Kirjoittaja Aihe: Afganistan aikoo syyttää ISAF-sotilaita sotarikoksista.  (Luettu 1307 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3745
Afganistan aikoo syyttää ISAF-sotilaita sotarikoksista.
« : Kesäkuu 07, 2009, 09:50:39 ip »
  Afganistan aikoo syyttää ISAF-sotilaita sotarikoksista.


 Teheran, 6.6. (Press TV) -- Afganistanin parlamentti tulee lähettämään dokumenttiaineistoja Haagin kansainväliselle rikostuomioistuimelle "ulkomaisten sotilaiden syyttämiseksi sotarikoksista".

  Afganistanin parlamentin alahuone (Wolesi Jirga) on syyttänyt maassa olevia ulkomaisia sotilaita sotarikoksista ja vaatii asiasta oikeudenkäyntiä.

  Alahuoneen sihteeri Abdul Sattar Khawaasi kertoi lehdistölle, että 73 parlamentin jäsentä kerää parhaillaan aineistoa ulkomaisten joukkojen maassa suorittamista sotarikoksista.

  "Ulkomaiset sotilaat tulivat maahamme väittäen tuovansa turvallisuutta, mutta sen sijaan he ovatkin syyllistyneet anteeksiantamattomiin rikoksiin", hän sanoi.

  Khawaasi painotti, että ulkomaiset sotilaat ovat rikkoneet sekä Afganistanin perustuslakia että kansainvälisisä sopimuksia yli kahdessakymmenessä tapauksessa.

  Afganistanin parlamentti tuomitsi jyrkin sanoin mm. Yhdysvaltain johtamien asevoimien toukokuussa tekemät pommitukset, joista Bala Balukin piirissä Länsi-Farahin maakunnassa sai surmansa 150 siviiliä.

  Afganistan on toistuvasti huomauttanut ISAF-joukkojen mileivaltaisesta ja summittaisesta toiminnasta, mutta nyt ensimmäisen kerran tällaista asiaa ollaan viemässä tuomiisituimeen.


Press TV / KOMINFORM
« Viimeksi muokattu: Elokuu 02, 2009, 07:23:27 ip kirjoittanut Ylläpito »