Kirjoittaja Aihe: SANO: EI PÖ,,TKÖ,,TYÖ-  (Luettu 1788 kertaa)

Vaskela

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 34
    • Jyrki Vaskela
SANO: EI PÖ,,TKÖ,,TYÖ-
« : Huhtikuu 21, 2009, 11:30:43 ip »
            Tämän takia lähdin politiikkaan. Puolustamaan nuorten asemaa työelämässä. Enkä luovuta ennen kuin tavoite on saavutettu: Eli taistelen määräaikaisia työsuhteita vastaan, niin kauan kunnes laki muuttuu ja estää ketjuttamisen, eli kaikki porsaanreiät on tukittu. Vaikka työpaikka menisi!

            Kaikille jo lienee tuttu Tanskan malli, puhutaan vaihteeksi Espanjan mallista, jostain syystä Espanjan malli on jäänyt kaikille lähes tuntemattomaksi. Espanjanhallitus on ollut tyytyväinen uusien työpaikkojen syntyyn, mutta ei niiden laatuun eli määräaikaisuuteen ja puuttuu nyt työmarkkinoiden peliin eli Espanjassa vaaditaan 2,5 vuoden ajan jatkuneiden määräaikaisten työpaikkojen vakinaistamista.

            "Hyvinvointi" Suomessa yksityisellä sekotorilla ja valtion sekä kunnan työpaikoista puhumattakaan käytetään törkeästi hyväksi määräaikaisuutta ja osa-aikaisuutta. Törkeimmissä sopimuksissa on työajaksi kirjattu 0-10 tuntia kuukaudessa, joten sairastaessaan koko kuukauden työnantaja maksaa vain työsopimuksen mukaisen sairasajanpalkan. Törkeimmissä tapauksissa työhön kutsutaan samana päivänä aamusta  oe yöhön ja henkilö joutuu päivystämään puhelintaan 24 tuntia ilman erikorvausta. Määräaikaisena voi työskennellä eläkeikään asti suurin osa nuorisostamme, mikäli asiaan ei puututa. Määräaikaisuuden perusteena voi olla mikä tahansa syy kunhan sitä ei mainita kahta kertaa peräkkäin näin sanoo tämän hetken lainsäädäntö. Osa-aikainen ja määräaikainen voivat tehdä kokoajan täyttä päivää, vaikka heidän sopimuksessaan työajaksi kirjattu 0-10 tuntia kuukaudessa.

            Määräaikaisessa työsuhteessa elävä ei saa asuntolainaa, ei saa varmuutta työn jatkuvuudesta, ei saa sairasajan palkkaa mikäli sairausaika pitkä ja sopimus 0 tuntia, ei saa erilliskorvausta 24 tunnin päivystyksestä.

            Määräaikaisessa työsuhteessa elävä saa epävarmuutta, tehdä jopa ilmaistatyötä kohtuuttomia työaikoja ja varallaoloa ilman eri korvausta, mielenterveys ongelmat ja päihdeongelmat lisääntyvät, ihmiset voivat huonosti.

            Hyvinvointi Suomessa on ajettava laki, joka velvoittaa työnantajan yhden vuoden määräaikaisuuksien jälkeen vakinaistamaan työtä silloin tekevän henkilön. Laki koskisi siis työpaikkaa, ei henkilöä joka sitä tekee, eli uusikin henkilö voisi koeajan jälkeen saada vakituisen sopimuksen.

            Viisaan yrityksenjohto vakinaistaa määräaikaisia henkilöitä nyt, eikä jää odottamaan suurien ikäluokkien siirtymistä eläkkeelle. Tilanteessa, jossa tarjolla on toistaiseksisopimus vastaan määräaikainen, henkilö varmasti valitsee yrityksen missä tarjotaan vakinaistatyösuhdetta.

Jyrki Vaskela eurovaaliehdokas Itsenäisyyspuolue.
http://personal.inet.fi/koti/vaskela

Ö,,änestä virtuaalisti eurovaaliehdokastasi, vaatii kirjautumisen.  http://www.mirule.org/p/Jyrki.Vaskela
Jyrki Vaskela
Kansalaispuolue
Uusimaa 36
http://www.saunalahti.fi/jvask