Kirjoittaja Aihe: VEDESTÄ EI PIDÄ TEHDÄ YKSITYISTÄ BISNESTÄ  (Luettu 578 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3738
VEDESTÄ EI PIDÄ TEHDÄ YKSITYISTÄ BISNESTÄ
« : Heinäkuu 03, 2020, 12:44:27 ip »
VEDESTÄ EI PIDÄ TEHDÄ YKSITYISTÄ BISNESTÄ

Kirjoitettu 21.1.2020
YLEINEN

Suomalaiset ovat saaneet karvaasti kokea miten monopolien yksityistäminen tulee kansalaisille kalliiksi. Tästä Digita ja Caruna ovat karuja esimerkkejä.

Monopolien, erityisesti välttämättömyksien monopolien, pitäisi olla julkisessa omistuksessa. Luulisi olevan esimerkiksi itsestään selvää, ettei vesi ole sijoittajien kauppatavara. Tätä pitäisi huonot kokemukset ympäri maailmaa yksityistämisestä entisestään vahvistaa.

Pitääkö Suomessa kuitenkin lyödä kirves aina kiveen, vaikka kansainväliset esimerkit näyttävät, että se on hölmöläisen hommaa? On häkellytävää ja hälyttävää, että kunnat ovat alkaneet harkita tai neuvotella vesihuoltonsa yksityistämisestä.

Yksityistämisen puolustajien mukaan palvelut paranevat ja hinnat laskevat, kun yksityiset yritykset saavat tuottaa palvelut markkinaehtoisesti. Useimmiten tuloksena on kuitenkin heikommat palvelut korkeammilla maksuilla.

Kapitalismilla onkin tapana yksityistää voitot ja kansallistaa tappiot.

Varoittavia esimerkkejä löytyy valitettavan paljon maailmalta. Englannissa ja Walesissa vesihuolto yksityistettiin 30 vuotta sitten. Helsingin Sanomien kirjeenvaihtaja purki kolumnissaan omia kokemuksiaan. Markkinahuumassa moni eurooppalainen kaupunki, kuten Pariisi ja Berliini, seurasivat perässä.

Yksityiset yhtiöt laiminlöivät vesilaitosten investoinnit ja huollon, valuttivat vettä hukkaan, lähettivät laskun kuluttajille ja pumppasivat voitot omistajille. Toiminta oli niin häikäilemätöntä, että viime vuosina vesilaitoksia on palautettu takaisin julkiseen hallintaan.

Vesi on rajallinen luonnonvara, jota monikansalliset yritykset varmasti mielellään hallitsisivat. Ennen kaikkea vesi on kuitenkin ihmisoikeus ja meidän kaikkien yhteistä omaisuutta.

Kaiken ei pidä olla kaupan, vaikka kansainvälisten sijoittajien tarjoamat diilit kuulostaisivatkin äkkiseltään houkuttelevilta.


Kirjoittanut Paavo Arhinmäki
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 03, 2020, 04:17:51 ip kirjoittanut VD.com »

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3738
Suomessa mellastaa ulkomaiset yritykset ja kotimaiset monopoli "sulttaanit"
« Vastaus #1 : Heinäkuu 03, 2020, 12:57:24 ip »
Suomessa mellastaa ulkomaiset yritykset ja kotimaiset monopoli "sulttaanit"

Suomi on ulkomaisten yritysten temmellyskenttä, eikä kukaan pistä hanttiin. Suomessa on paljon yritystoimintoja joka olisi oltava Suomen valtion yksinoikeus.

Kaivostoiminta : noin 20 tonnia kultaa valuu vuosittain valtion kirstun ohi, täysin ilmaiseksi + tietysti muut jalometallit ym.

Pankkitoiminta pitäisi olla valtion omistuksessa 80%  : Nyt korot ym. pankkimaksut valuvat Ruotsiin ja Tanskaan ja Suomi nuolee näppejään. Minkäänlaisia pankkitukia ei täysijärkinen myöntäisi ->  kuin täysin kotimaisille pankeille

Vesi / veden myynti: Jotkin tahot myyvät takkereittain Suomen pohjavettä, kenenkään piittaamatta siitä että miljoonia vuosia vanhat vesi löydöt ei milloinkaan uusiinnu.

