioiden tutkija Igor Sotnikov.

   Venäjän pyrkii toimimaan aktiivisesti Afganistanissa, ehdottaen erilaisia malleja konferenssien järjestämiseksi Karzain tueksi. Samalla Venäjä, huolimatta siitä, että länsimaat ja erityisesti USA toivovat, että Venäjä lähettäisi Afganistaniin sotilaallisia voimia, se antaa ennen kaikkea tälle maalle poliittista tukea.

   Yksi vaikeimmista ongelmista Afganistanissa on toiminta huumeiden tuotantoa vastan. Kansainvälinen yhteisö pyrkii tekemään lopun Afganistanista tapahtuvasta huumeiden salakuljetuksesta. Mutta siltä puuttuu kuitenkin yhteinen strategia. Venäjä esim. vaatii unikkoistutusten tuhoamista, mutta USA puolestaan ei halua puuttua tähän asiaan. Huolimatta siitä, että Venäjän ja USA:n erikoispalvelut tekivät tänä vuonna erikoisoperaation, huumelaboratorioiden tuhoamiseksi, ongelma on edelleen kaukana ratkaisustaan.

   Tätä taustaa vasten joukkojen poisvetäminen ja tilanteen valvonnan jättäminen Afganistanin hallinnolle voi venähtää vuosien mittaiseksi. Talibanien vastarintaa ei ole pystytty murtamaan. Unikkoviljelmien pinta-ala ei ole supistunut. Kansainvälisten joukkojen tappiot kasvavat. Pelkstään  vuonna kotimaahan Afganistanista lähetettiin 700 kaatunutta.  Näin ollen Afganistanin ongelma on kansainvälisen yhteisön päänvaivana vielä pitkän aikaa.

 Lähde: Venäjän Ö,,äni
KOMINFORM

http://www.kominform.eu/


VD

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3768
NATOn sotilaat avasivat tulen aseetonta ihmisryhmää vastaan Afganistanissa.
« Vastaus #127 : Maaliskuu 31, 2011, 05:14:05 ip »
NATOn sotilaat avasivat tulen aseetonta ihmisryhmää vastaan Afganistanissa.

2011-03-31 16:28:53

Moskova, 31.3. (Venäjän Ö,,äni) -- NATOn sotilaat avasivat tulen konetuliaseilla aseetonta ihmisryhmää vastaan Kandaharin kaupungissa Afganistanin eteläosassa.

Alustavien tietojen mukaan kolme afganistanilaista sai surmansa ja neljä haavoittui. Välikohtausta edelsi liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena NATOn panssariajoneuvo.

Kun sotilaat pysähtyivät tutkimaan onnettomuuden seurauksia, paikallisten asettomien asukkaiden kerrottiin käyttäytyneen agressiivisesti. Vastaukseksi sotilaat avasivat tulen automaattiaseilla.


Lähde: Venäjän Ö,,äniVD