Veren myynti: Veren myynnistä saadut miljardit pitäisi käyttää Suomen terveydenhuoltopalveluihin , nyt rahat valuvat SPR.än kalliisiin hallintorakenteisiin.

Sähkö: Sähkölobbarit keksivät sähkön siirron ja monesti siirto maksaa enemmän kuin sähkö.

Tuntuva verolisäys kaikille yrityksille jotka toimivat Suomessa, mutta maksavat "veronsa" paratiisisaarille / pöytälaatikkofirmoihin mm Mcdonals ym ym.

***
"Nordean nimi nousi esille helmikuussa väitetyn rahanpesun yhteydessä. Tuolloin epäilyt koskivat yli 200 miljoonan euron varoja sadoilla Nordean tileillä. Finanssivalvonta vahvisti STT:lle, että rahanpesuepäilyjä on tutkittu keskusrikospoliisin pyynnöstä.

Pohjoismaisista pankeista suurin kohu on käyty tanskalaisen Danske Bankin ympärillä. Danske on tehnyt virolaisen yksikkönsä toiminnasta selvityksen ja arvioi, että sen kautta on kulkenut epäilyttäviä rahansiirtoja noin 200 miljardin euron edestä.

Myös ruotsalaisen Swedbankin epäillään liittyvän rahanpesuvyyhteen.

Nordean tileillä tapahtuneet epäilyttävät tilisiirrot nousivat päivänvaloon Hermitage Capital Management -rahaston perustajan Bill Browderin ilmoituksesta viime vuoden lokakuussa. Browder lähetti tutkintapyyntöjä myös Ruotsin, Tanskan ja Norjan viranomaisille."

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000006022987.html

***
Poliisinkin pitäisi kaivaa sormi nenästä ja tutkia herrojen kusetuksia, kuten Nordean ja muiden pankkien rahanpesua.

***


Suomi valuttaa eruroja joka suuuntaan ja korjauksliikkeenä otetaan lainaa ja lainaa...

***

Paljastusdokumentti tänään tv:ssä: Verenluovutuksella tehdään bisnestä - Suomen Punainen risti kommentoi

20.09.2018 klo 8:29

Verellä tehtävästä miljardibisneksestä kerrotaan Ylen Ulkolinjassa.

Lähde:
https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/2ad20192-beb9-472a-8ede-e0dfa2cb60b6

***
Suomen hallitus = eksklusiivinen sekä marginalisoitu marionetti elin. Täysin syyntakeettomat päätökset menee kaikessa hiljaisuudessa läpi, eikä niistä mainosmedia liioin kirjoita. Isä Bush sai lähi idästä 1.4 miljardia hilloa omalla pressa kaudellaan mm. pikku kauppojen järjestelyistä,paljonkohan nämä Suomen keikarit saa koko Suomen myymisestä.

Suomen asioista päättää Ruotsin pankit / suuryritykset ja tietenkin Saksan eliitti, aseista USA.

***
Tässä videossa voisi olla "köyhänä Suomessa" aivan hyvin, koska tässä tilanteessa ollaan hyvin pian:

https://areena.yle.fi/1-50135403

***

Toisinajattelija nuoret jyrätään valtaapitävien koneistolla hyvin nopeasti.
Tässä USA näyttää mallia "kasvatuksesta"
https://areena.yle.fi/1-50307382

***
Tietoa irtoaa hyvin helposti kuin USA mallilla "suostutellaan"
https://areena.yle.fi/1-50228499

***
Tuleeko tämä näytelmä toistumaan Suomessa, jää nähtäväksi -> suunta on kuitenkin hyvin paha:
https://areena.yle.fi/1-4460977


varastoduunarit@pp.inet.fi
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 09, 2021, 11:16:46 ap kirjoittanut VD.com »